Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kocurek']a jak tak sobie mysle i mam nadzieje,ze poprzedni "wlasciciel"nie sprawil sobie nastepnego piesa......:([/QUOTE]
Masz na myśli pierwszego właściciela czy ostatnią właścicielkę?
Ten pierwszy to, myślę., jest pod okiem policji, a ostatnia właścicielka prawdopodobnie adoptowała Bambula żeby zaimponować swojemu facetowi. Mam nadzieję, że Bambu tak ją zmęczył faktem, że jednak pies wymaga poświęceń, że już na żadnego się więcej nie zdecyduje.

A właśnie co tam u niej? Jest z nią jakiś kontakt?

Posted

Z osoba która adoptowała Bambu nie ma kontaktu.
Były właściciel Bambu nie ma nowych zwierząt. Rozprawa była ciekawa i pan nawet obiecał,że postawi mi świeczkę...
Tak biedaka wnerwiłam niewygodnymi pytaniami.

Posted

[quote name='MaDi']Rozprawa była ciekawa i pan nawet obiecał,że postawi mi świeczkę...
Jaki pan miły, będzie o Tobie pamiętał:)

Na podstawie ostatniej sesji (wyszło dużo fajnych zdjęć i Bambu nie zwracał uwagi na aparat) muszę stwierdzić, że Bambu "zdrowieje":)

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Kocurek napisał(a):
Macku ,a jak jego samopoczucie?

Przez ostatnie dni trudno powiedzieć bo jeśli nie wyprowadza się go na spacer na smyczy, tylko wypuszcza wolno na plac to leci od razu pod drzewo i je orzechy aż nie przyjdzie pora powrotu do boksu:)
Jednak nie samymi orzechami żyje Bambu! Zjada też jabłka;)

W sumie jedno i drugie pomaga w odchudzaniu więc może to jest jego tajemnica ostatniego zrzucenia odrobiny ciała:)

Poza tym myślę, że czuję się całkiem dobrze, chociaż widać, że niestety jeszcze się z ostatnich wydarzeń nie otrząsnął i nie wiem czy kiedykolwiek to zrobi:( Jest jeszcze trochę dziki, a nie tak towarzyski i lgnący do ludzi jak przedtem...

Posted

Niech to szlag jasny trafi! Nie wiemy co tam się działo i nigdy się nie dowiemy. Tyle pracy, tyle zdrowia, tyle starań zaprzepaściło wredne babsko! Teraz trzeba zaczynać wszystko od początku, tylko tym razem jednak już nie mogę mu towarzyszyć... Żałuję, że Bambu jest tak daleko... Niech to szlag jasny trafi!!!

Posted

Cantadorra napisał(a):
A ja wierzę, że jeśli to problem psychiczny, ale nie depresja, to jak najbardziej powinno mu przejść. Przypomnijcie mi proszę, czy Bambu dostaje jakies andydepresanty lub dostawał?

Nie nic takiego nie dostaje. Wydaje mi się że jemu po prostu potrzeba stabilizacji a nie leków:(

Posted

Co Bambul lubi najbardziej? Lubi zjeść:) A z powodu faktu, że jest na diecie to żeby zapchać żołądek - zjada dosłownie na deser (zaraz po misce zwykłej karmy) jedno duże jabłko:)
I pies najedzony i witaminy przyswojone;)

Posted

warsawmoo napisał(a):
Nooo, żeby nie było, że Bambu alkoholikiem niedługo zostanie ... Jabłuszka lubią fermentować :eviltong:

I zacznie szaleć po okolicy jak zagubione pijane łosie;)

Posted

[quote name='warsawmoo']Nooo, żeby nie było, że Bambu alkoholikiem niedługo zostanie ... Jabłuszka lubią fermentować :eviltong:

[quote name='MaDi']I zacznie szaleć po okolicy jak zagubione pijane łosie;)

A później strach spotkać takiego w ciemnej uliczce;)

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Cantadorra napisał(a):
Bambu wygląda świetnie, nie wygląda na zdjęciach na zgaszonego, ale prezentuje się imponująco :)

To zgaszenie u Bambu to tak zależy od dnia, a dokładniej od chwili. Na pewno robi postępy w tym temacie i jest częściej radosny, ale czasem ma takie chwile, że coś mu w głowie piknie i jest jakiś wypłoszony. Grunt, że coś jednak idzie ku lepszemu:)

Posted

Maciek777 napisał(a):
To zgaszenie u Bambu to tak zależy od dnia, a dokładniej od chwili. Na pewno robi postępy w tym temacie i jest częściej radosny, ale czasem ma takie chwile, że coś mu w głowie piknie i jest jakiś wypłoszony. Grunt, że coś jednak idzie ku lepszemu:)

To dobre wiadomości Maćku, że idzie ku lepszemu i generalnie coraz częściej jest radosny. Bardzo się cieszę, bo tak pechowo przytrafiło się Bambulkowi. Nie wiem, jak wygląda na żywo, ale na zdjęciu prezentuje się pięknie :)