Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='evaxon']czeeeesc:cool3:
jakie moze:mad: maja byc i juz:eviltong:
Hej Ewa... Mówisz - masz :)
[quote name='bonita']
Śliczny z niego chłopak :) , pasował by do Szpili od Dbsst też taki szalony ;).
No tak... Energią to Gaston mógłby obdarować 3 inne psy. Urodził się jako pierwszy i nie bez powodu dostał przydomek: Chojrak :D
[quote name='DORRAG']dzień dobry:p
Evaxon dobrze mówi mają być i już:evil_lol:
Witaj... Też mówisz - też masz :)

Posted

[quote name='majoka']

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Dwa rudzielce, tylko pancia wyżej jakaś blond- jednym słowem do przemalowania:diabloti:
Pani juz kiedyś miała na głowie coś przypominającego rudy... i dobrze, że już sie zmyło :lol:

[quote name='bonita']

Ale się ustawia ładniutko :)

A na Wystawę w marcu do Katowic jedziecie?

[quote name='bonita']Nie macie zbyt daleko ;), możecie nawet podreptać na nózkach :)

Jak na razie to się namyslamy. Jeszcze nie zgłoszony.
Byliśmy w roli widzów na 3 wystawach, z czego na jednej w Zabrzu z Gastonem. Powiem szczerze, że super sprawa z taka wystawą, ale jakoś ciężko by było Gastona wystawiać. W Zabrzu robił poza ringiem furrorę - bardziej przez zamieszanie jakie wprowadzał - z każdym psem musiał się obwąchać.

Gaston jest trochę zaniedbany jesli chodzi o ułożenie psa. Przybył do nas w wieku roku - i sami byliśmy w szoku bo pies nie reagował nawet na własne imię, o żadnych innych komendach nie było nawet mowy. Pracujemy z nim stale, oczywiście juz wie jak się nazywa, łącznie z wszystkiego rodzaju odmianami imienia. Umie też juz komendę do mnie, fe. Podstawy, wiem, ale naprawde cieżko pracować z rocznym psem, jak już mówiłam - totalnie nie ułożonym.
Myśleliśmy o kursie, tak jak był Łukasz z naszym poprzednim boksiem. Tyle tylko, że teraz Łukasz pracuje na zmiany, łącznie z sobotami i niedzielami, ja też cały tydzień do wieczora w pracy, soboty też,i fizycznie nie ma jak.

Martwię się też, bo ostatnio zauważyliśmy, że Gaston w stosunku do innych psów zaczyna być wielkim dominantem.
Jeszcze miesiąc temu na spacerze bawił się ładnie z 2 letnim hovawartem, a jak ten mając już dość na niego warknął - Gaston grzecznie odskakiwał, i passował. Dziś - znów sie spotkały,Gaston na niego wskoczył celem zabawy, tamten warknął, a Gaston bez ostrzezenia zaatakował.
W ten sam sposób potraktował dzis cocker spaniela - czyli chwila obwąchiwania - warknięcie tamtego psa i odrazu atak Gastona.
A tydzień temu tak samo postąpił z samojedem.

Bonita - masz 3 psy, szkoliłaś swoje, może wiesz co z tym zrobić? Jak się zachować w trakcie ataku Gastona. Karcić od razu?
Może ktoś inny miał podobny problem....

Tu nawet fotka z dzisiejszej akcji, najpierw zaatakował będąc na smyczy. Psy czasem tak mają, że na smyczy czują się pewniej, więc odpieliśmy go, ale szybko sytuacja się powtórzyła.

Posted

[quote name='DORRAG']Ale piękna fotka, Śliczny ten twój Gaston:loveu: :loveu: Chyba Ci go porwe- a do Katowic nie mam tak daleko:cool3:

Nie oddam bez bicia :mad:

A skoro do Katowic blisko, to zapraszamy, ale na spacerek z Fioneczką. Gaston bardzo lubi bawić się z panienkami :D :D :D
Tak jak wczoraj z Milą :
6 na 9