paulina02 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Oto historia pieska , piesek został wyrzucony z samochodu w mieście gdzie rozpaczliwie szukał pana , nie rozumiejąc dlaczego został sam .Bawiąc sie z dziećmi , dokarmiany przez niektórych a przez innych przeganiany tak sobie żył prawie dwa miesiące śpiąc pod samochodami .Wczoraj była u mnie znajoma pojechałyśmy do psa gdyż chciała go zobaczyć , pieska nie było w starym miejscu więc poszłyśmy go szukać .Piesek po przejściu kilku ulic się pojawił z zakrwawioną mordką .Nie było co mysleć musiał gdzieś trafić znajoma powiedziała ze zabierze go ze sobą do znajomych bo oni stracili pieska , więc może się uda .Ja się ucieszyłam i zgodziłam bo pies tak długo się poniewiera i powiedziałam w razie zmiany planu piesek idzie do hoteliku bo ulica już odpada , dziś zakrwawiony pysk a jutro może brak łapy ;(.Znajomi wyruszyli z pieskiem w długa podróż ale pies nawet po dwóch godzinach cały czas mocno krwawił , byli zaniepokojeni jego stanem i gdy już byli bliżej Gdańska zajechali z psem na ostry dyżur , pies został wczoraj w lecznicy na noc dostał leki , kroplówkę wymiotował dużą ilością krwi , dziś piesek będzie zabrany do tańszej lecznicy na dalsza diagnostykę .Będzie i tydzień w dt i co dalej hotelik nie ma kasy na hotelik i na zapłacenie w klinice .Więc zwracam się z prośbą do państwa o pomoc w zapłaceniu rachunku za lekarza , i o domek dla niego stały lub tymczasowy .A gdy by takiego nie było to o jakies deklaracje na hotelik żeby chłopak miał szanse zaczekać spokojnie na swój ds .Ja mam swoich masę zwierzaków i powiedziałam znajomej że nie zostawię jej z tym problemem bo nie moge , bo psina była w moim mieście , ale on nie może już być na ulicy ani w schronisku .Więc jeżeli ktoś ma mało zwierząt lub wcale bo ich z jakiegoś powodu mieć nie może więc błagam niech pomoże temu psu .Piesek ma imię takie jak wołały na niego dzieci wiadomo że nowy właściciel dał by mu nowe ...... Quote
paulina02 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 DŁUG ZA KLINIKĘ 160 zł Pierwsza wpłata 100zł- od Yv1958 została bezpośrednio przelana do osoby , która za klinikę płaciła .Został jeszcze dług na 60 zł . Quote
agentka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Boże kochany, jak taki piękny pies mógł zaszkodzić komukolwiek, przeszkadzać? z jego oczu bije taka mądrość,życzliwość... kochana psina, będzie wierny swoim nowym właścicielom. Szkoda,że to tak daleko, bobym go przygarnęła... jest taki śliczny Quote
paulina02 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Psie życie na ulicy ... Przed podróżą , może coś sie zmieni na lepsze .Piesek szuka domku .... Quote
paulina02 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Piesek teraz został odebrany z lecznicy jest dług za nią 160 zł , który muszę oddać .Piesek czuje się dobrze ma przepisany antybiotyk i pojechał na tydzień do dt .Jednak prawda jest taka że muszę mu znaleźć domek stały i proszę was o pomoc jeżeli ktoś umie robić ogłoszenia adopcyjne .Bo po tygodniu będzie musiał trafić do hoteliku a ja na niego nie mamy nic kasy .I ludzi tutaj też mało wiem że jest tyle zwierząt które oczekują pomocy, że nie wiadomo którego zwierzaka wybrać .......... Quote
agentka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Jestem z dolnośląskiego, 40 km od Wrocławia. Taki piesek potrzebuje pewnie ogrodu, wybiegu, prawda? żeby się wybiegał, Quote
arim Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Paulino,wykupię pakiet ogłoszeń dla Leona,ale Ty będziesz musiała podać namiary dla osoby robiącej te ogłoszenia.Zgadzasz się? Quote
Yv1958 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Zaraz napisze blaganie o ogloszenia do CatAngel. Moze nie ma wakacji i zgodzi sie zrobic ogloszenia. Kochana Dziewczyna!:-) Quote
arim Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 DZIEWCZYNY JUŻ ZAMÓWIŁAM U Pauliny_MICKEY PAKIET I WYDARZENIE NA FB TYLKO nasza paulina 02 z wątku musi podać wszelki dane ,zdjęcia i namiary na telefon i które województwo Quote
Yv1958 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Arimka jestes jak blyskawica!:-) Tez juz napisalam do CatAngel, ale odmowie. Quote
elinka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 agentka napisał(a):Boże kochany, jak taki piękny pies mógł zaszkodzić komukolwiek, przeszkadzać? z jego oczu bije taka mądrość,życzliwość... kochana psina, będzie wierny swoim nowym właścicielom. Szkoda,że to tak daleko, bobym go przygarnęła... jest taki śliczny agentka napisał(a):Jestem z dolnośląskiego, 40 km od Wrocławia. Taki piesek potrzebuje pewnie ogrodu, wybiegu, prawda? żeby się wybiegał, Agentko, odległość na Dogo nie stanowi problemu. Jeśli naprawdę chciałabyś zaadoptować tego psa to możemy Ci pomóc w poszukaniu transportu na dolnośląskie. Quote
arim Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Yv1958 napisał(a):Arimka jestes jak blyskawica!:-) Tez juz napisalam do CatAngel, ale odmowie. jednocześnie pisałyśmy :) Jutro zapłace za pakiet tylko reszta należy do Pauliny.Ja szczerze powiem,że nawet nie umię tam wkleić linku do tego wątku. Ale może obie pośpieszyłśmy się z ogłoszeniami(agentko co Ty na to?) Quote
paulina02 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Witajcie piesek ma na tydzień dt pewny już w nim się gości ;) , i potem będzie wiadomo czy będzie miał domek czy nie .Ale myśle że nie zaszkodzi szukac domku już teraz to tak na wszelki wypadek gdyby tamten domek nie wypalił .I ja bym chciała oddać pieniądze meg153 za psiaka bo się z nią umawiałam że jej nie zostawię z nim samą , tak nie można żeby ktoś za dobre chęci dostawał w tyłek i wykładał z swojej kieszeni .Wiadomo że co człowiek to inne zdanie , każdy jest inny i raczej nie było by możliwe żebyśmy tu wszyscy tak samo myśleli ,choć powiem że było by to bardzo miłe .;) Nie wiem jak to teraz zrobić może jak meg153 wklei fakturę za klinikę to jezeli ktoś by chciał się dorzucić do tej kwoty co wyszła to było by super .... Quote
meg153 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Sprostowanie- pewny DT ma do 5 sierpnia, czyli 3 tygodnie. Quote
arim Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Fajnie,że znalazł się dt i to na 3 tygodnie.Co do faktury to ja poczuwam się do tego,że należy sie Meg zwrócić za leczenie i dorzucę się.Proszę też,aby każdy,ile jest w stanie dał na leczenie Leona.Byla podjęta decyzja że należy zabrać Leona z ulicy i dzięki Paulinie i Meg piesek nie jest już na ulicy.Dlatego,dajmy co kto może za Leczenie Leona. A tak wogóle to jak czuje się Leon? Quote
paulina02 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Tak jezeli ktoś może coś dołożyć żeby oddać dziewczynie za leczenie bo i tak dużo zrobiła , zobaczymy jaka kwota się uzbiera i ja tez się dołożę .Zobaczę ile będzie brakować , meg153- musze to wszystko jakoś ogarnąć , bo wczoraj miałam dzień zakręcony z tym kociakiem , policzę tą karme co przywiozłaś i wpiszę na pierwszą stronę .Lord jednak po tej karmie dla psów z wrażliwym przewodem pokarmowym lepiej sie załatwia .;) Quote
paulina02 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Pierwsza ogromna wpłata na pieska poszła bezpośrednio do meg153 , pieniążki wysłała Yv1958 -100zł , DZIĘKUJEMY ;) więc zostało do uregulowania jeszcze 60zł .Kurcze ludzie jesteście kochani nikt by sam sobie nie poradził a z wami jednak jest lżej .Więc proponuje zgodę i zapomnijmy o tych nie porozumieniach .Niech pieskowi będzie dobrze , czekamy na jakieś zdjęcie jego i trzymamy kciuki za domek .Dziękuje ;) Quote
arim Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 to ja dorzucę 20zł ale proszę na konto.Paulino do Ciebie mam konto,wiec tylko jezeli to będzie konto meg to mi wyślij Quote
paulina02 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Może meg sama napisze konto bo ja nie mam jej konta ;) Quote
paulina02 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Własnie się dowiedziałam że Leonek ma się dobrze i jest wykapany . Arim dzięki za 20zł wiec wyjdzie 120zł już na czysto i ja dokładam resztę czyli 40 zł , żeby nie było że trwonie na nie wiadomo co ,czyjeś pieniądze .Meg poda nr. konta i dług będzie uregulowany , dziękuje wam że pomogłyście . Quote
arim Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Paulino,to ja zaraz wyśle na Twoje konto te 20zł i Ty razem prześlesz Meg.Może tak być? Quote
paulina02 Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jak chcesz arim , a o Leonie wiem nie wiele .Lubi dzieci z tego co zauważyłam z psami się dogaduje , koty nie wiem nic .Ma około 4 lub 5 lat tak powiedział wet w klinice , kastracja nie , szczepienie będzie bo meg go zaszczepi , nie lubi podnoszenia i łapania pod pachami .Pies jest uroczy ale do osoby odpowiedzialnej , potrzebuje też czasu żeby zrozumiał że nie będzie działa mu się krzywda .Ale jest teraz w dt i będzie przez trzy tygodnie więc zapomni o złych doświadczeniach jakie miał z ludźmi .....Będzie tylko lepiej . Quote
Recommended Posts