Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ajlii napisał(a):Lenka jest u mnie (20 km od Łodzi), a pozostałe maluchy pod Mińskiem Mazowieckim... santino napisał(a):Ellig, napisałam do p. Małgosi z fb, która początkowo oferowała BDT dla Rudego, z tym, że na okres do końca lipca - może mogłaby wziąć chcociaż jednego. Dam znać jak odpisze. Zawsze to chwila na myślenie. Tak , pamietam tylko gdzie potem? chyba za malo czasu?Dziekuje santino!:) ajlii napisz prosze tekst moze zrobimy wydarzenie na FB, przypomnij mi swoj nr telefonu na pw ,zebysmy mialy kontakt.............. Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 santino napisał(a):Dziewczyny, napiszcie do mari23 - ona swojego czasu oferowała leki dla Rudego, ale na szczęście nie trzeba. Pisała wtedy o wątrobowych, ale na pw napisała mi też że jakby inne trzeba było to może się postarać załatwić i wysłać. Może mogłaby jakoś pomóc... edit: dobra -zresztą sama przecież mogę napisać ;) dam znać jak się odezwie. link do watku wyslij prosze....... Quote
santino Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ellig napisał(a):link do watku wyslij prosze....... Wysłałam. Muszę teraz uciekać. Jak coś odpisze to dam znać. Trzymajcie się. Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 santino napisał(a):Wysłałam. Muszę teraz uciekać. Jak coś odpisze to dam znać. Trzymajcie się. Hej, dziekuje!:) Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 obraczus87 napisał(a):zapisuje na razie..... Dziekuje bardzo:) Quote
obraczus87 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ajlii wyslij mi numer konta. Podeślę grosik. Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jestem na zaproszenie Ellig.... poczytam....... Quote
ajlii Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Dziękuję Wam cioteczki za przyjście na wątek :) Maluchom przede wszystkim potrzebne są DT - w obecnych warunkach nie mają szans na socjalizację i zdrowy rozwój fizyczny. Brakuje i karmy, i witamin i przede wszystkim spokoju... Rotka, Czupurek i Feler nie mają nie tylko karmy dla szczeniaków, ale tam gdzie są brakuje jakiejkolwiek karmy... tam jest jeszcze 13 dorosłych psów po przejściach... Dziś powinno dojść zamówienie od Mysza 1, więc choć przez chwilę nie będą głodne... Lenka ma u mnie karmę dla dorosłych psów, na szczenięcą obecnie mnie nie stać. Może i głupotą było branie szczeniaka na DT bez zaplecza finansowego, ale chyba i tak ma obecnie lepsze warunki do rozwoju niż gdyby została z rodzeństwem... widzę jak odżywa, biega po ogrodzie, bawi sie z innymi psami - choć była najbardziej zalękniona i zamknieta z rodzeństwa... Tamte siedzą całe dnie w norce pod domem, którą sobie same wykopały. Na ostatnie 3 dni zostały przewiezione do "przytuliska" (opiekunka szła do szpitala), ale tam jest jeszcze gorzej. Rotkę powinien obejrzeć dobry weterynarz, bo ona nie rośnie, ma wyraźne oznaki krzywicy. Może jeszcze dałoby się jej pomóc, ustawić wspomaganie preparatami - ale ani na wizytę, ani na leki nie ma funduszy... Z DT w innej cześci Polski jest tak, że jeśli sie znajdą - to maluchy dotrą do nich.Transport sie zorganizuje. Byle tylko udało się je zabrać z tamtego miejsca... Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Ajlii wyslij mi numer konta. Podeślę grosik. :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Jestem na zaproszenie Ellig.... poczytam....... Dziekuje serdecznie!:) Quote
ajlii Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Cioteczki - dziękuję za wsparcie szczeniaków :) Nr konta roześlę na pw jak wrócę - jadę do lecznicy z moim podopiecznym Jasiem u którego chyba w końcu znaleźliśmy przyczynę problemów ze zdrowiem! Proszę, zastanówcie się na co chcecie przeznaczyć swoją wpłatę - na karmę dla rodzieństwa Lenki, dla Lenki czy na konsultację Rotki... czy po prostu na to, co będzie w danej chwili potrzebne... Ellig - skontaktujemy się wieczorem, ok? Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ajlii napisał(a):Cioteczki - dziękuję za wsparcie szczeniaków :) Nr konta roześlę na pw jak wrócę - jadę do lecznicy z moim podopiecznym Jasiem u którego chyba w końcu znaleźliśmy przyczynę problemów ze zdrowiem! Proszę, zastanówcie się na co chcecie przeznaczyć swoją wpłatę - na karmę dla rodzieństwa Lenki, dla Lenki czy na konsultację Rotki... czy po prostu na to, co będzie w danej chwili potrzebne... Ellig - skontaktujemy się wieczorem, ok? Oczywiscie, wysle karme do K. Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Poproszę konto. Wpłacę coś jednorazowo. Dziekujemy bardzo Beatko!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
kmurdz Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 poprosze o numer konta! wysle na karme dla maluszkow! Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ajlii napisał(a):Proszę, zastanówcie się na co chcecie przeznaczyć swoją wpłatę - na karmę dla rodzieństwa Lenki, dla Lenki czy na konsultację Rotki... czy po prostu na to, co będzie w danej chwili potrzebne... Ajlii, ja dla Lenki. Jakoś wolę pomagać konkretnej osobie :oops: Quote
santino Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 kmurdz napisał(a):poprosze o numer konta! wysle na karme dla maluszkow! Dzięki Karo, że przyszłaś :***** Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 kmurdz napisał(a):poprosze o numer konta! wysle na karme dla maluszkow! santino napisał(a):Dzięki Karo, że przyszłaś :***** Fajnie ,ze jestes i dziekujemy za pomoc:) Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 _Goldenek2 napisał(a):nic nie dostałam Wysylam:)Dziekuje:) Quote
Ellig Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 kmurdz napisał(a):poprosze o numer konta! wysle na karme dla maluszkow! Gdzie wyslac bo pw na dogo nie odbiera wiadomosci , mailem tez nie moge bo wraca:) Quote
Ewa Marta Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ellig, dobry duszku:loveu: Weszłaś i od razu ruch się zrobił:loveu: Gdyby się jeszcze DT dla maluszków znalazły, byłaby pełnia szczęścia..... Quote
WiosnaA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jestem na zaproszenie Ellig,ale później poczytam. Quote
Recommended Posts