Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rany boskie nie moze mi to wyjsc z głowy po co az tyle?
takiej ceny to ja jeszcze nigdy nawet nie widzialam za operacje w polsce...
co to za zabieg? dziewczyny, napiszcie jak tylko bedziecie mogły

Posted

To jest za wszystko : operacja , pobyt w szpitalu , karma , ewentualna operacja prostaty , jeśli będzie potrzebna , tak mówiła Karusia , gdy z nią rozmawiałam , mam nadzieję , ze nic nie przekręciałam. Pan doktor był dobrej myśli.

Posted

Patia ma racje 3 tys to za wszytsko czyli 3 tyg pobyt w szpitalu( tyzien przygotowanie i 2 tyg po) przed i po zabiegu..Jaga ma rozliczenie wiec napisze...sam zabieg chyba 600 zl...ja zaraz wkleje opis wizyty...dr powiedzial ze sie uda bo bylo robione kawalkami a trzeba caly taki "usmiech " zoperowac...
a poza tym zakochalam sie...Berosik prosil lapka o pieszczoty a potem kladl glowke na kolanach...oaza spokoju,nawet jak mu kocyk ukladalismy i potem mu lapki podnosilam czy cos...no cudo!!
ehh a jak musial wrocic do schronu...serce sie kraja:(ale nie ma co plakac...mamy 400 zl...i zbierajmy!!

Posted

tak sobie mysle jesli pobyt taki drogi to moze faktycznie probowac hotel?
3 tygodnie hotelu to max 450 zl, ale trzebaby jezdzic codziennie do berosa mu dodatkowo sprzatac, zmieniac ew opatrunki czy podawac leki, wozic na wizyty
ale moze udaloby sie drastycznie zmniejszyc koszty pozaoperacyjne, bo w sumie byloby 450 za hotel ok 600 za zabieg i ew leczenie nawet jesli wezmiemy 500 zl to daje razem o polowe mniej....
tylko czy kierownik sie zgodzi na umieszczenie psa w hotelu zamiast w klinice? w hotelu jest ciepło i sa wykafelkowane boksy, jest wet na wezwanie, gdyby sie cod dzialo...

Posted

Beros musi byc porzadnie przygotowany pod katem medycznym do operacji...na to jest ten tydzien...no i potem musi byc bardzo porzadnie leczony po...tzn rekonwalescencja 100% bo jak wroci do schroniska by nic sie nie stalo...nie wiem zakazenie czy cos...i stad ten pobyt w klinice...to dosyc szeroki zabieg,gleboki tak mi sie wydaje ,taki calosciowy i dlatego zalecono klinike...

Posted

Anashar napisał(a):
Wiesz, hotel tańszy a 1500zł to by wielu psiakom mogło pomóc. A myślę, że Beros nie odczuje różicy czy to hotel, czy klinika

ja wprost przeciwnie mysle ze odczuje..bo my sie nim nie zajmiemy jak lekarz...ja tez chce ograniczyc koszta ale po takiej operacji nie mozna nic zepsuc w czasie zdrowienia

Posted

Jeśli się uda, to bedzie wspaniale...teraz zbieramy kase...trzeba faktycznie cegiełki na allegro wystawić.
Kto by jeździł do Berosika aby mu zmieniać opartunki? Faktycznie róznica ceny jest powalająca. Tylko, że tam jest napisane że tydzien przed operacją musi być w klinice, pewnie aby wszelkie badania zrobić, potem dwa...

Posted

Rozliczenie, na szybko naskrobane przez lekarza:
szpital 21 dni*40 = 840 zł
karma 231 zł
zabieg 600 zł
(nie moge odczytać, ale chyba chodzi o miane opatrunków) do 200
leczenie i badania +- 500

i jak będzie stwierdzona prostata to dodatkowe 600 zł

tylko to jest wszystko plus minus, z 3000 może się nawet zrobić 3500...