Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postanowilam odwiedzic kolezanke emigrantke i bardzo sie ciesze ze to zrobilam:loveu: Gastonek jest sliczny:loveu: Super ze jestescie juz razem:multi:
Moze uda nam sie kiedys zrobic maly zlot dogomaniacki na wyspach bo z checia wymizialabym twojego faflunca:loveu:

Posted

Hello :)

U nas w przeciwieństwie do Polski (wreszcie jestem na plusie:evil_lol:) ładna pogoda jeszcze. Wczoraj mielismy przepiękny dzień, słonko od rana do wieczora, 24 stopnie :multi: :multi: :multi: Szkoda, że większość z dnia spędziłam z TZtem w collegu, bo się wczoraj zapisywał do szkoły. Koopa formalności, najpierw test z języka na który poziom go umieścić, potem bieganie od okienka do okienka i wypełnianie dokumentów. Ale wreszcie wyszliśmy zadowoleni, a TZ z identyfikatorem w ręce :p
Od 19stego wrzesnia zaczyna naukę angielskiego :multi:

Ja dzis o 12.30 (czyli 13.30 czasu Polskiego) mam rozmowę kwalifikacyjną do pracy. Załatwiłam sobie sama namiary, nie przez agencję i stresuję się okropnie, bo prócz mnie - tylko na dzis są umówione jeszcze 4 laski, angielki. Cóż - kiepsko widze zwoje szanse w porównaniu z płynnie mówiącymi angielkami, ale cóż - nie ma to jak pozytywne myślenie.
Było by super gdyby wypaliło - do pracy miałabym minutkę na piechotę - o niczym lepiszym marzyć nie można :cool3:
Zobaczymy......

Posted

DORRAG napisał(a):
Cześć Kasiu:p

Trzymam kciukasy żeby z tą pracą wypaliło:thumbs: :thumbs: :thumbs:

AgusiaTerierka napisał(a):
Gratulujemy TŻ-cikowi, trzymamy kciuki i czekamy....

zuzolandia napisał(a):
No To Czekamy I Kciukasy Z Lapami Trzymamay !!!!!!!!!!!!!!!!

evaxon napisał(a):
trzymamy kciuki bardzo bardzo mocno:multi:

madzia i medor napisał(a):
Trzymamy kciuki:kciuki: :kciuki:

majoka napisał(a):
cześc Kasiu, również trzymam kciuki

furciaczek napisał(a):
to ja tez trzymam:loveu:

[FONT="Tahoma"]Dzieki dobre Kobiety za trzymanie kciuków, choć nie na wiele sie zdały:shake: Miła Pani z jakąś kiedyś rozmawiałam mówiła, że poszukują pomocy biurowej. Do tego się nadaję. Ale wczoraj okazało się że ma byc to stanowisko samodzielnej księgowej :grab:
Przyszłam na tą 12.30 - okazało się, że najpierw jest rozmowa z takim gościem i babką, a potem część praktyczna.
Na rozmowie - poszło mi jako tako. Gdyby nie to że babka była niemiła, i mówiła do mnie jakimś slangiem - było by znacznie lepiej. Gościu mi tłumaczył to co ona ode mnie chciała normalnymi angielskimi zwrotami.
Szkoda tylko, że z księgowościa niewiele miałam kiedykolwiek wspólnego, i małego debila z siebie zrobiłam pchając się na takie stanowisko, no ale cóż - tak to jest jak ktoś głupią polkę wyroluje mówiąc o pomocy biurowej...
Ale potem była częśc praktyczna. To to już wogóle była porażka.
Dostałam kartkę A4 zapisana poleceniami jakie mam wykonać. Z tym, że do wykonania poleceń dostałam laptopa, na którym nigdy nie pracowałam. Może to głupie - ale zawsze używałam standardowego PC, a tu siadłam i: brak myszki , klawiatura anglielska, i oprogramowanie po angielsku.
Czytam pierwsze polecenie - ok, wiem co zrobić, ale jak kur... mam tego laptopa obsłużyć??? :angryy: :niewiem: To, że zamiast myszli jest to kurde coś do przesuwania palcem wiedziałam, ale jak zatwierdzić? A jak zrobić by pojawiło sie to okienko co pojawia sie gdy klikamy myszke z prawej strony??? Umęczyłam sie chyba 5 minut zanim rozpracowałam o co chodzi :comp26: :comp26: :comp26:
Zadania były w excelu - tworzenie kosztorysów, automatycznego sumowania kolumn, itd.
Po Polsku to jeszcze jest ok, ale w excelu anglieskim, i bez myszki :mad:
Na 2 ostatnie zadania brakło mi wogóle czasu.
Wychodząc miałam ochotę się rozpłakać , znalazłam się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. [/FONT]