Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na koncie SPS pojawiły się następujące wpłaty (22-28 lipca)

20 zł Karolina B.
60 zł Anna O.
30 zł Ewa G. (dla Felerki)
5 zł Paulina H.

łącznie: 115 zł

Saldo szczeniaków wynosi obecnie: +182 zł

27.07 wysłałam na konto Ellig 487 zł (420 zł na opłacenie spraw transportowych i 67 zł "górki")
29.07 wysłałam 115 zł na konto Ellig

Czyli całość pieniedzy szczeniaków 487 zł + 115 zł powinny na dniach znaleźć się na koncie. Z tej kwoty trzeba odjąć 420 zł na transporty.
Na koncie Ellig zostanie więc 182 zł na inne wydatki szczeniaków/matki husky.

Proszę o potwierdzenie kiedy przelewy dotrą.

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ajlii co Ty robisz? Ja nie jestem skarbnikiem, nie zalozylam tego wątku i nie bede sie rozliczac wszystko ponad 420 zl odsylam jak tylko pieniadze znajada sie na moim koncie. Czy ktos moze wytlumaczyc ajlii jak dziala dogomania bo moze ja pisze nie jasno.

Zaplacilam za dwa transporty 300 + 320 zl Aleksandrze ( wyciagi z konta wyslalam do ajlii) i to sa pieniadze ktore mialy byc zwrocone czyli 620-200(wplacone przez SPS)= 420 zl i nic po za tym.

Posted

ELxxxxxxxxxxxxxeKONTO 40336921

Szczegóły wykonanej operacji

Data operacji 27-07-2011
Data księgowania 27-07-2011
Numer operacji 2337
Rodzaj operacji PRZELEW ZEWNĘTRZNY WYCHODZĄCY
Tytuł operacji ZA BENZYNE NOWY SĄCZ
Rachunek odbiorcy 30 114xxxxxxxxxxxxxx
Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy ALEKSANDRA RAFAŁOWSKA
Adres odbiorcy (ulica)
Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy
Rachunek nadawcy 62 114xxxxxxxxxxxxx
Nazwa/imię i nazwisko nadawcy ELxxxxxxxxxxxxxxxxx
Adres nadawcy (ulica) UL.xxxxxxxxxx
Kod pocztowy, miejscowość nadawcy WARSZAWA
Kwota operacji 320,00 PLN

Posted

Otrzymalam
ELxxxxxxxxxxxxxxxxxeKONTO 40336921

Szczegóły wykonanej operacji

Data operacji 28-07-2011
Data księgowania 28-07-2011
Numer operacji 2338
Rodzaj operacji PRZELEW ZEWNĘTRZNY PRZYCHODZĄCY
Tytuł operacji pieniadze dla szczeniaków - z kontaSPS i mojego
Rachunek odbiorcy 62 11xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy Elxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Adres odbiorcy (ulica)
Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy
Rachunek nadawcy 66 24xxxxxxxxxxxxxxxx
Nazwa/imię i nazwisko nadawcy Mxxxx Sxxxxxx
Adres nadawcy (ulica) Ta 03-746 Warszawa
Kod pocztowy, miejscowość nadawcy
Kwota operacji 487,00 PLN

Do zwrotu na konto ajlii 67 zl, zaraz przelewam!
Edit: Przelane!

Posted

Dżizas, ajlii, ja rozumiem, że jesteś dyskalkulikiem, ale na litość boską, przecież wszystko tu jest wyraźnie napisane... ile komu, a w zasadzie, że 420 zł do Ellig...

Jeśli nadal nie rozumiesz, to powiedz - spróbujemy wspólnie temu zaradzić i kolejny raz wytłumaczyć. Nie możesz przecież przerzucać na Ellig skarbnikowania...

Posted

santino napisał(a):
Dżizas, ajlii, ja rozumiem, że jesteś dyskalkulikiem, ale na litość boską, przecież wszystko tu jest wyraźnie napisane... ile komu, a w zasadzie, że 420 zł do Ellig...

Jeśli nadal nie rozumiesz, to powiedz - spróbujemy wspólnie temu zaradzić i kolejny raz wytłumaczyć. Nie możesz przecież przerzucać na Ellig skarbnikowania...

Dokladnie tak, sa tu osoby, ktore wiedza jak robic rozliczenia i pomoga, ja nie bede skarbnikiem bo sie tej funkcji nie podjelam i nie znam nikogo ze SPS, na ktorego konto jeszcze splyna pieniadze, ktore tu na watku trzeba bedzie rozliczyc.

