Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedny Bambuś po tym wszystkim, co przeszedł nadal los go nie oszczędza :( Cieszę się, że wraca do Psanatorium, tam miłości mu nie zabraknie i szybko się pozbiera po tym co się wydarzyło. Trzymaj się kochany :)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja bardzo często jeżdżę na wizyty PA, zrobiłam ich już sporo ale za każdym razem po wizycie, nawet tej bardzo obiecującej, i tak mam mega stres, ciągłe obawy, niepokój, ja to będzie, obawiam się zwrotow z adopcji po pewnym czasie lub nawet po kilku latach i wiem, że pies może zachowywać się w nowym domu w inny sposób niż dotychczasowy lub może wyniknąć sto innych zupełnie nieprzewidzianych zachowań ze strony ludzi i zwierzaka. Pies może być też chodzących ideałem, zupełnie bezproblemowym, co nie uchroni go przed zwrotem z adopcji bo np. po prostu już się znudził lub komuś nie chce się co dnia "obsługiwać" psa itp itd. Jedyną myślą, która mnie pociesza, gdy obawy po wizycie PA narastają i szukam dziury w całym - GDYBYŚMY NIE PODEJMOWALI RYZYKA, TO BYŚMY NIGDY ŻADNEMU PSU DOMU NIE ZNALEŹLI, BO CIĄGLE BYŚMY TKWILI W JEDNYM PUNKCIE, A NIE POSUWALI SIĘ NA PRZÓD, a więc bardzo rzadko przy zwrocie z adopcji mogę się tam dopatrzyć winy osoby, która sprawdzała dom, w przeważającej części jest to wina nieodpowiedzialnego lub leniwego nowego "właściciela"...

Posted

Transport odwołany!! Musimy szybko na jutro coś innego znaleźć pomocy!!!!!!!!!! Ma ktoś namiary na kogoś kto mieszka w Łodzi? Bądź jeździ w tamte strony? Facet jest już umówiony i czeka aż zabierzemy Bambu. :placz:

Posted

Ja również, ale mam dobrą wiadomość, uff kamień z serca. Właściciel hotelu Psanatorium zaoferował swoją pomoc i pojedzie po Bambu!:multi: Także wielkie ukłony i podziękowania się należą.

Posted

[quote name='Merys']Tak, tylko trzeba będzie jeszcze pokryć koszt transportu. Cantadorro Twoja oferta jest nadal aktualna?[/QUOTE]
Tak, jednak poproszę w przybliżeniu jaka kwota to będzie, żebym trupem nie padła :)

Chciałam tylko poinformować, że wyjeżdżam jutro do poniedziałku w nocy. We wtorek puszcze przelew, czy może tak być?

Posted (edited)

[quote name='Cantadorra']Tak, jednak poproszę w przybliżeniu jaka kwota to będzie, żebym trupem nie padła :)

Chciałam tylko poinformować, że wyjeżdżam jutro do poniedziałku w nocy. We wtorek puszcze przelew, czy może tak być?[/QUOTE]
Wiesz co, teraz trudno mi powiedzieć jaka to będzie kwota, ale coś mi się wydaje, że nie mała :shake: chyba wszystkiego jutro się dowiemy, dam znać jak już będę wszystko wiedziała i czy na konto lsoz'u ( od razu wystawią dwie faktury, jedna opłata za hotel, a druga za podróż), czy bezpośrednio na konto psanatorium.

Edited by Merys
Posted

Dziękujemy :) mamy stałych deklaracji 240zł
Konto:
FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22
Bank Pekao SA 81124023821111001036833419
Z dopiskiem " działania statutowe - Bambu"

Posted

Koszt transportu to koło 400zł ;/ więc dobrze byłoby znaleźć kogoś, kto zabrałby się z nimi z Nowego Tomyśla do Łodzi, wtedy koszt byłby mniejszy. Może ktoś szuka na jutro takiego transportu?

Posted

[quote name='Merys']Koszt transportu to koło 400zł ;/ więc dobrze byłoby znaleźć kogoś, kto zabrałby się z nimi z Nowego Tomyśla do Łodzi, wtedy koszt byłby mniejszy. Może ktoś szuka na jutro takiego transportu?[/QUOTE]
Merys 200 zł pokrywam. Resztę dopiero za jakieś 2-3 tygodnie. Nie dam rady 400 zł wysupłać jednorazowo.

Posted

[quote name='Cantadorra']Merys 200 zł pokrywam. Resztę dopiero za jakieś 2-3 tygodnie. Nie dam rady 400 zł wysupłać jednorazowo.[/QUOTE]
Dziękujemy, nawet nie śmiem Cię o to prosić. Przelew pójdzie na ich konto, które Ci podam później, albo jutro ok?

Posted

[quote name='Kocurek']Cioteczko Merys .a ja jeszcze poprosze o Swift bankowy bo bede przelewac z Niemiec kasiore:)
aaa już podaję :)
Przelewy zagraniczne:
SWIFT PKOPPLPW
PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419

Posted

Jutro jedziemy po Bambula, nie możemy się doczekać:loveu:. Niestety nie znamy jeszcze adresu. Koszty przejazdu są wysokie; bramki na autostradzie;( Szukaliśmy drugiego pasażera dla obniż. kosztu, ale zrezygnował;(

Posted

[quote name='bela51']Czesc kosztów powinienie chyba pokryc ten "własciciel", nie sądzicie ?[/QUOTE]

tylko ciekawe jak go do tego skłonić..?:roll: