Martika&Aischa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 :(:(:( dziewczyny trzeba go ratować :( wierzę że szkolenie przyniesie efekty :( będę nadal rozsyłała wątek i prosiła o pomoc :( Trzymaj się dzielnie psiaku :( Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Na watku Kodiego wspomniany jest szkoleniowiec: Pavla Markuska: ze swym amstaffem osiagnał to: Zdane egzaminy czeskie - ZZO, ZM, ZVV 1, ZVV 2, ZPO 1, ZOP, ZPU 1, ZPU 2 międzynarodowe - IPO 1, IPO 2, IPO 3 niemieckie - BH, SchH 1, SchH 2, SchH 3 Osiągnięcia na zawodach 2004 Moravskotřebovský Obranář IPO3 - III m-ce 2005 Moravskotřebovský Obranář IPO3 - III m-ce Memoriál Jana Křiklavy II m-ce Obranářský speciál Javorka - 3 m-ce Kyšperecká noc IPO3 - 3 m-ce Primátor Cup IPO3 - 2 m-ce 2006 CACIT Vrbové (SK) - zwycięstwo rasy w IPO3 Otwarte Mistrzostwa Śląska (PL) IPO3 - 3 m-ce, najlepsza obrona jego pies Bandi: Zdane egzaminy FPr1 w trakcie przygotowań do pracy psa służbowego. Może ktos go zna z ludzi,którzy tu są? Waldek Quote
Agnieszka_K Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Boże :(:(:( wpłacę mu drobnego pieniążka ale pod koniec miesiąca dopiero okropnie smutne są te zdjęcia:( Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kocurek napisał(a):Oj tego to nie wiem trzeba by bylo napisac do Agaga21.Ona powinna wiedziec. Proszę napisz do niej. Pamiętajcie że pies jest w Lublinie. Transport wchodzi w rachubę ale w granicach rozsądku. Popytajcie kogo możecie o miejsce dla psa z problemami. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dane na tego szkoleniowca,o którym wspomniałem wczesniej: Pavel Markusek e-mail: pavel@markusek-team.eu tel. + 48 665 379 057 lokalizacja MARKUSEK -TEAM: Mieczewo k/ Poznania GPS: N 52°14.198' E 017°00.513' ------------- Waldek Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='waldi481']Dane na tego szkoleniowca,o którym wspomniałem wczesniej: Pavel Markusek e-mail: pavel@markusek-team.eu tel. + 48 665 379 057 lokalizacja MARKUSEK -TEAM: Mieczewo k/ Poznania GPS: N 52°14.198' E 017°00.513' ------------- Waldek Na Jego stronie nie ma mowy o hotelu jest za to całkiem spora wzmianka o sprzedaży obroży elektrycznych... Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Co to to nie.Nie jestem zwolennikiem elektrycznych obroży. Waldek Quote
Merys Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Banerek dla Bambusa: Tutaj link do wklejenia w podpis: [HTML][/HTML] Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Czy naprawde problemy są tak drastyczne, ze dobry, nie specjalistyczny hotel nie wchodzi w gre? Myslalam o Brzysciu. Są kojce, dobra opieka. Quote
Kocurek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Napisalam juz do Ani z Poznania-z wpisow na watku Barona wynika ,ze jest dobrze poinformowana:) Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 bela51 napisał(a):Czy naprawde problemy są tak drastyczne, ze dobry, nie specjalistyczny hotel nie wchodzi w gre? Myslalam o Brzysciu. Są kojce, dobra opieka. Póki co pokazał się ze złej strony ale znamy go dopiero od soboty. Jakakolwiek manipulacja przy nim to ostrzeżenie z jego strony. Były właściciel się go bał, jego ojciec też. Został przyprowadzony do "domu" na chwytaku bo podobno tak gryzł i został na łańcuchu na kilka lat. Nie jestem teraz w stanie ocenić jego zachowania, wszystko może go boleć z drugiej strony problem może się nasilić jak odżyje. Dzisiaj dostawał pokarm z ręki przez ogrodzenie i było ok, sama ręka = buczenie. Quote
TERESA BORCZ Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 belo51, masz absolutnie rację, nie jest psu cierpiącemu potrzebny szkoleniowiec absolutnie, a do tego z takimi metodami, stanowczo odradzam zgadzajac się z waldim/ TEN PIES CIERPI W WYNIKU ZANIEDBAŃ ZDROWOTNYCH, A KAŻDY CIERPIĄCY PIES JEST AGRESYWNY, NIE TYLKO PIES/ Jamor szkoli psiaki ale to nie jest absolutnie miejsce dla chorego psa, nikt go tam nie będzie leczył a właśnie tego mu potrzeba, opieki, dożywienia i leczenia/ Ponieważ hotelik w BRZYSCIU jest znany z jakości swej opieki nad zwierzętami i chorymi i zdrowymi, a w dodatku miejsce stosunkowo bliskie, trzeba poprosić Joasię aby psa przyjęła bezwzględnie choć wiem że miejsce będzie musiała "wykombinować", zreszta ratując psiaki wielokrotnie ją tak uprosiliśmy/ Trzeba koniecznie ją o to poprosić! w Brzyściu nie ma samych kojców, są osobne domeczki z wybiegami ogrodzonymi / schludne i wygodne a w domeczkach dla psikowej prywatności budki/ Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja moge zadzwonic i poprosic, ale decyzja nalezy do MaDi. