mmd Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Zasugerowałam się wpisem, że z jedną sunią jeździ do pracy... Quote
Ellig Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 PRZELEW ZEWNĘTRZNY PRZYCHODZĄCYKatarzyna G. 432490000500004*00052064211zwrot zaliczki za transport do Leszna 200 PLN Dziekuje wlasnie wplynely na moje konto. Quote
ajlii Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Nic to, zobaczymy jak to się uda poukładać, gdy będzie już określona godzina wyjazdu do Nowego Sącza. Quote
Ellig Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 mmd napisał(a):Zasugerowałam się wpisem, że z jedną sunią jeździ do pracy...Tak wczoraj mowila marusia ,dlatego mozesz tak myslec ja tez tak mysle.Ale jak jest dzisiaj to nie wiem. Quote
Ellig Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dzisiaj powinna dotrzec karma , ktora kupilam i wyslalam do ataK. ataK napisze jak tylko dojdzie , teraz beda u Niej dwa szczeniaki wiec wiecej potrzeba. Quote
ajlii Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Ellig napisał(a):Tak wczoraj mowila marusia ,dlatego mozesz tak myslec ja tez tak mysle.Ale jak jest dzisiaj to nie wiem. Pamiętam, że jak pojechałam po Lenę to był problem z tą Jej pracą i godzinami. I Marusia chyba wzieła dzień wolny żeby mi ją wydać w środku dnia. Ale rozmawiałam z Marusią właśnie, znalazła możliwość zostawienia szczeniaków w pobliżu swojej pracy, więc chwilowo problem się rozwiązał sam. Pojawiły się za to 2 problemy finansowe. Przepraszam Marusiu jeśli to przeczytasz, wiem że prosiłaś żeby nie pisać... ale... Marusia musiała zapłacić 80 zł za pomoc dla matki husky. 60 zł za "dojazdy" osobie z fundacji która obiecała rozstawić klatkę łapkę (mimo że Marusia za to łapanie dała DT szczeniakowi z ich interwencji). Oraz 20 zł miejscowym pijakom za "nie utłuczenie suki"... Uważam że jeśli będzie tylko taka możliwość - te pieniądze można by jej zwrócić z uzbieranych na pomoc szczeniakom. Natomiast właśnie przyszło do mnie paczka jedzenia - 20 kg daily grunchy menu (karma dla dorosłego psa) - dziękuję :))) Czy to dla Lenki jest prezent? Quote
mmd Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ja pierdzielę :crazyeye: Przepraszam,ale powala mnie stanowisko fundacji. Jakies wymienne handelki, pies na DT za interwencję, płatne dojazdy... a ja, debil, kase im kiedyś (co prawda dawno temu) wysyłałam. Ja tu nie decyduję, ale oczywiście, że powinniście dziewczynie oddać. Quote
Ellig Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='ajlii'] Natomiast właśnie przyszło do mnie paczka jedzenia - 20 kg daily grunchy menu (karma dla dorosłego psa) - dziękuję :))) Czy to dla Lenki jest prezent?Tak ,oczywiscie !Dar rzeczowy. Te karme moga jesc tez szczeniaki od 3 miesiaca zycia poniewaz ma wszystkie skladniki potrzebne rosnacym duzym szczeniakom, jest sprowadzana przez moich znajomych, czasami udaje mi sie taniej kupic. Quote
ajlii Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Jasne, już rozumiem. Dziękuję w imieniu Lenki :))) Quote
Ellig Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='mmd']Ja pierdzielę :crazyeye: Przepraszam,ale powala mnie stanowisko fundacji. Jakies wymienne handelki, pies na DT za interwencję, płatne dojazdy... a ja, debil, kase im kiedyś (co prawda dawno temu) wysyłałam. Ja tu nie decyduję, ale oczywiście, że powinniście dziewczynie oddać. No niestety a tymczas jest piekny, ma 5 miesiecy, slodki, spokojny.... Quote
ajlii Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Niestety, transport się przesunie... Zalało tarnowskie tereny i mają sytuację kryzysową, nie ma możliwości wyjazdu w tej chwili. W piątek będziemy znów rozmawiać o ewentualnym terminie. Quote
ajlii Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Lenka - filmik nagrany kilka dni temu. Od tego czasu zdążyła urosnąć... https://picasaweb.google.com/lh/photo/L76KsJx1Ods9ZQyTjs6ejA?feat=directlink Quote
