Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Pewnie masz rację, mnie tylko serce pęka, że zostanie tam ta jedna bidula:-( Nie mam żadnej szansy na zabranie go, ale może z tych uzbieranych pieniędzy dałoby się go zabrać do jakiegoś hoteliku w pobliżu i wtedy szybko szukać domu? Co o tym myślicie?

Ewa, nie ma tyle i nie bedzie pieniedzy, potrzebne jest leczenie, karma, witaminy, szczepienia itd.

Posted

Można szukać transportu. Dodam, że jest to Leszno w woj. Wielkopolskim jakby ktoś miał wątpliwości. Zgoda jest, nie wiem jeszcze na ile. Dwa wydaje mi się na 90 %. Na pewno weźmiemy Malutką. Miałam już 3 szczeniaki które nie rosły. Pewnie weźmiemy przynajmniej jeszcze jednego. Jak mama wróci obejrzymy zdjęcia i będzie decyzja.

Posted

Macia - super wieśći - dziękuję :))) Te "maluchy" są spore. Lenka prawie tydzien temu ważyła ponad 6 kg, w rośnie ładnie (szczególnie łapy). Feler był sporo większy, tak o1/3-1/2 od Leny. Najmniejsza jest Rotka.

Transport nie jest problemem. Musimy uzbierać na paliwo, i bo samochód i kierowca czeka :)

Ewa Marta - nie podejmę sie umieszczenia szczeniaków w hoteliku. Kwestia finansowa niestety. Zawsze jak umieszczałam psa w płatnym DT lub hoteliku, liczyłam się z tym, że któregoś miesiaca będę musiała sama zapłacić za całość hotelowania, żywienia czy leczenia - a obecnie nie mam takiej możliwości.

Natomiast w sprawie matki husky - jest dla niej miejsce w fundacji sos dla zwierząt w Poznaniu :))))) Właśnie miałam telefon - trzeba ją złapać i dowieźć. Dostanie miejsce w kojcu i jedzenie, a opiekę roztoczy nad nią osoba z doświadczeniem z tą rasą...

I teraz bardzo ważna sprawa - kto mógłby pomóc w łapaniu/organizacji łapania suni??? Biega w okolicach Stanisławowa (pomiędzy Warszawą a Mińskiej Mazowieckim). Proszone o pomoc są przede wszystkim osoby z tych rejonów, ze względu na możliwości dojazdu. Sunia jest bardzo wystraszona i nieufna, konieczna jest klatka-łapka (na sedalin nie udało się jej złapać).

Posted

[quote name='ajlii']Macia - super wieśći - dziękuję :))) Te "maluchy" są spore. Lenka prawie tydzien temu ważyła ponad 6 kg, w rośnie ładnie (szczególnie łapy). Feler był sporo większy, tak o1/3-1/2 od Leny. Najmniejsza jest Rotka.

Transport nie jest problemem. Musimy uzbierać na paliwo, i bo samochód i kierowca czeka :)

Ewa Marta - nie podejmę sie umieszczenia szczeniaków w hoteliku. Kwestia finansowa niestety. Zawsze jak umieszczałam psa w płatnym DT lub hoteliku, liczyłam się z tym, że któregoś miesiaca będę musiała sama zapłacić za całość hotelowania, żywienia czy leczenia - a obecnie nie mam takiej możliwości.

Natomiast w sprawie matki husky - jest dla niej miejsce w fundacji sos dla zwierząt w Poznaniu :))))) Właśnie miałam telefon - trzeba ją złapać i dowieźć. Dostanie miejsce w kojcu i jedzenie, a opiekę roztoczy nad nią osoba z doświadczeniem z tą rasą...

I teraz bardzo ważna sprawa - kto mógłby pomóc w łapaniu/organizacji łapania suni??? Biega w okolicach Stanisławowa (pomiędzy Warszawą a Mińskiej Mazowieckim). Proszone o pomoc są przede wszystkim osoby z tych rejonów, ze względu na możliwości dojazdu. Sunia jest bardzo wystraszona i nieufna, konieczna jest klatka-łapka (na sedalin nie udało się jej złapać).

Zadzwońcie do Psiego Anioła z Falenicy - oni mieli taką klatkę, wiem, że też pożyczali jak była potrzeba

Posted

Wiem że osoba która wypatrzyła matkę i znalazła szczeniaki dzwoniła już do Psiego Anioła kilka razy. Obiecali pomoc, ale jak na razie nie zrealizowali obietnicy.