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Pani Tereniu-nie znam hotelu o,którym Pani wspomina.Ja tylko chce,aby tego psa ktoś przetestował,żeby go nie uśpili zanim znawca jaki nie wyda opini.I chcę żeby nie przyszli na watek krzykacze z watku Kodiego. tylko tyle chcę. A to że on burczy na widok ręki-jesli ręka kojarzy mu się z laniem to co ma robić?Wychodzi z tego,że zanim go walną to on ugryzie-on nie umie inaczej,nie wie,że teraz go nie będa bić.Prowadzili go na chwytaku?To przepraszam jaki ma być? Żle,fatalnie.Dobry behawiatorysta na gwałt potrzebny,człowiek który się nie będzie bał.Przeciez nikt nikomu nie karze włazić do jego klatki.Przy takich zebach Bambus nie przegryzie prętów-w to nie uwierze.. W programie CM wyrażnie podkreslano,że psu nie wolno okazać leku.Mówiono wyraznie,że petla łamie psa.. Nasz Gucio przed wielu laty jak wyczuł,że sąsiad na jego widok włazi w ściany tez burczał.Tamten wierzgał nogami ,a Gucia burczał.Gucio wyczuł,że tamten sie boi.Jaki był ważny. A może temu psu coś dolega?Może z bólu chce gryżć? Pokazywali przeciez jak CM oswajał zdziczałego Pita i też nie właził do klatki tylko stawał przed klatką tyłem i czekał..Podsumowując mój wywód-jemu jest potrzebna pomoc nie uśpienie,bo uśpienia się juz nie odwróci,a jego skrzywdził człowiek.I po co im był ten pies jesli sie go bali? Waldek Quote
azalia Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Waldi ma rację,ten pies tyle złego doznał od człowieka,dobra nie poznał,więc trudno aby reagował inaczej. Quote
Vutz Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 może coś jeszcze wyskrobię jutro - zobaczę. mogę dostać nr konta? Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Nr konta jest na pierwszej stronie wątku.:lol: Dzieki, ze zajrzalas.:lol: Quote
LAZY Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jestem i ja. Jeśli okaże się, ze psiak jedzie do hoteliku to macie ode mnie 20 zł. stałej deklaracji. Proszę tylko o informację na komórkę jaka jest decyzja. Od środy będę mniej dyspozycyjna (rodzi mi się syn:)) i stąd prośba o kontakt, ze jest decyzja i mogę ustawić stałe zlecenie do wpłat dla Bambusa. Bela mogę liczyć na informację od Ciebie? Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 LAZY napisał(a):Jestem i ja. Jeśli okaże się, ze psiak jedzie do hoteliku to macie ode mnie 20 zł. stałej deklaracji. Proszę tylko o informację na komórkę jaka jest decyzja. Od środy będę mniej dyspozycyjna (rodzi mi się syn:)) i stąd prośba o kontakt, ze jest decyzja i mogę ustawić stałe zlecenie do wpłat dla Bambusa. Bela mogę liczyć na informację od Ciebie? Mozesz liczyc na 100 %. I trzymam kciuki za szczęsliwe rozwiazanie.:lol::lol::lol: Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 bela51 napisał(a):Ja moge zadzwonic i poprosic, ale decyzja nalezy do MaDi. Dzwoń nie zaszkodzi sprawdzić. Nie ogarniam tego wszystkiego bo mam całą masę spraw na głowie. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 LAZY napisał(a):Jestem i ja. Jeśli okaże się, ze psiak jedzie do hoteliku to macie ode mnie 20 zł. stałej deklaracji. Proszę tylko o informację na komórkę jaka jest decyzja. Od środy będę mniej dyspozycyjna (rodzi mi się syn:)) i stąd prośba o kontakt, ze jest decyzja i mogę ustawić stałe zlecenie do wpłat dla Bambusa. Bela mogę liczyć na informację od Ciebie? Dziękujemy i gratulujemy;) Merys zmień proszę w pierwszym poście "pies agresywny" na "pies z dużymi problemami behawioralnymi". Quote
warsawmoo Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 MaDi napisał(a):Dziękujemy i gratulujemy;) Merys zmień proszę w pierwszym poście "pies agresywny" na "pies z dużymi problemami behawioralnymi". Stanowczo tak. Bambusa powarkiwanie podszyte jest, moim zdaniem, strachem. Ja nie widzę w nim, póki co, objawów agresji. Bidul przybiegł dzisiaj do mnie w podskokach z uśmiechem na pysku, a karmiony z ręki, nawet nie mrugnął ;) Myslę, że łatka "agresywny" została mu przypięta zbyt wcześnie. Quote
Recommended Posts