Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

c.a.s.s.i.e napisał(a):
pomoglabym ale w uk,jezeli jestesci w stanie zalatwic dokumenty to go biore na dt

Czy dalej macie w uk kwarantanne? Jak tak to bedzie problem ale moze cos zmieniono.

• 3 months later...
  • 1 year later...
Posted (edited)

Przyszły życzenia i wiadomości od Państwa Rysia.Kochani dzielę się z Wami nimi i fotkami.

Życzymy szczęśliwego Nowego Roku. Pozwalam sobie kilka fotek Rysia załączyć. Rysiek podbił całą rodzinę. Ma swojego przyjaciela Stefka - pies rodziców mieszkających po sąsiedzku. Ryś chyba jest szczęśliwy - ma dobry humor, albo sie bawi zabawkami albo nas zaczepia:) no i jest bardzo komunikatywny. Doskonale potrafi pokazać o co mu chodzi.
Jedyny kłopot to jego apetyt - tu nie ma ograniczeń. Mamy ustawianą dietę i tego się trzymamy. I dzięki temu nie ma wzrostu wagi.

Rysiek pięknie biegnie przy rowerze - na każdej wycieczce staram się by mógł pobiegać, a jak się zmęczy - jedzie w koszyku.

Generalnie - Rysiek to wspaniały kumpel i przyjaciel. Mieliśmy dużo szczęścia, że trafiliśmy na jego ogłoszenia.
Pozdrawiamy serdecznie Wszystkich.

Edited by Anula
Posted

BUDRYSEK napisał(a):
jaki on CUDNY!!!! :)

Tak,mój były tymczasik jest przepiękny i ma wspaniałych opiekunów.Pamiętają o życzeniach i przy okazji o fotkach.Do tej pory jak siedzę w fotelu to przypominam sobie jego ciepło za plecami:lol:

• 3 months later...
Posted (edited)

Przyszły życzenia od Państwa.

[FONT=Helvetica]Dzień dobry

Serdecznie dziękujemy za życzenia wielkanocne. My też, z opóźnieniem życzymy Państwu wszelkiej pomyślności i zdrówka.
Pozwalam sobie przesłać zdjęcia naszego Rysia. Rysiek teraz jest ostrzyżony - przez nas - wizyty u fryzjera to dla niego koszmar. Próbowaliśmy tego kilka razy ale widząc jak wielki jest jego stres daliśmy sobie spokój i sami go strzyżemy. Nie wygląda może tak stylowo, ale przynajmniej nie kosztuje go tyle nerwów. Pewnie zdecyduje się sam kupić maszynkę - tylko nie wiem jeszcze jaka to powinna być by dała radę z jego włosem.
Rysiu chyba jest szczęśliwy. Notorycznie dopisuje mu humor. Jak nie ze mną, to sam się bawi.
apetyt mu dopisuje - to chyba widać i niestety mamy z tym kłopot. Zjadłby wszystko i wszędzie. Karmimy go specjalną karmą polecona przez weterynarza.
A co u Państwa. Jakiego psiaka teraz Państwo posiadacie pod opieką ?

Serdecznie pozdrawiamy

Dorota, Marek, Rysio

[/FONT]

Edited by Anula
Posted (edited)

pięknie wyszedł na ostatnim zdjęciu. Zarośnięty wygląda ślicznie, ale wiem co to znaczy pielęgnacja takiej podszerstkowej sierści i rozumiem ten stres psa u fryzjerki, też mamy z tym do czynienia, aż mnie serce boli. Borykają się z jego nadwagą tak jak my z naszym :) kudłaczem.

Prześliczny Rysio. Dzięki Aniu za te zdjęcia. Państwo piszą, że pewnie jest zadowolony. On trafił w dzisiątkę. Jego szczęście widać na pysiu.

Nie wiedziałam, że on nie ma ogonka.

Edited by docha
Posted

Rysio ma bardzo gęstą sierść,jest jej mnóstwo.Pamiętam jak przyjechał do mnie to był zabiedzony,jego sierść była matowa ale jednak gęsta,nawet moja fryzjerka dziwiła się,że ma tak gęstą sierść i powiedziała,że z rozczesywaniem jej będę miała problem.Rysio wiele przebywa na dworze,na ogrodzie,też Państwo jeżdżą na rowerach i zabierają Rysia ze sobą.Jak Rysio wraca z takiego spacerku to jest w tym momencie bardzo głodny i by jadł i jadł.Już pisałam do Państwa aby ograniczyli mu ruch,może by wtedy mniej jadł,jednak zaznaczyłam,że moja rada jest jedynie do przetestowania.W moich oczach to jest rasowy PON bo tak wyglądają PONy.Jest piękny no i charakterek też na piękny;) trzeba wciąż z nim pracować.Na szczęście to jest właśnie odpowiedni dom,który umie z Rysiem sobie poradzić.Rysio ma charakter kota,niezależny,niesforny,nawet jak się gdzieś usadawia to na znacznej wysokości aby móc obserwować wszystkich i wszystko z góry.W domu najodpowiedniejszym i bardzo lubianym miejscem dla Rysia jest kufer drewniany.Dorotko ogonka Rysio nie miał ale i tak jest śliczny.Nigdy nie dowiemy się,czy ogon był w hodowli kopiowany,czy z takim urodził się nasz Rysio.

Posted

I jeszcze zapomniałam coś napisać.Państwo przy adopcji Rysia stanowczo powiedzieli,że Rysio może leżeć wszędzie oprócz kanapy pokrytej skórą.Ja przytaknęłam im,że nie widzę problemu,ponieważ jest tyle miejsca w domu a także legowisko,że wcale nie musi leżeć na kanapie czy fotelach.Popatrzcie na pierwsze zdjęcie.Rysio i tak postawił na swoim:lol:

Posted

[quote name='Anula']I jeszcze zapomniałam coś napisać.Państwo przy adopcji Rysia stanowczo powiedzieli,że Rysio może leżeć wszędzie oprócz kanapy pokrytej skórą.Ja przytaknęłam im,że nie widzę problemu,ponieważ jest tyle miejsca w domu a także legowisko,że wcale nie musi leżeć na kanapie czy fotelach.Popatrzcie na pierwsze zdjęcie.Rysio i tak postawił na swoim:lol:[/QUOTE]

Heheh, też bym mu nie potrafiła odmówić :-)