Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akrum napisał(a):
Bambula promowaliśmy na dniach naszego miasta, czyli Jarmarku (3 dniowa impreza z koncertami i różnymi stoiskami). Nasze Stowarzyszenie miało też swoje stoisko, o Bambu nie zapomnieliśmy i dzielnie go polecaliśmy, zdjęcia chłopaka mieliśmy. Kilka osób było nim zainteresowanych, szczególnie jak widzieli ogromną metamorfozę jaką przeszedł. Niestety wszystkich odstraszył jego wiek, każdy chciałby mieć młodziaka w domu :(

Niestety czas leci a bambu jest coraz starszy i to już rok jak został odebrany właścicielowi:(

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bambul coś ostatnio aparatu nie lubi... Żeby jakieś fotki mu zrobić, musiałem się zaczaić i wyszły jak wyszły.
Zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować, co on tam musiał przechodzić bo to nie ten sam pies. Jeszcze wiosną sam pozował do fotek, przez nikogo nie trzymany, a teraz nawet ludzi unika lub "jakoś akceptuje". Tyle, że wg naszego prawa - pies żyje, czyli sprawa z góry jest przegrana:/

Posted

Wiecie co? A może Bambu jest chory? Kiedy miał ostatnio robione jakieś badania? Czasem psy nie pokazują wyraźnie choroby tylko jakby się wyłączają z kontaktu. 8 lat to nie tak bardzo zaawansowany wiek, więc może jakaś choroba? Obserwujcie co je, czy pije i jak się wypróżnia. Jak by co to w granicach stówki zasponsoruję badania (oczywiście na konto LSOZ).
Dobrze by było by na kilka dni mógł sie znaleźć w jakimś DT na czas obserwacji.

Posted

Agata Balu napisał(a):
Wiecie co? A może Bambu jest chory? Kiedy miał ostatnio robione jakieś badania? Czasem psy nie pokazują wyraźnie choroby tylko jakby się wyłączają z kontaktu. 8 lat to nie tak bardzo zaawansowany wiek, więc może jakaś choroba? Obserwujcie co je, czy pije i jak się wypróżnia. Jak by co to w granicach stówki zasponsoruję badania (oczywiście na konto LSOZ).
Dobrze by było by na kilka dni mógł sie znaleźć w jakimś DT na czas obserwacji.

Bambu miał badania jak zauważyliśmy, że jest taki dziwny po powrocie. Wyniki miał dobre. Weterynarz stwierdził, że on najwidoczniej jest po prostu smutny.
Pomimo, że wiem, że chcesz dobrze to ja nie miałbym sumienia oddawać Bambula do DT tylko na kilka dni. RAZ, że znowu zmiana miejsca zamieszkania, a DWA, że może sobie pomyśleć, że to już jego dom, a tu znowu nic:(
Ciężka sytuacja. Chyba trzeba tylko obserwować i próbować go rozkręcać...

Posted

Musimy sprawić,że Bambu znajdzie wreszcie odpowiedzialny dom nawet podwórko z ciepłą buda ale własne...
8 lat to niby nie tak wiele jednak patrząc na jego dotychczasowe życie to zastanawiam się i tak jak udało mu się tam przetrwać.

Posted

Bambulku cioteczka Cie po dlugiej nieobecnosci odwiedza i podnosi.
Szkoda mi chlopaka, kiedy mi maz dal znac, ze Bambul ma dom to az sie lzy pojawily w oczach, nie dlugo trwala moja radosc :(

Posted

Maciek777 napisał(a):
To bardzo dobrze:) Powinie zgubić tak z 10 kg:(

Oby udało się jak najszybciej bo gruby pies to tragedia tym bardziej takich rozmiarów.

Posted

[quote name='warsawmoo']To ile on waży, że aż 10 kg ma zgubić....?
Ma prawie 47 kg. Przyjechał jeszcze cięższy:( Powoli bo powoli, ale udaje się mu chudnąć.

Na zdjęciu ze współlokatorką - Śnieżką:)

P.S. Ze względów praktycznych, na stronę wklejam tylko 1 - 2 fotki. Zwykle po każdej sesji mam ich więcej więc jeśli ktoś chciałby je otrzymać (np do ogłoszeń) to proszę o PW i podanie swojego adresu mailowego:)

Posted

Wczoraj byłam na kolejnej sprawie dotyczącej znęcania się nad Bambu i za jakiś czas kolejna...
Kiedy to wszystko się skończy? Od wczoraj mamy magiczną liczbę odebranych zwierząt tzn. 15 sztuk:(

Posted

MaDi a Pro-Animals właśnie 13-tego miała kolejną rozprawę dotyczącą mordowni w Olkuszu. Bez wyroku. Ciągnie się to od poczatku 2009 roku!!! Albo oskarżony chory albo znowu uzupełnienie dowodów. Za 3 miesiące będzie trzecia rocznica.
A 15 sztuk to mendel i jaka w tym magia?

Posted

[quote name='Agata Balu']MaDi a Pro-Animals właśnie 13-tego miała kolejną rozprawę dotyczącą mordowni w Olkuszu. Bez wyroku. Ciągnie się to od poczatku 2009 roku!!! Albo oskarżony chory albo znowu uzupełnienie dowodów. Za 3 miesiące będzie trzecia rocznica.
A 15 sztuk to mendel i jaka w tym magia?[/QUOTE]

Magiczna bo tyle jeszcze w ciągu dwóch dni nigdy nie zabraliśmy:(