Ellig Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='Ellig']Zadzwonie do Ciebie. Rotka jest nadal tam gdzie byla czyli u K. pod Minskiem, w niedziele pojedzie do Łodzi/ do ajlii/ razem z chlopakami, chyba ze uda sie dograc transport zaproponowany przez Majke Jezowska. Bede inofrmowac.:) Bardzo dziekuje Majce Jezowskiej za propozycje bezplatnego przewiezienia, dzisiaj Rotki od K. do DT u ataK ale niestety K. jest na badaniach i bedzie w domu dopiero poznym wieczorem. Nie ma kto wydac Rotki. Quote
Ellig Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ellig napisał(a):Poprosze bardzo o wplaty z nazwiskami na maila to wazne, musze zrobic rozliczenie na FB. 100 zł Agnieszka B. "transport", czy napewno Agnieszka B, czy nie przypadkiem Agnieszka SZ,bo Agnieszka Szulim wplacila 100 zl?Jak jednak Agnieszka B. to tym lepiej bo bedzie jeszcze 100zl:) Dziekije za maila ale zabraklo zalacznika, mnie tez sie juz tak zdazylo:) Quote
ajlii Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Ellig napisał(a):Dziekije za maila ale zabraklo zalacznika, mnie tez sie juz tak zdazylo:) Zaraz wyśle ponownie. Czyli jednak wszystkie szczeniaki jadą w niedzielę? Czy Aleksandra da radę je odebrać ze Stanisławowa skoro K. ma zepsuty samochód? Ja już nie mam kogo prosić, wszyscy albo w rozjazdach albo nie są w stanie zaangażować się jeszcze w tą sprawę. Napiszę jeszcze na transportowym. Quote
Ellig Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ajlii napisał(a):Zaraz wyśle ponownie. Czyli jednak wszystkie szczeniaki jadą w niedzielę? Czy Aleksandra da radę je odebrać ze Stanisławowa skoro K. ma zepsuty samochód? Ja już nie mam kogo prosić, wszyscy albo w rozjazdach albo nie są w stanie zaangażować się jeszcze w tą sprawę. Napiszę jeszcze na transportowym. Dziekuje. :)Aleksandra nie odbierze szczeniakow ze Stanislawoawa bo to jest dodatkowe 100km. K. kogos szuka do pomocy w niedziele....Jestem dobej mysli i trzymam kciuki. Edit: dostalam sms od Kasi ,ze juz jest umowiona z Aleksandra na niedziele. Quote
ajlii Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Na transportowym jest odpowiedź. Wieczorem będę wiedziała czy będzie taka możliwość. Quote
ajlii Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Rozmawiałam z K. - przywiezie szczeniaki w niedzielę rano do Warszawy. Jest już umówiona z Aleksandrą. Poprosiłam K. o zakup obróżek i wpinek do pasów bezpieczeństwa i/lub smyczy dla szczeniaków, oraz kocyka lub ręcznika. Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Ellig']kolejna wplata z FB [FONT=Arial]MaŁgorzata Ż.- Poszły przelewem wczoraj /20 lipca/ konto Stowarzyszenia [/FONT]Alina S. Przelewy dla Lenki i jej rodzenstwa juz poszly /18-19 lipca/ Anna O. E. , brat namówiony przelew poszedł 22 lipca:) E. Bardzo prosze podziekowac od mnie i szczeniakow:)Sciskam serdecznie♥ W zwiazku z tym ,ze udalo sie zebrac pieniadze na transport i jeszcze nadal pieniadze splywaja, prosze o zwrot zaliczki 200 zl na transport chlopakow,konto wyslane mailem wraz z potwierdzeniem mojej wplaty dla Aleksandry. ELxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeKONTO 40336921 Szczegóły wykonanej operacji Data operacji 21-07-2011 Data księgowania 21-07-2011 Numer operacji 2326 