moni12 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Anula powinnaś byc dumna ,że z Tusinka zrobiłaś takie cudo ,że dałaś mu sznasę na tak jak sama piszesz cudowny dom. Myśle , ze mniej Ci serce krwawi jak widzisz te foty i radośc Tusinka w nowym domu.Jest poprostu cudny. Quote
Poker Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Cudownie, rewelacyjny chłopak !!! Widok uśmiechniętego Tusika jest chyba największym podziękowaniem dla Anuli za to co dla niego zrobiła. Quote
Anula Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Poker napisał(a):Cudownie, rewelacyjny chłopak !!! Widok uśmiechniętego Tusika jest chyba największym podziękowaniem dla Anuli za to co dla niego zrobiła. Tak! - Cudowny chłopak - Cudowne zakończenie Tusikowej historii - Cudowne Tusikowe nowe życie rozpoczęte - aby trwało do końca jego dni.A roześmiany pychol to się należy wszystkim Kochanym Cioteczkom,które były razem z Tusiczkiem,wspomagały dobrym słowem,działaniem,pomocą i oto są efekty uwidocznione na fotkach -TUSIK BARDZO,BARDZO DZIĘKUJE. Quote
Agnieszka Co. Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Może cioteczki, które towarzyszyły Tusikowi w drodze do lepszego świata odwiedzą wątek kolejnego żywieckiego PONika, który własnie traci tymczas w Katowicach i będzie musiał wrócic do schronu. Pilnie potrzebny DT lub DS! http://www.dogomania.pl/threads/213660-Mały-przerażony-Bobi-w-typie-PON(-)...cierpi-(?p=17641395#post17641395 Quote
BUDRYSEK Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 zapraszam do Lucusia http://www.dogomania.pl/threads/2148...4#post17652874 Quote
Anula Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Kochane Tusikowe Cioteczki!Utrzymuję kontakt ze wszystkimi osobami,które adoptowały moje kochane tymczaski i oto wiadomości od Państwa Tusika no i fotki Tusikowe.Mój Kochany i niezapomniany Tusik. Przesyłam zdjęcia naszego Tusika. Gdy piszę tego maila, mały siedzi u mnie na kolanach - zawsze to robi jak siedzę przy komputerze. Tusik jest bardzo kochany aczkolwiek swój charakterek ma, co nas bardzo cieszy bo nie jest bezwolną kluską. Uwielbia bieganie za patykiem, piłką i resztą zabawek. Bardzo ładnie jeździ w koszu na rowerze - a nawet biega przy rowerze na smyczy. Na razie nie puszczamy go wolno bo obawiamy się, że jego instynkt jest nadal silniejszy od posłuszeństwa. Byliśmy na krótkim urlopie w Borach Tucholskich. W lesie zachowywał się bardzo grzecznie. Jednak nas najbardziej ucieszyła jego radość z powrotu z Borów do naszego domu - to pokazało, że nasz dom traktuje jako swój. Generalnie mam wrażenie, że całkowicie nam zaufał - pozwala założyć i zdjąć obrożę, mimo że kark jest jego newralgicznym miejscem ( chyba jakieś złe wspomnienia) to pozwolił zaaplikować krople na kleszcze, a dziś dał się wykąpać. Pozdrawiamy Dorota, Marek i Tusik Quote
docha Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 a gdzie fotki? teraz widzę :) i zaczynam się zastanawiać czy to aby ten sam Ponik? Co za zadziora mu patrzy z oczu?! a te oczy jak guziki lśniące! Śliczne zdjęcia, buziaki!!! super trafił, na fajnych, życiowych ludzi, a z tym karkiem, to może był boleśnie ciągany za kark. Wiadomości są:sweetCyb: Takie metamorfozy powinny być upublicznione, aby ludziska zobaczyli jak wygląda pies szczęśliwy. Quote
Bogusik Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Piękne foteczki i wiadomości z nowego wspaniałego domku! Quote
Poker Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Wspaniały piesio we wspaniałym domku.Aż serce pęka tym razem z radości. Quote
