dziki.nomada Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Sterylizacja póki co nas nie urządza, bo jutro Miłki nie może już tu być. My wyjeżdżamy w środę rano. W tym tygodniu wracają też sąsiedzi i i tak będziemy mieć przerąbane. Nie wiedziałam, że tak trudno będzie z DT - kiedy mnie ktoś prosił, to zawsze kiedy byłam na miejscu, to coś przyjmowałam, myślałam, że da się to z innymi też zorganizować. I płakać mi się chce jak myślę, że taki cudowny pies pojedzie do schroniska, bo w całym KRK nikt nie może jej wziąć na 4-5 dni :( Ona sama w sobie nie sprawia żadnych kłopotów, kłopotem jest pies sąsiada, który mieszka na zewnątrz i nie da się go w żaden sposób upilnować... Quote
Asior Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 dziki, zadzwoń do mnie jutro jak będę w pracy... mój nr 698-684-638... pogadamy Quote
kachul Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 jestem na wezwanie :) suni do siebie wziąć nie mogę (pies niekastrowany plus stara suka-wiem wiem brzmi jak wymówka ale niestety) pomyślałam że skoro suczka ma tylko czas do jutra możnaby pomyśleć o płatnej opiece tutaj ogłasza się dużo osób, może warto podzwonić http://krakow.gumtree.pl/f-Zwierzaki-opiekunowie-dla-zwierzat-W0QQAdTypeZ2QQCatIdZ9130 skoro chodzicie do arki to pewnie mieszkacie blisko mnie jeśli chodziłoby o jakaś formę pomocy-zaprowadzenie do weta, ogłoszenia itp możecie na mnie liczyć Quote
dziki.nomada Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Pojawiły się dwie opcje - być może jedna koleżanka weźmie małą do pierwszego sierpnia, na czas naszego wyjazdu. Jeśli to się nie uda, to zamiast jednej siostry wprowadzą się dwie. Z tym, że młodsza ma 12 lat, ale może we dwie sobie poradzą jakoś. Czy jeśli one tu zostaną, to mogłyby w razie czego prosić o jakąś pomoc przy np wyprowadzeniu Miłki lub kontaktować się z jakimiś pytaniami do Was? Ja nie będę pod telefonem, a jakby się coś działo, to może potrzebne byłoby jakieś wsparcie - np rada jakaś. Pies sąsiada i Miłka są razem, sterylizacja będzie musiała być aborcyjna... Quote
Asior Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 dziki.nomada napisał(a): Pies sąsiada i Miłka są razem, sterylizacja będzie musiała być aborcyjna... ehhhh prosiłaś dramatycznie o pomoc, ale telefonu się nie doczekałam :roll: Quote
dziki.nomada Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Najpilniejsze dla mnie było załatwianie czegoś na te parę dni, nie miałam też dużo kasy telefonie. Cały dzień próbowałam wszystko ogarnąć i załatwić. Była opcja, że koleżanka ją weźmie na parę dni, ale nie wypaliło. Dzisiaj cały dzień były przygotowania do wyjazdu, kąpanie Miłki, naprawianie siatki, zakopywanie dziur po psie - bo właściciele domu wracają przed nami, wprowadzanie we wszystko mojej siostry. Zgłosiła się jedna osoba, która będzie pod telefonem w razie gdyby moje siostry potrzebowały wsparcia czy wyjaśnień. Quote
masza44 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 dziki.nomada niech siostry piszą na dogo jakby miały problemy, ja w tygodniu jestem w Krakowie po pracy mogłabym skoczyć i wyprowadzić Miłkę lub pomóc im jakoś. Quote
Soema Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Zamiast podać blokadę, wolisz żeby pies sąsiadów sobie jej kosztem poużywał.. sorry, ale dla mnie to nienormalne. I nie mów, że kasa, że transport, bo to się zawsze znajduje, jak się jasno napisz ile, skąd dokąd etc... Quote
dziki.nomada Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Soema napisał(a):Zamiast podać blokadę, wolisz żeby pies sąsiadów sobie jej kosztem poużywał.. sorry, ale dla mnie to nienormalne. I nie mów, że kasa, że transport, bo to się zawsze znajduje, jak się jasno napisz ile, skąd dokąd etc... Zawsze się znajduje? Jakoś nie zawsze najwyraźniej. Moje życie wygląda inaczej niż Twoje i nie mam jak załatwiać ani transportu ani kasy, której nie mam. Gdybym mogła podać blokadę, to bym to zrobiła - a najwyraźniej nie mogłam. To proste i logiczne. A co do transportu - to co on ma do rzeczy? Do weta ją zabrałam, więc nie wiem o co chodzi. Poza tym nie wolę, moja wola nie ma tu nic do rzeczy. Moją wolą jest jedynie to, by właściciel nie wywalił mnie i moich psów na bruk - bo na inne mieszanie mnie nie stać. Kiedy miałam już kasę na blokadę dzień przed wyjazdem, to w pobliżu mnie odmówili wykonania - a ja nie miałam czasu już tego załatwiać. A siostry jakoś sobie radzą, Miłka wyszła z najgorszego okresu i się wyciszyła. Quote
