Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety nie da rady. Ja jestem w tym czasie na roczku cały dzień, a Ania nie ma aktualnie auta. Gdyby była możliwość dojechać gdzieś dałabym znać.
Już napisałam do Aleksandry.

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Macia napisał(a):
Niestety nie da rady. Ja jestem w tym czasie na roczku cały dzień, a Ania nie ma aktualnie auta. Gdyby była możliwość dojechać gdzieś dałabym znać.
Już napisałam do Aleksandry.

Dziekuje, Macia bardzo. Rozumiem ,ze juz macie kontakt:)Ze Ania bedzie czekala.

Posted

Na moje konto wpłynęło 15 zł od WiosnaA "dla szczeniaczków" - dziękuję serdecznie :))))

Piesek miał "robocze" imię Feler, bo tak go określili nie doszli adoptujący. W końcu jakiś zepsuty musi być, skoro każde oko w innym kolorze ;) I nie wiadomo czy przez to "będzie załatwiał koty", bo takie miał mieć zadanie...

Co do odbioru Rotki - jesteśmy już umówieni na trasie.

Posted

ajlii napisał(a):
Na moje konto wpłynęło 15 zł od WiosnaA "dla szczeniaczków" - dziękuję serdecznie :))))

Piesek miał "robocze" imię Feler, bo tak go określili nie doszli adoptujący. W końcu jakiś zepsuty musi być, skoro każde oko w innym kolorze ;) I nie wiadomo czy przez to "będzie załatwiał koty", bo takie miał mieć zadanie...

Co do odbioru Rotki - jesteśmy już umówieni na trasie.

Swietnie, Na FB po prostu uwazaja ze jest sliczny a to imie Feler to dstrasza, wiadomo ,ze i tak jak znajdzie dom to bedzie nosil inne imie.

Posted

[quote name='Ellig']Akcja na Facebook-u

[FONT=Arial]An D.- dorzuciłam, ale mało, bo dużo akcji pomocowych było... Trzymam kciuki, bardzo za powodzenie w odłowieniu suni...[/FONT]

[FONT=Arial]Ewa G.- do przelewu dołączam głaski dla piesków na drogę do lepszego życia[/FONT]
[FONT=Arial]Anna W.-poszła wpłata ![/FONT]

[FONT=Arial]Niosę Pomoc-Słuchaj, to jak przyjdzie kasa ode mnie, zabierz ją na paliwo[/FONT]

[FONT=Arial]Cen Cia- wpłaciłam coś i od siebie, chciałabym wysłać karmę, na jaki adres?[/FONT]
[FONT=Arial]/podalam adres ajlii/[/FONT]

[FONT=Arial]Iwona K.- Wysyłam 50 zł, tylko tak mogę pomóc. Trzymam kciuki za nowe domki dla psiaków.[/FONT]

[FONT=Arial]Sos Dla Zwierząt[/FONT]

[FONT=Arial]Jesteśmy już po rozmowie tel , Oferujemy pomoc, bo wiem jak dzielna jest dziewczyna, która psy przygarnęła.Pomóżmy, bo jest potrzeba i karmy i wszystkiego co się da.Ze swojej strony także pomożemy. Podajcie jakieś konto, może choć po 5 zł, 10 zł uzbieramy jakąś kwotę na bieżące potrzeby.Trzeba się dzielić.My możemy pomóc w resocjalizacji suczki i bierzemy to na siebie razem z jej pobytem.Oto nasza deklaracja, bo wiem , że bywało różnie.Jesteśmy w kontakcie.Maja podaj konto, każdy chętnie wpłaci za dobre serce i empatię.[/FONT]

[FONT=Arial]Anna O.- witaminki, kupione i wyslane[/FONT]

[FONT=Arial]Veronika K.[/FONT][FONT=Arial]-przelalam 50 zl bo tyle moge na razie.[/FONT]

[FONT=Arial]Agnieszka Sz.[/FONT][FONT=Arial]- 100zł[/FONT]

[FONT=Arial]Arleta P.[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]50 zl[/FONT][FONT=Arial]wysylam w poniedziałek[/FONT]

[FONT=Arial]Karolina M.[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]przeslę ?[/FONT]

[quote name='Ellig']kolejna wplata z FB

[FONT=Arial]MaŁgorzata Ż.- Poszły przelewem wczoraj /20 lipca/ konto Stowarzyszenia

[/FONT]
Alina S.
Przelewy dla Lenki i jej rodzenstwa juz poszly /18-19 lipca/

Karolina Blecharczyk Od Kotów poszlo / 21 lipca/ konto Stowarzyszenia

Posted

Chłopaki na pewno u mnie dostaną nowe imiona. Zwykle są one dosyć dziwne, ale przynajmniej łatwe do zapamiętania. Ostatnia była Kinia-Cukinia, Zuzia, Kluska i rodzeństwo Karolek, Karolinka i Kalinka. Feler i Czupurek to numery 29 i 30 jeśli chodzi o moje tymczasy. Taki imiona przypominają, że są one u mnie tylko na jakiś czas. Dzisiaj podesłałam mamie szczeniaki i jej jedyne pytanie to: A ten co wygląda jak świnka morska jedzie do nas? Ucieszyła się, że tak.

Posted

Macia napisał(a):
Chłopaki na pewno u mnie dostaną nowe imiona. Zwykle są one dosyć dziwne, ale przynajmniej łatwe do zapamiętania. Ostatnia była Kinia-Cukinia, Zuzia, Kluska i rodzeństwo Karolek, Karolinka i Kalinka. Feler i Czupurek to numery 29 i 30 jeśli chodzi o moje tymczasy. Taki imiona przypominają, że są one u mnie tylko na jakiś czas. Dzisiaj podesłałam mamie szczeniaki i jej jedyne pytanie to: A ten co wygląda jak świnka morska jedzie do nas? Ucieszyła się, że tak.

Fajnie, rzeczywiscie ma cos ze swinki morskiej:)

Posted

30, ale w ciągu niecałych 2 lat więc nie jest to dużo. Z tych 30 tylko cztery to były dorosłe (z przypadku całkiem), reszta szczeniory. Moje psy mają radochę.

Posted

Skarbnik SPS dotarł już do domu i wysłał wyciąg z konta SPS.

Wpłaty:
50 zł Alina S. "dla szczeniaków"
30 zł Alina S. "dla Lenki"
8 zł Beata J. "dla szczeniaków"
20 zł Aneta Ewa D. "dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
25 zł Anna Teresa W. "dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
80 zł Magdalena Maria K. "dla Lenki"
15 zł Agata Katarzyna M. "transport"
100 zł Agnieszka B. "transport"
159 zł Małgorzata Ż-K ""dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
20 zł Małgorzata C. ""dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
10 zł Aurelia S. "transport - na szczeniaki"
40 zł Ewa G. "transport"

Czyli łącznie... + 557 zł :))))))))
W tym 447 zł ogólnie na szczeniaki lub transport i 110 zł dla Lenki.

Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękuję :)))

W pierwszym poście jest rozliczenie wpłat i wydatków.
Wpłaty zatytułowane "na szczeniaki", "na transport" lub "dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky" wpisuję do ogólnego rozliczenia psiej rodziny. Z nich możemy opłacić transporty szczeniaków, zakupić karmę do BDT u AtaK, sfinasować wizyty u weterynarzy, niezbędne badania czy szczepienia. Oraz spróbować zebrać fundusze na odłowienie matki przez profesjonalistę i jej transport do Poznania.
Później możemy utworzyć osobne skarpety dla szczeniaków w poszczególnych DT, gdyby ktoś chciał wesprzeć konkretnego malca (tak jak teraz ma tylko Lenka).
Wpłaty zatytułowane "dla Lenki" są rozliczane obecnie osobno. Lenka dostała takie wsparcie, że możemy zamówić worek porządnej karmy dla szczeniaków :)))
Dla porządku rozdzielam pierwszą wpłatę na pomoc szczeniakom - od Ewy Marty - zgodnie z Jej wytycznymi (po 25 zł na każdego malucha).

Posted

No teraz to moja dusza księgowego jest zaspokojona :) Cały dzień myślałam, gdzie ta kasa polazła ;)
Ale super! Ellig znowu wyczarowała cud :)

Posted

Nigdzie nie polazła, tylko sobie spokojnie spływała. Skarbnik będzie co parę dni sprawdzać stan konta Stowarzyszenia i jeśli coś wpłynie, to da znać.

Fundusze postaram sie rozliczać - ale byłabym wdzięczna za sprawdzanie czy wszystko jest dobrze policzone. Jestem dyskalkulikiem (podobno problem jak dysortografia, ale z liczbami) i często robię nieświadome błędy.

Natomiast mój problem telefoniczny trwa nadal. Trzeba ściągnąć nowe oprogramowanie, a to chwilę potrwa z przyczyn logistycznych. Nadal mogę jedynie odbierać połączenia (ten przycisk jest akurat na obudowie), ale nie mogę dzwonić, odczytywać ani wysyłać sms, korzystać z książki kontaktów itp.
Zanim zawiesił się system, przyszło kilka sms z pytaniami o szczeniaki (np. gdzie są), ale nie zdążyłam odpowiedzieć.

