Maciek777 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 MaDi napisał(a):Wczoraj odbyła się pierwsza rozprawa w sprawie Bambu kolejna 28 maja. Proponuję dla "pana" dożywocie na łańcuchu:angryy: Co do plakatu to super! Oby przyniósł oczekiwany skutek:p Quote
Akrum Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 A ja wczoraj miałam przyjemność wyściskać i wygłaskać Bambu :) Poszedł z nami chłopak na spacer, nawet trochę biegał z imperatorem :) Zdjęcia zrobione, potem pewnie imperator wstawi :) Kocham tego misia - ogólnie jestem zwolennikiem małych psiaków, ale Bambu ma coś w sobie takiego, co przyciąga do niego ludzi :) Łagodny, radosny, a jak wyczuje że człowiek ma smakołyki, to pychol się śmieje :) Tryka tą swoją dużą głową w rękę, żeby tylko mu dać :) A z naszą Sambą tworzą zgraną parę :) Wiem, że cuda się rzadko zdarzają, ale marzę by przytrafił się pewnego dnia taki cud, żeby do wspólnego domku trafiła Samba z Bambu :) Ale ktoś miałby szczęście mając taką parę w domku :) Quote
Merys Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Fajne zdjęcia, Bambu zmienił się o 180 stopni :) albo wyszło jego prawdziwe ja, wspólny domek fajna sprawa. Prosimy zajrzyjcie do starowinki, spanielki Soni, strasznie zaniedbanej :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/226159-GNIJ%C4%84CY-KOKON-MUCH-To-tylko-spanielka-Sonia Quote
hotelterier5 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Dziękujemy za odwiedziny w Psanatorium wszystkim wolontariuszom i prosimy o jeszcze...Bambul jest" jedyny taki", ale zniszczonych materacy to mu nie podaruję. Za karę dostał szaloną Sambę...:evil_lol: Quote
MaDi Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Taki dumny i wspaniały pies ale domu wciąż nie widać... Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu! Quote
MaDi Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Zapraszam:(http://www.dogomania.pl/forum/threads/226688-Zagłodzona-ONka-Tosca?p=19052272#post19052272 Quote
bela51 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Bambulec jest przesliczny, tak jak i mój Barni. I obaj bezdomni !!! Gdzie ci ludzie mają oczy ? Quote
terier Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 bela51 napisał(a):Bambulec jest przesliczny, tak jak i mój Barni. I obaj bezdomni !!! Gdzie ci ludzie mają oczy ? Ja też się nad tym zastanawiam. Jak tylko poznałam Barniego to od razu się w nim zakochałam, z Bambulkiem było tak samo, dlaczego inni nie dostrzegają tych psiaków. Mają w sobie tyle energii i miłości, cudowni towarzysze :) wspaniali przyjaciele :) Quote
Agata Balu Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Ludzie nie dostrzegają starszych psów. Kalkulują. Starszy pies to nieuchronnie większe wydatki. Najlepiej wziąć młodego, a jak sie zestarzeje to wyrzucić i wziąć młodszą "zabawkę". Gdybym była młodsza i miala więcej pieniedzy to bralabym tylko starsze psy. Cóz ze wczesniej sie potem trzeba z nimi pozegnać i odcierpiec pożegnanie. Ale dac starszemu psu godne życie, do końca, to ogromna satysfakcja. Quote
Akrum Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 a ja za każdym razem gdy jestem w hoteliku i widzę Bambu, to jakoś mi tak na sercu cieplej się robi, to tak pozytywny psiak jest. Ostatnio przed tym długim weekendem jak byłam w hoteliku i Bambu akurat z Sambą biegali sobie po dworze, dawałam im smaczki, to był tak wpatrzony, tak się przytulał, oślinił całą rękę tym swoim dużym pysiem :) To na prawdę kochane psisko jest i z całego hoteliku, to prócz oczywiście mojej kochanej Sambusi i Dianki (które też domków znaleźć nie mogą), to właśnie Bambu jest moim faworytem :) zawsze muszę choć na chwilkę się zatrzymać przy nim, pomiziać za uszkiem :) Takiego fajnego towarzysze i przyjaciela mógłby ktoś zyskać... Jednak wierzę, że gdzieś jest ten domek, który właśnie na Bambu czeka. Quote
hotelterier5 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 A Maciek z Natalią i z Marcinem robią dodatkowe kilometry z Bambulem, bo mu sadelko się zawiązało. Kupiliśmy nową wagę i nie popuścimy. Bambulowi to na razie odpowiada, nie wiem, czy Maćkowi, Natce i Marcinowi... Quote
Akrum Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Faktycznie z Bambulka to kawał chłopaka jest :) Może niech odda trochę sadełka Sambusi, bo coś Samba ostatnio znów schudła, jej się przyda, a Bambuś nie zauważy jak mu 2-3 kg ubędzie :) A swoją drogą, ja sobie innego Bambu nie wyobrażam, on jest taki misiowaty, a misie są duuuże :) Przynajmniej jest co tulić i głaskać :) Quote
Maciek777 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='Agata Balu']Ludzie nie dostrzegają starszych psów. Kalkulują.[/QUOTE] Dokładnie! To też są, często niemałe, koszty leczenia. [quote name='hotelterier5']A Maciek z Natalią i z Marcinem robią dodatkowe kilometry z Bambulem, bo mu sadelko się zawiązało. Kupiliśmy nową wagę i nie popuścimy. Bambulowi to na razie odpowiada, nie wiem, czy Maćkowi, Natce i Marcinowi...[/QUOTE] Jeśli o mnie chodzi to chętnie dla zdrowia przejdę kawałek dalej niż zwykle i to zwłaszcza w towarzystwie takiego piecha:-) [quote name='Akrum']A swoją drogą, ja sobie innego Bambu nie wyobrażam, on jest taki misiowaty, a misie są duuuże :)[/QUOTE] Ja też wolałbym żeby taki pozostał, ale waga mówi co innego:-) Quote
Merys Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 To teraz nie możecie ulegać jego błagalnym spojrzeniu, który mówi "Daj ciacho" łoj będzie ciężko :diabloti: Quote
Penny Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Merys']To teraz nie możecie ulegać jego błagalnym spojrzeniu, który mówi "Daj ciacho" łoj będzie ciężko :diabloti:[/QUOTE] My się nie damy. Jeśli Bambul ma schudnąć to schudnie. Na spacerach jest bezproblemowy, więc to sama przyjemność mieć u boku tak fajnego, spokojnego miśka dłużej niż zazwyczaj. Quote
MaDi Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 PILNE! Zaglądam na chwilę, proszę o jak najszybsze przysłanie najfajniejszych zdjęć Bambula jak i tych "pierwszych" oraz opis i tel. do opiekuna na info@lsoz.org Quote
MaDi Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Pytanie do opiekunów;) Bambu poradzi sobie w mieszkaniu? Quote
Maciek777 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='MaDi']Pytanie do opiekunów;) Bambu poradzi sobie w mieszkaniu?[/QUOTE] Jasne! A dlaczego by nie?:eviltong: Byle na czwarte piętro po schodach wchodzić nie musiał. On nigdy w boksie sobie nie narobił i nie obgryzał drzwi żeby wyjść. Praktycznie nigdy nie biega (czasem jedynie truchta) więc wystarczą mu zwykłe dłuższe spacery po osiedlu czy parku. Co do niszczenia wyposażenia domu to czasem zdarzało mu się pogryźć poduszkę lub koc, ale to też zależało od jego humoru:p Quote
Recommended Posts