Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
Bambulek daje mi tyle radości każdego dnia,codziennie patrzę w jego piękne oczka i nie mogę uwierzyć ,że trafił mi się tak wyjątkowy,mądry pies,ktory swoim wzrokiem wpatrzonym we mnie odwdzięcza się miłością bezcenną

Jaka pańcia taki pies

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
dziękuję za miłe słowa

Gosiu ja na wątku czytałam na początku i widziałam zdjęcia Bambu ,ale to było zupełnie inne psisko jak zobaczyłam go na żywo na wizycie.szok jak pies umie się mnienić w ciągu kilku dni.A to w jaki sposób on patrzy na Ciebie....to zdjęcia nie oddadzą tej miłości.Ale to cudowne ,że są ludzie jak Ty ,że decydują sie dać drugie zycie starszym psom

Posted

Maciek777 napisał(a):
Zgadzam się. Niestety to dzisiaj rzadkość.

Niestety tak nie wiem czy ludzie boją się za szybkiej straty pupila,czy tego że juz pies ma swój charakter i nigdy nie wiadomo?ja juz sama nie wiem

Posted

elzunia napisał(a):
Niestety tak nie wiem czy ludzie boją się za szybkiej straty pupila,czy tego że juz pies ma swój charakter i nigdy nie wiadomo?ja juz sama nie wiem

Pewnie też boją się wydatków na leczenie.
Najczęściej jednak słyszę jak ktoś właśnie pyta o młodego psa "żeby jeszcze można było go czegoś nauczyć" i wszyscy ten sam tekst jakby się zmówili. I jak tu wytłumaczyć, że psa można uczyć do końca życia i to, że biorąc ułożonego psa ma się z głowy wiele problemów...:roll:

Posted

Ja wzięłam na dt ok 3 letniego pieska teraz http://www.dogomania.pl/forum/threads/239452-Baxter-ju%C5%BC-w-BDT-potrzebne-na-utrzymanie/page15 2 lata był w schronie i wiecie co on mi co dzień pokazuje ile potrafi i te 2 lata nic nie zmieniło.Bambu jest starszym panem i tez nie jest niedouczony i tez podobno był agresywny.A tak nie jest w obu przypadkach.Do tej pory brałam boksie i wszystkie po 10 roku zycia i było super.Kochają takie zwierzeta podwójnie .Ale jak tu ludzi przekonać.?

Posted

Prawda jest taka, że większość ludzi nigdy nie powinna mieć psów, a dla takich co kochają zwierzęta miłością bezwarunkową- nie jest ważne ile pies ma lat, jakiej jest płci, poprostu chcą pomóc i biorą psa, który pomocy wymaga. No, ale takie osoby są w mniejszości. Niestety. A że psy potrafią się zmienić i dostosować to nie ulega wątpliwości. Moja (prawie już 13-letnia ska ON), która 10 lat żyła na łańcuchu, teraz wyleguje się (jeśli zechce) przy kominku.

Posted

sybillas napisał(a):
Prawda jest taka, że większość ludzi nigdy nie powinna mieć psów, a dla takich co kochają zwierzęta miłością bezwarunkową- nie jest ważne ile pies ma lat, jakiej jest płci, poprostu chcą pomóc i biorą psa, który pomocy wymaga. No, ale takie osoby są w mniejszości. Niestety. A że psy potrafią się zmienić i dostosować to nie ulega wątpliwości. Moja (prawie już 13-letnia ska ON), która 10 lat żyła na łańcuchu, teraz wyleguje się (jeśli zechce) przy kominku.

Cudownie są jeszcze kochający ludzie na tym swiecie

Posted

To cudownie, że mamy takie Gosie na świecie :lol:.
Ale ja tu też po prośbie wskoczyłam. Ciotulcie
:razz:, potrzeba nam wizyty PA w Zgierzu dla naszych beagielek z pseudo. Jest pani, która chce dać dom dla obu!! Ktoś pomoże ... ?
Dziewczyny są tu:
https://www.facebook.com/media/set/?...0631562&type=1 (nie wiem czy nie popelnilam przestępstwa wrzucając tu link, jeśli tak to bardzo przepraszam .. )

Posted

warsawmoo napisał(a):
:razz:, potrzeba nam wizyty PA w Zgierzu dla naszych beagielek z pseudo. Jest pani, która chce dać dom dla obu!! Ktoś pomoże ... ?
Dziewczyny są tu:
https://www.facebook.com/media/set/?...0631562&type=1(nie wiem czy nie popelnilam przestępstwa wrzucając tu link, jeśli tak to bardzo przepraszam .. )

Ja auta nie mam bo bym mogła ale tak to odpadam

Posted

warsawmoo napisał(a):
Dziewczyny są tu:
https://www.facebook.com/media/set/?...0631562&type=1(nie wiem czy nie popelnilam przestępstwa wrzucając tu link, jeśli tak to bardzo przepraszam .. )

Ja teraz patrzyłam ale to od nas 306 km to ciutek daleko

Posted

Byliśmy z Bambulkiem teraz 1,5 godziny na spacerze,a że u nas zima jak na Syberii,to szliśmy w zaspach po kolana ,Bamba prawie nie było widać,jak przedzieraliśmy się przez tunelowy śnieg i sami musieliśmy robić sobie tor,bo szliśmy tą drogą dzisiaj pierwsi,ogolnie stawaliśmy z Bambem co kawałek ,bo nie mieliśmy już sił,Bambu wybierał skróty,żeby jak najszybciej dojść do domu,jesteśmy padnięci

Posted

[quote name='gosiaczek1984']no trochę daleko,ale na pewno się ktoś znajdzie kto pojedzie[/QUOTE]

Taaa ... Napisałam do fundacji z tej miejscowości. Odpisali, że oni nie wydają do domów w Zgierzu bo "ludzie w tej miejscowości są beznadziejni" ... :roll:

Posted

[quote name='warsawmoo']Taaa ... Napisałam do fundacji z tej miejscowości. Odpisali, że oni nie wydają do domów w Zgierzu bo "ludzie w tej miejscowości są beznadziejni" ... :roll:[/QUOTE]
Zaje.....cie co za paranoja.To cały Zgierz mierzą jedną miarą.Super nie ma co:shake:

Posted

[quote name='gosiaczek1984']Byliśmy z Bambulkiem teraz 1,5 godziny na spacerze,a że u nas zima jak na Syberii,to szliśmy w zaspach po kolana ,Bamba prawie nie było widać,jak przedzieraliśmy się przez tunelowy śnieg i sami musieliśmy robić sobie tor,bo szliśmy tą drogą dzisiaj pierwsi,ogolnie stawaliśmy z Bambem co kawałek ,bo nie mieliśmy już sił,Bambu wybierał skróty,żeby jak najszybciej dojść do domu,jesteśmy padnięci[/QUOTE]
To musieliście Gosiu super wyglądać.A już wyobrazam sobie jak Cie na smyczy do domu Bambu do domu prowadział(ciagnął)znając życie.Szczęściarz jakich jakich mało

Posted

[quote name='warsawmoo']Taaa ... Napisałam do fundacji z tej miejscowości. Odpisali, że oni nie wydają do domów w Zgierzu bo "ludzie w tej miejscowości są beznadziejni" ... :roll:[/QUOTE]
O nie normalnie tekst miesiąca.

Posted

[quote name='gosiaczek1984']udało mi sie zrobić wątek,popatrzcie na tego przystojnego pana [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/240375-Miloard-pi%C4%99kny-mieszaniec-Bernardyna-czeka-w-schronisku?p=20502067#post20502067"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240375-Miloard-piękny-mieszaniec-Bernardyna-czeka-w-schronisku?p=20502067#post20502067[/URL][/QUOTE]

No to biegnę zobaczyć to cudeńko ;) a dla Bambula buziak poranny :*