Anashar Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Już wracają. Potrzeba 3tys. zł na operację. Ale napewno się uda. Więcej napisze Jaggienka albo Karusia po przyjeździe ;) Quote
Perfi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 o cholera.... juz sie zabieram za allegro Quote
kiwi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 rany boskie nie moze mi to wyjsc z głowy po co az tyle? takiej ceny to ja jeszcze nigdy nawet nie widzialam za operacje w polsce... co to za zabieg? dziewczyny, napiszcie jak tylko bedziecie mogły Quote
Perfi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 dobra to wystawie cegielki jak bedzie wszystko wiadomo Quote
Anashar Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Mnie także cena trochę przeraziła... Jak wrócą napewno napiszą dokładniej co i jak. Quote
Patia Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 To jest za wszystko : operacja , pobyt w szpitalu , karma , ewentualna operacja prostaty , jeśli będzie potrzebna , tak mówiła Karusia , gdy z nią rozmawiałam , mam nadzieję , ze nic nie przekręciałam. Pan doktor był dobrej myśli. Quote
karusiap Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Patia ma racje 3 tys to za wszytsko czyli 3 tyg pobyt w szpitalu( tyzien przygotowanie i 2 tyg po) przed i po zabiegu..Jaga ma rozliczenie wiec napisze...sam zabieg chyba 600 zl...ja zaraz wkleje opis wizyty...dr powiedzial ze sie uda bo bylo robione kawalkami a trzeba caly taki "usmiech " zoperowac... a poza tym zakochalam sie...Berosik prosil lapka o pieszczoty a potem kladl glowke na kolanach...oaza spokoju,nawet jak mu kocyk ukladalismy i potem mu lapki podnosilam czy cos...no cudo!! ehh a jak musial wrocic do schronu...serce sie kraja:(ale nie ma co plakac...mamy 400 zl...i zbierajmy!! Quote
kiwi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 potrzebna akcja cegiełkowa na allegro a najlepiej jakies pzredmioty sprzedawac z zyskiem na berosika... Quote
kiwi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 tak sobie mysle jesli pobyt taki drogi to moze faktycznie probowac hotel? 3 tygodnie hotelu to max 450 zl, ale trzebaby jezdzic codziennie do berosa mu dodatkowo sprzatac, zmieniac ew opatrunki czy podawac leki, wozic na wizyty ale moze udaloby sie drastycznie zmniejszyc koszty pozaoperacyjne, bo w sumie byloby 450 za hotel ok 600 za zabieg i ew leczenie nawet jesli wezmiemy 500 zl to daje razem o polowe mniej.... tylko czy kierownik sie zgodzi na umieszczenie psa w hotelu zamiast w klinice? w hotelu jest ciepło i sa wykafelkowane boksy, jest wet na wezwanie, gdyby sie cod dzialo... Quote
Anashar Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Wiesz, hotel tańszy a 1500zł to by wielu psiakom mogło pomóc. A myślę, że Beros nie odczuje różicy czy to hotel, czy klinika Quote
karusiap Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Beros musi byc porzadnie przygotowany pod katem medycznym do operacji...na to jest ten tydzien...no i potem musi byc bardzo porzadnie leczony po...tzn rekonwalescencja 100% bo jak wroci do schroniska by nic sie nie stalo...nie wiem zakazenie czy cos...i stad ten pobyt w klinice...to dosyc szeroki zabieg,gleboki tak mi sie wydaje ,taki calosciowy i dlatego zalecono klinike... Quote
Perfi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 kiwi ale koszt paliwa jednej wycieczki do wieliczki wynosi przecietnie 20 zl (za conajmniej 40 km) wiec na jedno wychodzi... Quote
karusiap Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Anashar napisał(a):Wiesz, hotel tańszy a 1500zł to by wielu psiakom mogło pomóc. A myślę, że Beros nie odczuje różicy czy to hotel, czy klinika ja wprost przeciwnie mysle ze odczuje..bo my sie nim nie zajmiemy jak lekarz...ja tez chce ograniczyc koszta ale po takiej operacji nie mozna nic zepsuc w czasie zdrowienia Quote
aisaK Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Jeśli się uda, to bedzie wspaniale...teraz zbieramy kase...trzeba faktycznie cegiełki na allegro wystawić. Kto by jeździł do Berosika aby mu zmieniać opartunki? Faktycznie róznica ceny jest powalająca. Tylko, że tam jest napisane że tydzien przed operacją musi być w klinice, pewnie aby wszelkie badania zrobić, potem dwa... Quote
Jagienka Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Rozliczenie, na szybko naskrobane przez lekarza: szpital 21 dni*40 = 840 zł karma 231 zł zabieg 600 zł (nie moge odczytać, ale chyba chodzi o miane opatrunków) do 200 leczenie i badania +- 500 i jak będzie stwierdzona prostata to dodatkowe 600 zł tylko to jest wszystko plus minus, z 3000 może się nawet zrobić 3500... Quote
Perfi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=157639536 Quote
kiwi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 wstawilam na www.zwierzakiwkrakowie.blox.pl Quote
Perfi Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 staralam sie ale super to to nie jest ja nie umiem ladnie pisac :oops: Quote
karusiap Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 kiwi napisał(a):wstawilam na www.zwierzakiwkrakowie.blox.pl wlasnie trzeba dotrzec do jak najwiekszej ilosci ludzi...po troszke i moze sie uzbiera... Quote
Jagienka Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Dzisiejsze zdjęcia Berosa: Wyobraźcie sobie, że to jest pupa juz po wypłynięciu z niej jakiegoś kilograma koopy :shake: Quote
daga_27 Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 biedactwo!!!:placz: pozostaje nam zebrac gdzie sie da:shake: Quote
Recommended Posts