Trzymajmy jutro kciuki za transport do Nowego Sącza!:)

Posted

Ellig, Ajlii - obie Was znam i lubię i żal na to patrzeć. Nie możecie sobie w kółko odsyłac kasy - trzeba z tego rozsądnie wybrnąć.
Proponuję albo całość przeznaczyć na transport mamy husky i zamknąć w ten sposób (już niedługo) sprawę, albo na szczeniaki u ataK. Ellig nie może być skarbnikiem wbrew swojej woli, ale Ajlii też jeśli nie chce dalej tego ciągnąć to też przecież nie musi.
Czy może ktoś zgłosi na skarbnika dla świętego spokoju?

Posted

ataK napisał(a):
Ajlii, pytałaś, czy założę dzie4wczynkom wątek, chyba będzie to niezbędne, bo tutaj robi się już chaos i nowe osoby mogą mieć kłopoty z doczytaniem, o co biega. Na razie niech wreszcie dojadą...

Mysle ,ze pieniadze moga byc przekazane ataK, zaklada watek i jutro jada do Niej 2 sunie, beda potrzebne pieniadze na wet,szczepienia itd.Dla Leny tez jeszcze beda potrzebne.

Dzisiaj zalatwilam dla husky ,bezplatny pobyt w Azylu, jak bedzie na to gotowa to pojedzie do BDT.Problem finansowania suni- matki juz nie istnieje.

Jest jeszcze kwestia oplaty za odlowienie suki o czym pisala ajlii dla Marusi, jeszcze przyjda co najmniej 2-3 przelewy na SPS to moze z tego uda sie chociaz czesc zaplacic?

Posted

Zwrot 115 zl na konto ajlii

ELxxxxxxxxxxxx GxxxxxxeKONTO 40xxxx

Szczegóły operacji

Data złożenia dyspozycji 29-07-2011

29-07-2011
Tytuł operacji ZWROT PIENIEDZY DLA SZCZENIAKOW DLA AJLII
Rachunek odbiorcy 66 2xxxxxxxxxxxxxx
Nazwa odbiorcy Mxxx STxxxxxxxx
Adres odbiorcy (ulica) 03-746 WARSZAWA
Miejscowość odbiorcy
Rachunek nadawcy 62 1xxxxxxxxxxxxxxxxx
Nazwa nadawcy ELxxxxxxxxxxxxxxxx
Adres nadawcy (ulica) UL.xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Miejscowość nadawcy WARSZAWA
Kwota operacji 115,00 PLN

Posted

Wysłałam Ellig całą kwotę którą dysponują szczeniaki, w celu ułatwienia Jej płacenie za transporty i robienia ew. dopłat. Żeby uniknąć sytuacji, że zakłada całość lub część i czeka aż pieniadze przejdą z konta SPS na moje i dopiero na konto Ellig.

Skoro zostało zostało to określone "zrzucenie skarbnikowania", to trudno, nie będę tego komentować. Nie to w każdym razie było moim zamiarem. Szczególnie że nie prosiłam o przejęcie rozliczeń wpływów ani wydatków - jedynie przekazałam zebrane środki osobie która z nich bezpośrednio reguluje należności.

Posted

No tak, ale Ellig już nie ma za co zakładać, bo transporty już popłacone (albo zaraz będą). Sunia "wypadła" z potrzeb, zostały dwa małe szczeniorki u ataK i Lenka u Ciebie.

Posted

ajlii napisał(a):
Wysłałam Ellig całą kwotę którą dysponują szczeniaki, w celu ułatwienia Jej płacenie za transporty i robienia ew. dopłat. Żeby uniknąć sytuacji, że zakłada całość lub część i czeka aż pieniadze przejdą z konta SPS na moje i dopiero na konto Ellig.

Dziekuje wszystko oplacone, pieniadze, nadwyzka zwrocona z powrotem 115 zl+67 zl.

Posted

mmd napisał(a):
Czyli jak pojadą szczeniaki do ataK, kasa pójdzie za nimi i po sprawie.
ataK załóż wątek dziewczynkom, pomogę w ogłaszaniu.

Oczywiście, jak już pisałam, wątek założę :) Tylko niech już do mnie dotrą... Dziś byłam z Basterem (moim tymczasem) na kastracji i uprzedziłam, że się zjawię ze szczeniorkami ;) Szami rachunki na ogół wystawia, więc jak coś, to z kasy się rozliczę. Tylko poza dziewczynkami u mnie trzeba też zabezpieczyć Lenkę i oddać pieniądze Marusi, te o których pisała Ajlii.
Mmd, dziękuję, z pomocy w ogłaszaniu chętnie skorzystam :)

Posted

Morris (Czupurek) i Otis (Feler) juz dawno w BDT, co tam u chlopakow?:cool1:

Dzisiaj do domu jada dziewczyny Rotka i Felerka - Trzymajcie kciuki i szerokiej drogi !:hand:

