magdyska25 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ajlii- czy w najbliższym czasie Ty/ Twój mąż lub ktoś kto będzie jechał do Ciebie może się ze mną umówić na odbiór mleka? (mam jeszcze jakieś leki- może Twojemu stadzie się przydadzą- dzisiaj zapiszę nazwy i jutro napiszę). Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='magdyska25']Ajlii- czy w najbliższym czasie Ty/ Twój mąż lub ktoś kto będzie jechał do Ciebie może się ze mną umówić na odbiór mleka? (mam jeszcze jakieś leki- może Twojemu stadzie się przydadzą- dzisiaj zapiszę nazwy i jutro napiszę). Tak, w ten weekend koleżanka będzie przejazdem. Przekażę numery telefonów, ok? Quote
magdyska25 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ajlii napisał(a):Tak, w ten weekend koleżanka będzie przejazdem. Przekażę numery telefonów, ok? Świetnie :) Jeszcze pomyślę co by Wam się przydało a ja to mam.... Poszperam. Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ajlii napisał(a):W kwestii finansów - na moje konto przyszło dziś rano 15 zł "dla Lenki na karmę" od Obraczus87. Serdecznie dziękuję :))))))))) Bardzo dziekujemy:):):) Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Niestety ale Pan M. ktory chcial dzisiaj odwiesc szczeniaki , moze to zrobic tylko dzisiaj po pracy i nie na tak dluga trase, nie da sie na dzisiaj zgrac przywiezienia szczeniakow do Warszawy i zawiezienia do ajlii. M. bardzo przeprasza ale jutro rano jedzie do Elku, pocigiem a pojutrze na urlop z Rodzina. Quote
magdyska25 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 hmm a gdyby udało się przewieźć szczeniaki do Warszawy a potem w weekend koleżanka Ajlii zabrałaby je do Niej? Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Magdyska, obawiam się że moja koleżanka nie da razy zabrać szczeniaków - zazwyczaj jeździ na tej trasie obładowana stadem adoptusiów innego gatunku... Quote
ataK Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Wczoraj u nas były burze, wiedziałam, że nic dobrego z tego nie wyniknie :( No i w nocy nam dół zalało - obie piwnice, łazienkę i kotłownię... Ledwie chodzę, bo wylewałam wodę przez jakieś dwie godziny i mnie z lekka połamało... Dobrze, że nie tak, jak w ubiegłym roku, tym razem było tylko na powyżej jednego schodka, a poprzednio woda sięgała mi niemal do pasa... Quote
magdyska25 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Aaaa ok. AtaK- trzymaj się....mam nadzieję, że szkód nie masz.... Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Niosę Pomoc Słuchajcie, to jak przyjdzie kasa ode mnie, zabierzcie ją na paliwo !:)cyt.FB Veronika K. Pani E., na jaki nr konta mozna przeslac cos dla szczeniakow? Niewiele ale cos moge przeslac, moze zawsze pomoze.. na benzyne. cyt. FB Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Cyt, FB Veronika K. przelalam 50 zl bo tyle moge na razie, ale udostepnie- moze sie ktos znajdzie jeszcze chetny do pomocy! Anna O.ok, witaminy kupione, na adres prosto do pani K../ z wczoraj z godziny 21/ Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Kto moze przewiesc szczeniaki z Warszawy do Łodzi????????????Albo do Koluszek? Znalazlam osobe , ktora we wtorek o godz. 17 moglaby zabrac szczeniaki z Warszawy i zawiesc do Łodzi, z tamtąd moglaby je odebrac ajlii ale szczeniaki moga byc u niej max 2-3 dni. do Nowego Sacza i transport tam i z powrotem to okolo 400 zl i do Leszna kolo Poznania transport okolo 260 zl !!!!!!!!!!!! W sumie musielibysmy uzbierac 700 zl na transport....................Rece mi opadaja!!!!!!!!!!!!! Quote
mmd Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Może by się tu jakoś podłączyć? Popytam http://www.dogomania.pl/threads/211385-Kielce-Tarn%C3%B3w-dla-do%C5%BCycy Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='Ellig']Kto moze przewiesc szczeniaki z Warszawy do Łodzi????????????Albo do Koluszek? Znalazlam osobe , ktora we wtorek o godz. 17 moglaby zabrac szczeniaki z Warszawy i zawiesc do Łodzi, z tamtąd moglaby je odebrac ajlii ale szczeniaki moga byc u niej max 2-3 dni. do Nowego Sacza i transport tam i z powrotem to okolo 400 zl i do Leszna kolo Poznania transport okolo 260 zl !!!!!!!!!!!! W sumie musielibysmy uzbierac 700 zl na transport....................Rece mi opadaja!!!!!!!!!!!!! Mój mąż wyliczył km wg tras którymi by jechał i wyszły takie koszty: z Koluszek do Leszna i powrotem - ok. 300 zł z Koluszek do Nowego Sącza i z powrotem - ok. 360 zł Jeśli szczeniaki trzeba by zabrać ze Stanisławowa, to w każdym przypadku dochodzi po 150-200 zł... Szkoda by było tracić takiej okazji jak darmowy transport do Koluszek. Ale ja nie mogę zapewnić im miejsca na dłużej niż 1-2 dni. Mam 10 psów w domu, w tym 7 samcoli. Najlepiej by było, gdyby Feler i Czupurek przyjechali tym transportem do Łodzi, po czym mój mąż ruszył by od razu lub następnego dnia do Leszna. Tylko czy damy radę nazbierać na paliwo? Rotka mogłaby u mnie poczekać chwilę dłużej - dziewuszka nie zrobi takiego zamieszania w stadzie, a muszę patrzeć na dobro wszystkich zwierzaków... Quote
