Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Nie mogę, nie mogę"... ale wziąłem :evil_lol:
Medar, Boszzzzeeee, jesteście wielcy! Jak dobrze, że są tacy jak Wy! :multi:

A ja ponownie pytam, co u Malty!?!
Zakochałam się w suńce i się niecierpliwię :cool3:

Posted

strasznie zamotana ta cala akcja z adopcja MAltusi.. ale nie bede wnikac w szczególy.
ale najwazniejsza informacja-Malta w Piątek wieczorem pojechała do swojego nowego domu;-)))) do tej przemiłej rodzinki z Ursynowa.dzis zadzwonie do nich aby dowiedzieć sie jak ona sie czuje i czy "zadomowiła się" juz troche..??
Strasznie plakała jak ja tam zostawiałysmy....:-( w czwartek Iwona ma dowieźć umowe adopcyjną do podpisania tym ludziom..gdyz wpiatek przy oddawaniu Malty okazalo sie ,ze jej nie ma ze soba.. i oswiadaczenie maja podpisac ,ze bedzie wysterylizowana..

Posted

Ela gratuluje udanej akcji!!!:loveu:

Myślę że Malta będzie miała fajny domek - ważne że blisko i zawszze można podjechać na kawę;)

Mam nadzieję że to Cię zachęci to dalszej pomocy takim sierotką.

Posted

anouk, mnie nie ma co zachęcać- to nie pierwszy zwierz w moim zyciu.. i w tym roku.. ale ciesze sie ze poznałam "podobnych" mi nieobojetnych na los zwierząt..;-)) zawsze łatwiej i sprawniej jak sie ma taka obstawę.. i wsparcie.

teraz mam kolejny problem na głowie.. BOCIAN!! ,który nieodlecial..nie wiem czy dogomania to wlasciwy adres, ani nieumiem zalozyc nowego watku.. ale czy ktos wie gdzie prosić o pomoc w sprawie bociana???? Ptasi Azyl niezbyt skory do pomocy-juz dzwonilam 2 razy..

Posted

elainfo napisał(a):
anouk, mnie nie ma co zachęcać- to nie pierwszy zwierz w moim zyciu.. i w tym roku.. ale ciesze sie ze poznałam "podobnych" mi nieobojetnych na los zwierząt..;-)) zawsze łatwiej i sprawniej jak sie ma taka obstawę.. i wsparcie.

teraz mam kolejny problem na głowie.. BOCIAN!! ,który nieodlecial..nie wiem czy dogomania to wlasciwy adres, ani nieumiem zalozyc nowego watku.. ale czy ktos wie gdzie prosić o pomoc w sprawie bociana???? Ptasi Azyl niezbyt skory do pomocy-juz dzwonilam 2 razy..

O rany:crazyeye: nie mam pojęcia kto się może zająć bocianem.

Może zadzwoń do zoo - tam powinni wiedzieć co robić:shake:

A i zmień tytuł że Malta już w nowym domu.

Posted

:multi: :multi: :multi:
temat może zmienić tylko zdrojka, bo ona założyła wątek
A tego bociana gdzie masz? on jest zdrowy czy jakiś połamany? spytam koleżankę, może coś poradzi.

Posted

Bocian jest za Tłuszczem- raczej zdrowy. Prawdopodobnie był najmłodszy i najsłabszy z lęgu i nie odlecial z reszta.. . chodzi sobie po polach od ponad 2 m-cy ciągle jeszcze znajduje jakies pozywienie.. ale jak spadnie snieg- to klapa.. do tego wole niemysleć jak by go jakies psy dopadły...Jutro przyblize gdzie dokładnie jest bociek.. moja kolezanka z pracy mi ciągle o nim opowiada, podobno i w telewizji była ta sprawa ale juz dawno wszystko ucichło i wszyscy zapomnieli ..

Posted

rozmawiałam z nowym państwem Sunieczki .. podobo jest ok.. sa bardzo zadowoleni .. poznaja sie nawzajem.. Malcia wciaga miche w 1 min. a potem ja wylizuje przez kolejnych5 min.hahaha.. jeden z kotów juz sie z nia oswoił , nie ucieka nie stroszy sie .. tylko Sunia jeszcze woli omijac je szerokim łukiem udajac ,ze ich wogóle absolutnie niewidzi..;-))ma zakupiona specjalna karmę..RC.. chodzi elegancko na spacerki.. była juz spuszczana że smyczy..( ale ona sie pilnuje..wiem jak sama ja wyprowadzałam..;-))) a jak chce wyjść na spacer to przynosi buta w pysku:razz: .. sama słodycz.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

jestem zaproszona na kawke aby zobaczyć jak Malta przeobraza sie w dorodna psice z tego chucherka....

Posted

morisowa napisał(a):
:multi: :multi: :multi:
temat może zmienić tylko zdrojka, bo ona założyła wątek
A tego bociana gdzie masz? on jest zdrowy czy jakiś połamany? spytam koleżankę, może coś poradzi.

hej Morisowa,.. pytałaś moze koleżanki cos moze jak z tym bocianem..?? kto moglby pomóc?

Posted

noi masz babo placek...telefon od mojej mamy- piekna łagodna sunka od dwóch dni blaka sie po osiedlu i spi na garazach.. jest taka milusińska, lagodna, sliczna...biedna.. wiec zamiast z pracy do domu jade zaraz pedem do Zielonki do rodziców zobaczyc to cudo... zrobie fotki.. Jacek mnie zabije...;-(((
pomocy!!!anouk??

Posted

No i masz ci los, znowu bidulka :shake:
Ty masz chyba jakieś szczęście / pecha do nich...
Albo może one do Ciebie :cool3:
Podnosimy!

Jak będziesz cos wiedzieć, to może nowy wątek?

Uprasza się przenieść ten wątek. Ale jak to zrobić? :oops:

Posted

hmm... no własnie jak tu sie otwiera nowy watek???czy ktos wie ?Sunca jest przemilasna.. strasznie łagodniuska, wylizala mi wczoraj cała twarz i podała łapke na przywitanie!! ale jest cała w kleszczch , wykreciłysmy jejwczoraj z Anouk -chyba z10 szt. MEGAwielkich.. ale ma ich jeszcze ze 2 x tyle. dzis zabieram ja doweta na badanie krwii przeciwko bebeszii i USG czy przypadkiem nie jest zaciążona(poki co nie widac golym okiem..)hmm wkleiłabym zdjeciaale NOWY WATEK POTRZEBNY:oops: a ja nieumiem..