Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani:)
Rozmawiałem z Panią Sylwią z DT, ma teraz wolne miejsce - Amor znalazł Domek:)
Najlepszym terminem na sterylkę Miłki i przewiezienie jej potem do P.Sylwi byłby piątek 2 września,
Dr Szpeyer też ma wolny termin na zabieg, czeka tylko na potwierdzenie terminu.

Weroniko muszę wiedzieć czy 2 września to dla Ciebie dobry termin na zabranie Miłki na sterylkę
i kiedy planujecie dokładnie ten wyjazd,
Mogę Miłkę wcześniej zabrać do p.Sylwi i dowieść na sterylkę 2 września,

Proszę Cię o info, chyba że jutro po pracy ok. 16.00 podjadę do Was;);)
i pomówimy:):)

Pozdrawiam Kochani:)

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu Kinga.

Weronika się rozchorowała, więc niestety nie ma możliwości tutaj zaglądać.

Przede wszystkim dziękujemy za wizytę i sesję :) Najlepiej się prezentują nasze nogi, a na jednym zdjęciu Miłka jakaś taka "oświecona" ;)

Gdyby ktoś miał ochotę odwiedzić Miłkę przed sterylizacją, zapraszamy!

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Super że wszystko ustalone, ja rozliczam bazarek dla Miłki . Jak będą wszystkie wpłaty to przeleję dziki.nomada.
Ale nie będzie tego niestety zbyt wiele :(

Dzięki Małgosiu:)
damy radę;)

dziki.nomada napisał(a):
Powoli dochodzę do siebie, wrzucam film z Miłką:

[video]http://youtu.be/Y6y2Tgmwp1w?hd=1[/video]

Zapraszam do oglądania :) Jak wyzdrowieję, to zrobię coś więcej.

Zdrowiej Weroniko, zdrowiej proszę:):)
Filmik super z radosną Miłką:)

Posted

Już jesteśmy w domu. Miłka nie była w ciąży :) No i w ogóle była niesamowicie dzielna, każdy zastrzyk przyjmowała z merdaniem ogona - to pies ideał!
Sterylka kosztowała 150zł, wrzucimy niedługo skan. Uzbierane tu miałyśmy 70zł, Wojtuś dołożył dziś 20 i my 30, więc zapłaciliśmy 120zł. Miłka dostała też od Wojtusia własne czerwone szelki :)

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Już jesteśmy w domu. Miłka nie była w ciąży :) No i w ogóle była niesamowicie dzielna, każdy zastrzyk przyjmowała z merdaniem ogona - to pies ideał!
Sterylka kosztowała 150zł, wrzucimy niedługo skan. Uzbierane tu miałyśmy 70zł, Wojtuś dołożył dziś 20 i my 30, więc zapłaciliśmy 120zł. Miłka dostała też od Wojtusia własne czerwone szelki :)

Ufff uff uff :) nie cierpię sterylek teraz mogę się przyznać , stres mnie zawsze żżera. Wpadłam na sek z pracy ( nie wolno mi teoretycznie ;) ) żeby zobaczyć czy są jakieś wieści .
Jak wrócę zaglądnę jeszcze i pokażę znalezisko :(

Posted

Miłka po powrocie:

[video]http://youtu.be/n4zOIs-MRqE?hd=1[/video]

Podreptała, załatwiła się i wróciła do domku spać. Leży sobie pod biurkiem na legowisku i przysypia... Poza osłabieniem czuje się dobrze i ciągle tłucze ogonem :)

Posted

Wszystko ok :) Normalnie rano wyszła się załatwić, tylko nie jest przekonana do jedzenia na razie. Ale za chwilę jej coś ugotuję i może się skusi :D

Edit: pojadła, popiła, a nawet próbowała na mnie wskoczyć na podwórku :) Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Miłka się uśmiecha i ogon ma jak helikopter, czyli w ogóle nie zauważyła, że ją kroili ;)

Muszę jeszcze powiedzieć, że jesteśmy pod ogromnym wrażeniem doktora Szpeyera i jego podejścia do zwierząt! Byliśmy z Miłką aż do momentu golenia brzuszka, a potem od razu po przebudzeniu. Kiedy sterylizowałyśmy nasze dwie suczki, dostawały zastrzyk, były wyprowadzone, a potem odbierałyśmy już pewnie stojące na łapkach. Tutaj stres ograniczony do minimum. Zresztą Miłka nic sobie nie robiła z igieł w tyłeczku - tylko pierwszy zastrzyk ją zaskoczył, a potem już szło gładko. Nawet na końcu, podczas mierzenia temperatury, merdała ogonem do pana doktora i rozstali się w wielkiej przyjaźni :)

Posted

wojtuś napisał(a):
Jutro jedziemy z Miłką na kontrol do Pana Doktora:)

No to czekamy na super wieści , a ja jutro powinnam wpłacić kasę dla Milki z bazarku, chyba wszystko już wpłynęło . Dziki.nomada poproszę nr konta bo poprzednio nie zapisałam sobie ...
Wojtuś:loveu: