Zosia123 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Pojawiam się na zaproszenie Marticzki - niestety nie mogę na razie pomóc finansowo... Biedny pies - tyle lat zmarnowanego życia... :( Quote
Kocurek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Przybylam i tu:Nie mam jak pomoc moge podac numer telefonu do p.Marka z Bogatynii.On sie zajmuje trudnymi psami.Jest u niego Baronek-tzn.chyba jeszcze bo juz lada moment mial isc do DS:) Quote
Merys Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Super, ze jestescie. Kocurek, dzieki za numer telefonu! Jak mozesz przeslij go Madi na pw :) Quote
bico Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 wrak psa...brak słów...:( niewiadomo czy jest on agresywny z samej swojej natury czy jego reakcje były formą obrony i reakcji na nękanie, głód i życie na łańcuchu.... Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dlatego p.Marek powinien sie psu przyjrzec,bo np.jesli jest agresywny z natury-nie może iść do ludzi,bo pogryzie i co wtedy?Znowu tragedia i kolejna awantura.Jesli nie jest agresywny z natury a tylko to był efekt traktowania to może p.Marek by go wyprowadził na prostą i troche jeszcze życia by pies złapał?Jeśli dobrze pamiętam z wątku Kodiego to m-c kosztuje w Bogatyni 400 zł i to jest poblem.. Oj,piesku,piesku..Tak mi Ciebie szkoda Waldek Quote
Kocurek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Numery juz wyslalam na pw do Madi.Mam nadzieje,ze dobre.Takie sa na watku Barona:) Oj biedny ten psina...:( Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Te oczy jakie smutne,a jakie zmęczone..Oj Boże,Boże-Ty napewno jesteś? zmartwiony Waldemar Quote
Merys Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 waldi481 napisał(a):Dlatego p.Marek powinien sie psu przyjrzec,bo np.jesli jest agresywny z natury-nie może iść do ludzi,bo pogryzie i co wtedy?Znowu tragedia i kolejna awantura.Jesli nie jest agresywny z natury a tylko to był efekt traktowania to może p.Marek by go wyprowadził na prostą i troche jeszcze życia by pies złapał?Jeśli dobrze pamiętam z wątku Kodiego to m-c kosztuje w Bogatyni 400 zł i to jest poblem.. Oj,piesku,piesku..Tak mi Ciebie szkoda Waldek Niestety, jesli nie zmieni sie zachowanie Bambusa, to czeka go eutanazja :( No ale trzeba byc dobrej mysli, na to wszystko potrzeba czasu i niestety funduszy, ktorych bardzo potrzebuje. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Najgorzej,że to jego czeka eutanazaj,a nie tego xxxxyna,który sprawił,że jest własnie taki..A przepraszam-jaki ma być? Ja wierze,że p.Marek rozstrzygnie tę sprawę-tylko te nieszczęsne pieniądze.. Tak myślę-co ja mógłbym dać..Hmm-mogę dać jakby ktoś chciał kupić złoty pierścioneczek..Tylko tak moge mu pomóc,a bardzo chcę by otrzymał swoją szansę..A jak te jego ugryzienia wyglądały?Bez ostrzeżenia atakował i gryzł?Czy to fakt czy opowieści,,wujka Remiusa,,?I on sie tak od jednego spojrzenia nie zmieni-potrzebny czas-nie wiem..miesiąc-trzy obserwacji.. Czy osoby interwenjujące też atakował czy to właściciel mu nie robi tyłów?Widział ktos jego atak? 14 rok mamy psa,wiele widziałem i nie widac w jego zachowaniu żadnych oznak,że będzie atakował? Pies przecież ostrzega zanim zaatakuje..Przeżyłem atak psa i widać było,że będzie atakował i nie rozumiem w przypadku tego psa nie widać nic? Waldek Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Tez bardzo sie martwie, aby brak pieniedzy nie stanąl na drodze do uratowania tego psa. MaDi , napiszcie cos wiecej o jego zachowaniu i Waszych mozliwosciach pomocy. Czy jestescie zdani tylko na wpłaty dogomaniakow ? Quote
Merys Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Bmbus na szczescie ostrzega przed ugryzieniem, wiec w pore mozna sie wycofac. Wlasnie najgorsza jest kasa, bo jest wiele psiakow pod opieka fundacji i naprawde jest ciezko :( Psina moze zostac kilka dni w klinice, dlatego trzeba szybko znalezc hotel. Quote
ewa36 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 waldi481 napisał(a):Najgorzej,że to jego czeka eutanazaj,a nie tego xxxxyna,który sprawił,że jest własnie taki..A przepraszam-jaki ma być? Ja wierze,że p.Marek rozstrzygnie tę sprawę-tylko te nieszczęsne pieniądze.. Tak myślę-co ja mógłbym dać..Hmm-mogę dać jakby ktoś chciał kupić złoty pierścioneczek..Tylko tak moge mu pomóc,a bardzo chcę by otrzymał swoją szansę..A jak te jego ugryzienia wyglądały?Bez ostrzeżenia atakował i gryzł?Czy to fakt czy opowieści,,wujka Remiusa,,?I on sie tak od jednego spojrzenia nie zmieni-potrzebny czas-nie wiem..miesiąc-trzy obserwacji.. Czy osoby interwenjujące też atakował czy to właściciel mu nie robi tyłów?Widział ktos jego atak? 14 rok mamy psa,wiele widziałem i nie widac w jego zachowaniu żadnych oznak,że będzie atakował? Pies przecież ostrzega zanim zaatakuje..Przeżyłem atak psa i widać było,że będzie atakował i nie rozumiem w przypadku tego psa nie widać nic? Waldek Otóz to. Dobtrze, że ma swój wątek Quote
Agnieszka_K Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 i ja jestem na zaproszenie Martiki, jaki biedak:( Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A kontaktował się ktoś z p.Markiem? Waldek Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Dziękuję Wszystkim za rozruszanie wątku. Niestety mamy mało funduszy i całą masę zwierzaków m.in 4 szczeniaki z lasu które nie mogą jakoś znaleźć domów,są śliczne a nawet nikt nie dzwoni z ogłoszeń. W ciągu najbliższych dni operowany będzie 5 miesięczny Onek który jest u mnie na DT, koszt zabiegu 500zł:( Nie wspominając już o zdrowych zwierzakach które się zasiedziały. Zaraz spróbuję zadzwonić tylko na który nr. bo dostałam dwa. Quote
himba Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Proszę o konto na które można wpłacić datek, zapytajcie w Hospicjum u Czarodziejki może go przyjmie?? a jak nie to trzeba zebrać stałe deklaracje i można go umieścić w hotelu"Bajka" u Jacka we Wrzosowie k/Radomia. Quote
Kocurek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Madi na watku Baronka podane sa 2 numery i nie wiem,ktory jest bezpsrednio do p.Marka. Mam nadzieje,ze to te numery.Ja dzwonilam tam kiedys bo wysylalam paczke dla Barona ale musialam wyczyscic skrzynke bo byla przepelniona i skasowalam numer na ktory ja dzwonilam.Probuj na te. Quote
Merys Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='himba']Proszę o konto na które można wpłacić datek, zapytajcie w Hospicjum u Czarodziejki może go przyjmie?? a jak nie to trzeba zebrać stałe deklaracje i można go umieścić w hotelu"Bajka" u Jacka we Wrzosowie k/Radomia. Proszę: FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426 Bank Pekao SA 81124023821111001036833419 Z dopiskiem " działania statutowe - Bambus" www.lsoz.org Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Czarodziejka może miec obawy-u niej są inne psy-może jeśli Bambus jest agresywny może obawiac się konfrontacji.Tam są samce,a jesli dojdzie do walki?To jest kobieta i ma małe dziecko.Uważam,że jej hospicjum nie powinno być brane pod uwagę. Musi być miejsce gdzie jest mężczyzna,więc ew.tylko p.Marek albo u p.Jacka.Nie ujmuję temu co robi Czarodziejka,ale to jest duży,silny pies nawet jeśli jest chory jak widac na zdjęciach-chrońmy Czarodziejkę. Ile pies ma lat?Czarodziejka przyjmuje starsze psy.. W Bogatyni jest koszt 400 zł miesięcznie.Tu może w grę wchodzić i 1 miesiąc i kilka miesięcy..Nie wiem ile czasu potrzebowałby p.Marek by go ocenić.. Waldek Quote
MaDi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Bambus ma 8,5 roku. Jeśli mamy mu pomóc to potrzebujemy specjalisty i to doświadczonego takiego z papierem aby mógł ocenić czy jest szansa wyprowadzenia jego psychiki. Czy Pan do którego dostałam namiary ma jakiś dyplom? Quote
Kocurek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Oj tego to nie wiem trzeba by bylo napisac do Agaga21.Ona powinna wiedziec. Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jesli chodzi o Czarodziejke, to na pewno nie przyjmie agresywnego psa. U niej psy zyja w stadzie, nie w kojcach. Quote
bela51 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Bidulek kochany. Nie widac aby sie rzucał do wyciagnietej ręki ... Quote
Recommended Posts