Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uważam, że Bambu robi bardzo szybko postępy. Myślałam, że jego socjalizacja potrwa o wiele dłużej, a tutaj taka niespodzianka :D

Bardzo prosimy o pomoc w opłacaniu hoteliku dla Bambu.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agata Balu']http://img812.imageshack.us/img812/9320/20111125008.jpg

Chyba jednak trochę pod przymusem bo nie patrzy na "witajacego" tylko prosto w obiektyw - jakby chciał powiedzieć "nie mam ochoty sie witać, ale skoro fotografujesz.... "

Bambuś robi takie miny podczas każdego "nowego" kontaktu, tzn. gdy na przykład poda łapkę lub na mnie skoczy po raz pierwszy, ponieważ nie jest to dla niego coś normalnego, podobnie było na samym początku z głaskaniem, a dziś gdy go czesałam. Chłopak jest nie pewny, gdy widzi moją pozytywną reakcję już kolejny raz robi to pewniej, bo wie że wiąże się to pozytywnym zachowaniem. Bambulek uczy się prawdziwego życia z człowiekiem i dla niego spontaniczne podanie łapki czy skok nie jest takie łatwe, ale robi ogromne postępy, wie że z naszej strony nic mu nie grozi, wręcz kojarzy nas z samymi przyjemnościami i pozwala się spontanicznie dotknąć, swobodnie się przy nas porusza, nawet zaczepia, żeby go głaskać i się z nim bawić :)

Posted

[quote name='MaDi']Nie wyobrażam sobie zadłużenia w hotelu ponieważ to nie jest instytucja charytatywna. Faktury są na bieżąco opłacane ( jednak z funduszy które nie są przeznaczone na Bambu:() Koszt hotelowania to 300 zł plus karma. Bambu jest tam już od jakiegoś czasu, został m.in zoperowany będąc już w hoteliku. Smutny jest los starszego dużego psa ( mamy ich kilka pod opieką a zainteresowanie pomocą finansową czy adopcją jest zerowe ).
Będziemy wdzięczni za deklarację dla Bambu bo pokrywa ona kilka dni pobytu w hotelu.
Wierzę, że wspólnymi siłami znajdziemy mu dom.[/QUOTE]
Przez miesiąc listopad na Bambu uzbieraliśmy w sumie 163,50zł

Posted

[quote name='MaDi']Będziemy bardzo wdzięczne.
Dobrze postaram się ogarnąć bazarek do piątku :) Podam numer konta fundacji i będę prosiła o potwierdzenie wpłat.
Jeśli ktoś ma fanty które chciałby podarować na bazarek to proszę o zdjęcia na adres anka120@gmail.com

Posted

[quote name='Annaa4']Dobrze postaram się ogarnąć bazarek do piątku :) Podam numer konta fundacji i będę prosiła o potwierdzenie wpłat.
Jeśli ktoś ma fanty które chciałby podarować na bazarek to proszę o zdjęcia na adres anka120@gmail.com
A czy możesz zbierać na swoje konto i później przelać całość?

Posted

[quote name='Merys']Terier mam prośbę, czy mogłabyś nagrać filmik z Bambu?

Postaram się jutro nagrać :)

a na razie wrzucam zdjątka, pewnie już ostatnie z Brzyścia, w sobotę wyjazd do Lipki.

Posted

[quote name='Merys']Terier mam prośbę, czy mogłabyś nagrać filmik z Bambu?[/QUOTE]

jeśli możesz to proszę podaj mi twojego maila, bo nie mogę go tu wkleić, bo nie chce mi się załadować :(

Posted

Zapraszam na bazarek dla Bambo i Reksia !!
Podrzucajcie proszę !! :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/219284-Filmy-ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-i-nie-tylko-dla-Bambo-i-Reksia-do-17.12-wysy%C5%82ka-za-darmo!!#post18180692[/url]

Posted

[quote name='Annaa4']Zapraszam na bazarek dla Bambo i Reksia !!
Podrzucajcie proszę !! :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/219284-Filmy-ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-i-nie-tylko-dla-Bambo-i-Reksia-do-17.12-wysy%C5%82ka-za-darmo!!#post18180692[/url][/QUOTE]
Dziękuje i zapraszam.

Posted

Od dziś wszystkich informacji na temat Bambu będzie udzielać hotelterier5, a myślę, że już wkrótce pojawią się dogo nowi opiekunowie z hoteliku. Wczoraj dowiedziałam się tylko, że podróż przebiegła spokojnie i wszystkie pieski dojechały bez problemowo na miejsce :)