Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To może warto zrobić tę operacje "kosmetyczną", wyciąć guza tyle, ile się da, z tkankami, w które wrósł....... Ale to koszty duze, prawda?

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
A jaka jest cena życia bez bólu?

bez bólu, to pewnie się nie obejdzie- to rak, czyli będzie się nadal rozrastał, ma już pewnie przerzutu w innych narządach. Tyle tylko, ze ten guz by zniknął, to krwawienie, ale to tylko takie odsuniecie wyroku - taka jest chyba prawda.

Posted

Nie można pozwolić, aby pies cierpiał.Trzeba maleńkiej dać szansę na życie bez bólu:-(.
Miałam kiedyś kocicę.Gdy miała ok.10 lat zaczęły się problemy z listwą mleczną.Pani doktor,której bardzo ufałam zoperowała ją,lecz było wiadomo,że problemy mogą się powtórzyć.Tak tez się stało po ok. 2 latach.Pani doktor odradziła mi operację ze względu na wiek kotki,ale niestety stan się zaostrzył bardzo gwałtownie.Poszłam do innego,bardzo cenionego weta i ten zoperował moją kocicę,zapewniając mnie,że narkoza nie stanowi żadnego problemu.Wszystko skończyło się dobrze.Kocica dożyła 15 lat.
Teraz z perspektywy czasu patrząc na to,myślę, że ryzyko było duże, lecz ten mądry i dobry wet musiał podjąć decyzję niejako za mnie.Gdyby i on powiedział mi wtedy,że kotka może nie przeżyć, nie zdecydowałabym się z pewnością na zabieg i tym samym skazałabym ją na cierpienie i rychłą śmierć.A tak kotka dożyła w szczęściu do 15 lat.

Posted

Może jednak warto spróbować skonsultować temat z kilkoma wetami chirurgami????
Myślę, że trzeba by tylko sprawdzić czy nie przerzutów, szczególnie w płucach.
A może ściągnąć Panią Teresę wpisując zaproszenie tutaj na watku, na którym się obecnie pojawia?

Posted

zaglądam, zaglądałam już wcześniej , Super że ktoś z tej SZWAJCARII się zlitował, bo naprawdę jest coraz ciężej w takich przypadkach, pytał ktoś o Balsam Szostakowskiego, stosuję zawsze , nie rozstaję sie z tym lekiem, mogę się postarać o nowy pojemnik areozolowy, narazie dokąd nie zostanie zoperowana, można zastosować leki dezynfekujące i ograniczajace to papranie i cieknięcie, a może i przerzuty, no i wyczyscić bardzo dokładnie nie wiem czy to jest nowotwór czy tylko paprzący się guz ale miałam w domu taką sunię i operował ją dr Zimiński w Gliwicach miała cieknące obrzydliwe rany niemal większe od niej, jest zdrowa i wyadoptowana szczęśliwie,mimo ze nie miałam odwagi zapytać, sprawdzily dziewczyny i ma sie świetnie do dziś/ Skoro jest kasa trzeba podjąć decyzje a ja postaram się o preparaty które mogą pomóc przed i po operacji, TO MUSI BYC BARDZO DOBRY WET, muszę poczytać wątek. Mam w domu sporo specyfików, które z powodzeniem stosuję w najgorszych przypadkach i jestem gotowa pomóc.

KLAUDUSKU jeśli Timo ma jechać do Gierałtowic to może umówić wizytę dla suni w Gliwicach i będzie jeden transport, ja musi zobaczyć ktoś bardzo doświadczony, macie takiego weta? Taka operacje robił dla nas tez dr FABISZ, gdyby dr Zimiński był na urlopie, albo dr Młynarski z ZABRZA?
.
warto byłoby przed zabiegiem , czyli na już podać preparat z tarantuli, ściągający nieco takie guzy, spytam czy w naszym ostatnio wykorzystanym zródle jeszcze to jest osiagalne, jeśli tak to kupię natychmiast.

gdzie ona jest, i kto może się nią narazie zająć, ja mam w domu przepełnienie, i nie dam rady choć bardzo nad tym myślę, gdyby ktoś zaoferował dt blisko mnie podjęłabym się całej reszty/

Posted

Pani Tereso BARDZO PIĘKNIE DZIĘKUJĘ, że Pani tu zajrzała :)
Mam nadzieję, że dziewczyny skorzystają z Pani rad. Ja podczytuję je na kilku wątkach i uważam za bardzo cenne :)
Szczególnie w tych niby beznadziejnych przypadkach.
Dziewczyny co Wy na to????

Posted

[quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']Jaki jest plan jezeli chodzi ratowanie Lory.
Postanowiłam,że spróbuję zasuszyć guza wszelkimi sposobami - kupię i ten balsam szostakowskiego - też wiele o Nim słyszałam.
Lora jest pod stałą opieką wet.
Obecnie jest na enkortonie i ... Przyznam,że czuje się lepiej (tfu! Żeby nie zapeszyć) Ciachać Ją idzie zawsze,a może uda się guza zasuszyć na tyle,żeby nie ciekła z niego krew.
Lora dostała też zastrzyki witaminowe.
Do jedzonka też dodajemy witaminek.
Chcę z Nią jechać jutro bądź w środę na rtg płuc.
Zobaczymy jak płuca wyglądają.
Jednak jak guz się będzie wciąż z dnia na dzień powiększać to wybieramy ciachanie...

Posted

[quote name='__Lara']Encorton to ostateczność, ale dobrze, że pomaga Lorze.
Wiem,ale tu za dużego pola manewru nie ma...
Jak na razie skutkuje.
Może dzisiaj pojedziemy na badanie krwi i rtg.
Będziemy mieli czarne na białym jak płuca i nerki.
Poszukam też dzisiaj po aptekach tego balsamu szostakowskiego.