Posted

ajlii napisał(a):
Wiem że osoba która wypatrzyła matkę i znalazła szczeniaki dzwoniła już do Psiego Anioła kilka razy. Obiecali pomoc, ale jak na razie nie zrealizowali obietnicy.

Trzeba ich trochę pocisnąć...

Posted

Teraz to trzeba będzie zorganizować łapankę - szczególnie że miejsce czeka, a matka za chwilę znów może zaciążyć...

Doszła wpłata dla Lenki - 30 zł od Goldenek 2. Serdecznie dziekuję :)))))))

Zbieram na karmę dla małej. Kupiłam jej mleko modyfikowane dla niemowląt, nie jednego malucha szczurzego i psiego udało się na tym odchować. Dostaje też karmę suchą i gotowane jedzenie (choć to trudne, przy 10 psach do opieki).

Dziś paskuda nauczyła się szczekać... i z dumą prezentuje swoje nowe umiejetność...........

Posted

"
Jesteśmy już po rozmowie tel , Oferujemy pomoc, bo wiem jak dzielna jest dziewczyna, która psy przygarnęła.Pomóżmy, bo jest potrzeba i karmy i wszystkiego co się da.Ze swojej strony także pomożemy. Podajcie jakieś konto, może choć po 5 zł, 10 zł uzbieramy jakąś kwotę na bieżące potrzeby.Trzeba się dzielić.My możemy pomóc w resocjalizacji suczki i bierzemy to na siebie razem z jej pobytem.Oto nasza deklaracja, bo wiem , że bywało różnie.Jesteśmy w kontakcie.M. podaj konto, każdy chętnie wpłaci za dobre serce i empatię."
cytat z FB.

Posted

[quote name='Ellig']"
[B]Jesteśmy już po rozmowie tel , Oferujemy pomoc, bo wiem jak dzielna jest dziewczyna, która psy przygarnęła.Pomóżmy, bo jest potrzeba i karmy i wszystkiego co się da.Ze swojej strony także pomożemy. Podajcie jakieś konto, może choć po 5 zł, 10 zł uzbieramy jakąś kwotę na bieżące potrzeby.Trzeba się dzielić.My możemy pomóc w resocjalizacji suczki i bierzemy to na siebie razem z jej pobytem.Oto nasza deklaracja, bo wiem , że bywało różnie.Jesteśmy w kontakcie.M. podaj konto, każdy chętnie wpłaci za dobre serce i empatię."
cytat z FB.

To własnie ta fundacja z Poznania, która zaoferowała tymczas dla matki husky :))))
Trzeba tylko ją jeszcze złapać... Na paliwo zbierzemy fundusze, mój mąż powiedział że pojedzie jako kierowca.

Posted

[quote name='ajlii']To własnie ta fundacja z Poznania, która zaoferowała tymczas dla matki husky :))))
Trzeba tylko ją jeszcze złapać... Na paliwo zbierzemy fundusze, mój mąż powiedział że pojedzie jako kierowca.

Sos Dla Zwierząt

Posted

Macia napisał(a):
Jeszcze nic nie wiem, ale jeśli chodzi o ilość szczeniaków to gdyby były mniejsze zabrałabym wszystkie. Miewałam już 3 naraz, ale te są już spore, one nie ważą 3, 4 kg. Nie chciałabym zostawić tam jednego, ale nie wiem co lepsze. Zabrać dwa jeśli miałabym możliwość i nimi się zająć czy tylko jednego, żeby dwa pozostałe nie czuły się samotnie. Szkoda by było tego jednego, ale dwa u mnie na pewno zostaną doprowadzone do porządku i znajdą DS. Właśnie jadę do telewizji, potem kilka innych spraw i będę rozmawiać. Dostosuję się oczywiście do tego jakie jest wasze zdanie, ale myślę, że w takiej dramatycznej sytuacji gdy nie ma nawet widoków na inny DT trzeba ratować ile się da.

Najlepiej zabrac trzy one sa male i nie dozywione, pilnie potrzebuja pomocy nie ma co wybierac, prosze bardzo!