Rodzaj operacji PRZELEW ZEWNĘTRZNY WYCHODZĄCY Tytuł operacji ZA BENZYNE Rachunek odbiorcy 30 1140 20xxxxxxxxxxxxxxxxx Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy ALEKSANDRA RAFxxxxxxxx Adres odbiorcy (ulica) Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy Rachunek nadawcy 62 1140 2004 xxxxxxxxxxxxx Nazwa/imię i nazwisko nadawcy ELxxxxxxxxxx Adres nadawcy (ulica) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kod pocztowy, miejscowość nadawcy xxxxxxxxxxxxxxxxx Kwota operacji 200,00 PLN Saldo po operacji xxxxxxxxxxxxxx Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Ellig']Akcja na Facebook-u [FONT=Arial]An D.- dorzuciłam, ale mało, bo dużo akcji pomocowych było... Trzymam kciuki, bardzo za powodzenie w odłowieniu suni...[/FONT] [FONT=Arial]Ewa G.- do przelewu dołączam głaski dla piesków na drogę do lepszego życia[/FONT] [FONT=Arial]Anna W.-poszła wpłata ![/FONT] [FONT=Arial]Niosę Pomoc-Słuchaj, to jak przyjdzie kasa ode mnie, zabierz ją na paliwo[/FONT] [FONT=Arial]Cen Cia- wpłaciłam coś i od siebie, chciałabym wysłać karmę, na jaki adres?[/FONT] [FONT=Arial]/podalam adres ajlii/[/FONT] [FONT=Arial]Iwona K.- Wysyłam 50 zł, tylko tak mogę pomóc. Trzymam kciuki za nowe domki dla psiaków.[/FONT] [FONT=Arial]Sos Dla Zwierząt[/FONT] [FONT=Arial]Jesteśmy już po rozmowie tel , Oferujemy pomoc, bo wiem jak dzielna jest dziewczyna, która psy przygarnęła.Pomóżmy, bo jest potrzeba i karmy i wszystkiego co się da.Ze swojej strony także pomożemy. Podajcie jakieś konto, może choć po 5 zł, 10 zł uzbieramy jakąś kwotę na bieżące potrzeby.Trzeba się dzielić.My możemy pomóc w resocjalizacji suczki i bierzemy to na siebie razem z jej pobytem.Oto nasza deklaracja, bo wiem , że bywało różnie.Jesteśmy w kontakcie.Maja podaj konto, każdy chętnie wpłaci za dobre serce i empatię.[/FONT] [FONT=Arial]Anna O.- witaminki, kupione i wyslane[/FONT] [FONT=Arial]Veronika K.[/FONT][FONT=Arial]-przelalam 50 zl bo tyle moge na razie.[/FONT] [FONT=Arial]Agnieszka Sz.[/FONT][FONT=Arial]- 100zł[/FONT] [FONT=Arial]Arleta P.[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]50 zl[/FONT][FONT=Arial]wysylam w poniedziałek[/FONT] [FONT=Arial]Karolina M.[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]przeslę ?[/FONT] [quote name='Ellig']kolejna wplata z FB [FONT=Arial]MaŁgorzata Ż. Poszły przelewem wczoraj /20 lipca/ konto Stowarzyszenia[/FONT] [quote name='Ellig']kolejna wplata z FB [FONT=Arial]MaŁgorzata Ż.- Poszły przelewem wczoraj /20 lipca/ konto Stowarzyszenia [/FONT]Alina S. Przelewy dla Lenki i jej rodzenstwa juz poszly /18-19 lipca/ [quote name='Ellig']Karolina Blecharczyk Od Kotów poszlo / 21 lipca/ konto Stowarzyszenia [quote name='Ellig']Anna O. E. , brat namówiony przelew poszedł 22 lipca:) E. Bardzo prosze podziekowac od mnie i szczeniakow:)Sciskam serdecznie♥ W zwiazku z tym ,ze udalo sie zebrac pieniadze na transport i jeszcze nadal pieniadze splywaja, prosze o zwrot zaliczki 200 zl na transport chlopakow,konto wyslane mailem wraz z potwierdzeniem mojej wplaty dla Aleksandry. ELxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeKONTO 40336921 Szczegóły wykonanej operacji Data operacji 21-07-2011 Data księgowania 21-07-2011 Numer operacji 2326 