gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Bambulek to istny Yeti,patrze przez okno,śnieg pada,a Bambu rozłożony przed budą,istny bałwanek,a więc poszłam zrobiłam mu daszek przed budą,dałam słome,a on co zrobił położył się obok tego idalej wygląda jak bałwanek,on jest taki śmieszny uparciuch,ja dla niego chce dobrze,a on ma to gdzieś he he,ma być tak jak on chce Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 dzisiaj mija miesiąc czasu jak Bambulek jest u mnie Quote
Agata Balu Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Ależ jesteś Gosiaczku entuzjastką Bambula! Bacz by ktoś nie był o to zazdrosny ;-) Quote
Cantadorra Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):jak Ty dajesz posiłki o której godzinie?i czy uważasz,że gotowane czy chrupki są lepsze? Moje psiaki jedzą dwa razy dziennie, ok. 8 rano i ok. 18. Są na karmie weterynaryjnej RC intestinal law fat. Także nie dostają dodatkowych rzeczy, żeby nie zaburzyć bilansu chrupków :) Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Cantadorra napisał(a):Moje psiaki jedzą dwa razy dziennie, ok. 8 rano i ok. 18. Są na karmie weterynaryjnej RC intestinal law fat. Także nie dostają dodatkowych rzeczy, żeby nie zaburzyć bilansu chrupków :) ooo....boże przez parę dni miałam straszną grypę i dzisiaj poszłam na długi spacer z Bambem,a on mnie dzisiaj tak wymęczył bawieniem,że nie mam siły,strasznie mnie osłabiła ta grypa,normalnie cala mokra jestem,ja mu gotuje jedzenie,jestem tego nauczona,bo moj poprzedni psiaczek też miał gotowane. Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 cały rękaw kurtki mam ośliniony,bo ciągał mnie za rękaw:) Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Agata Balu napisał(a):Ależ jesteś Gosiaczku entuzjastką Bambula! Bacz by ktoś nie był o to zazdrosny ;-) ja nadrabiam za pierwszy dom,i za pierwszą adopcje he he :) Quote
Maciek777 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):ja nadrabiam za pierwszy dom,i za pierwszą adopcje he he :) W takim razie masz sporo do odrobienia:roll: Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 boże tak czytam ,czytam ile pieskom się nie udaje,odchodzą za TM zanim znajdą domek,przeżywają te warunki w schroniskach,to tak bardzo się cieszę ,że mam Bambulka,że jemu się udało,że ma mnie,tak bardzo się z tego cieszę Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Orientujecie się co trzeba zrobić ,żeby otworzyć schronisko dla zwierząt,albo hotel,czy są jakieś dofinansowania ze środków unijnych? Quote
Agata Balu Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Orientujecie się co trzeba zrobić ,żeby otworzyć schronisko dla zwierząt,albo hotel,czy są jakieś dofinansowania ze środków unijnych? Oj marzycielka, marzycielka :-( Quote
MaDi Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Kochani bardzo Was proszę posprawdzajcie czy nie macie ustalonego na koncie automatycznego wysyłania przelewów z deklaracjami na Bambula bo wydaje mi się że widziałam jakiś wpływ 20zł na niego. Quote
Agata Balu Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 No właśnie ja mam. Na kogo przepisać? Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Agata Balu napisał(a):Oj marzycielka, marzycielka :-( he he miałam nadzieję ,że dają:) Quote
betka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Jestem od dawna cichą adoratorką Bambulca :loveu:. Gosiu dzięki za to, że przygarnęłaś starego psa. Mojemu dziadusiowi (:-(, 14 lat) dawałam Rumentabs, gdy miał ochotę na kupy. To tani preparat http://www.krakvet.pl/mikita-rumen-tabs-100tab-p-421.html Quote
gosiaczek1984 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='betka']Jestem od dawna cichą adoratorką Bambulca :loveu:. Gosiu dzięki za to, że przygarnęłaś starego psa. Mojemu dziadusiowi (:-(, 14 lat) dawałam Rumentabs, gdy miał ochotę na kupy. To tani preparat http://www.krakvet.pl/mikita-rumen-tabs-100tab-p-421.html super dzięki za info,ja tez sie bardzo cieszę,że mam Bambulka Quote
Maciek777 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Orientujecie się co trzeba zrobić ,żeby otworzyć schronisko dla zwierząt,albo hotel,czy są jakieś dofinansowania ze środków unijnych? Na hotel chyba nic nie dają, a jeśli chodzi o schronisko/przytulisko to trzeba się z gminą dogadać, ale oni najchętniej to by na psa złotówkę dziennie dawali bo niestety nie znają się na kosztach w tej branży. Nie mam już tu nawet na myśli zarobku, ale zapewnienie psom godnych warunków na co dzień. MaDi napisał(a):Kochani bardzo Was proszę posprawdzajcie czy nie macie ustalonego na koncie automatycznego wysyłania przelewów z deklaracjami na Bambula bo wydaje mi się że widziałam jakiś wpływ 20zł na niego. Ja wysyłałem na początku stycznia, ale to już wtedy pisałem o tym:roll: Quote
elzunia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='Maciek777']Na hotel chyba nic nie dają, a jeśli chodzi o schronisko/przytulisko to trzeba się z gminą dogadać, ale oni najchętniej to by na psa złotówkę dziennie dawali bo niestety nie znają się na kosztach w tej branży. Nie mam już tu nawet na myśli zarobku, ale zapewnienie psom godnych warunków na co dzień. Polskie prawo jest takie ze daje się dotacje na instytucje dochodowe ale można zrobić mały przekręt i z urzedu pracy można dostać.Ale to trzeba miec do tego dobrą głowe my z koleżanką już sie dowiadywałyśmy ale jednak wkład własny nas przrósł Quote
Maciek777 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='elzunia']Polskie prawo jest takie ze daje się dotacje na instytucje dochodowe ale można zrobić mały przekręt i z urzedu pracy można dostać.Ale to trzeba miec do tego dobrą głowe my z koleżanką już sie dowiadywałyśmy ale jednak wkład własny nas przrósł Najgorsze w U.P. jest to, że żeby dostać dofinansowanie to trzeba być na bezrobociu, a jak już ktoś ma pracę to jest to bardzo ryzykowne żeby się z niej zwolnić i powalczyć o dotacje:roll: No i z Urzędu jest "tylko" kilkanaście tys zł i to obojętnie kiedy się do nich przyjdzie to się usłyszy "nie ma już pieniędzy na ten rok":roll: Quote
gosiaczek1984 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 zmęczony po spacerze czekam na jedną chrupeczkę Quote
MaDi Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Agata Balu napisał(a):No właśnie ja mam. Na kogo przepisać? Wedle uznania;) Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj przyszła ostatnia faktura z hotelu Bambula a myślałam,że finanse już za nami;) Quote
gosiaczek1984 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 MaDi napisał(a):Wedle uznania;) Ku mojemu zdziwieniu dzisiaj przyszła ostatnia faktura z hotelu Bambula a myślałam,że finanse już za nami;) ale za co jak on juz ponad miesiąc jest u mnie? Quote
Recommended Posts