Maryna Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 docha napisał(a):to dla rozruszania wątku rozwinę swoją myśl. często jest ważne określenie rasy psa, żeby poznać jego potrzeby życiowe zapisane genetycznie. Jeśli Fart ma coś z wyżła to potrzebuje dużo ruchu, a i pracy związanej z tropieniem, bo to jest jego genetyczna potrzeba, jeśli dochodzi do tego mieszanka rottka- to należałoby wziąć to pod uwagę. Właśnie dlatego,że ludzie mało zwracają uwagi na potrzeby psie, psiaki lądują na bruk. cdn.:) Święte słowa!!!! A Fart śliczny i jak się uśmiecha:-)) Quote
Glutofia Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 jest bardzo sympatycznym psem myślę że ktoś będzie chciał mieć takiego przyjaciela Quote
docha Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 cd.:) dam Wam klasyczny przykład psa spaniela, który rozpoczął swoją tułaczkę życiową feralnie, a zakończył szczęśliwie. Spanielkę młodziutką zakupili, za symboliczną dyszkę, na bazarze moi sąsiedzi, typowy przykład polskiej rodziny. Pies zupełnie ich zdominował, tzn. zawzięcie bronił swoją ukochaną pańcię przed mniej tolerancyjnym panem. W domu dochodziło do sytuacji jakie często widzimy na filmach u Cesara. Ukochana córeczka pani została oddana do domu policjanta do kamienicy. Tam również długo nie zagrzała miejsca. Pies-spaniel znalazł swój nowy dom na wsi uwiązany do budy, gdyż zdążył gospodarzowi zagryźć parę kurek. Wypatrzył ją tam leśniczy i dał jej dom, w ten sposób spanielka okazała się wspaniałym psem i jego towarzyszem. mam nadzieję, że trwa to nadal. Quote
Maryna Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Szkoda tylko,że nie zawsze są szczęśliwe zakończenia:-(( Ale,tu, będzie happy end:-)) Quote
Norel Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 dla mnie on jest zdecydowanie z labkiem-bo jak pisałam miałam taki mix wyżolaba:) Quote
Glutofia Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Zero zainteresowania naszym podopiecznym. Nędza jak diabli... Quote
Maryna Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Imię zobowiązuje-niechby Fart miał prawdziwego farta Quote
Glutofia Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 o to to dobre! Tez tak myslę. Najlepiej żeby mu się tak pofarciło żeby już poszedł do nowego domu Quote
Glutofia Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 tez zaglądam chociaż powinnam coś napisać. Z drugiej strony nic się nie wydarzyło. Pies chodzi na spacery czuje się dobrze, ma apetyt. Zadzwonię jutro do hoteliku i podpytam czy może coś się zmieniło w stosunku do innych psów. Niestety jeśli chodzi o perspektywy domkowe to na razie są zerowe. Nikt się nim nie interesuje Quote
Maryna Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Bardzo żałuję,że nie mogę się sklonowac.W pojedynkę nie mogę miec więcej psów. Pozostaje mi mocno zaciskac kciuki,w oczekiwaniu na szczęśliwe zakończenie Quote
Norel Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 naszym też nikt sie nie interesuje.................ehhh Quote
Glutofia Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 teraz chyba taki czas trzeba poczekać do września ludzie na urlopach.. Quote
Norel Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ja tylko jednym okiem bo fanty na bazar usiłuje obfocić i ogarnąć.... Quote
Glutofia Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 chłopak siedziw hotelu i ma się dobrze. Biegając luzem nie zaczepia psów natomiast na smyczy on wszystkim pokaże :) Na smyczy chodzi ąłdnie ogóleni do ludzi jest przekochany przylepa taka, bardzo miłe psisko. Pani obiecała mi nowe fotki więc czekam. Niestety zainteresowanie nadal zerowe Quote
Alla Chrzanowska Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Wróciłam własnie po 2 tygodniach do domu, bajzel mam totalny, ale się melduję na posterunku Quote
Recommended Posts