Asior Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 polecam lecznicę na Bobrowskiego, dr szpeyer to anioł bezdomniaki traktuje ulgowo ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 No to zaczynamy się przypominać . Miłka skończyła cieczkę . Wstępnie jest umówiona na poniedziałek w Myślenicach na sterylizację , ale może być problem z transportem bo ja ostatnio mam problem z samochodem . Czy jest opcja pomocy w transporcie Miłki do Myślenic w poniedziałek rano lub ewentualnie ktoś może pomóc w zorganizowaniu sterylki w Krakowie ? Dziewczyny mimo że są nowe na dogo, to pomagają dawno bezdomniakom. Sama miałam okazję się o tym przekonać jak w kryzysowej sytuacji Weronika bardzo nam pomogła , nie możemy ich teraz zostawić samych , zwłaszcza że przygoda z Miłką może je kosztować dach nad głową :( Gdyby ktoś był chętny pomóc w zorganizowaniu sterylki w Krakowie byłoby najlepiej , jeśli się nie uda to jakoś będziemy musiały Miłkę przetransportować do Myślenic . Ja zorganizuję bazarek na sterylkę , ale to pewnie i tak nie pokryje całkowitych kosztów zabiegu Miłki., Czy ktoś może wspomóc Miłkę . Do tego jeszcze potrzebne są ogłoszenia , bo Miłka musi szukać domu . Proszę o pomoc ... Quote
savahna Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Tekscik, namiary i zrobie ogłoszonka.;) Ło matko, Rudzia no już się marwtilismy gdzieś ty.:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='savahna']Tekscik, namiary i zrobie ogłoszonka.;) Ło matko, Rudzia no już się marwtilismy gdzieś ty.:roll:[/QUOTE] Jestem jestem , ale oprócz nas nie ma nikogo , a tu kurcze czas leci . Miłka musi być ciachnięta w przyszłym tygodniu . Savahno dzięki za ogłoszenia - napiszę do Weroniki żeby skleciła tekst i podała namiary na siebie . Trzeba już ją ogłaszać bo zanim znajdzie dom to znowu trochę czasu minie ... Quote
masza44 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 A ile kosztowałaby ta sterylizacja u doktora Szpeyera? Asior pisała , że niedużo od bezdomniaków bierze. Ja bym się dorzuciła ale tak 50 zł max bo sama wspieram teraz kilka innych psów i już trochę z niepokojem patrze na stan konta. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Maszo nie wiem ile w Krakowie . W Myślenicach ok. 180 - 200 zł zabieg i opieka od poniedziałku do piątku pod warunkiem że Miłka nie będzie wyć w nocy , bo wtedy trzeba będzie ją zabrać . Wolałabym żeby zabieg odbył się na miejscu w Krakowie ze względów organizacyjnych , ale na razie chyba zostaniey przy Myślenicach bo nie ma nikogo chętnego do pomocy w zorganizowaniu sterylki w Krakowie . Dzięki wielkie za chęci pomocy :) Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Podnoszę Miłkę bo pomoc nam potrzebna ... Quote
Felka z Bagien Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Rudzia-Bianca']Maszo nie wiem ile w Krakowie . W Myślenicach ok. 180 - 200 zł zabieg i opieka od poniedziałku do piątku pod warunkiem że Miłka nie będzie wyć w nocy , bo wtedy trzeba będzie ją zabrać . Wolałabym żeby zabieg odbył się na miejscu w Krakowie ze względów organizacyjnych , ale na razie chyba zostaniey przy Myślenicach bo nie ma nikogo chętnego do pomocy w zorganizowaniu sterylki w Krakowie . Dzięki wielkie za chęci pomocy :)[/QUOTE] Ja nie bardzo rozumiem, co znaczy zorganizowanie sterylki w Krakowie?Co trzeba konkretnie zrobić?Transport do myślenic, a potem co?Powrót do Krakowa.W Karakowie też chyba można znależć coś w podobnej cenie, albo nieco drożej. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Ja nie bardzo rozumiem, co znaczy zorganizowanie sterylki w Krakowie?Co trzeba konkretnie zrobić?Transport do myślenic, a potem co?Powrót do Krakowa.W Karakowie też chyba można znależć coś w podobnej cenie, albo nieco drożej.[/QUOTE] Felko , wstępnie jest umówiona sterylka w Myślenicach , ja nie znam nikogo w Krakowie z wetów i jak nic innego nie uda się wymyślić to pojadę po Miłkę w poniedziałek rano do Krakowa i ją przywiozę do Myślenic , chociaż mogę mieć problem z samochodem ale postaram się . Natomiast jeśli ktoś pomógłby dziewczynom w transporcie Miłki w Krakowie np na Bobrowskiego -na miejscu to pewnie że lepiej byłoby ją wysterylizować w Krakowie . Dziewczyny nie mają samochodu , zresztą wiadomo jak jest jak idzie do weta ktoś swój a ktoś prosto z ulicy ( cena ) o to mi chodziło z prośbą o pomoc w zorganizowaniu - umówienie u znajomego lekarza i pomoc w transporcie w Krakowie . Quote
