Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Kasiu:lol:

Moje boksery w czasie upałów tez ciagle leza:cool3:
Czas szybko mija ,niedługo będziecie w komplecie :multi:
Trzymaj sie cieplutko :lol:

Posted

Witam Was :) Mam nadzieję, że szybko się zadomowicie i Gastek do Was dołączy. Jak Ci idzie szukanie pracy? W ogóle jak Ci sie podoba? My pod koniec września wracamy do Polski i juz się nie mogę doczekać. Mimo, że nam sie tutaj podoba, to jednak strasznie tęsknimy, więc postanowiliśmy wrócić do Katowic :)

Posted

Cześć ;)
Dopiero teraz wpadam ale załapałam się do pracy i ostatnio jestem jak zombie :)
Przejżałam poprzednie strony... świetne zdjęcia ;)
I czytałam że załapaliście mandat, my ostatnio też, jechaliśmy do weta i znaku nie zauważyliśmy, jak wracaliśmy to już mandacik na 50e czekał
lajf is brutal :evil_lol:

Posted

Witanko :)

Dziś byłam w pracy pierwszy dzień :multi: W sumie nawet z Łukaszem. Łukasz pracuje tu na nocki, w właściwie szuka czegoś innego, bo się stale "mijamy"... On w nocy do pracy, ja śpię sama, on w dzień odsypia, ja siedzę sama...
Chodziliśmy po agencjach, i sukaliśmy miejsca gdzie można było by się zaczepić nam we dwójkę.
Z racji języka jeszcze nie ma opcji bym mogła szukać pracy w zawodzie... Co innego dogadać się w sklepie, w urzędach czy w codziennych sytuacjach, a co innego pracować pełną parą, i się kompetentnie wysławiać. Tak więc szukałam obojętnie jakiego punktu zaczepienia.
No i dostaliśmy pracę w sortowni warzyw, przy obsłudze maszyn.
Dziś mieliśmy 6 godzinne szkolenie z zasad BHP, już normalnie płatne.
Najpierw gościu miał prelekcję, potem filmiki video. A potem testy kwalifikacyjne :-o
Było nas 18 osób, z czego 6 anglików... I nawet oni nie zaliczyli testów najlepiej... Na 20 pytań my odpowiedzieliśmy prawidłowo na 15, a oni znając język i rozumiejąc w całości szkolenie (czego my o sobie powiedzieć nie możemy :oops: ) na 17-18. Co za głąby z tych angoli...
W każdym bądź razie zdaliśmy, teraz nasze testy pojechały do Londynu i stamtąd otrzymamy certyfikaty zdania kursów BHP :cool3:

Od poniedziałku zaczynamy pracę pełną parą...

Gaśnik, pytałaś jak mi się podoba... Ano gdyby nie deszcz, i dołująca pogoda - było by super. Jestem zadowolona, nawet bardzo. Życie tu wydaje się prostsze i dużo tańsze... Cały czas żyjemy z Łukasza zarobków, wygód nie ma, ale żyjemy niczego sobie nie odmawiając... Przeliczając zarobki z Polski i Anglii - w stosunku 1:1 czyli miesięcznie zarabiając 1000 zł, a tu 1000 funtów - ceny opłat mieszkaniowych, ceny w sklepach są śmiesznie niskie...
Za paliwo płaci się 0,96 funta - w PL 4.3
Za zakupy " obiadowe" mięso, ziemniaki, warzywa, deser, napój - jakieś 10 funtów...
za 4 piwa - 3 funty...
Ostatnio Łukasz poszedł do najlepszego fryzjera w mieście (coś na miarę L`oreal, albo i lepiej w PL)... W sumie przypadkiem tam weszliśmy, ale skorzystaliśmy... Za obcięcie Łukasza i wymodelowanie zapłaciliśmy 29 funtów (w PL 150 zł nie Twoje),pominę fakt, że podczas konsultacji fryzury zaproponowano nam wino i piwo... Ceny u zwykkłego fryzjera- 6 funtów...
Ciuchy, buty... wszystko taniocha ... 40 funtów Adidasy, Nike, Reeboki...
Bielizna - 2-5 funtów...
Tusz do rzęs - Estee Lauder - 20 funtów, w PL 75zł
Pominę kwestie sprzętów domowych... mikrofala - 50 funtów, robot kuchenny - 5, lodówka - 300, kuchenka - 300... komplety wypoczynkowe - 300 max...
Zarabiając 1000 funtów miesięcznie ileż rzeczy można kupić???? A w PL???

Oby tylko jak najszybciej pokonać barierę językową w całkowicie swobodnym wysławianiu się, znaleźć dobrą pracę, i wydaje mi się że będzie cool.

Teraz spadamy na imprezkę so sąsiadów obok... Trzeba uczcić pierwszy dzień mojej pracy, i pierwsze zarobione przezemnie funty :multi:

Posted

a_ga.isk napisał(a):
Pracujesz w sortowni warzyw?
Wiesz że ja też ? :lol:

Ja też chcem sortować:placz: weżcie mnie do siebie ploooooooooooosię!:p Będę grzecna:diabloti:

Posted

Cześć kasiu:p

evaxon napisał(a):
wez mnie do siebie:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :evil_lol:

I mnie też:cool3: ładnie prosze:mad: ;)

Posted

:) przyjeżdżajcie wszystkie :)
pracy nie brakuje, a i miejsce do spania się znajdzie :)

Właśnie wróciliśmy z zakupów, zapisałam się do biblioteki i wypożyczyłam sobie 5 książek polskich. Wreszcie będę miała co robić wieczorami :multi: bo uwielbiam czytać książki,teraz przygotowuję obiadek.
Słońca znów dziś brak, ale przynajmniej nie pada...

Posted

Kate I Luka napisał(a):

Właśnie wróciliśmy z zakupów, zapisałam się do biblioteki i wypożyczyłam sobie 5 książek polskich. Wreszcie będę miała co robić wieczorami :multi: bo uwielbiam czytać książki,teraz przygotowuję obiadek.

to ja juz sie pakuje:multi: :evil_lol:

u nas tez pogoda taka sobie:razz: ci kilka chwil pada :razz: bleeee

Posted

Kate I Luka napisał(a):

Witajcie, fajnie, że jesteście zadowoleni...
A może najęłabym się do sprzątania, nie lubię tej roboty, ale po mnie nikt nie poprawi.:razz:

Posted

[quote name='Kate I Luka']:) przyjeżdżajcie wszystkie :)

:multi::multi::multi:witaj Kasiu

Już się pakuję;)