Ewa Marta Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Uważam, że koniecznie trzeba zwrócić Marusi kasę wydaną na ratowanie suni i jej córki. Podobnie jak Ellig powinna dostać zwrot dopłaconej kwoty do transportu (100 zł), bo nakupowała już masę karmy, zbiera kasę na fb i załatwiła tańszy transport:-) Znam ją doskonale, nie będzi się o to kłócić, ale przyzwoitość nakazuje oddać tę stówę. A kmurdz wyściskam dzisiaj osobiście w podziękowaniu za wpłatę bo spędzamy urlop w tym samym miejscu:-) Dwa dni temu już się spotkałyśmy;-) Quote
santino Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 ajlii napisał(a):Rozumiem że zgłaszasz sie właśnie do pomocy? Bo skoro uważasz że to dla innej osoby to nie problem przewieźć dwa spore przerażone szczeniaki na rękach komunikacją miejską, to wierzę że sobie z tym poradzisz. Mogę się zaoferować do pomocy jedynie w weekend, gdyż w tygodniu pracuję w kancelarii prawnej i nie mam możliwość wziąć ze sobą psa. Dziwi mnie po prostu, że ktoś może zająć się przez kilka godzin jednym szczeniakiem, a z zajęciem się dwoma ma problem. I tyle. ajlii napisał(a): Nie, tylko za pośrednictwem telekomunikacji. To również jest kontakt bezpośredni. ajlii napisał(a): Na moim koncie pojawiła się wpłata: 100 zł od kmurdz "dla Lenki i szczeniaków" - serdecznie dziękuję :))) Ellig napisał(a): To ja podalam kmurdz Twoje konto z prosba o pomoc, pieniadze wedlug Jej zyczenia chcialaby ,zeby byly podzielone na 3 szczeniaki.A tak naprawde to myslala o transporcie.Dzisiaj do Niej zadzwonie. Karolina bardzo dziekuje:) Tak, Karolina chciała, żeby było to przekazane na wszystkie psiaki po równo w miarę możliwości Quote
ajlii Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Ewa Marta napisał(a): Podobnie jak Ellig powinna dostać zwrot dopłaconej kwoty do transportu (100 zł), bo nakupowała już masę karmy, zbiera kasę na fb i załatwiła tańszy transport:-) Znam ją doskonale, nie będzi się o to kłócić, ale przyzwoitość nakazuje oddać tę stówę. Dwa razy prosiłam o podanie kwoty do przelewu, którą będę mogła przekazać skarbnikowi. Od Ellig nie dostałam odpowiedzi. Mmd i Ty podajecie różne sumy. No to co ja mam w końcu przekazać skarbnikowi? Myślę że będzie dużo prościej, jeśli skarbnik przeleje zebrane fundusze na konto osoby, która będzie nimi dysponować, rozliczać i w razie potrzeby sama dochodzić komu i ile trzeba przelać. Przepraszam, nie będę tego robić. Nie będę się denerwować i tłumaczyć, bo skabrnik nie zdąży zrobić rozliczenia na czas. Ani udowadniać że nie mam wpływów na swoje prywatne konto wysyłając wyciągi z niego forumowiczom. Jeśli ktoś jest chętny do zajęcia się finasami - proszę o podanie konta na pw, przeleję wszystkie pieniadze z mojego konta oraz poproszę skarbnika by uczynił to samo. Kwestię współpracy ze skarbnikiem SPS zostawiam otwartą, myślę że będzie nadal kontynuowana ze strony Stowarzyszenia. To kolejna mało komfortowa sytuacja związana z finansami w czasie tej akcji. Wcześniej w pewien sposób byłam posądzana o nieuczciwość, bo na moim koncie nie pojawiły się przelewy. Teraz jestem traktowana w równie mało fajny sposób - jakbym przynamniej broniła wypłaty dla Ellig. A cały czas, podkreślę, próbuję dowiedzieć jaką kwotę mam podać skarbnikowi do przelewu. Dlatego proszę o zgłoszenie się chętnego do zajęcia się finansami - chętnie przekażę je w ręce osoby, która zajmie się tym lepiej. santino napisał(a):Mogę się zaoferować do pomocy jedynie w weekend, gdyż w tygodniu pracuję w kancelarii prawnej i nie mam możliwość wziąć ze sobą psa. Dziwi mnie po prostu, że ktoś może zająć się przez kilka godzin jednym szczeniakiem, a z zajęciem się dwoma ma problem. I tyle. Wystarczy uruchomić wyobraźnę. I pomyśleć jak jedna osoba ma wziąć na ręce dwa szczeniaki, ważące po dobrych