Felka z Bagien Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Zadałam pytanie,na które sądziłam,że otrzymam krótką rzeczową odpowiedź.Musiałam przeczytać cały wątek, z którego niewiele wynika.Sorry.Jeszcze raz skąd trzeba przewieźć sunie i ile macie pieniędzy na sterylizację.Jak będzie wiadomo ile macie i gdzie jest sunia, to wtedy można kombinować!A tak to do Myślenic 30 km i z powrotem do Krakowa.Tylko kiedy wam sunię wydadzą?Niekiedy jest to kilka godzin.Nic z tego dalej nie rozumiem.Napisz o co chodzi,co trzeba zrobić! Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Zadałam pytanie,na które sądziłam,że otrzymam krótką rzeczową odpowiedź.Musiałam przeczytać cały wątek, z którego niewiele wynika.Sorry.Jeszcze raz skąd trzeba przewieźć sunie i ile macie pieniędzy na sterylizację.Jak będzie wiadomo ile macie i gdzie jest sunia, to wtedy można kombinować!A tak to do Myślenic 30 km i z powrotem do Krakowa.Tylko kiedy wam sunię wydadzą?Niekiedy jest to kilka godzin.Nic z tego dalej nie rozumiem.Napisz o co chodzi,co trzeba zrobić![/QUOTE] Felko opcja z Myślenicami jest na mojej głowie więc to nie ma znaczenia dla Was znaczy Krakusów ;) , jeśli nie uda się nic zorganizować w Krakowie to wtedy ja wszystko biorę na siebie w Myślenicach . Prośba o transport do Myślenic była tylko na wypadek gdybym miała problem ze samochodem , to tak na wszelki wypadek i tylko do Myślenic . W Myśleniach sunia zostałaby kilka dni w gabinecie żeby po sterylce nie wozić ją tam i z powrotem i nikogo nie blokować na kilka godzin . Miłka przebywa w Krakowie w okolicy chyba Prokocimia , nie wiem dokładnie jaka ulica , kilka minut od Arki w każdym razie z tego co pisały dziewczyny na początku . Nie wiem gdzie ją ewentualnie trzebaby zawieźć bo jak pisałam nie znam żadnego weta w Krakowie . Więc krótko o co prosiłabym w Krakowie 1. Umówić w zaufanym miejscu sterylizację Miłki , uzgodnić z wetem cenę i możiwość zapłaty w ciągu np. miesiąca od sterylki żebym zdążyła zrobić bazarek bo z tego co wiem Miłka nie ma żadnej kasy , a sterylizować trzeba już . Asior polecała lecznicę na Bobrowskiego więc może tam , skoro ceny dobre i znajomy weterynarz więc może zgodzi się na odroczenie płatności . Oczywiście ja mogę zadzwonić do weta i umówić sterylkę ale żaden wet który mnie nie zna nie zgodzi się na nie zapłacenie od razu za zabieg . 2. W przypadku umówienia w Krakowie sterylki zawieźć Miłkę i Weronikę do gabinetu a potem odebrać je . Quote
Felka z Bagien Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 W kwestii odroczonej zapłaty nie wypowiadam się.Z Prokocimia najbliżej jest chyba do Krakvetu,(Arka odpada) i do Wieliczki.Tam jest wet ,który obsługuje hotelik dla psów.Ja to wiem ze słyszenia. A co po sterylce, zostałaby w Krakowie? Quote
Rudzia-Bianca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Felka z Bagien']W kwestii odroczonej zapłaty nie wypowiadam się.Z Prokocimia najbliżej jest chyba do Krakvetu,(Arka odpada) i do Wieliczki.Tam jest wet ,który obsługuje hotelik dla psów.Ja to wiem ze słyszenia. A co po sterylce, zostałaby w Krakowie?[/QUOTE] Nie mogę się skontaktować z dziki.nomada , ale po sterylce w Krakowie zostałaby u nich , nic w każdym razie nie mówiła że nie . Quote
Felka z Bagien Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='Rudzia-Bianca']Nie mogę się skontaktować z dziki.nomada , ale po sterylce w Krakowie zostałaby u nich , nic w każdym razie nie mówiła że nie .[/QUOTE] To u kogo MIlka zastaje docelowo na DT?W Krakowie, czy w Myślenicach? Quote
Recommended Posts