Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może warto pogadać?
Nie jestem z Wołomina i nie mam jak, ale może warto...
Hopaj suńka!

Zaginęła moja kotka Kita:placz: Wyszła rano na spacer i dotąd jej nie ma, buuuuu...
Nie wiem już, co robić... :shake:

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej Zdrojka !! nie martw sie za wszasu...kicia pewnie wyszła na dłuzszy spacer..;-))napewno nieoddalila sie na tyle daleko zeby sie zgubić- daj znac co z nia?? a jest po sterylce?

sporo osób dzwoni w sprawie suni;-)) ale polowa to własnie świry, o których Anouk wspominała...na szczescie łatwo wyczuc ich zamiary!

Posted

Kicia właśnie wróciła :multi: :loveu:
Ja jej dam dłuższe spacery :mad: tyle strachu się najadłam.
Ale to w sumie kot przygarnięty z podwórka, więc może jej się przypomniało :razz: Po sterylce oczywiście, zrobiona razem z cesarką.

Na kupsprzedaj dopisałam, że sunia będzie do oddania już wysterylizowana, może to choć trochę ograniczy telefony od świrów.

Aniu-Tygrysiczko, Morisowa, jak możecie, to też dodajcie info o sterylce tam, gdzie wstawiłyście sunię, może trochę się to da ograniczyć w ten sposób.

Posted

to SUPER ,ze wróciła łobuzica jedna do domu!!!

sama mam 2 koty ale tylko 1 wychodzi na spacery i to w szelach czerwonych , drugi boi sie wychodzić gdziekolwiek...:razz:

słuchajcie czy ktos wie co znaczy pies ukontowany????? i szlachetny?? pytał sie mnie pewnie jeden z tych "pseudohodowców" o sunie czy jest taka .. powiedziałam mu ,ze nierozumiem o czym do mnie mówi :diabloti: , mocno zirytowanym głosem....- rozłączył sie bez pozegnania.

Posted

elainfo jesli ktos pyta o takie rzeczy to niech spada.Musi zglosic sie ktos ktos bedzie chcial jej dac po prostu duzo milosci.A to pseudohodowcy dzwonia.Trzeba bedzie ja koniecznie wysterylizowac przed oddaniem.

Posted

hey Tygrysiczka-wiem wiem doskonale-ten typ byl beznadziejny i ma szczesce ,ze sam sie rozłaczył -bo bym mu powiedziala co o nim myślę. po kilku takich telefonach nabrałam wprawy:mad: ...na pewno bedzie wysterylizowana- nie wyobrażanm sobie inaczej.:shake:

bedzie dobrze !! mam juz kilka namiarów ciekawych na domek dla niej;-)

Posted

Wczoraj Ela byla z sunią na Ursynowie.
Podobno mili ludzie i chętni na Maltę - niech więcej napisze Ela.

Malta miała robione badania krwi i wyszło że ma jakieś problemy z jelitami.
Dostała prochy. W rym tygodniu zrobimy ponowne badanie.
Sterylka będzie możliwa dopiero z ok. 2 tygodnie i dopiero wtedy będzie do wydania.

Posted

juz pisze...malcie zafundowałam wczoraj dwa spacerki.. kupilam zapasik jedzonka wybawilysmy sie pileczkaą i kamykami...
Malżenstwo z ursynowa bardzo mile.. szukaja psa - towarzysza mieszkaniowego- kanapowca , towarzysza do spacerów po lesie, po stracie spanielowatego kundelka, który zmarł tego lata z racji wieku..maja dwa koty ktre oprychały maltunie na dzieńdobry.. ta natomiast nie przejawiała agresjii w stos. do nich ale była ciekawa co to za dwa potworki..? Pytali czy Malta może i lubi biegac to by ja zabierali razem na jogging to pobliskiego lasku. A wiec Malcia polatała im po chałupie i po ogrodzie.. apropos przeszłam ogród w ta i z powrotem -nie było sladu po budzie ani łańcuchach ani kojcach.. jest im to egal czy bedzie wysterylizowana czy nie.. ale w sumie przekonałam ich ,ze sterylka ma wiecej zalet niz wad.. zgodzili sie jednogłosnie ,ze lepiej ja wysterylizowac..malcia oczewiscie nagminnie odwiedzała kuchnie i miski kotów...;-)) Pani ustaliłajuz którakanapa bedzie do dyspoazycji dla sui... , jedna jest juz zajeta przez kota.. ale "przeciez Sunia niebedzie spac na podłodze"- cytuje te Panią..;-)Nie sa to nawiedzeni ludzie.. którzy maja sterylna czystość w domu..(nie twierdze bron boze ,ze maja bajzel) i sa swiadomi ,ze malta wchodząc z ogrodu do domu.. bedzie nosić brudek na łapkach, bedzie zrzucac włos itd. itp.. przerabiali to z poprzednim psem..noproblem..
reasumująć - jestem za.
natomaist Pani, chetna z Grochowa nie miała skręconej nogi.. jak podała Iwonie .tłumacząc ,ze nie moze przyjechcać i maltę obejrzec osobiście..
Niewiedząc jeszcze o tym a widząć nieciekawe okolica ,gdzi emieszka, postanowiłam ,ze najpierw wejde do niej bez psa.. wyczje sytuację i zobaczymy co dalej.. Pani miła, chociaz tel. kontaktowy nalezy do jej Syna (mozem a z 10-12 lat...), nierozumiem , czmu nie dała mi do siebie.. i była bardzo zdziwiona ,że Sunia nie trafi do niej przed sterylką- zawiedzona??nie do konca jestem przekonana.. ale moze brak mi doświadczenia..

