Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula powinnaś byc dumna ,że z Tusinka zrobiłaś takie cudo ,że dałaś mu sznasę na tak jak sama piszesz cudowny dom. Myśle , ze mniej Ci serce krwawi jak widzisz te foty i radośc Tusinka w nowym domu.Jest poprostu cudny.

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Cudownie, rewelacyjny chłopak !!!
Widok uśmiechniętego Tusika jest chyba największym podziękowaniem dla Anuli za to co dla niego zrobiła.

Tak! - Cudowny chłopak - Cudowne zakończenie Tusikowej historii - Cudowne Tusikowe nowe życie rozpoczęte - aby trwało do końca jego dni.A roześmiany pychol to się należy wszystkim Kochanym Cioteczkom,które były razem z Tusiczkiem,wspomagały dobrym słowem,działaniem,pomocą i oto są efekty uwidocznione na fotkach -TUSIK BARDZO,BARDZO DZIĘKUJE.

• 3 weeks later...
Posted

Kochane Tusikowe Cioteczki!Utrzymuję kontakt ze wszystkimi osobami,które adoptowały moje kochane tymczaski i oto wiadomości od Państwa Tusika no i fotki Tusikowe.Mój Kochany i niezapomniany Tusik.
Przesyłam zdjęcia naszego Tusika. Gdy piszę tego maila, mały siedzi u mnie na kolanach - zawsze to robi jak siedzę przy komputerze. Tusik jest bardzo kochany aczkolwiek swój charakterek ma, co nas bardzo cieszy bo nie jest bezwolną kluską. Uwielbia bieganie za patykiem, piłką i resztą zabawek. Bardzo ładnie jeździ w koszu na rowerze - a nawet biega przy rowerze na smyczy. Na razie nie puszczamy go wolno bo obawiamy się, że jego instynkt jest nadal silniejszy od posłuszeństwa. Byliśmy na krótkim urlopie w Borach Tucholskich. W lesie zachowywał się bardzo grzecznie. Jednak nas najbardziej ucieszyła jego radość z powrotu z Borów do naszego domu - to pokazało, że nasz dom traktuje jako swój.
Generalnie mam wrażenie, że całkowicie nam zaufał - pozwala założyć i zdjąć obrożę, mimo że kark jest jego newralgicznym miejscem ( chyba jakieś złe wspomnienia) to pozwolił zaaplikować krople na kleszcze, a dziś dał się wykąpać.

Pozdrawiamy

Dorota, Marek i Tusik

Posted

a gdzie fotki? teraz widzę :) i zaczynam się zastanawiać czy to aby ten sam Ponik? Co za zadziora mu patrzy z oczu?! a te oczy jak guziki lśniące! Śliczne zdjęcia, buziaki!!!
super trafił, na fajnych, życiowych ludzi, a z tym karkiem, to może był boleśnie ciągany za kark. Wiadomości są:sweetCyb:
Takie metamorfozy powinny być upublicznione, aby ludziska zobaczyli jak wygląda pies szczęśliwy.

Posted

[quote name='Poker']Wspaniały piesio we wspaniałym domku.Aż serce pęka tym razem z radości.[/QUOTE]
Tak ja też jestem bardzo szczęśliwa widząc mojego Tusika uśmiechniętego.Dobrze,że ma cudowny domek i cudownych Państwa przy sobie.Kochany Tusik,czasami brakuje mi spacerów z Tusikiem bo one były fantastyczne.Mieliśmy wspólnego znajomego jeżyka,którego zawsze z Tusikiem odwiedzaliśmy i zanosiliśmy mu jabłuszko.Przytuleni do siebie patrzyliśmy jak jeżyk obgryza jabłuszko to mi zostało w wspomnieniach.Tusik pojechał do swojego domku i wraz z Tusikiem znikł jeżyk!

• 2 months later...
Posted

Kochani!Dostałam maila od Państwa Tusika i fotki Tusikowo-Rysiowe.

Przesyłam zdjęcia naszego Rysia. Zmieniliśmy mu imię, gdyż zbyt kojarzyło sie nam z poprzednikiem na, którego bardzo podobnie wołaliśmy, a Rysiek ma swój charakter i jest wyjątkowy sam w sobie.
Mały jest genialny. Bardzo się do nas przywiązał. Pokochał zarówno Dorotą jak i mnie :) Jak cień chodzi za mną po domu - gdzie ja, tam i on. Zaprzyjaźnił się z psem rodziców i razem biegają po ogrodzie. Doszło do sytuacji gdy pierwszy z nich wypuszczony biegni epod drzwi drugiego domu i obszczekując prosi o wypuszczenie kumpla. Bardzo ładnie się zgadzają i nie ma pomiędzy nimi żadnych objawów agresji, czego nie mogę powiedzieć o zachowaniu w stosunku do obcych psów podczas spacerów ( pewnie nas broni :)). Nadal nie spuszczamy Ryśka ze smyczy - jego ciekawski i mocny charakter oraz myśliwskie zacięcie przewyższają niestety posłuszeństwo wobec nas. Wiosną planujemy zapisać się na szkolenie by kompletnie zapanować nad jego posłuszeństwem. Co innego na ogrodzie - tu jest w 100% słuchającym się i grzecznym psiakiem.
Rysio bardzo ładnie pozwala się myć oraz czesać. To mój pierwszy pies, który widząc szczotkę macha ogonem i drapie łapą prosząc o czesanie.

Jednym słowem bardzo fajny i kochany psiak z niego i cieszymy się, ze do nas trafił.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
jezu jaki on śliczny! praktycznie nie do poznania! tak miło jest wejść po dłuższej nieobecności na dogo i zobaczyć, że PONik jest w domku! :loveu:

Tak!Jak cudownie jest,że utrzymuje się kontakt z właścicielami Rysia i można co jakiś czas popatrzeć na metamorfozę,która dodaje siły do pomagania innym bidom.

Posted

Bogusik napisał(a):
Piękny,cudowny Rysio!To widać,że psiak jest bardzo szczęśliwy!Oby takich domków było więcej...

Tak to moje jest słoneczko!Bardzo lubię na ten wątek wrócić,poczytać posty i pooglądać może mojego ale już nie mojego Rysia.