Anula Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Poker']Wspaniały piesio we wspaniałym domku.Aż serce pęka tym razem z radości.[/QUOTE] Tak ja też jestem bardzo szczęśliwa widząc mojego Tusika uśmiechniętego.Dobrze,że ma cudowny domek i cudownych Państwa przy sobie.Kochany Tusik,czasami brakuje mi spacerów z Tusikiem bo one były fantastyczne.Mieliśmy wspólnego znajomego jeżyka,którego zawsze z Tusikiem odwiedzaliśmy i zanosiliśmy mu jabłuszko.Przytuleni do siebie patrzyliśmy jak jeżyk obgryza jabłuszko to mi zostało w wspomnieniach.Tusik pojechał do swojego domku i wraz z Tusikiem znikł jeżyk! Quote
pikola Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Wspanialy domek masz Tusiku:loveu: Ciocie kolejna tragedia:-( Żywy trup i zagłodzona sunia w ciąży. Quote
Anula Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Kochani!Dostałam maila od Państwa Tusika i fotki Tusikowo-Rysiowe. Przesyłam zdjęcia naszego Rysia. Zmieniliśmy mu imię, gdyż zbyt kojarzyło sie nam z poprzednikiem na, którego bardzo podobnie wołaliśmy, a Rysiek ma swój charakter i jest wyjątkowy sam w sobie. Mały jest genialny. Bardzo się do nas przywiązał. Pokochał zarówno Dorotą jak i mnie :) Jak cień chodzi za mną po domu - gdzie ja, tam i on. Zaprzyjaźnił się z psem rodziców i razem biegają po ogrodzie. Doszło do sytuacji gdy pierwszy z nich wypuszczony biegni epod drzwi drugiego domu i obszczekując prosi o wypuszczenie kumpla. Bardzo ładnie się zgadzają i nie ma pomiędzy nimi żadnych objawów agresji, czego nie mogę powiedzieć o zachowaniu w stosunku do obcych psów podczas spacerów ( pewnie nas broni :)). Nadal nie spuszczamy Ryśka ze smyczy - jego ciekawski i mocny charakter oraz myśliwskie zacięcie przewyższają niestety posłuszeństwo wobec nas. Wiosną planujemy zapisać się na szkolenie by kompletnie zapanować nad jego posłuszeństwem. Co innego na ogrodzie - tu jest w 100% słuchającym się i grzecznym psiakiem. Rysio bardzo ładnie pozwala się myć oraz czesać. To mój pierwszy pies, który widząc szczotkę macha ogonem i drapie łapą prosząc o czesanie. Jednym słowem bardzo fajny i kochany psiak z niego i cieszymy się, ze do nas trafił. Quote
magenka1 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ale Rusio jest piękny (jak wszystkie tymczasiki Anuli) :) Quote
_Goldenek2 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Piękny zadbany psiak .... widać też, że jest kochany przez swoich ludzi .... ja takie rzeczy wiem, gdy widzę psa :):):) Quote
polciuaa Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 jezu jaki on śliczny! praktycznie nie do poznania! tak miło jest wejść po dłuższej nieobecności na dogo i zobaczyć, że PONik jest w domku! :loveu: Quote
Anula Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 dogomanka_ napisał(a):jezu jaki on śliczny! praktycznie nie do poznania! tak miło jest wejść po dłuższej nieobecności na dogo i zobaczyć, że PONik jest w domku! :loveu: Tak!Jak cudownie jest,że utrzymuje się kontakt z właścicielami Rysia i można co jakiś czas popatrzeć na metamorfozę,która dodaje siły do pomagania innym bidom. Quote
ZZPON Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ale misiak się z Rikarda zrobił :) Cudeńko. Quote
Poker Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Po prostu rewelacja. Co znaczy dobry dom i miłość. Wyobrażam sobie radość Anuli. Quote
Bogusik Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Piękny,cudowny Rysio!To widać,że psiak jest bardzo szczęśliwy!Oby takich domków było więcej... Quote
Anula Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Bogusik napisał(a):Piękny,cudowny Rysio!To widać,że psiak jest bardzo szczęśliwy!Oby takich domków było więcej... Tak to moje jest słoneczko!Bardzo lubię na ten wątek wrócić,poczytać posty i pooglądać może mojego ale już nie mojego Rysia. Quote
Recommended Posts