Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale fajny chłopak! Wygląda tak rewelacyjnie, że aż trudno uwierzyć w jego pobyt w schronisku. Anula, jesteś Psim Aniołem - wystarczy chwila u Ciebie na DT i zaczarowujesz swoich tymczasowiczów. :)

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
Widzę, że u Ciebie też 2 sztuki szczęścia?

Od początku tego roku dwie. Jeszcze na wiosnę zeszłego roku były trzy i to w zupełnie innym składzie.

Posted

PONik ma trzy latka,tak jest wpisane w książeczce.Klejnocików pozbył się w schronisku na szczęście bo mój wet nie daje zniżki na schroniskowe psiaczki i liczy sobie jak za zboże,natomiast fryzjerka dała upust bo policzyła tylko 50zł znając historię PONika.No a PONik tak, jest baaaardzo zgrabny,ma przepiękną sylwetkę i przepięknościowy pysio,który bardzo lubię całować a on odwzajemnia się.Uwielbia się przytulać i aby go tylko miziać - jest bardzo fajny.Nie odstępuje mnie na krok,zaczyna warkolić na mojego rezydenta -jest zazdrosny.Dzisiaj zmierzyłam go ma 43cm w kłębie i waży 11kg.Ważony na wadze domowej a więc waga jego może trochę odbiegać od rzeczywistości.Ma też czipa.Robali nie ma.Dzisiaj rano zwymiotował bardzo sporym jakimś kawałkiem folii po pasztetowej wraz z końcówką metalową.U nas tego nie zjadł a więc musiało to paskudztwo długo zalegać w żołądku.

Posted

On ząbków nam wcale nie pokazywał i nie pokazuje.tylko był incydent u fryzjera,że chciał dziabać dlatego został założony mu kaganiec.Dzisiaj byli u nas znajomi z wizytą ,PONek ich obszczekał ale nie napadł po sekundzie tak się jemu spodobało mizianko,że nie odstępował ich na krok,no i oczywiście znajomi zachwyceni PONikiem i jego urodą.Podawał łapki raz jedną raz drugą aby go tylko miziać.Dobrze chodzi na smyczy,nie szarpie.Jest minimalny problem z zapięciem smyczy no ale szkolimy się,najpierw siad a później zapinamy smycz bo inaczej nie chce dać zapiąć.Jest nauczony jeść domowe jedzenie,suchego nie tknął do tej pory,smaczków nie znał i nie chce,lubi makaron z mięskiem,parówki,puszki i zwykłą suchą bułkę.Na razie tylko tyle o PONiku bo co można zauważyć więcej po trzech dniach pobytu.Jedno jest pewne jest bardzo kochany.Je dwa razy dziennie.Dzisiaj daliśmy jeszcze na bramę i bramkę siatkę,ponieważ próbował przeciskać się.

Posted

no to fajowsko:)
Bo udrysek gdzies pisala ze chlopak przy probie poglaskania sie za glowe sie szczerzyl...
fajnie fajnie sie dzieje...

Anula ja w imieniu PONIKA dziekuje za domek tymczasowy

Posted

Bogusik napisał(a):
Anula!Dobrze ze daliscie dodatkowe zabezpieczenia,bo nie wiadomo jak by sie moglo skonczyc to zwiedzanie swiata...troche bylo by za duzo...bo juz wystarczy ucieczka Nafi!

Tak bo do tej pory przy moich tymczasowiczach nie było tego typu problemu,nawet z ostatnim tymczasowiczkiem Filipkiem był problem jak go nakłonić do wychodzenia poza posesję, a PONik zaraz na samym początku próbował się przeciskać przez odstępy między deskami,a teraz tym bardziej jak jest obcięty to ryzyko było duże i to,że już wychodzi na ogród bez smyczy.No każdy piesio ma inny charakter i trzeba się do tego przystosować.I jeszcze coś PONik jest bardzo dobrze zabezpieczony,ma obróżkę,adresówkę i szelki to nie jest mu na razie zdejmowane dla bezpieczeństwa.

Posted

azalia napisał(a):
Poniczek jest przecudowny,myślę że domek będzie szybciutko.

No zobaczymy.Poprosiłam Anetek100 o allegro i oczywiśnie Anetka nigdy mnie nie zostawia w potrzebie.PONik jest zabezpieczony pod względem weterynaryjnym a więc nie wymaga wizyty.To co było potrzebne PONikowi to zostało zrobione.Jest fajnym radosnym psem,nie kłapie,zaczyna tarmosić pluszaki,ładnie je,jedynie to co zauważyłam,to szczeka i siedzi przy drzwiach jak mnie nie ma a jak wrócę to radość przeogromną okazuje.Jeszcze nie jest sprawdzony na dzieci,ponieważ wnuki urlopują ale myślę,że i z tym nie będzie problemu bo on lubi głaskanko.Dlatego uznałam,że nie ma potrzeby aby odwlekać ogłaszanie go bo po co mu przysparzać większy stres przekazując go do nowego domu i tak już widzę,że bardzo szybko przywiązuje się do nas.Zresztą też trzeba trochę czasu aby sprawdzić starannie nowy dom jeżeli jakiś zgłosi się.

Posted

ale uroczo wygląda :D
i wygląda teraz na bardzo wesołego i szczęśliwego :D
a te kudłate skarpetki to fantazja Pani fryzjerki czy PONek zaprotestował przy dotykaniu stópek?

Posted

justyska2 napisał(a):
ale uroczo wygląda :D
i wygląda teraz na bardzo wesołego i szczęśliwego :D
a te kudłate skarpetki to fantazja Pani fryzjerki czy PONek zaprotestował przy dotykaniu stópek?

To Pani fryzjerka zaproponowała taką fryzurkę a łapki też miał w dredach ,chciała mu zostawić całe łapki no ale się nie dało a więc zostały skarpetki tylko ale i tak wygląda ślicznie.

Posted

Poker napisał(a):
Cudowny chłopak,ma u Was jak w raju. o ma buźkę w uśmiechu czy ma lekki przodozgryz czy mi się wydaje?

Nie ,nie ma przodozgryzu tak jakoś ujęta źle fotka.

Posted

justyska2 napisał(a):
Wkleiłam nowe info wraz z fotami na PONie oraz inne forum, na którym jest Brutuskowe ogłoszenie :D

Bardzo dziękuję.PONik musi znaleźć bardzo dobry dom i kochających go ludzi.