Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Plakaty o Reksie porozwieszane są po całaych Tarnowskich Górach. Wszystkich, którzy mieszkają w poblizu miejsca, gdzie ostatnio (w czwartek) go widziano także juz pytalismy i informowalismy. Karlos ma dzis badanie krwi, zobaczymy co z nim się dzieje...ehh..

Posted

Kto moze pomoc psiakowi?

To nie mogla byc chyba calkiem postronna osoba... Musiala wiedziec, ktore psy moze wypuscic zeby mu sie do d..py nie dobraly. Skoro zdazyl po wyjsciu zwierzat jeszcze kojce pozamykac to na pewno nie bylo to przypadkowe dzialanie i przypadkowy wybor...

Posted

[LEFT]Jak sie czuje Karlos??

Jestem poruszona wasza historia; to musial zrobic ktos, kto zan wasz azyl - niechetny sasiad, byly pracownik, moze jakis pijak, ktoremu nie wydaliscie psa albo odebraliscie. Zabrano dwa starsze i raczej lagodne psy, brutalnie porzucono Karlosa po to, zeby was bardziej to zabolalo...
To raczej nie jest glupi wyglup ani przypadek.
Bardzo wspolczuje i trzymam za zdrowie Karlosa i zycie drugiego psiaka.[/LEFT]

Posted

Dziś Karlos znów odwiedził weterynarza. Jak się czuje? Nienajlepiej, ale już coś zjadł i pije. To dobra oznaka.
Pojawiły się jednak dwie rany - są to rany otwarte najwidoczniej z pobicia. Ujawniły się po takim czasie - czasami się tak zdarza. Trzymamy kciuki by było coraz lepiej... będziemy informować na bierząco.

Posted

zastanawiam sie, czy nie nalezy zglosic tego na policje
moze oplotkami dotrze do winowajcy i nieco sie przestraszy
moze reksia odda
moze to juz zrobiliscie - bylo to w koncu wlamanie, a szkodliwosc spoleczna czynu..hmm, jesli psy podenerwowane znalazlyby sie w poblizu ludzi kto wie...

Posted

Czy drugi piesek sie znalazl?

Wlamanie przez policje powinno byc scigane , wiadomo los psiakow nie za bardzo ich obejdzie.......... nie zginelo czasem nic? wtedy bylaby to kradziez z wlamaniem ........? No wiem psiaczka ukradli ale tym sie chyba policja w sciganiu za bardzo nie przejmie ? :shake:

Posted

znam policjantow zajmujacych sie bardzo waznymi sprawami typu morderstwa, ale w sprawie psow nigdy nie odmowia pomocy.
edit: zalezy na kogo sprawa trafi, a noz dostanie ja oficer ktory sam ma 3 psy i 5 kotow - policjant tez czlowiek

Posted

Dostaliśmy informację od pewnej osoby, że pies podobny do Rexa był widziany w okolicach Tarnowskich Gór - Strzybnicy koło poczty. Jeśli ktokolwiek jest z tych okolic proszę na bieżąco to sprawdzać... ja tam jeżdżę, byłem dziś już 2 razy ale nic. Niekoniecznie musi chodzić o Rexa ale wszystko warto sprawdzić.

Sprawa została zgłoszona na policję, w najbliższym wydaniu Dziennika Zachodniego w dodatku tarnogórskim będzie opisana. Mam nadzieję, że przyniesie to jakieś efekty. :roll:

Posted

a może by tak zainteresować tym zdarzeniem jakąś gazete oprócz dodatku do DzZ ? Może Fakt ? Wiem, co większość z Was myśli o nich ale jakiś czas temu miałam do czynieniea z dziennikarzami Faktu i ich dociekliwość pomogła mi zakończyć pewną sprawe.
hmmm...tak tylko głośno myśle :roll: , bo nie wierze, że policja zrobi coś więcej niż spisanie protokołu :mad:

Posted

San_(jagodowa:) napisał(a):
Pewna osoba zaofiarowała się z wpłatą 200 zł dla domku tymczasowego, jeśli taki się znajdzie. PROSIMY,DT ZNAJDŹ SIĘ!!!!!!

Karlos bardzo potrzebuje cieplego domu!