Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kizimizi napisał(a):
no i co, nagle an dogo nie am nikogo z Wawy?!

Warszawa to bardzo duże miasto... A Legionowo leży od niego kawałek, nie każdy ma czas i możliwości na takie wycieczki. Napisz może do Kociabanda2, Asiaf1 albo Kakadu, one są z okolic Legionowa.

Posted

koosiek napisał(a):
Warszawa to bardzo duże miasto... A Legionowo leży od niego kawałek, nie każdy ma czas i możliwości na takie wycieczki. Napisz może do Kociabanda2, Asiaf1 albo Kakadu, one są z okolic Legionowa.

Dokładnie tak.

Dla mnie dojazd do Legionowa po pracy - to wyprawa, która trwa nawet do 4 godzin....

Posted

wpisz sobie w zawansowane wyszukiwanie na dogo slowo legionowo i wyskocza ci wszystkie watki na ktorych sa osoby z legionowa lub napisz do asiaf 1 -osoby z legionowa sie znaja. to nie jest problem w odleglosci tylko raczej w korkach samochodowych- nie wiem czy w 4 godziny bym sie wyrobila. I po jak sa osoby blizej a kazdemu z nas psy i tak sporo czasu zajmuja

Posted

Nawet nie wiedziałam, że jest blisko mnie taka miejscowość, ale już oblukałam na mapie i faktycznie mam tam niedaleko, bo tylko 9km. Nie mam jednak za bardzo jak się tam dostać, bo nie prowadzę samochodu. Musiałby ze mną jechać mój TZ, a z tym może być ciężko :( Zapytam, ale nie sądzę by się zgodził. Mamy rozgrzebany balkon (pod płytkami rósł mech! tak świetnie położyli te płytki fachowcy) i Dominik ma z tym dużo pracy. W międzyczasie lata dokańczać robotę przy samochodzie (coś się tam w drzwiach popierniczyło). Facet wraca z firmy i grzebie się w tych płytkach i w tym samochodzie. Potem będzie zakładał jeszcze siatkę na koty na balkonie i jeszcze pisanie książki praktyk... Nie wydaje mi się by entuzjastycznie zareagował jak mu powiem, że chciałabym by mnie zawiózł na wizytę do tej Olszewnicy :( Przypuszczam raczej, że go szlak już trafi :/ no ale zapytam...
Kakadu też nie jeździ autem i jest zdana na TZ-ta.
Nie wiem jak Asiaf1.
W okolicy jest jeszcze Neight i Agnezs (ona chyba mało na dogo bywa, prędzej chyba na miau) oraz Aneczka&Sułtan, ale ona w tej chwili jest za granicą i wraca za tydzień...
Elmika już się wyprowadziła z Jabłonny i teraz to ma daleko...

Posted

kurcze jakbysie mogli isc to super, jak nie to Gabat przekazal mi wiesci ze moze ktos z wolontariatu z Jozefowa sie wybierze.
Czekam z niecierpliwoscia -co do daty to trzeba zadzownic i umowic sie z obecnym dt kiedy im i wam pasuje.

Posted

kizimizi napisał(a):
kurcze jakbysie mogli isc to super, jak nie to Gabat przekazal mi wiesci ze moze ktos z wolontariatu z Jozefowa sie wybierze.
Czekam z niecierpliwoscia -co do daty to trzeba zadzownic i umowic sie z obecnym dt kiedy im i wam pasuje.

Tak jak pisałam będzie ciężko, bo Dominik bardzo dużo ma do zrobienia. wygląda na to, że najbliższych kilka weekendów mamy już zajete po brzegi.... a w tygodniu to w ogóle kosmos. No, ale ostatecznie decyduje kierowca. Napisz jednak o co właściwie chodzi, bo wizyta w DT to jakaś nowość. Co mielibyśmy w tym DT zrobić?
Pytałaś już dziewczyn, o których Ci pisałam wcześniej? Agnezs wiem już, że nie będzie mogła. Mało kto zostaje :(

Posted

pies jest w dt i chcielibysmy zobaczyc jak sie tam miewa. To problematyczny psiak, spaniel, ktorego kazdy chcial uspic bo gryzl.
Pies jest obecnie na dt u pewnych ludzi spoza dogo, ktorzy zgodzili sie mu pomóc i którzy zajmuje sie behawiorystka.

Co do dnia to juz trzeba sie jakos indywidualnie dogadac. Mi jest ciezko to zaltwiac bo ja w Londynie siedze.

Co do wizyty to dostalam wiadomosc ze chyba jedna z wolontariuszek z Józefowa moze pojechac. Czekam na info

Posted

ok. Dominik mówi, że jutro na 19.00-19.30 lub pojutrze po 20.00 moglibyśmy wpaść na chwilę zobaczyć tego psiaka. Jeśli któryś z tych terminów pasuje to możesz nas umawiać.
Podaj nam jak najwięcej szczegółów na co mielibyśmy zwrócić uwagę, no i oczywiście adres oraz telefon na wszelki wypadek (lepiej żebyś nas z tymi ludźmi sama umówiła, bo my nie mamy od kilku dni zasięgu w domu i nie jesteśmy w stanie się do nikogo dodzwonić :/ )

Posted

kizimizi napisał(a):
wysylam nr tel i musicie sami zadzwonic zeby sie umowic bo ja mieszkam w Londynie i mam kontakt tylko przez meila z nimi

no nieźle :P a my zasięgu nie mamy (jacyś debile wywalczyli z dawną Erą a dziś T-mobile w sądzie likwidację masztu antenowego i teraz w całej Jabłonnie i okolicach użytkownicy tej i nie tylko tej sieci nie mają zasięgu... stacjonarnego telefonu nie mamy...). Poproszę Dominika, by zadzwonił jak jeszcze będzie w Warszawie. Mam nadzieję, że będzie miał na to chwilkę. Pw dostałam :)

Posted

jak juz bedzie cos jasnego to prosze o wiadomosc bo mi gabat mowi ze jeszce ktos tam sie wybiera.
No a nie chcemy zeby tam nagle 100 osob jechalo bo to jak najscie bedzie wygladac

Posted

Umówiliśmy się na telefon po zakończeniu remontu za 1,5 tygodnia. Pani na wizytę jak najbardzie wyraża zgodę. Mówi że Brego ma się jak najlepiej. Prosi poprostu o czas na dokończenie remontu.

Posted

njangu napisał(a):
Umówiliśmy się na telefon po zakończeniu remontu za 1,5 tygodnia. Pani na wizytę jak najbardzie wyraża zgodę. Mówi że Brego ma się jak najlepiej. Prosi poprostu o czas na dokończenie remontu.

oki dziekuje.
W takim razie wyslalam Gabatowi meila by nie fatygowal juz tej wolontariuszki z Jozefowa (tez musialaby czekac te 2 tyg.) i czekamy