ajlii Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Pewnie że śliczna :) A rozrabia... husky w niej wychodzi... Za ogłoszenia byłabym bardzo wdzięczna :) Miała jechać w piątek koleżanka do mnie, ale nie da rady. W przyszłym tygodniu przyjeżdza po swoją sunię Dolly2, poproszę by przechwyciła mleko. I dziękuję za pamięć :) Quote
mysza 1 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Szybko te maluchy rosną i z domami coraz trudniej niestety :( Quote
ajlii Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Kolejne doszczepianie... i kolejne 50 zł :( Została nam tylko wścieklizna. Lenka rośnie, pięknieje... i czeka na decyzję z jednego domku. Warunki fajne, do tego dom znany od lat - także z fajnego podejścia do zwierząt (ludzie przerwali urlop żeby jechać przez pół Polski do swojego stareńkiego psa, któremu się wzieło na umieranie...). Jeśli sie zdecydują, to Lenka będzie miała super...... Jeśli nie, ruszamy z ogłoszeniami. Quote
Wadercia Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 ah.. not o czekamy teraz na dobre wiadomosci w sprawie Lenki :) Quote
ajlii Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Dziś Lenka otrzymała od Dolly2 100 zł :) Spłaciliśmy więc szczepienia na wirusówki :) Quote
ajlii Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Lenka rośnie... o ile wczesniej miała dużą głowę, to obecnie wygląda jakby cała reszta psa była przyduża ;) I łap jest zbyt wiele jak na jednego psa, i ogon się majta... Natomiast wychodzi z niej husky. Demolka i energia. Lenka potrzebuje domu z ogrodem, w mieszkaniu nie wyrobi ze swoimi genami. Czekamy na decyzję. Potencjalna przyszła opiekunka Lenki chwilowo jest za granicą... Quote
ajlii Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Znajdź Lenę na obrazku. Podpowiedź: ma ksywę "krokodylek"... Quote
_Goldenek2 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Dziewczyny proszę o pomoc dla 2 ślicznych suń i 5 szczeniaczków :-(. To bazarek cegiełkowy http://www.dogomania.pl/threads/2157...czeniak%C3%B3w Quote
magdyska25 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Oj Lenuś, Lenuś kiedy znajdziesz swój domek? A może już szukać nie musi? ;) Quote
ataK Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='magdyska25']Oj Lenuś, Lenuś kiedy znajdziesz swój domek? A może już szukać nie musi? ;)[/QUOTE] No rzeczywiście, komponuje się świetnie z pozostałymi ;) Quote
ajlii Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Niestety, Lenka szuka domu... Choć serce mówi jedno, to rozsądek nie pozwala mi na czwartego psa (w tym trzecią żółtą sukę ;) ). Mam już Kazana, który jest psem przewlekle chorym. Potrzebuje specjalistycznego żywienia (czyt. kosztownego), regularnych badań, leków..... i tak do końca życia. Mam Iskrę, z obciążonym układem moczowym. I Julkę, która na dzień dzisiejszy jest zdrowa (na jej specyficzne problemy nie ma "lekarstwa", tylko regularna praca nad nią). Czwarty pies... to nie byłoby odpowiedzialne wobec tych trzech, którym obiecałam dobre życie. Nie mogę zatrzymać Leny... po prostu nie mogę :((( Quote
magdyska25 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ajlii- zaczniemy ją ogłaszać? Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakieś super allegro. Ja nie mogę trzeciego psa do małego mieszkania wcisnąć....ehhhhhh a Lenka w głowie mi siedzie...... Quote
ajlii Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 No musimy..... Wiesz, że bym Ci ją przywiozła choćby dziś? A narazie Lenka dziękuje ślicznie cioci Magdysce za cudną obróżkę :))))) Quote
magdyska25 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A nie ma za co :) Pasuje? bo jakoś taka mała mi się wydawała. Wiem Ajlii, wiem ale wiesz jakie mam warunki mieszkaniowe- nie dla takich dwóch szaleńców ;) Kari pewnie miałaby taką minę jak Iskra. Kurcze- zamienić muszę tą klitkę na dom z dużym, fajnym ogrodem. Po 16 postaram się wziąć za ogłoszenia- przynajmniej takie na rozgrzewkę. Quote
ajlii Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Lenka była reklamowana w okolicy, ale nie znalazła domu :( Dwa domki były nią bardzo zainteresowa, ale w jednym kot postawił veto, a w drugim mąż przyszłej opiekunki :((( Nic, to zaczniemy ją ogłaszać na całą Polskę... Z "moich" szczeniorków na DT, tylko jeden znalazł dom w Warszawie - pozostałe rozjechały się po całej Polsce. Może i na Lenkę czeka dom gdzieś dalej... Quote
magdyska25 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ajlii- mogłabym Cię prosić o tekst do ogłoszeń dla Lenki? (charakter+jaki ds jest dla niej najlepszy+jakie ma już zrobione szczepienia+swoje namiary). Edit: i jeszcze zdjęcia (widzę w albumie tylko te na których jest bardzo spokojna a to chyba nie aż taka spokojna pannica ;) ). Quote
magdyska25 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Ostatnio widziałam Lenkę- cudna już duża pannica- z trudem zmieściła się na kolanach. Quote
ataK Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 http://oplatek.seoplus.eu/index.php?name=ataK Quote
ajlii Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Dziękujemy za życzenia :) Lenka rośnie, a telefon nie dzwoni :( Nikt nie chce ślicznej żółtej suni... Quote
ataK Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 ajlii napisał(a):Dziękujemy za życzenia :) Lenka rośnie, a telefon nie dzwoni :( Nikt nie chce ślicznej żółtej suni... Norka też dalej u mnie... Quote
ajlii Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Do Lenki dołączyła jeszcze Gwiazdka - kolejny porzucony szczeniak... Choć tym razem bardziej poDrzucony, po ktoś ją wrzucił mi do ogrodu przez prawie 2-metrowy płot. Pinczerkowaty szczeniak... Quote
ajlii Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 ataK napisał(a):Wiedzieli, gdzie podrzucić ;) Wiedzeli :/ To szósty pies... cudnie po prostu. Szczególnie że i Lena i Gwiazda potrzebują w najbliższym czasie sterylki :( Muszę w końcu założyć Lenie wątek - tak jak ma Norka. Bo Lena w sumie bez wątku, korzystamy trochę z ogólnego wątku szczeniaków. A jakoś słabo widze jej samodzielną adopcję, choć śliczna jest, to jednak taki zwykły "kundel-burak" :( A masz może nowe zdjęcia Norki? Chyba od lata nie widziałam, nawet nie wiem jak wygląda... Ciekawe czy wogóle ma cokolwiek z Leny, albo z husky... Bo Lena coraz bardziej wygląda jakby ojcem był jakiś niewydarzony labrador ;) Quote
ataK Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Zdjęcia wstawię jakieś po Świętach :) Norka zrobiła się już duża panna, taka przegubowa, bo łapy ma grube i krótkie, a tułów dłuuuuuugi ;) Sądząc ze zdjęć Leny, to raczej nie są zupełnie podobne... No to psiaków mamy w tej chwili tyle samo - ja mam dwie swoje i cztery tymczasy, do kastracji w najbliższej przyszłości Ramzes :) Quote
Recommended Posts