Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bambulek to istny Yeti,patrze przez okno,śnieg pada,a Bambu rozłożony przed budą,istny bałwanek,a więc poszłam zrobiłam mu daszek przed budą,dałam słome,a on co zrobił położył się obok tego idalej wygląda jak bałwanek,on jest taki śmieszny uparciuch,ja dla niego chce dobrze,a on ma to gdzieś he he,ma być tak jak on chce

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
jak Ty dajesz posiłki o której godzinie?i czy uważasz,że gotowane czy chrupki są lepsze?

Moje psiaki jedzą dwa razy dziennie, ok. 8 rano i ok. 18. Są na karmie weterynaryjnej RC intestinal law fat. Także nie dostają dodatkowych rzeczy, żeby nie zaburzyć bilansu chrupków :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Moje psiaki jedzą dwa razy dziennie, ok. 8 rano i ok. 18. Są na karmie weterynaryjnej RC intestinal law fat. Także nie dostają dodatkowych rzeczy, żeby nie zaburzyć bilansu chrupków :)

ooo....boże przez parę dni miałam straszną grypę i dzisiaj poszłam na długi spacer z Bambem,a on mnie dzisiaj tak wymęczył bawieniem,że nie mam siły,strasznie mnie osłabiła ta grypa,normalnie cala mokra jestem,ja mu gotuje jedzenie,jestem tego nauczona,bo moj poprzedni psiaczek też miał gotowane.

Posted

boże tak czytam ,czytam ile pieskom się nie udaje,odchodzą za TM zanim znajdą domek,przeżywają te warunki w schroniskach,to tak bardzo się cieszę ,że mam Bambulka,że jemu się udało,że ma mnie,tak bardzo się z tego cieszę

Posted

Orientujecie się co trzeba zrobić ,żeby otworzyć schronisko dla zwierząt,albo hotel,czy są jakieś dofinansowania ze środków unijnych?

Oj marzycielka, marzycielka :-(

Posted

Kochani bardzo Was proszę posprawdzajcie czy nie macie ustalonego na koncie automatycznego wysyłania przelewów z deklaracjami na Bambula bo wydaje mi się że widziałam jakiś wpływ 20zł na niego.

Posted

Orientujecie się co trzeba zrobić ,żeby otworzyć schronisko dla zwierząt,albo hotel,czy są jakieś dofinansowania ze środków unijnych?

Na hotel chyba nic nie dają, a jeśli chodzi o schronisko/przytulisko to trzeba się z gminą dogadać, ale oni najchętniej to by na psa złotówkę dziennie dawali bo niestety nie znają się na kosztach w tej branży. Nie mam już tu nawet na myśli zarobku, ale zapewnienie psom godnych warunków na co dzień.

MaDi napisał(a):
Kochani bardzo Was proszę posprawdzajcie czy nie macie ustalonego na koncie automatycznego wysyłania przelewów z deklaracjami na Bambula bo wydaje mi się że widziałam jakiś wpływ 20zł na niego.

Ja wysyłałem na początku stycznia, ale to już wtedy pisałem o tym:roll:

Posted

[quote name='Maciek777']Na hotel chyba nic nie dają, a jeśli chodzi o schronisko/przytulisko to trzeba się z gminą dogadać, ale oni najchętniej to by na psa złotówkę dziennie dawali bo niestety nie znają się na kosztach w tej branży. Nie mam już tu nawet na myśli zarobku, ale zapewnienie psom godnych warunków na co dzień.
Polskie prawo jest takie ze daje się dotacje na instytucje dochodowe ale można zrobić mały przekręt i z urzedu pracy można dostać.Ale to trzeba miec do tego dobrą głowe my z koleżanką już sie dowiadywałyśmy ale jednak wkład własny nas przrósł

Posted

[quote name='elzunia']Polskie prawo jest takie ze daje się dotacje na instytucje dochodowe ale można zrobić mały przekręt i z urzedu pracy można dostać.Ale to trzeba miec do tego dobrą głowe my z koleżanką już sie dowiadywałyśmy ale jednak wkład własny nas przrósł
Najgorsze w U.P. jest to, że żeby dostać dofinansowanie to trzeba być na bezrobociu, a jak już ktoś ma pracę to jest to bardzo ryzykowne żeby się z niej zwolnić i powalczyć o dotacje:roll: No i z Urzędu jest "tylko" kilkanaście tys zł i to obojętnie kiedy się do nich przyjdzie to się usłyszy "nie ma już pieniędzy na ten rok":roll:

Posted

Agata Balu napisał(a):
No właśnie ja mam. Na kogo przepisać?

Wedle uznania;)
Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj przyszła ostatnia faktura z hotelu Bambula a myślałam,że finanse już za nami;)