Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daga jakoś nie mam zaufania do tego twojego województwa...Tylko jeden domek mi się tam trafił, a jak już ktos dzwoni to lepiej nie mówić, jakoś mam pecha do tych rejonów.

Posted

wcale ci sie jakos nie dziwię.... ja tu tez tylko ten domek co sprawdzałam wam widziałam.Inne moje siedziały dłuuugo a jak szły to na drugi koniec kraju.
Niemniej znam sporo ludzi mających psa ze schroniska, znalezionego....wiec wychodzi mi ze co sensowni to na własną rękę nie oglądając się na nic biorą psa i..sa juz zapsieni:) a wiesnioki to maja psy w sposób "naturalny" czyli od znajomego znajomego lub przybłakanego....

Posted

Że na wsiach ludzie nie biorą psów z adopcji,to pół biedy,gorzej,że nowe się rodzą bez przerwy.
Jak oferuję,że zawiozę sukę /i zapłacę!!/na sterylizację ,to słyszę,że to niezgodne z naturą!!!
Ale walnąc w łeb-to już zgodne....

Posted

Maryna-a czemu siekiera w łeb miałoby być nienaturalne? Tak samo wala w łeb świnie, cieleta i kurczaki,króliki i kaczki-co za róznica? Kiedy zaczynasz zabijać to niespecjalnie cie rusza czy kwiczy swiniak którego codziennie obsługiwałaś przez pół roku, czy pies.......przemoc rodzi obojetność.

Posted

kiedyś taki pan przyszedł do nas na akcję i filozofował dlaczego wszystkie koty są wykastrowane- bo to nienaturalne. Koleżanka Asia zgodnie z logiką odpowiedziała :" proszę pana bo w schronisku w Katowicach jest 80 kotów- i TO jest nienaturalne"
Facet sie przymknął i poszedł

Posted

Maryna napisał(a):
To też,ale mam głęboką nadzieję ,a może i wiarę,że świadomości powoli,ale jednak się zmienia.Że zaczynamy szanowac życie-nie tylko ludzkie.

Optymistka!!! Niestety na kresowych wsiach (podlaskie, lubelskie, rzeszowskie) żyje tylko człowiek, zwierzęta - egzystują.

Posted

Jeśli o mnie chodzi, to nie widzę nic naturalnego ani w zarzynaniu wyhodowanej przez siebie świni, ani waleniu siekierą w łeb własnego psa....

A że to rodzi obojętność - na pewno tak.

Posted

dla tych co wala jest to naturalny efekt końcowy jakis tam starań, nienaturalne byłoby starą świnie trzymac...dobrze że babki stare rencinę maja bo też by w piwnicy ladowały albo w obórce co sie co jakiś czas wykrywa.....
u nas synio babce dom sprzedał,podobno po polach uciekała(mnie tu jeszcze wtedy nie było) bo syn ja "na emeryture" miał zabrać a bił ją czesto gęsto,ale dom straciła i juz nie miała gdzie sie podziać:( okrucieństwo przenosi się na całe otoczenie-nie ważne zwierze czy człowiek-byle bezbronny-starzec czy dziecko.

Posted

Glutofia napisał(a):
Alu jesteś niezmordowana z tymi bazarkami :)

Monik! To nie ja, to moi przyjaciele i znajomi - dali mi pieniądze na bazar szkolny i zasypali fantami. Muszę robić bazarki, bo nie mam gdzie trzymać "towaru". Na razie zrobiłam 2, bo sezon urlopowy, ale zobaczycie we wrześniu...

Posted

Norel napisał(a):
jak dobrze mieć przyjaciół.............................

Dag! Oprócz psów, to druga rzecz, która trzyma mnie przy życiu. O mojej "dożej" pasji wiedzą wszyscy moi przyjeciele i w kraju i za granicą. Na początku września jadę na Krym (zawodowo) i wiem, że przywiozę walizkę fantów dla psów...

Posted

Norel napisał(a):
dla tych co wala jest to naturalny efekt końcowy jakis tam starań, nienaturalne byłoby starą świnie trzymac...dobrze że babki stare rencinę maja bo też by w piwnicy ladowały albo w obórce co sie co jakiś czas wykrywa.....
u nas synio babce dom sprzedał,podobno po polach uciekała(mnie tu jeszcze wtedy nie było) bo syn ja "na emeryture" miał zabrać a bił ją czesto gęsto,ale dom straciła i juz nie miała gdzie sie podziać:( okrucieństwo przenosi się na całe otoczenie-nie ważne zwierze czy człowiek-byle bezbronny-starzec czy dziecko.

No tak, hmm, masz rację. "Naturalny efekt końcowy jakis tam starań".

Wczoraj bodaj, kolejny uwiązany łańcuchem do budy pies zagryzł pięciolatka (tydzień temu inny pięciolatek był pogryziony przez łańcuchowego psa). Bo pies jest po, żeby był zły i pilnował obejścia. Jakie starania, taki efekt.

ps. czy Wam też dogomania uniemożliwia wpisy więcej niż na jednym wątku? Ja mam ciągle jakieś komunikaty o błędzie i muszę sie w kółko wylogowywać i logować na nowo...