Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

po kastracji jest ok, troszke interesuje sie szwami
dupinke ma wycieta, wiec trzeba bedzie dokonczyc tez reszte

czy PONom obcina sie włoski z oczek?

dzisiaj jedna z wolontariuszek wyrazila chec adopcji Ponika, zaproponowalam zeby zabrala Go jutro (do pt) do siebie i zobaczyla czy da rade? ma sie zastanowic jeszcze nad tym

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']U mnie pojawił się dziś 4-ty pies (nieplanowany!) bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu dobrego domu lub DT. Mam niestety tylko 4 dni czasu. To piękny szczeniak w typie ON.

Bafi już w domku :)

Posted

W zasadzie to się PONom grzywki zostawia,ale jak włos jest gęsty,to pies nic nie widzi i to go bardzo stresuje.Proponowałabym Ponikowi podciąć włos tak ,żeby widział.

Posted

Ale całkowicie oczu mu lepiej nie odsłaniać. Lekką firankę z sierści można mu zostawić. Ja osobiście posiadam 3 PONy (2 psy i 1 suczkę) i każdy z nich nie ma obcinanej sierści na oczach. Im sierść dłuższa, tym układa się w taki sposób, że oczy są widoczne. Załączam zdjęcie chłopaków, na którym najlepiej widać ułożenie sierści.

Posted

[quote name='Anula']ZZPON -ale masz piękne te PONy.Ja też zakochana jestem w PONach.Moim marzeniem kiedyś było mieć Pona ale nie udało się.

Anula, bardzo dziękuję. Strasznie kocham tą rasę. Ogólnie do kudłaczy, rasowych czy nierasowych mam słabość.

A to mój 3 PON, a dokładnie PONka

Posted

[quote name='ZZPON']Anula, bardzo dziękuję. Strasznie kocham tą rasę. Ogólnie do kudłaczy, rasowych czy nierasowych mam słabość.

A to mój 3 PON, a dokładnie PONka

ZZPON,jakie cudownosci masz u siebie!Musisz miec dosc duzo pracy...przy 3 PONkach!Bo wymagaja przeciez czestego szczotkowania...a na zdjecach...to niczym prosto od fryzjera!!!Az milo popatrzec na tak wypielegnowane perelki...!

Posted

Bardzo dziękuję. Strasznie je kocham i mówię im to kilka razy dziennie. Psiaki są jak dzieci. Muszą wiedzieć, że Pańcia ich zawsze obroni i nie da zrobić nikomu krzywdy, dlatego jak widzę te kupki nieszczęścia na forum to mnie trafia. Takich ludzi, co robią niewinnej istocie taka krzywdę, to bym w dyby i do lochu. Jak paragrafy nie skutkują, to może kary średniowiczne pomogą.

Posted

[quote name='ZZPON']A jak czuje się PONek, którego temat dotyczy? Po operacji wszystko w porządku?[/QUOTE] Ostatnie wiadomosci o PONie sa od Budrysek w poscie251...i to tyle jak do dnia dzisiejszego...musze przyznac ze to jakis dziwny watek...i gdyby wszystkie tak wygladaly to by na nich nie bylo nas...osob,ktore deklaruja swoja pomoc...nie rozumie i czuje sie rozczarowana bo chcialam tez temu biednemu PONikowi jakos pomoc...tylko ciekawe jak....

Posted

[quote name='Bogusik']Ostatnie wiadomosci o PONie sa od Budrysek w poscie251...i to tyle jak do dnia dzisiejszego...musze przyznac ze to jakis dziwny watek...i gdyby wszystkie tak wygladaly to by na nich nie bylo nas...osob,ktore deklaruja swoja pomoc...nie rozumie i czuje sie rozczarowana bo chcialam tez temu biednemu PONikowi jakos pomoc...tylko ciekawe jak....[/QUOTE]
Cioteczko nie denerwuj sie.Budrysek na pewno zajrzy.Ona ma pod opieka kilkanascie psow,a z tego co widzialam na jakims watku to miala dzis lub jutro jechac do Wroclawia/na pewno w sprawie kolejnego psa/.Ta dziewczyna to psi Aniol.

