Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko dobrze, brzusio ładnie się goi. A mi wyjazd się przesuwa, bo sama jestem chora, więc poniekąd dobrze, bo Miłka ma towarzystwo. Jest już wesolutka, ale nadal osłabiona, trochę się bawi, ale głównie odpoczywa tłukąc ogonem :)

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miłka dziś harcuje jak pijany zająć, od rana cały czas łapie mnie za rękę i wywleka do ogrodu na zabawy piłką. Była na wycieczce u pana doktora na zdjęcie szwów, zachwycona nie była, ale dzielnie to zniosła, jak to Miłka. Całkowicie wróciła już do siebie. Nieźle się też zaaklimatyzowała, przesunęła swoje legowisko do legowiska Amzy i śpią przytulona. Co ona w ogóle wyczynia z tym swoim posłaniem! Jak tylko słońce wyjdzie, to wywleka je do ogrodu, by na miękkim cieszyć się słońcem :cool3:

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Miłka dziś harcuje jak pijany zająć, od rana cały czas łapie mnie za rękę i wywleka do ogrodu na zabawy piłką. Była na wycieczce u pana doktora na zdjęcie szwów, zachwycona nie była, ale dzielnie to zniosła, jak to Miłka. Całkowicie wróciła już do siebie. Nieźle się też zaaklimatyzowała, przesunęła swoje legowisko do legowiska Amzy i śpią przytulona. Co ona w ogóle wyczynia z tym swoim posłaniem! Jak tylko słońce wyjdzie, to wywleka je do ogrodu, by na miękkim cieszyć się słońcem :cool3:

No to jak tak dalej miłość psia się rozwijać będzie to jej jeszcze nie oddacie ...
Trzeba szybko ją ogłaszać i domu szukać .

Super że wszystko już się zagoiło i Miłeczka wróciła do formy :) Dzięki Wojtuś raz jeszcze za ogromną pomoc :)

Posted

Byliśmy dzisiaj na ściągnięcie szwów u Miłki,
Bała się wejścia do gabinetu, ale mimo strachu już w środku "tłukła ogonem" :D
jak mówi Weronika.

I Akcja: Miłka na stół, trzymamy z Weroniką brzuchem do góry za łapy i oczywiście cały czas buziaki w pychol Miłki:)
a Dr Szpeyer przecina i usuwa zbędne szwy i szprajem sreberkowym na koniec miejsce zabezpiecza:)
i Miłka uwolniona czaruje wszystkich na podłodze:loveu:

A potem Weronika opowiada Dr o talencie Miłki z malowaniem farbami wycieraczki:D

Dzisiaj Miłka czuła się wspaniale, radosna, energiczna, ciekawa:)

Kochana Weronika:loveu:
będzie nam zdrowieć:)

Kochani pozdrawiam:loveu:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No to jak tak dalej miłość psia się rozwijać będzie to jej jeszcze nie oddacie ...
Trzeba szybko ją ogłaszać i domu szukać .

Super że wszystko już się zagoiło i Miłeczka wróciła do formy :) Dzięki Wojtuś raz jeszcze za ogromną pomoc :)

Małgosiu Kochana nie dziękuj :loveu:

Dzięki Tobie :loveu::loveu: poznałem wspaniałe Cioteczki:loveu:

I.... znowu jesteśmy umówieni :D:D
....tzn..... wspólnie z Miłką :D

Posted

Mam pytanko. Czy znacie kogoś w Krakowie, kto pomógłby w odwiezieniu niewidomego psiaczka po akcji adopcyjnej spod pomnika psa Dżeka do hoteliku pod Krakowem?:roll:
Transport w jedna strone jest, szukamy transportu powrotnego jesli psiaczek nie znajdzie domu....
Watek Zenusia
http://www.dogomania.pl/threads/212877-%C5%9ALEPY-ZENEK-z-rowu.Od-wrze%C5%9Bnia-NIE-mamy-DT-BRAK-kasy-na-leczenie.POMOCY!!!/page11

Posted

wojtuś napisał(a):
Małgosiu Kochana nie dziękuj :loveu:

Dzięki Tobie :loveu::loveu: poznałem wspaniałe Cioteczki:loveu:

I.... znowu jesteśmy umówieni :D:D
....tzn..... wspólnie z Miłką :D

No Cioteczki są superowe to ja wiem o tym :)

Posted

Dziękujemy wszystkim :) Skan dodałam w pierwszym poście.

Ma ktoś jakieś tajemne sposoby, żeby "sprzedać" zdrowego i radosnego psa? Z naszych ogłoszeń nic nie wyszło. Nawet pan doktor powiedział, że jest zbyt fajna, żeby szybko znaleźć domek...

To treść naszego ogłoszenia:

[FONT=Verdana]Miłka to niezwykle wrażliwa i radosna istota. Kiedy dorwie tubkę farb maluje swe łapy i legowisko - najchętniej na żółto i na niebiesko :)

Radzi też sobie z rozchlapywaniem farb na kartkach. Kocha przestrzeń i farby, prawdziwy z niej psi Yves Klein. W dodatku jest najradośniejszym i najmilszym psem świata, kocha ludzi i zwierzęta. Kiedy akurat nie ma farb w pobliżu, zadowala się zwykłymi psimi zabawkami.

Uwielbia się przytulać i bawić piłką. Lubi dzieci, daje się tarmosić, pozwala sobie grzebać w misce i wyciągać z pyska zdobycze. Kiedy się na nią spojrzy tłucze ogonem niemiłosiernie! :) W domu niczego nie niszczy, jest nauczona załatwiać się na zewnątrz. Kiedy słyszy, że czas jeść, to kręci się w kółko z radości i podskakuje. Uwielbia się bawić w ogrodzie. Potrafi zaalarmować, że coś się dzieje, odwołana przestaje szczekać. Pozwala każdemu sobie wejść na głowę. Nie boi się deskorolek, rolek, rowerów, samochodów. Czasem tylko odszczekuje się burzy, ale to przez jej artystyczną naturę.

Miłka jest trochę ponad kolano, jest czarna z jaśniejszymi plamkami. Według weterynarza ma od 1,5 do 2 lat, jednak zachowuje się trochę nieporadnie jak szczeniak. Obija się o różne rzeczy i nie zawsze radzi sobie na smyczy, ale chętnie się uczy. Przychodzi na wołanie i zna komendę siad. Zna również doskonale komendę: "chodź jeść" i jest to jej ulubiona :)

Potrafi się grzecznie sobą zająć, bawi się psimi zabawkami i sama podrzuca sobie piłkę. Nadaje się do domu z dziećmi i ze zwierzętami.

Z nami zostać nie może, bo mamy swoje dwa psiaki i nie damy rady mieć trzech. [/FONT]

[FONT=Verdana]A to krótki film z Miłką:[/FONT]

http://youtu.be/Y6y2Tgmwp1w?hd=1

http://www.youtube.com/watch?v=4SsOAIyGEaQ

Posted

Weroniko świetny filmik z Yzmą :) powinien być puszczany przed głównym wydaniem wiadomości w TV ;)
A tak na poważnie , Cioteczka savahna obiecała nam ogłoszenia dla Miłki - zaraz się do niej uśmiechnę ;) Ja nie stety tego robić nie umiem .
Przydałoby się też Allegro bo jednak sporo psów znajduje w ten sposób dom .

Ale powiem szczerze że w ogłoszeniu nie pisałabym o malowaniu farbami ;)

No i są bazarki z ogłoszeniami , trzeba by może jakiś pakiet wykupić , żeby jak najwięcej ogłoszeń było .

I Weroniko potrzebne w ogłoszeniu są namiary na Was , gdzie dzwonić w sprawie Miłeczki ;)

Posted

Oj, z tymi farbami było celowo, bo w Krakowie nie brakuje artystycznych świrów, przed wakacjami był nawet wernisaż pewnego psa, który "artystycznie" gryzł różne przedmioty. Miałam nadzieję, że w tym mieście zadziała. Bez farb też ogłaszałam w różnych miejscach i też zero reakcji gdziekolwiek...

A, telefon w sprawie Miłki: 888 053 746

Posted

Rudzia, Twoje działanie telepatyczne jest zadziwiające. Jutro zrobie dobrze?:roll:
Tylko ten poczatek o farbeczkach utne, co? Bo ludzie sa dziwni moga sobie pomysleć ,że ona im dom bedzie malować. Jest link do filmu z Miłka? Bo bym tez wkleiła.
Przy okazji zaprosze, jak ktos ma ochote na sznupkowe bazarki, cos dziewczynom zastój się zrobił.
http://www.dogomania.pl/threads/214628-R%C3%B3%C5%BCne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-sznaucerowate-dziecko-do-30.09-godz.-21
http://www.dogomania.pl/threads/214644-Szpiedzy-wojna-czasy-bezpieki-II-Edycja-wszystko-w-KT-2z%C5%82!-dla-Cedara-Do-30.09-g.21
Edit:
Doczytałam wasz dialog na temat farb....

Posted

Dziękujemy ślicznie :*

Tutaj jest link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=Y6y2Tgmwp1w

Odnośnie farb: nie każdy przecież jak my trzyma farby akrylowe w tubkach na wierzchu, więc wydaje mi się, że jest ok :)

Jestem w tej chwili u rodziców w Limanowej i wybieram się do wujka zareklamować Miłkę, więc trzymajcie kciuki! Niedawno umarła mu starsza już sunia, więc może będzie chętny, zwłaszcza że nie znam drugiego człowieka ze wsi, który tyle razy jeździłby z psem do weta, co on. Jego suczka miała kilka operacji i dbał o nią wręcz przesadnie, więc byłabym o Miłkę spokojna.

Kinga

Edit: same "więc" mi wyszły ;)

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Słuchajcie... Musimy się wyprowadzić z domu, podejrzewam, że między innymi z powodu ilości psów. Mamy czas do 15 października. W związku z tym sprawa nabrała pilności.

Kinga

Oj niedobrze... fajny jest domek i ogródek... i znów Was czeka przeprowadzka...
Będziemy w kontakcie, gdybym się na coś przydał, byłoby super gdyby Miłka znalazła już swój domek

Posted

Oj, kiepsko z tą przeprowadzka.:roll:
Robię Miłce ogłoszenia (pakiet 24 serwisy). Do nastepnej edycji jakby co, to jeszcze mailik by sie przydał
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MILKA-lagodna-lubiaca-dzieci-zwierzeta-wysterylizowana-suczka-W0QQAdIdZ316741529
Tylko na gumtree i na tablicy filmików nie można umieszczać.:razz:
EDIT:
Może znacie kogos kto ma mozliwośc dolączenia do poszukiwania zaginionej dzikawej suczki Dumki?
http://www.dogomania.pl/threads/203567-Dumka-zagin%C4%99%C5%82a!zbi%C3%B3rka-w-nd-25.09-godz.10!-Biertowice.-Pom%C3%B3%C5%BC-j%C4%85-odnale%C5%BA%C4%87