Rodzaj operacji PRZELEW ZEWNĘTRZNY WYCHODZĄCY Tytuł operacji ZA BENZYNE Rachunek odbiorcy 30 1140 20xxxxxxxxxxxxxxxxx Nazwa/imię i nazwisko odbiorcy ALEKSANDRA RAFxxxxxxxx Adres odbiorcy (ulica) Kod pocztowy, miejscowość odbiorcy Rachunek nadawcy 62 1140 2004 xxxxxxxxxxxxx Nazwa/imię i nazwisko nadawcy ELxxxxxxxxxx Adres nadawcy (ulica) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kod pocztowy, miejscowość nadawcy xxxxxxxxxxxxxxxxx Kwota operacji 200,00 PLN Saldo po operacji xxxxxxxxxxxxxx Dziekuje wszystkim za pomoc, wplaty i za to ze przyszli tutaj na moje zaproszenie:)Dzisiaj jest wiecej pieniedzy:) Quote
ataK Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 A co z tym ewentualnym transportem do Tarnowa? Czy nie dałoby się znaleźć kogoś z Tarnowa, żeby za zwrot paliwa odebrał Małą i dowiózł do Sącza? To już naprawdę niedaleko... Znowu kłania mi się brak samochodu :( Quote
ajlii Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Ellig napisał(a): W zwiazku z tym ,ze udalo sie zebrac pieniadze na transport i jeszcze nadal pieniadze splywaja, prosze o zwrot zaliczki 200 zl na transport chlopakow,konto wyslane mailem wraz z potwierdzeniem mojej wplaty dla Aleksandry. Nr konta przekazany skarbnikowi SPS. Przelew, biorąc pod uwagę że jest weekend, powinien być zrealizowany w poniedziałek lub wtorek. Quote
ajlii Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Przed chwilą odebrałam telefon ze starostwa powiatowego Tarnowa... Mamy transport dla Rotki - z Warszawy do Nowego Sącza!!! Bepłatnie. Pod koniec przyszłego tygodnia. Rotka będzie vipem :) Pojedzie służbowym samochodem :) A wszystko dzięki uprzejmości i dobremu serce p. Pawła Augustyna :) Quote
ataK Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Świetnie :) Czyli nie jedzie jutro z braćmi? Przez tydzień będzie jeszcze tam, gdzie jest teraz? Quote
ajlii Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 ataK napisał(a):Świetnie :) Czyli nie jedzie jutro z braćmi? Przez tydzień będzie jeszcze tam, gdzie jest teraz? Tak. Nie ma sensu jej przywozić do Koluszek na kilka dni, i za chwilę szukać transportu do Warszawy. A Tobie pasuje przyjecie Rotki w czwartek, piątek lub sobotę? Dokładny termin transportu będę znała dopiero we wtorek. Nie mogę narazie dodzwonić się K. żeby jutro nie brała Rotki. Rotkę postaramy się wysłać w obróżce/szelkach, ze smyczą, wpinką i kocykiem. Co jeszcze potrzebujesz dla niej? Macia - to same pytanie - co potrzebujesz dla chłopaków? Quote
Macia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Nic nie potrzebuję. Wszystko już czeka więc ok. Quote
ataK Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 ajlii napisał(a):Tak. Nie ma sensu jej przywozić do Koluszek na kilka dni, i za chwilę szukać transportu do Warszawy. A Tobie pasuje przyjecie Rotki w czwartek, piątek lub sobotę? Dokładny termin transportu będę znała dopiero we wtorek. Nie mogę narazie dodzwonić się K. żeby jutro nie brała Rotki. Rotkę postaramy się wysłać w obróżce/szelkach, ze smyczą, wpinką i kocykiem. Co jeszcze potrzebujesz dla niej? Macia - to same pytanie - co potrzebujesz dla chłopaków? Pasuje każdy dzień, im szybciej, tym dla niej lepiej... Niczego więcej nie potrzebuję :) Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 mmd napisał(a):Wspaniale :) Paweł A. pomaga jak tylko moze:) Dobrze ,ze zadzwonil ja powiadomie Aleksandre ,ze bedzie jechala prosto do Leszna.:) Quote