Posted

Ja się od wczoraj biję z myślami... Jedyne ze szczeniąt, na które zgodziliby mi się domownicy, to Malutka... Macia, gdybyś wzięła oba pieski, Mała mogłaby przyjechać do mnie... Ajlii, znasz moje warunki mieszkaniowe, mankamentem jest brak ogrodzenia od tyłu, ale jakoś sobie radzimy na smyczach. Jeśli chodzi o "stan osobowy", to w tej chwili poza moimi suniami (Myszką i Neli), jest jeszcze Baster na BDT - wątek w sygnaturce. Co do kosztów, to ratuję się bazarkami, ale jeśli bym Małą wzięła i ktoś by podrzucił jakąś karmę czy parę groszy, to oczywiście nie pogardzę. Tylko jeden warunek w razie, gdybyście mi Małą powierzyli - po doświadczeniach z Miśkiem nie szukam DS i nie podejmuję żadnych decyzji, pieskiem się zajmuję, karmię, kocham, leczę i nic ponadto. Ajlii, chyba wiesz, dlaczego. Teraz mam burzę więc wyłączam komputer, potem sprawdzę, jakie są ustalenia.

Posted

ataK napisał(a):
Ja się od wczoraj biję z myślami... Jedyne ze szczeniąt, na które zgodziliby mi się domownicy, to Malutka... Macia, gdybyś wzięła oba pieski, Mała mogłaby przyjechać do mnie... Ajlii, znasz moje warunki mieszkaniowe, mankamentem jest brak ogrodzenia od tyłu, ale jakoś sobie radzimy na smyczach. Jeśli chodzi o "stan osobowy", to w tej chwili poza moimi suniami (Myszką i Neli), jest jeszcze Baster na BDT - wątek w sygnaturce. Co do kosztów, to ratuję się bazarkami, ale jeśli bym Małą wzięła i ktoś by podrzucił jakąś karmę czy parę groszy, to oczywiście nie pogardzę. Tylko jeden warunek w razie, gdybyście mi Małą powierzyli - po doświadczeniach z Miśkiem nie szukam DS i nie podejmuję żadnych decyzji, pieskiem się zajmuję, karmię, kocham, leczę i nic ponadto. Ajlii, chyba wiesz, dlaczego. Teraz mam burzę więc wyłączam komputer, potem sprawdzę, jakie są ustalenia.

Byloby cudownie, karma i pieniadze na szczepienia i wet, beda ze zbiorki.

Posted

AtaK - ja Ci małą oddam na DT z największą chęcią :))) Znam i Twoje warunki i Twoje cudowne, grzeczne i świetnie wychowane dzieciaki. Wiem że u Was mała będzie kochana, cackana i super socjalizowana! Jeśli tylko możesz ją przyjąć, to szukamy transportu lub robimy zbiórkę na paliwo i wysyłam męża z sunieczką do Ciebie :))) Karma się zbiera dla małych, jakoś damy radę porozdzielać na wszystkie szczeniaczki żeby nie były głodne. Decyzje w sprawie DS wezmę na siebie, ok?

Macia - przyjęłabyś Felerka i Czupurka do siebie na DT?

_Goldenek2 - przepraszam za błąd w nicku, dzisiaj głowa mi pęka normalnie - ciśnienie skacze :(

Posted

Ellig ja nie wybieram. Nie chodzi mi o to, który ładniejszy itp. Po prostu staram się myśleć praktycznie. To nie są małe pieski, a ja mam 3 własne w tym kalekę.
ajlii mogę zabrać oba psiaki. Karmę weźcie dla siebie, ja nie mam z tym problemu. Kwestie finansowe dotyczące szczepień itp. też biorę na siebie. Widzę, że sytuacja jest ciężka i nie mogę wymagać żeby ktoś płacił na moje tymczasy. Szukanie DS i wydawanie na własną umowę biorę na siebie.

Posted

Macia napisał(a):
Ellig ja nie wybieram. Nie chodzi mi o to, który ładniejszy itp. Po prostu staram się myśleć praktycznie. To nie są małe pieski, a ja mam 3 własne w tym kalekę.
ajlii mogę zabrać oba psiaki. Karmę weźcie dla siebie, ja nie mam z tym problemu. Kwestie finansowe dotyczące szczepień itp. też biorę na siebie. Widzę, że sytuacja jest ciężka i nie mogę wymagać żeby ktoś płacił na moje tymczasy. Szukanie DS i wydawanie na własną umowę biorę na siebie.

Wiem ,ze nie wybierasz i jestem bardzo wdzieczna, tylko bardzo sie o nie martwie i dlatego taka byla moja prosba moze troche zle zrozumiana:)