kilka kg, a potem wsiąść do autobusu. I jechać tak z przesiadkami przez pół Warszawy, w godzinach porannego szczytu - modlać się żeby znalazło sie wolne miejsce, bo nie da się z dwoma szczeniakami na rękach trzymać jeszcze poręczy. I mieć nadzieję, że nikt nie potrąci jej, nie przewróci z tymi szczeniakami na rekach - a one same nie będą wyrywać i próbować uciekać bo wystraszyły się miasta, hałasu i ludzi. Przykro mi, ale ja nie naraziłabym ani wolontariuszki ani szczeniaków na niebezpieczeństwo. Wystarczy że straciłaby kontrolę nad jednym, i w zasadzie nie ma jak go łapać z drugim na rękach. Nie będę też dłużej dyskutować na temat co kto może a co nie nie może czy nie chce. Sama bronisz swoich granic, podając jako argument swoją pracę zawodową która uniemożliwia Ci pomoc w transporcie szczeniaków w tygodniu. Uszanuj więc proszę ograniczenia innych osób, nawet jeśli ich nie rozumiesz. Jakbyś się czuła, gdybyś usłyszała/przeczytała że wzięcie dnia wolnego to przecież żaden problem i przy odrobinie chęci da sie to zrobić dla dobra sprawy? Natomiast na razie sprawa transportu zdechła, z powodu problemów powodziowych w tarnowskim. Quote
mmd Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Szkoda, że sprawa transportu upadła, ale na to nie mamy wpływu. Ajlii - napisałam, że 70, bo tak wynikało z tego wpisu: Ellig napisał(a):(...)padlo pytanie czy mozna doplacic 70 zl? Czekam na Waszą opinie, tych ktorzy wplacali pieniadze.(...) Co do reszty nie mam zdania - żałuję, że nie mogę nijak pomóc. Quote
santino Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 ajlii, wyraziłam swoje zdziwienie i tyle. Nie odbieraj każdego postu, jak atak na siebie, bo nie o to chodzi. Nie zamierzam się z Tobą kłócić, choć wg mnie wątek jest prowadzony dość chaotycznie. Nie napisałaś na początku / albo ja nie zrozumiałam, że trzeba gdzieś jechać z dwoma szczeniakami komunikacją miejską. Nadal nie widzę większego problemu z zabraniem się z dwoma szczeniakami, zamiast z jednym, ale fakt - to tylko moje zdanie. Ja mam ograniczenia wynikające z pracy zawodowej, być może ktoś ma inne. Ok. Czy mogę w takim razie uzyskać odpowiedź na jakim etapie obecnie jesteśmy? Tarnowskie zalało, więc transport padł. Ale czy istnieje szansa na transport z p. Pawłem w innym terminie, czy w ogóle odpada? I teraz chciałam dopytać, bo autentycznie nie pamiętam: czy to Ty oferowałaś, że za zwrot kosztów Twój tz może pojechać z nimi do Nowego Sącza? Czy to był ktoś inny (kto)? Quote
Ellig Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 mmd napisał(a):Szkoda, że sprawa transportu upadła, ale na to nie mamy wpływu. Ajlii - napisałam, że 70, bo tak wynikało z tego wpisu: Co do reszty nie mam zdania - żałuję, że nie mogę nijak pomóc. Tak prosilam tylko o zwrot 70 zl za oplaty na autostradzie sama dolozylam jeszcze 30 zl do transportu ale to napisalam ,ze biore na siebie. I to bylo pytanie ???? Wczoraj dotarla karma i zabawka , ktore kupilam dla szczeniakow na Dt u ataK, mam nadzieje,ze to potwierdzi. Nikt tu nikogo nie oskarza o jakies oszustwa,najwazniejsze jest dobro psow po to tu jestesmy. Ale chyba nie powinny tez nikogo dziwic pytania ile pieniedzy jest na koncie, co teraz mamy robic? Czy stac nas na platny transport? Co z matka husky?Podobno dzisiaj zostala odlowiona i pojechala za oplata do Azylu, skad wziac pieniadze na oplacenie Azylu i transport jak najszybszy do Poznania? Byl bezplatny transport do Łodzi, potem Rotka miala pojechac dalej do Nowego S. Pojawila sie propozycja bezplatnego transportu , do ajlii zadzwonil Pan Pawel A. Teraz wazne jest na czym stoimy, na co nas stac, kiedy szczeniaki pojada do domu. Ja zrobilam ile moglam zebralam pieniadze na Fb , jeszcze ludzie wplacaja ale nie wim ile? Kupilam karme dla wszystkich szczeniakow i doplacilam 100 zl do transportu. Szukajmy pomocy i rozwiazan. Sama nie jestem wstanie zdobyc pieniedzy na wszystko. Quote
Ellig Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='ajlii'] Od Ellig nie dostałam odpowiedzi. Mmd i Ty podajecie różne sumy. No to co ja mam w końcu przekazać skarbnikowi? Dziekuje ale poniewaz wlasnie w tej chwili Aleksandra R. zaproponowala w weekend przewiezienie szczeniakow z Warszawy do Nowego Sącza po kosztach paliwa czyli okolo 320 zl Warszawa-Nowy Sącz-Warszawa, to ja bardzo dziekuje za zwrot moich kosztow z poprzedniego transportu. Czyli ,zeby bylo jasno: Do rozliczenia :Ellig wplata 100zl transport do Leszna ( czy przyslac wyciag bankowy?) Marusia moze bez problemu dostarczyc szczeniaki w weekend do Warszawy. A ataK moze je rowniez bez problemu w weekend odebrac ( wejdzie na dogo ale ma klopoty z internetem). To juz jest omowione i z tym nie ma problemu. Nie wiemy tylko ile ostatecznie zebralo sie pieniedzy na koncie, czy wystarczy na transport? Ja oczywiscie moge poprosic znajomych o pozyczke i znowu zaliczkowac transport . Nareszcie szczeniaki beda w DT. Powoli kroi sie tez transport dla matki-husky. Suka husky zostala odlowiona i po pertraktacjach moich z Azylem zabrana do Azylu, nie bedze trzeba placic za pobyt husky w azylu to tez udalo mi sie "wymusic" , ciezki dzien. Spaniel wraca do domu tak postanowil Azyl.Poniewaz znalezli sie wlasciele psa. Quote
Ellig Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Czy moge ostatecnie potwierdzic transport na sobote? Pilna sprawa:) Quote
santino Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Ellig']Dziekuje ale poniewaz wlasnie w tej chwili Aleksandra R. zaproponowala w weekend przewiezienie szczeniakow z Warszawy do Nowego Sącza po kosztach paliwa czyli okolo 320 zl Warszawa-Nowy Sącz-Warszawa, to ja bardzo dziekuje za zwrot moich kosztow z poprzedniego transportu. Czyli ,zeby bylo jasno: Do rozliczenia :Ellig wplata 100zl transport do Leszna ( czy przyslac wyciag bankowy?) Marusia moze bez problemu dostarczyc szczeniaki w weekend do Warszawy. A ataK moze je rowniez bez problemu w weekend odebrac ( wejdzie na dogo ale ma klopoty z internetem). To juz jest omowione i z tym nie ma problemu. Nie wiemy tylko ile ostatecznie zebralo sie pieniedzy na koncie, czy wystarczy na transport? Ja oczywiscie moge poprosic znajomych o pozyczke i znowu zaliczkowac transport . Nareszcie szczeniaki beda w DT. Powoli kroi sie tez transport dla matki-husky. Suka husky zostala odlowiona i po pertraktacjach moich z Azylem zabrana do Azylu, nie bedze trzeba placic za pobyt husky w azylu to tez udalo mi sie "wymusic" , ciezki dzien. Spaniel wraca do domu tak postanowil Azyl.Poniewaz znalezli sie wlasciele psa. Ellig, jesteś cudownym człowiekiem!!!! Gdyby były jakieś problemy to weekend mogę pomóc w transporcie dziewczyn na trasie Mińsk-Warszawa. Cieszę się, że wszystko uzgodnione!!!! :):):):):):):) Quote
Ellig Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='santino']Ellig, jesteś cudownym człowiekiem!!!! Gdyby były jakieś problemy to weekend mogę pomóc w transporcie dziewczyn na trasie Mińsk-Warszawa. Cieszę się, że wszystko uzgodnione!!!! :):):):):):):) Dziekuje za propozycje w razie co bede dzwonila. Quote
ajlii Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Przepraszam, ale nadal nie rozumiem tych zwrotów i zaliczek, szczególnie że pojawiają się różne kwoty. Jestem dyskalkulikiem. Dlatego żeby było prościej - przelewam na konto Ellig 487 zł. To kwota zgromadzona do tej pory na moim koncie oraz koncie SPS do czwartku 21.07 - pomniejszona o wpłaty na Lenkę oraz 200 zł zwrotu zaliczki na transport do Leszna. Ellig - proszę, odlicz od niej to co dopłaciłaś do transportu do Leszna oraz ureguluj od razu z tych funduszy transport do Nowego Sącza (przynajmniej tyle ile się da). Pod koniec tygodnia będę miała informacje ile jeszcze pieniedzy wpłyneło na konto SPS - poproszę skarbnika by przelał je bezpośrednio do Ciebie. Czy sprawa transportu do Nowego Sącza jest pewna? Bo muszę w razie czego odpowiedzieć na ofertę ze starostwa tarnowskiego - w piątek miał być uzgadniany ewentualny termin. Quote