ajlii Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Będę na dniach zamawiać karmę dla Lenki. Zebrana kwota pozwala na zakup dużego worka dobrej karmy :))) Dziękuję w imieniu Lenki :))) Lena dostaje obecnie witaminy i je karmę dla dorosłych psów, ale wiadomo że skład szczenięcej jest lepiej dobrany do potrzeb szybko rosnącego organizmu. Zastanawiam się jak duża może być Lena w przyszłości. Wiadomo że matka husky, ojciec pewnie żółty ;) Możliwe że uda się kupić naprawdę dobrą karmę, z rabatem - dzięki któremu wyjdzie koszt zbliżony do średniej jakościowo karmy. Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ellig napisał(a):Paweł A. pomaga jak tylko moze:) Dobrze ,ze zadzwonil ja powiadomie Aleksandre ,ze bedzie jechala prosto do Leszna.:) Aleksandra zawiadomiona pojedzie jutro prosto do Leszna. Quote
Macia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 To teraz jedynie pozostaje czekanie na chłopaków. Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Macia napisał(a):To teraz jedynie pozostaje czekanie na chłopaków. Oczywiscie :):):) Quote
ajlii Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Tak, K. wie żeby nie brać Rotki do Warszawy. Wie też o transporcie do Nowego Sącza pod koniec tygodnia. K. - dla niewtajemniczonych to osoba, która znalazła szczeniaki i dała im początkowo schronienie. Ale ze względu na warunki w których mieszka i poważne problemy ze zdrowiem, nie jest w stanie nimi się opiekować. K. prosiła, żeby przekazać wszystkim serdecznie podziękowania za pomoc dla szczeniaków i pozostałych 13 bid którymi się opiekuje. Ja dodam tylko, że w czasie dzisiejszej rozmowy zauważyłam dużą zmianę w głosie, sposobie mówienia itp u K. Już nie brzmi jak osoba załamana, zrozpaczona, bez perspektyw na przyszłość. Ta pomoc dla psiaków bardzo pomogła Jej samej - przede wszystkim poprzez wsparcie i poczucie że nie jest sama... Za to dziękujemy Wam również. Ze spraw formalnych - przyszły witaminki dla szczeniaków (4 opakowania). Nie wiem od kogo jest to prezent. 3 opakowania pojadą dalej ze szczeniakami do Leszna i Nowego Sącza, jedno zostanie u K. na wszelki wypadek. Z skarpety Lenki zamówiłam karmę - po rabacie (dziękuję Malibo57) mamy worek 15 kg Vitake dla szczeniaków za 169 zł. Dziękuję wszystkim którzy złożyli się na Lenkową pełną miseczkę :) Quote
Macia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ja bym poprosiła, jeśli jest taka możliwość o zostawienie witaminek dla moich chłopaków dla K. Zawsze się przydadzą, jak nie dla jednych, to innych psiaków. U mnie wszystko jest, a szkoda żeby tylko miejsce zajmowały. Quote
Ellig Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='ajlii'] Ze spraw formalnych - przyszły witaminki dla szczeniaków (4 opakowania). Nie wiem od kogo jest to prezent. 3 opakowania pojadą dalej ze szczeniakami do Leszna i Nowego Sącza, jedno zostanie u K. na wszelki wypadek. Anna Opała z FB przyslala witaminy i prosila zeby 3 opakowania zostaly u K,poniewaz, Macia pisala ,ze nie chce zadnych rzeczy. Quote
Recommended Posts