Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W podwarszawskim Wołominie przybłąkała się sunia, wilczyca, tak na oko 4-letnia. Koleżanka mojej znajomej dokarmia ją na terenie zakładu pracy, ale szefostwo nie zgadza się na wpuszczenie jej do budynku :shake: idzie zima, trzeba się spieszyć... Jest strasznie chuda, widać jej żebra.

Oto mail, którego dostałam od znajomej:
"Witajcie Kochani...
Parę dni temu przybłąkała sie do mnie do pracy strasznie zabiedzona sunia owczarek niemiecki... Jest bardzo, bardzo chuda. Nie ma więcej niż 3-4 lata (tylko tak źle wygląda na zdjęciach ;-)) Jest w b. dobrej formie ogólnie i cały czas zaczepia do zabawy, uwielbia aportować kawałki płytek chodnikowych, ma apetyt, jest bardzo energiczna i lubi dużo mówić ;)
Prawdopodobie była wcześniej trzymana na łańcuchu - ma wytartą sierść na szyi. Jest karna i uwielbia towarzystwo ludzi. Jest bardzo łagodnie usposobiona.
Pilnie szukam dla niej domu, gdyż zima za pasem i niewiadomo jak długo będzie mogła tu przebywać, gdyż jest nagminnie przeganiana z terenu zakładu przez pracowników i szefostwo... Proszę, roześlijcie tego maila do znajomych.
tel kont. 604293409 ELA"

Obecny numer kontaktowy:
607991655 (Anouk92)

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morisowa, dzięki za zdjęcia, nie wiem, jak to samej zrobić :oops:
Nigdy nie wystawiałam na allegro czy gdzie indziej, jestem tu od niedawna :oops: Pomożecie?
Jutro postaram się telefonicznie dowiedzieć czegoś więcej, gdzie dokładnie sunia jest i co to za firma, gdzie się Ela nią zajmuje. Wiem tylko, że ona niewiele może sama zrobić.

Posted

Kora, no właśnie do końca nie wiem, jutro się wszystko wyjaśni, nie miałam kontaktu z osobą, która sunię dokarmia.
Pojawię jutro koło 16, po powrocie z pracy i telefonie do tej osoby.
Aniu, dzięki za pomoc.
Dobranoc.

Posted

Z tymi ogłoszeniami to trzeba uważać.
Różne świry dzwonią w sprawie psów rasowych.:shake:

Koniecznie trzeba ją wysterylizować.

Może jakaś zbiórka na sterylkę i hotelik albo tymczas?

Posted

warto na wstepie powiedzieć, że suka będzie wysterylizowana - połowa świrów od razu skończy rozmowę. Chodzi o to, żeby porozmawiać z chętną osobą, wyczuć jej zamiary i podejście do psa.

Posted

Sterylka faktycznie będzie potrzebna, rozmawiałam z Elą, po rozmowie z szefem okazało się, że sunia może zostać z drugim psem na terenie zakładu do czasu znalezienia domku. Na dzień zamykane będą w kojcu, na noc wypuszczane.
Dzwoniła do mnie Anouk92, ma z Elą porozmawiać.
Możliwe, że będziemy sterylizować, jakiś hotelik na dojście do siebie po zabiegu i wróci znów do zakładu Eli do czasu znalezienia domku stałego.
Czekam na info od Anouk92 i od Eli, zobaczymy, co ustaliły.

Jeśli sterylka i hotelik, będą potrzebne pieniążki, ale na razie czekamy.