Norel Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 zapraszam przy okazji na bazar dla dogów..... http://www.dogomania.pl/threads/212133-Dla-PRAWDZIWYCH-MĘŻCZYZN-I-PRAWDZIWYCH-KOBIET-na-dogi-do-14.sierpnia?p=17357902#post17357902 Quote
Glutofia Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 siedzi w hotelu nikt się nim nie interesuje.. Quote
Maryna Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Pociecha chociaż,że bezpieczny.A domek/oby wcześniej niż później/mam nadzieję się objawi. Quote
Norel Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 miejmy nadzieję ze po wakacjach coś sie w tej kwestii ruszy... Quote
Glutofia Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Daga jakoś nie mam zaufania do tego twojego województwa...Tylko jeden domek mi się tam trafił, a jak już ktos dzwoni to lepiej nie mówić, jakoś mam pecha do tych rejonów. Quote
Norel Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 wcale ci sie jakos nie dziwię.... ja tu tez tylko ten domek co sprawdzałam wam widziałam.Inne moje siedziały dłuuugo a jak szły to na drugi koniec kraju. Niemniej znam sporo ludzi mających psa ze schroniska, znalezionego....wiec wychodzi mi ze co sensowni to na własną rękę nie oglądając się na nic biorą psa i..sa juz zapsieni:) a wiesnioki to maja psy w sposób "naturalny" czyli od znajomego znajomego lub przybłakanego.... Quote
Maryna Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Że na wsiach ludzie nie biorą psów z adopcji,to pół biedy,gorzej,że nowe się rodzą bez przerwy. Jak oferuję,że zawiozę sukę /i zapłacę!!/na sterylizację ,to słyszę,że to niezgodne z naturą!!! Ale walnąc w łeb-to już zgodne.... Quote
Alla Chrzanowska Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Serdecznie zapraszam na nowy bazarek z artykułami szkolnymi i papierniczymi. Oczywiście na dogi, także na Farta, dog nie dog, ale nasz: http://www.dogomania.pl/threads/212269-Idziemy-do-szkoły!-Fund.-S.O.S.-dla-Zw.-Ratujemy-dogi-19.08 Quote
dycha Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 przepraszam za offa... ale zajrzyjcie do suczki, którą zabieramy od człowieka-tyrana: http://www.dogomania.pl/threads/211216-SZUKAMY-teraz-NA-CITO-DT-DS-i-deklaracji-na-hotel.-Suczka-i-kot./page13 Quote
Norel Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Maryna-a czemu siekiera w łeb miałoby być nienaturalne? Tak samo wala w łeb świnie, cieleta i kurczaki,króliki i kaczki-co za róznica? Kiedy zaczynasz zabijać to niespecjalnie cie rusza czy kwiczy swiniak którego codziennie obsługiwałaś przez pół roku, czy pies.......przemoc rodzi obojetność. Quote
Glutofia Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 kiedyś taki pan przyszedł do nas na akcję i filozofował dlaczego wszystkie koty są wykastrowane- bo to nienaturalne. Koleżanka Asia zgodnie z logiką odpowiedziała :" proszę pana bo w schronisku w Katowicach jest 80 kotów- i TO jest nienaturalne" Facet sie przymknął i poszedł Quote
Alla Chrzanowska Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ja to tam myślę, że niektóre ludzkie egzemplarze też by tak trzeba było.... Quote
Maryna Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 To też,ale mam głęboką nadzieję ,a może i wiarę,że świadomości powoli,ale jednak się zmienia.Że zaczynamy szanowac życie-nie tylko ludzkie. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Maryna napisał(a):To też,ale mam głęboką nadzieję ,a może i wiarę,że świadomości powoli,ale jednak się zmienia.Że zaczynamy szanowac życie-nie tylko ludzkie. Optymistka!!! Niestety na kresowych wsiach (podlaskie, lubelskie, rzeszowskie) żyje tylko człowiek, zwierzęta - egzystują. Quote
AnnaEwa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Jeśli o mnie chodzi, to nie widzę nic naturalnego ani w zarzynaniu wyhodowanej przez siebie świni, ani waleniu siekierą w łeb własnego psa.... A że to rodzi obojętność - na pewno tak. Quote
Norel Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dla tych co wala jest to naturalny efekt końcowy jakis tam starań, nienaturalne byłoby starą świnie trzymac...dobrze że babki stare rencinę maja bo też by w piwnicy ladowały albo w obórce co sie co jakiś czas wykrywa..... u nas synio babce dom sprzedał,podobno po polach uciekała(mnie tu jeszcze wtedy nie było) bo syn ja "na emeryture" miał zabrać a bił ją czesto gęsto,ale dom straciła i juz nie miała gdzie sie podziać:( okrucieństwo przenosi się na całe otoczenie-nie ważne zwierze czy człowiek-byle bezbronny-starzec czy dziecko. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Zapraszam na kolejny bazarek dla dogów, w tym dla Farta: http://www.dogomania.pl/threads/212407-Letnie-rozrywki-książki-i-karty.-Fundacja-S.O.S.-dla-Zw.-Ratujemy-dogi-21.08.?p=17387026#post17387026 Quote
Glutofia Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Alu jesteś niezmordowana z tymi bazarkami :) Quote
Alla Chrzanowska Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Glutofia napisał(a):Alu jesteś niezmordowana z tymi bazarkami :) Monik! To nie ja, to moi przyjaciele i znajomi - dali mi pieniądze na bazar szkolny i zasypali fantami. Muszę robić bazarki, bo nie mam gdzie trzymać "towaru". Na razie zrobiłam 2, bo sezon urlopowy, ale zobaczycie we wrześniu... Quote
Norel Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 jak dobrze mieć przyjaciół............................. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Norel napisał(a):jak dobrze mieć przyjaciół............................. Dag! Oprócz psów, to druga rzecz, która trzyma mnie przy życiu. O mojej "dożej" pasji wiedzą wszyscy moi przyjeciele i w kraju i za granicą. Na początku września jadę na Krym (zawodowo) i wiem, że przywiozę walizkę fantów dla psów... Quote
AnnaEwa Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Norel napisał(a):dla tych co wala jest to naturalny efekt końcowy jakis tam starań, nienaturalne byłoby starą świnie trzymac...dobrze że babki stare rencinę maja bo też by w piwnicy ladowały albo w obórce co sie co jakiś czas wykrywa..... u nas synio babce dom sprzedał,podobno po polach uciekała(mnie tu jeszcze wtedy nie było) bo syn ja "na emeryture" miał zabrać a bił ją czesto gęsto,ale dom straciła i juz nie miała gdzie sie podziać:( okrucieństwo przenosi się na całe otoczenie-nie ważne zwierze czy człowiek-byle bezbronny-starzec czy dziecko. No tak, hmm, masz rację. "Naturalny efekt końcowy jakis tam starań". Wczoraj bodaj, kolejny uwiązany łańcuchem do budy pies zagryzł pięciolatka (tydzień temu inny pięciolatek był pogryziony przez łańcuchowego psa). Bo pies jest po, żeby był zły i pilnował obejścia. Jakie starania, taki efekt. ps. czy Wam też dogomania uniemożliwia wpisy więcej niż na jednym wątku? Ja mam ciągle jakieś komunikaty o błędzie i muszę sie w kółko wylogowywać i logować na nowo... Quote
Maryna Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Nie,nigdy nie miałam,żadnych komunikatów Glutofia-coś nowego u Farta?? Quote
Recommended Posts