bonita Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Ale fotków nowych :), widzę że Gastonek to również chudzielec, tak jak nasz Diki. To jest przednie :) Quote
tygra Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 jaki radosny chłopak a tu widzę diabła w jego oczach a to najlepsze Quote
Imbirka Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 hehe, prawie jak gazela:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Kate I Luka Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Co tam jest?????????? To właśnie jedna z tych min : tam jest coś godnego zainteresowania, i olania tego co pani do mnie mówi... Quote
mar....ka Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 A macie jakis sposób na ciwczenie komendy do mnie. Chętnie skorzytsam z wszelkich rad:p Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 [quote name='Imbir1']witamy w poniedziałek boshe co to znów? Julia sama to wstawiłaś, czy to cos a`la BANN? witajcie w poniedziałkowy poranek... a ja już marzę o piątku:roll: :roll: :roll: Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 majoka napisał(a):A macie jakis sposób na ciwczenie komendy do mnie. Chętnie skorzytsam z wszelkich rad:p Wiesz co, ja ćwiczyłam z Gastonem, jak jeszcze mieliśmy czas letni, że tak powiem. Teraz wracam, jak już jest ciemno no i nie ma jak. A szkoda, bo widzę , że zanika u niego słuchanie. Uczyliśmy go w taki sposób, że przez pierwsze jakieś 1.5 miesiąca jak do nas trafił wogóle go nie spuszczaliśmy ze smyczy - nowa okolica, on do nas jeszcze nie przyzwyczajony wiec nie można było ryzykować tego, że ucieknie , czy się zgubi. Kupiliśmy 10 metrową linkę (sznur na pranie :cool3: ), i do smyczy przyczepilismy, i tak chodziliśmy na łąkę. Ja brałam, pokrojoną kiełbasę (podwawelską dokładne :p ) pokrojoną w plasterki i na pół, by nie były za duże. Gaston biegał na tej lince, a ja co chwile wołałam DO MNIE. Jak nie reagował - to ściąganie linką, i jak już był przy nie to dostawał kawałek kiełbaski, i znów mógł lecieć. I tak w nieskończoność. Ale trzeba być konsekwentnym: do mnie, i ma przyjść. Jak nie - to ściągasz. A nie powtarzasz w kółko : do mnie, do mnie, do mnie. Powinna na 1 zawołanie przyjśc. Gaston nauczył się komendy bardzo ładne. Ale tak jak mówię, teraz już nie mamy jak praktykować z kiełbaską, no i powiem szczerze, że w weekendy na długich spacerach widzę tego efekty uboczne. Quote
tygra Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 ja też tak z Tygrą próbowałam i efekty są ale tylko jeśli nie ma psów w pobliżu jak są to ma mnie gdzies, nawet smakołyk nie pomaga, a żeby ją ściągnąć do siebie jak widzi psa to trzeba ją ciągnąć leżącą na ziemi - a przy jej 28 kg to trudne dosyć Quote
DORRAG Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 cześć:p Ale fajne Gastonkowe foteczki:multi: :multi: Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 No to nasz też póki nikogo w pobliżu nie ma, to ładnie przychodzi... A jak ktoś się pojawia - to leci co sił w nogach do niego.... Niestety, komenda nie dopracowana... Trzeba szkolić nadal. Cześć SOLENIZANTKA :D Quote
DORRAG Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Kate I Luka napisał(a): Cześć SOLENIZANTKA :D cześć:cool3: Quote
mar....ka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Kate I Luka napisał(a):Wiesz co, ja ćwiczyłam z Gastonem, jak jeszcze mieliśmy czas letni, że tak powiem. Teraz wracam, jak już jest ciemno no i nie ma jak. A szkoda, bo widzę , że zanika u niego słuchanie. Uczyliśmy go w taki sposób, że przez pierwsze jakieś 1.5 miesiąca jak do nas trafił wogóle go nie spuszczaliśmy ze smyczy - nowa okolica, on do nas jeszcze nie przyzwyczajony wiec nie można było ryzykować tego, że ucieknie , czy się zgubi. Kupiliśmy 10 metrową linkę (sznur na pranie :cool3: ), i do smyczy przyczepilismy, i tak chodziliśmy na łąkę. Ja brałam, pokrojoną kiełbasę (podwawelską dokładne :p ) pokrojoną w plasterki i na pół, by nie były za duże. Gaston biegał na tej lince, a ja co chwile wołałam DO MNIE. Jak nie reagował - to ściąganie linką, i jak już był przy nie to dostawał kawałek kiełbaski, i znów mógł lecieć. I tak w nieskończoność. Ale trzeba być konsekwentnym: do mnie, i ma przyjść. Jak nie - to ściągasz. A nie powtarzasz w kółko : do mnie, do mnie, do mnie. Powinna na 1 zawołanie przyjśc. Gaston nauczył się komendy bardzo ładne. Ale tak jak mówię, teraz już nie mamy jak praktykować z kiełbaską, no i powiem szczerze, że w weekendy na długich spacerach widzę tego efekty uboczne.U nas tez problem z czasem, jak kończe pracę to już ciemno:(Alwe niedługo sie bedzie wydłużać dzień, to trzeba będzie zacząć pracę z Kanalią. Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 majoka napisał(a): z Kanalią. :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: teqquila napisał(a):witam buziaki dla Gastonka oooo, Tysik wpadł :) buziaki :) :) :) Quote
Imbirka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Kate I Luka napisał(a):boshe co to znów? Julia sama to wstawiłaś, czy to cos a`la BANN? witajcie w poniedziałkowy poranek... a ja już marzę o piątku:roll: :roll: :roll: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: no właśnie niewiem co sie stało, chyba sama sobie zrobiłam bana:evil_lol: :evil_lol: Quote
Agniest Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Pozdrowionka od Bety, Żaby i ode mnie oczywiście :lol: Nie tylko wy macie problem z przywołaniem psa. U nas sunie nie reagują na komendę "do mnie", a spacery wyglądają w ten sposób, że Beta spuszczona ze smyczy biegnie co sił w nogach aż straci nas z oczu, po czym wraca za 10 min, upewnia się w którym kierunku idziemy i znowu znika za horyzontem...... Żaba za to idzie spokojnie przy nodze i niewiele ją interesuje, ale jak zobaczy obcego psa to :diabloti: i żadne komendy nie skutkują. To tak na pocieszenie, że istnieją równie niesłuchane psiska :eviltong: A Gastonek to rzeczywiście gazela jak malowana :evil_lol: Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Hej Żabcie, Betulki :) No tak... widocznie mamy same wybrakowane modele tych boksi , z wadami słuchu i zrozumienia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
zuzolandia Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Witanko kochani ;-).... oj te boksie...moja TOSIA to za zadne skarby nie reagowała na komende ..do mnie ... jak sobie upatrzyła jakis cel..niewazne pies ..kobieta z siatka zakupow ..rowerzysta lub kaczka na stawie to nie było sily ....leciała zobaczyła co i jak i dopiero wracała ze zdziwiona mina... o co tyle hałasu !!!! no przeciez jestem !!! .....głuchota na zawołanie eheh;-) Buziaczki dla Pana łobuza GASTONA ;-) Quote
mar....ka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Kasia u Ciebie tez brak fotek, wrzuć cos na pocieszenie:) Quote
Alicja Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Witajcie koffani:loveu: a ja mam wolne ...ide do pracy dopiero w poniedziałek:razz: Quote
Kate I Luka Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 [quote name='majoka']Kasia u Ciebie tez brak fotek, wrzuć cos na pocieszenie:) nic mądrego nie mamy - na dworze gówniane fotki wychodzą, bo beznadziejna pogoda jest ... a w domu - jakos nie ma weny ... [quote name='zuzolandia']Witanko kochani ;-).... oj te boksie...moja TOSIA to za zadne skarby nie reagowała na komende ..do mnie ... jak sobie upatrzyła jakis cel..niewazne pies ..kobieta z siatka zakupow ..rowerzysta lub kaczka na stawie to nie było sily ....leciała zobaczyła co i jak i dopiero wracała ze zdziwiona mina... o co tyle hałasu !!!! no przeciez jestem !!! .....głuchota na zawołanie eheh;-) Buziaczki dla Pana łobuza GASTONA ;-) hej Zuza :) [quote name='Alicjarydzewska']Witajcie koffani:loveu: a ja mam wolne ...ide do pracy dopiero w poniedziałek:razz: taka to se pożyje...ale pewnie w 3 diabły roboty przed świętami.... jak dobrze być jeszcze "młodym" ...my na wigilię do teściów, w pierwsze do moich, a w drugie do siostry na urodziny jej bliźniaków :D... więc w sumie nic robić nie muszę, poza pomocą w rodziców Quote
tygra Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 cześć jak to nie masz weny do domowych fotek? już do aparatu!!!! Quote
Recommended Posts