Rotka pojawi się u mnie w niedzielę - mój mąż umówił się z osobą wiozącą szczeniaki dalej do Leszna na trasie. Sunia może u mnie pomieszkać przez kilka dni. Jeśli znajdzie się do końca przyszłego tygodnia tranport bezpłatny lub łączony do Nowego Sącza, to wogóle byłoby fajnie. Napiszę narazie na transportowym.

Posted

Tak czy owak, powiało optymizmem :) Bardzo się cieszę, że idzie do przodu.

Z transportem może coś się trafi, okres wakacyjny jest. Za kilka dni zacznę słać kasę z bazarku do Skarbonki, więc chociaż teraz jest pusto, to myślę, że stamtąd też przyjdzie troszkę.

Posted

[quote name='ajlii']Skarbnik SPS dotarł już do domu i wysłał wyciąg z konta SPS.

Wpłaty:
50 zł Alina S. "dla szczeniaków"
30 zł Alina S. "dla Lenki"
8 zł Beata J. "dla szczeniaków"
20 zł Aneta Ewa D. "dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
25 zł Anna Teresa W. "dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
80 zł Magdalena Maria K. "dla Lenki"
15 zł Agata Katarzyna M. "transport"
100 zł Agnieszka B. "transport"
159 zł Małgorzata Ż-K ""dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
20 zł Małgorzata C. ""dla szczeniaków/dla Lenki/dla matki husky"
10 zł Aurelia S. "transport - na szczeniaki"
40 zł Ewa G. "transport"

Czyli łącznie... + 557 zł :))))))))
W tym 447 zł ogólnie na szczeniaki lub transport i 110 zł dla Lenki.

[B]Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękuję :)))[/B
Poprosze bardzo o wplaty z nazwiskami na maila to wazne, musze zrobic rozliczenie na FB.
100 zł Agnieszka B. "transport", czy napewno Agnieszka B, czy nie przypadkiem Agnieszka SZ,bo Agnieszka Szulim wplacila 100 zl?Jak jednak Agnieszka B. to tym lepiej bo bedzie jeszcze 100zl:)

Posted

Gotowe do wpisu:)

BENTO KRONEN HAPPY LIFE JUNIOR 10 kg
i doroslych psow Karma dla Psa Crunchy Basic Menu 40 kg
oraz 12 puszek CLASSIC DOG • KURCZAK I INDYK • 1230 g

Posted

Pojawila sie szansa bezposredniego transportu Rotki do Nowego Sącza, zapropnowala mi taka opcje Majka Jezowska, niestety nie wiem czy sie uda wszystko zgrac bo wczoraj nie moglam dodzwonic sie do ajlii,/zajety numer/lub znowu klopoty z telefonem, wyslalam sms. Dzisiaj rano udalo mi sie skontaktowac z ajlii i rozmawialam tez z "domkiem" w Nowym Sączu... K. u ktorej sa szczeniaki jest ciezko chora, wczoraj nie miala sily mowic:( Dzisiaj pomimo wszystko usilowala dojechac do pracy i popsol sie jej samochod :( Wroci do domu dopiero okolo 23.....................Boze dlaczego ?!!!!

Posted

Cyt. z FB
Sos Dla Zwierząt
Czekamy na sunię, kiedy chcecie ją odłowić ? Co prawda nas zalało, ale już sprzątamy. Fajnie, że maluchy już są prawie w domkach.Nie ma to jak facebook i odpowiednia organizacja.Podziwiam.

Posted

Trzymajmy kciuki za maluchy i szczesliwa podroz w niedziele, jak beda jakies nowe wiadomosci to dam znac:) Santino nie ma o czym mowic:)

Posted

Ja już zupełnie straciłam orientację, nie nadążam... Gdzie jest w tej chwili Rotka? Dokąd w najbliższym czasie jedzie? Czy są szanse, że dotrze jakoś do mnie, czy ma zakotwiczyć u Ajlii? Jak rozumiem, chłopaki jadą do Maci i to jest już w miarę opanowane?

Posted

ataK napisał(a):
Ja już zupełnie straciłam orientację, nie nadążam... Gdzie jest w tej chwili Rotka? Dokąd w najbliższym czasie jedzie? Czy są szanse, że dotrze jakoś do mnie, czy ma zakotwiczyć u Ajlii? Jak rozumiem, chłopaki jadą do Maci i to jest już w miarę opanowane?

Zadzwonie do Ciebie. Rotka jest nadal tam gdzie byla czyli u K. pod Minskiem, w niedziele pojedzie do Łodzi/ do ajlii/ razem z chlopakami, chyba ze uda sie dograc transport zaproponowany przez Majke Jezowska. Bede inofrmowac.:)