santino Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='ajlii']Mój mąż wyliczył km wg tras którymi by jechał i wyszły takie koszty: z Koluszek do Leszna i powrotem - ok. 300 zł z Koluszek do Nowego Sącza i z powrotem - ok. 360 zł Jeśli szczeniaki trzeba by zabrać ze Stanisławowa, to w każdym przypadku dochodzi po 150-200 zł... Szkoda by było tracić takiej okazji jak darmowy transport do Koluszek. Ale ja nie mogę zapewnić im miejsca na dłużej niż 1-2 dni. Mam 10 psów w domu, w tym 7 samcoli. Najlepiej by było, gdyby Feler i Czupurek przyjechali tym transportem do Łodzi, po czym mój mąż ruszył by od razu lub następnego dnia do Leszna. Tylko czy damy radę nazbierać na paliwo? Rotka mogłaby u mnie poczekać chwilę dłużej - dziewuszka nie zrobi takiego zamieszania w stadzie, a muszę patrzeć na dobro wszystkich zwierzaków... Dziewczyny, takie informacje znalazłam na fb: "Joanna jeździ co poniedziałek Łódź - W-wa, co piątek W-wa - Łódź. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000469466469" "Alicja jeździ weekendami na trasie Wrocław-Warszawa i/lub na odwrot, pociągiem. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000176993978" Może by je pociągiem wysłać, w końcu małe są - czy nie da rady? Link gdzie to jest napisane: https://www.facebook.com/#!/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364?sk=info Quote
mmd Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ajlii - może ogłoszenie wywiesić na transportowym - ktos by się podłączył... No i jeszcze to co wkleiłam, jedzie sunia sunia doga, aż do Jasła z Warszawy, może to jakoś by się dało połączyć, bo to strasznie dużo kasy, za która można kupić żarcie i zabawki dla smarków. Quote
mmd Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='santino']Dziewczyny, takie informacje znalazłam na fb: "Joanna jeździ co poniedziałek Łódź - W-wa, co piątek W-wa - Łódź. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000469466469" "Alicja jeździ weekendami na trasie Wrocław-Warszawa i/lub na odwrot, pociągiem. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000176993978" Może by je pociągiem wysłać, w końcu małe są - czy nie da rady? Link gdzie to jest napisane: https://www.facebook.com/#!/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364?sk=info Joannę już raz wykorzystaliśmy, przywiozła niewidomego Jurysia do Łodzi. Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dziewczyna z Leszna proszona o jak naszybszy kontakt, jutro szczeniaki moga jechac!!!!!!!!!!!!!!!!Potrzebny adres i tel!!!!!!!!!!1 Quote
santino Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Ellig']Dziewczyna z Leszna proszona o jak naszybszy kontakt, jutro szczeniaki moga jechac!!!!!!!!!!!!!!!!Potrzebny adres i tel!!!!!!!!!!1 O matko, jak dobrze... Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Napisałam do Macii, mam nadzieję że odbierze pw i odezwie się. Kurde, do AtaK mam nr telefonu i gdzieś jeszcze adres. A tu nas zaskoczyła tak szybka opcja transportu... Poszła wpłata od Anna W. z FB. Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Transport przelozony na niedziele rano tak zeby mogly pojechac 3 psy, ajlii kontaktuj sie z K. ja nie moge sie dodzwonic i koniecznie zdobadz adres z Lesznai nr telefonu, Ja pozycze pieniadze i wplace Aleksandrze z FB za tranport z Lodzi do Leszna i z Leszna do Łodzi /za transport z Warszwy i zpowrotem do Łodzi nic nie wezmie,potem jak sie uzbiera oddacie mi. Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Cyt. FB Cen Cia wpłaciłam coś i od siebie, wysle karmę Quote
ajlii Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Rozmawiałam z Macią - w niedzielę może być problem z przyjęciem chłopaków, ale będzie będzie kombinować, możliwe że znajoma osoba je chwilę przetrzyma. W Lesznie też chodzą burze i nie wiem czy uda się jej wejść teraz na forum. Do osoby u której są obecnie szczeniaki nie dodzwoniłam się, nie miała zasięgu. Za to... przed chwilą zwiesiłam sobie system w telefonie. Wszedł jakiś tryb, z którego nie mogę wyjść - odbieram chyba połączenia, ale nie jestem w stanie zadzwonić, napisać sms czy nawet sprawdzić nr telefonu w książce kontaktów. Póki nie wróci mąż i nie naprawi, nie mogę nic na to poradzić :((( Przepraszam Ellig i Macia - ale nie mam jak Was skontaktować telefonicznie... Nie mam jak sprawdzić Waszych numerów telefonów i poprzekazywać nawzajem. Czy możecie skontaktować się na pw w sprawie niedzieli? Ja mogę przyjąć Rotkę w każdej chwili, dostosuję się do terminu i miejsca na trasie. Quote
Macia Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Pisze z telefonu i mam kiepski zasieg. Moj numer 668045313 Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Macia napisał(a):Pisze z telefonu i mam kiepski zasieg. Moj numer 668045313 Wyslalam namiar na Aleksandre, ktora bedzie jechala w niedziele ze szczeniakami.Nie mozemy odwolac tego transportu. Prosze zalatw kogos kto przejmie szczeniaki, dziewczyna zrobi w sumie 700 km. Quote
Recommended Posts