Posted

Ela - myślę że Ci Państwo z Ursynowa byliby odpowiedni.
Dzwoń do nich żeby się nie rozmyślili.

Zobaczymy jakie będą wyniki krwi i może uda sie przyspieszy sterylkę.

Posted

Jeśli ludzie są zdecydowani, i Wy jesteście zdecydowane, że to odpowiedni dom, to czemu nie dać jej tam przed sterylką? przecież i tak będzie umowa adopcyjna, tam można dać zapis, że np. sterylka będzie wykonana w przeciagu miesiąca, no i dopilnować, by sunia poszła na zabieg od nich. A byłaby juz u siebie.

Posted

anouk, ja bardzo chetnie zrobiłabym wszystko dla Malteczki.. ale po moich niemiłych potyczkach (wiadomo z kim...)najadłam sie tyle nerwow, przez to moj jacek też, że jaj juz zgłupialam totalnie, ale jedno jest pewne..nie zamierzam tracic nerwów więcej -wobec czego ograniczam kontakt z nia do minimum..dzwoniłam do Iwony , bo nie jestem przekonana czy magda przekazała jej info,ze malty lekarstwo sie skonczyło..ale nieodbiera..Reasumując nie wiem na ile moge ingerowac w te sprawe zeby niemila historia sie niepowtórzyła..
zadzwonie dzis do tego Państwa tylko co mam im powiedzieć - to samo co juz wczoraj im mówilam?Anouk przeslij mi prosze wzór takiej umowy adopcyjnej tej fundacji.. Wiesz oni zaadawali mi pytania o te fundacje , o leczenie, gdzie bedzie starylizowana , gdzie sie miesci ta fundacja ,o umowe adopcyjna itd.. nie wydaje mi sie zeby coś knuli, ale są wykształceni, inteligentni i ciekawi takich rzeczy a ja im nie potrafilam odpowiedzieć..Oczewiście nie zniecheciła ich moja niewiedza.. ale mozna było to rozegrac bardziej "profesjonalnie".;-))
a jak tam z ta twoja suczka??hmm chyba mam dobre wyczucie skoro dalam ci tel. do tej babeczki, bedac przekonana ,ze jest ok ,ze ci pomoze..;-))

Posted

anouk92 napisał(a):
Ela - myślę że Ci Państwo z Ursynowa byliby odpowiedni.
Dzwoń do nich żeby się nie rozmyślili.

Zobaczymy jakie będą wyniki krwi i może uda sie przyspieszy sterylkę.

ale zgadzam sie z Toba ,ze trzeba kuc zelazo poki gorące..

Posted

Ela, tak się cieszę, że idzie ku dobremu, Sylwia też (od niej dostałam na Ciebie i sunię namiary) :loveu:
I dodam, to co pisałam już gdzie indziej, nieśmiało, ale informuję, że mam autko... Niewielkie, bo to tylko cienki, ale ja + 2 osoby + psina wejdzie bez problemu przy rozłożonych 2/3 tylnego siedzenia. Rzadko kiedy mam czas, nie zawsze mogę odebrać, ale po okolicach W-wy mogę pojeździć. Jak nie odbieram, znaczy, że w pracy, ale zawsze oddzwonię 602203441.
Ania

Posted

zdrojka napisał(a):
Ela, tak się cieszę, że idzie ku dobremu, Sylwia też (od niej dostałam na Ciebie i sunię namiary) :loveu:
I dodam, to co pisałam już gdzie indziej, nieśmiało, ale informuję, że mam autko... Niewielkie, bo to tylko cienki, ale ja + 2 osoby + psina wejdzie bez problemu przy rozłożonych 2/3 tylnego siedzenia. Rzadko kiedy mam czas, nie zawsze mogę odebrać, ale po okolicach W-wy mogę pojeździć. Jak nie odbieram, znaczy, że w pracy, ale zawsze oddzwonię 602203441.
Ania

bardzo bardzo sie ciesze, przed chwila napisalam post, ktory pisany w polowie historii przed ta ew sterylka u takiej suni zabiedzonej chwalil decyzje nie sterylizowani jej teraz...jak dotarlam do tych stron wykasowalam, bo widze, ze
sprawy zaszly juz bardzo daleko
domek , i chyba cieply, dobry domek, tak z opisu i odczuc wynika, juz prawie zaklepany, sprawdzony...umowa w przygotowaniu... dla Malty,

Piekna historia z happy endem na horyzoncie bliskim
Trzymam mocno kciuki za taka ekipe!

Posted

zdrojka napisał(a):
Ania

Zdrojka nie mam bladego pojecia kim jest SYLWIA:-o ??? ale to nieistotne w sumie .. wazne ze sunka ma zaklepany domek.
wczoraj ten pan z ursynowa sam do mnie zadzwonił (uprzedził mnie) z informacja ,ze juz po mojej wizycie z Malteczką u nich długo debatowali z żona i stwierdzili jednogłosnie ,ze chca ja adoptowac i sa pewni swojej decyzji w 100%. :multi: to miłe;-)

Posted

Malta to pies ,ktory nie potrafi usiedziec w miejscu,wulkan energii. bedzie miala gdzie sie wybiegac (duzy ogród) , spacery do lasu, bieganie z państwem... bedzie szczesliwa.;-))

no i własna kanapa:loveu:w mieszkaniu do jej wylaczności!!! trzymajcie kciuki aby nic nieuległo zmianie!

Posted

No i jak tam, wiadomo już, kiedy sterylka?
Jesssuuuu, żeby się tylko nie rozmyślili... Ale to chyba jednak odpowiedzialni ludzie :roll:
Strasznie im zazdroszczę takiej fajnej psicy :p