Posted

[quote name='Bogusik']Ostatnie wiadomosci o PONie sa od Budrysek w poscie251...i to tyle jak do dnia dzisiejszego...musze przyznac ze to jakis dziwny watek...i gdyby wszystkie tak wygladaly to by na nich nie bylo nas...osob,ktore deklaruja swoja pomoc...nie rozumie i czuje sie rozczarowana bo chcialam tez temu biednemu PONikowi jakos pomoc...tylko ciekawe jak....[/QUOTE]

Na razie nie mam żadnych wiadomości od Budrysek,dzisiaj chyba rozstrzygnie się czy PONek przyjedzie do mnie czy też nie.Jedynie wiem,że jeżeli przyjedzie to dzisiaj.Jestem gotowa na przyjęcie PONa i odebranie go z Wrocławia.Czekamy.

Posted

Dostałam sms od Budrysek,że ma kłopoty.Sunia,która miała jechać do Poker razem z PONikiem ,do Wrocławia uciekła wczoraj Budryskowi i Budrysek dzisiaj od rana łapie sunię na klatkę łapkę,a więc nie wiadomo czy w ogóle dzisiaj dotrą.Trzymamy cioteczki kciuki aby sunia dała się złapać i wszystko skończyło się szczęśliwie dla piesiów.

Posted

[quote name='pikola']Cioteczko nie denerwuj sie.Budrysek na pewno zajrzy.Ona ma pod opieka kilkanascie psow,a z tego co widzialam na jakims watku to miala dzis lub jutro jechac do Wroclawia/na pewno w sprawie lejnego psa/.Ta dziewczyna to psi Aniol.[/QUOT Ach nawet nie mysl ze moglabym pomyslec inaczej...to naprawde psi aniol!I chyle czola ze tak poswieca sie tym biednym zwierzakom...Jednak ktos kto zaklada watek nie moze jak napisalas "zajrzec"...tylko trzeba go jakos prowadzic lub przekazac komus innemu...i to tyle...to jest tylko moje skromne zdanie...bo to wlasnie my zagladamy...i co?...nie ma nic...

Posted

i czy mi wierzycie czy nie to troche sie wkurzam...bo jak zobaczylam zdjecie tego PONika...to juz nie musze chyba konczyc...jestem calym sercem razem z nim...dlatego ciagle zagladam na ten watek...i odetchne jak wreszcie bede mogla sledzic na biezaco jego losy...

Posted

Za chwile ponik bedzie u Anuli i wszyscy odetchniemy.Mnie tak serce boli przy kazdym,ponik jeszcze jakies szanse ma,a ile jest takich co wogole jej nie maja..
U Anuli przejdzie taka metamorfoze ze miesiac i go nie poznamy;)

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']Tak, z tego co wiem Aga cały czas poluje na małą - a miała jechać na długo wyczekiwany urlop.
To się nazywa poświęcenie[/QUOTE]
Tak myslalam..

Posted

Ach nawet nie mysl ze moglabym pomyslec inaczej...to naprawde psi aniol!I chyle czola ze tak poswieca sie tym biednym zwierzakom...Jednak ktos kto zaklada watek nie moze jak napisalas "zajrzec"...tylko trzeba go jakos prowadzic lub przekazac komus innemu...i to tyle...to jest tylko moje skromne zdanie...bo to wlasnie my zagladamy...i co?...nie ma nic...[/QUOTE]

Cioteczki -trzeba cierpliwie poczekać.Budrysek łapie sunię Nafi.Wiem jak ciężko jest złapać psa,który nie podchodzi do ludzi.A znając Budrysek ona jej nie zostawi nawet jakby miała poświęcić swój urlop.Jeżeli będzie szczęśliwe zakończenie tej akcji -PONek będzie u mnie -wątek będzie żył -będzie dużo informacji i fotek PONika.

Posted

nie rozumiem o co chodzi?
Pon siedzi w schronie i czeka...co sie ma dziac?
nawet gdybym nie lapala suni to i tak mam mase roboty przy 30 zwierzakach na dt, nie mowiac juz o zycie prywatnym
i nie musze byc na dogo 24 h na dobe
troche zrozumienia...

Posted

[quote name='BUDRYSEK']nie rozumiem o co chodzi?
Pon siedzi w schronie i czeka...co sie ma dziac?
nawet gdybym nie lapala suni to i tak mam mase roboty przy 30 zwierzakach na dt, nie mowiac juz o zycie prywatnym
i nie musze byc na dogo 24 h na dobe
troche zrozumienia...[/QUOTE]

Wiec czekamy cierpliwie...i powodzenia w zlapaniu suni!