Ewa Marta Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 ajlii napisał(a):Dwa razy prosiłam o podanie kwoty do przelewu, którą będę mogła przekazać skarbnikowi. Od Ellig nie dostałam odpowiedzi. Mmd i Ty podajecie różne sumy. No to co ja mam w końcu przekazać skarbnikowi? Myślę że będzie dużo prościej, jeśli skarbnik przeleje zebrane fundusze na konto osoby, która będzie nimi dysponować, rozliczać i w razie potrzeby sama dochodzić komu i ile trzeba przelać. Przepraszam, nie będę tego robić. Nie będę się denerwować i tłumaczyć, bo skabrnik nie zdąży zrobić rozliczenia na czas. Ani udowadniać że nie mam wpływów na swoje prywatne konto wysyłając wyciągi z niego forumowiczom. Jeśli ktoś jest chętny do zajęcia się finasami - proszę o podanie konta na pw, przeleję wszystkie pieniadze z mojego konta oraz poproszę skarbnika by uczynił to samo. Kwestię współpracy ze skarbnikiem SPS zostawiam otwartą, myślę że będzie nadal kontynuowana ze strony Stowarzyszenia. To kolejna mało komfortowa sytuacja związana z finansami w czasie tej akcji. Wcześniej w pewien sposób byłam posądzana o nieuczciwość, bo na moim koncie nie pojawiły się przelewy. Teraz jestem traktowana w równie mało fajny sposób - jakbym przynamniej broniła wypłaty dla Ellig. A cały czas, podkreślę, próbuję dowiedzieć jaką kwotę mam podać skarbnikowi do przelewu. Dlatego proszę o zgłoszenie się chętnego do zajęcia się finansami - chętnie przekażę je w ręce osoby, która zajmie się tym lepiej. Ajlii, spokojnie proszę. Nikt nie podważa Twojej uczciwości, jedynie wypowiadamy się w kwestii co należałoby i komu oddać. Doczytałam, że Ellig dopłaciła do transportu 100 zł i taką kwotę napisałam. Nie śledziłam wątku na bieżąco, bo jestem na urlopie i każde wchodzenie do internetu to wyciąganie z przyczepy schowanego notebooka, podłączanie się do kabli, modemu itp i wpadanie tu, żeby poczytać co u maluchów i ich mamy. Nikt Cię o nic nie podejrzewa, a prośba o zapisywanie wpłat na bieżąco bierze się stąd, że masa ludzi po wpłaceniu kasy chce natychmiast widzieć jej wpływ na wątku, na co nie mamy wpływu. Odpuśćmy eomcje, cieszmy się, że znalazła się piąta mała sunia i zostala uratowana przed łańcuchem, wielką sprawą jest tez odłowienie suni, która po przewiezieniu do Poznania będzie miała szansę na socjalizację i lepsze życie... Domki dla maluchów znalazły się błyskawicznie, teraz pozostaje sprawa dowiezienia ich na miejsce i trzeba się tylko cieszyć, a nie kłócić:-) Jadłam dzisiaj obiad z kmurdz i rozmawiałyśmy o szczeniaczkach i suni. Ona wpłaciła kaskę na ratowanie psiaków, nie ma znaczenia, czy przeznaczone zostaną na transport mamy, czy na maluchy. Ma tą samą sytuację co ja, wpada na dogo sporadycznie i może nie wszystko dokładnie opisala w przelewie. Generalnie rozmawiala o wpłacie z Ellig i utrzymuje, że pieniądze mogą spokojnie iść na transport. Myśłę zresztą, że nie ma co rozdzielać na co jakie pieniądze idą, bo w końcu chodzi o szczęśliwe zakończenie dla całej psiej rodzinki. Do niej zaliczam również Lenkę, która również powinna korzystać z zebranych pieniędzy. Wątek mam nadzieję szybko zostanie zakończony, kiedy maluchy znajdą własne domki. Quote
santino Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Ellig']Dziekuje ale poniewaz wlasnie w tej chwili Aleksandra R. zaproponowala w weekend przewiezienie szczeniakow z Warszawy do Nowego Sącza po kosztach paliwa czyli okolo 320 zl Warszawa-Nowy Sącz-Warszawa, (...) [quote name='ajlii'](...) 487 zł. To kwota zgromadzona do tej pory (...) Fantastycznie!!! Czyli jest na transport!!! :) Quote
Recommended Posts