Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

pati3334 napisał(a):
Zdjęcia zrobię jutro na spacerku i postaram się jutro wstawić a jak nie jutro to pojutrze :) Obiecuje :oops:
:p

No to ja wolę jutro :evil_lol:

Posted

Zdjęcia Jessi z dzisiejszego spacerku na ogródek :) prawie na wszystkich zdjęciach na rękach bo mały (a raczej już spory) łobuziak nie usiedział w jednym miejscu :diabloti::diabloti:

Włoski juz jej do oczu nie wchodzą bo już podrosły i teraz robię niską kiteczkę i jest ok :p zaraz reszta zdjęć :razz:

Posted

Yorkomanka napisał(a):
Ślicznotka:loveu: wuesz że Viki też nosiła taką tycią kitkę?:cool3:

tak wiem :) włoski do wyższej kiteczki nie da się spiąć a ja nie chce żeby jej do oczka leciały włoski :)

Posted

Mam problemik z Jessi :-(
Wychodze z nią przed przed szkołą o 7:00 potem o 13,14 potem o 16,17 i o 20,21
chodzi ładnie na obróżce i ogólnie ale.. owszem załatwia się na dworze ale przychodzi do domku nawet nie zdążę mu ściągnąć obroży a on od razu na szmatkę i siku :placz::placz:
Jak ją nauczyć robić swoje potrzeby na spacerku :shake:

Posted

Czyli po tym jak 5 minut wcześniej zrobiła siku na dworzu przychodzi do domu i robi znowu? Czy na spacerze robi tylko "grubsze sprawy" a siku tylko i wyłącznie w domu?

Ja uczyłam załatwiania się na spacerze smakołykami. Po każdym siusiu i kupce był smakołyk i chwalenie. Na początku bardzo entuzjastyczne chwalenie... ;) Miny ludzi patrzących jak krzyczę na pół osiedla "dooobryy pieeesekkk, śliiicznie zrobiłaś siusiu! mądraaaaaa suniaaaaa!" - bezcenne ;] Ale poskutkowało. I nigdy, przenigdy nie krzyczałam na Lilo kiedy zdarzył jej się "wypadek" w domu.

Miejsce, w którym narobiła w domu dokładnie wyczyść tak, żeby nie został zapach - mnie służył do tego płyn do mycia okien (taki z alkoholem), nigdy nie kupowałam specjalnych preparatów typu "Urine Off".

Całe to "nauczanie" zajęło mi może 3 dni. Od tej pory wypadek zdarzył jej się tylko kiedy miała ogromną biegunkę po przyjmowanych lekach. Nie zdążyłabym jej nawet wynosić z domu... Jak tylko biegunka minęła (po kilku dniach) Lilo z powrotem robiła wszystko ładnie na dworzu, także tego psy nie zapominają.

Posted

Ja Bobiego nauczylam zalatwiac sie na dworze chodzac z nim co godz(jak byl szczeniakiem)na spacer i za kazdym razem jak sie zalatwil to go chwalilam, a on byl dumny jak paw, nauczyl sie zalatwiac na dworze po 2dniach ale potem sie czegos przestraszyl i zaczal zalatwiac mi sie w domu wiec nauka byla bardziej skomplikowana zeby znowu zaczal sie zalatwiac na dworze no ale po 3tyg zakumal i od tego razu (jak narazie )nie narobil w domu

Posted

wygląda to tak :lol: : ide na spacerek Jessi biega robi grubsze sprawy i siku spacerujemy chwilkę i wracamy do domku. w domku od razu na szmatkę i siku.. znaczy się nie tak cały czas od razu ale zazwyczaj jak przyjdzie to od razu na szmatkę :shake:
Kupeczkę :evil_lol: robi na spacerku ale siusia w domku na szmatkę.. Może ona tak często siusia bo jest mała? Kiedy będzie siusiała tak ujmę to '' rzadziej'' ?
No bo żeby ona siusiała też na spacerkach to bym musiała z nią wychodzić co godzinkę ,pół a ja chodzę do szkoły i ona zostaje sama :roll: No ale jak przychodzę to od razu z nią wychodzę i się załatwia.. ;)
A wiecie jaki to jest aniołek jak jest sama? :multi: W ogóle nie szczeka ani nie piszczy (pytałam się sąsiadów) jak przychodzę ze szkoły to zazwyczaj śpi :evil_lol:

Posted

Przypominamy jak wygląda Jessi :lol:

To zdjęcie z czerwoną spineczką robione przed chwilą a reszta z parę dni temu ;)
Muszę kupić porządny aparat bo ten co robiłam zdjęcia na początku się zepsuł i już nie da się go naprawić a teraz robię zdjęcia komórką :oops::oops::oops:

Posted

aj no bo tak tu na dogomani cicho jest mało nas mało kto wchodzi to i nie ma poco fotek dodawac :( ale juz podłącam aparat ale troche mi to zajmie bo jesze nie podłączałam tego aparatu to komputera .. :( zobaczymy czy leprze zdjecia wyjda :)