Posted

U chłopaków super. Przepraszam, że nie pisałam, ale mam u siebie chrześnice roczną i mamy dużo roboty, a w dodatku mój pies będzie miał amputowaną łapę. Chłopaki czują się świetnie, większość czasu siedzą na dworze i przymilają do każdego kto podchodzi do płotu. Codziennie mamy pełno dzieciaków, które potrafią godzinami oglądać szczeniory. Otis jest bardziej haszczakowaty, jest bardzo niezależny, lubi przebywać z innymi psami. Uwielbia się gonić z moją kaleką. Morris bardziej ceni kontakt z człowiekiem, jak się go zawoła od razu się pakuje na kolana i chce żeby go miziać. Jest po protu słodki. Nadal jedzą dość łapczywie. Morris broni mocno jedzenia, ale jedynie przed bratem, człowiek może zrobić wszystko. Mimo, że Morris jest prawie dwa razy mniejszy nie daje sobie wejść na głowę. Otis już ma zdrowe oczka. Dzisiaj przyjedzie chętny na szczeniaki oglądać chłopaków. Jest to mamy pracownik, szuka psa do domu. Ogólnie chłopaki jak na takie szczeniory są bardzo zwinne i dosyć destrukcyjne. Skakanie z ostatniego schodka jest lepsze niż zejście.

Posted

Macia napisał(a):
U chłopaków super. Przepraszam, że nie pisałam, ale mam u siebie chrześnice roczną i mamy dużo roboty, a w dodatku mój pies będzie miał amputowaną łapę. Chłopaki czują się świetnie, większość czasu siedzą na dworze i przymilają do każdego kto podchodzi do płotu. Codziennie mamy pełno dzieciaków, które potrafią godzinami oglądać szczeniory. Otis jest bardziej haszczakowaty, jest bardzo niezależny, lubi przebywać z innymi psami. Uwielbia się gonić z moją kaleką. Morris bardziej ceni kontakt z człowiekiem, jak się go zawoła od razu się pakuje na kolana i chce żeby go miziać. Jest po protu słodki. Nadal jedzą dość łapczywie. Morris broni mocno jedzenia, ale jedynie przed bratem, człowiek może zrobić wszystko. Mimo, że Morris jest prawie dwa razy mniejszy nie daje sobie wejść na głowę. Otis już ma zdrowe oczka. Dzisiaj przyjedzie chętny na szczeniaki oglądać chłopaków. Jest to mamy pracownik, szuka psa do domu. Ogólnie chłopaki jak na takie szczeniory są bardzo zwinne i dosyć destrukcyjne. Skakanie z ostatniego schodka jest lepsze niż zejście.

Cudnie!:) Bardzo dziekuje za relacje i trzymam kciuki za psiaka, ktory ma miec amputowana lape.Na szczescie one sobie wspaniale radza, znam takiego co nie ma 2 lap ,po tej samej stronie tulowia i tez chodzi.:)

Posted

Jak tylko dziewczynki do mnie dojadą, dam znać :) Dzisiaj moja dzieciarnia usiłuje "sprzątać", tzn. usuwać wszystko z niższych półek, żeby szczonków nic nie kusiło ;)
Macia, ja również trzymam kciuki za trzyłapka :)

Posted

ataK napisał(a):
Jak tylko dziewczynki do mnie dojadą, dam znać :) Dzisiaj moja dzieciarnia usiłuje "sprzątać", tzn. usuwać wszystko z niższych półek, żeby szczonków nic nie kusiło ;)
Macia, ja również trzymam kciuki za trzyłapka :)

Przyjada troche pozniej i tylko Rotka. Troche sie skomplikowala cala sytuacja. Okazalo sie juz w samochodzie u Marusi,ze Rotka boi sie Felerki i ze strachu podszypuje ja. Felerka nie pozwalala sobie na takie dokuczanie i zaczely sie awantury, nie mogą jechac razem bez klatek. Teraz Ola razem z Rotka jedzie w jednym samochodzie a w drugim za nimi Marusia z Felerka. Jada do Cioci, Aleksandry, ktora moze przygarnie Felerke? Jak nie to Felerka zostanie u Marusi na DT bo podobno swietnie czuje sie w stadzie, bedzie trzeba tylko ja oglaszac. Na razie czekamy na rozwoj wypadkow. Bede informowac jak cos sie zmieni.

Posted

Felerka nie jest felerna bo ma dom!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:Dziekuje, Rodzinie Aleksandry, wspanialym ludziom u ktorych dom znalazl juz nie jeden psiak. Felerka zostala zaadoptowana :loveu::loveu::loveu:Od razu wziela ja pod swoje skrzydla 12 letnia suka, ktora jest u Cioci,Oli. Teraz Aleksandra jest juz na trasie do Nowego Sącza!!!!!!:multi::multi::multi:
:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: