Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już po burzy (na razie, bo ostatnio pogoda potrafi nam się zmienić w 5 minut), Ajlii dziękuję za taką opinię o moich dzieciach, pewnie gdyby coś takiego usłyszały, nie domyśliłyby się, że to o nich ;) Jeśli będziesz skłonna zająć się szukaniem DS, to Mała może przyjeżdżać. Mam nadzieję, że rozumiesz moje opory co do zajęcia się tym samej, tkwiłaś w sprawie Miśka od początku...
Na miejscu jest Szami, więc weterynaryjnie Malutka będzie miała odpowiednią opiekę, oby to nie było nic poważniejszego. Kochana i cackana będzie na pewno, co do socjalizacji, to może Myszka nie będzie jej uczyła chodzenia po stole ;)
Macia, chciałabym też móc finansować wszystko sama, ale niestety mam inne realia :( Póki co, muszę bazować np. na suchej karmie lub puszkach, bo mi gaz odcięli :( Dom mam duży, a i w sercach moich dzieciaków i moim miejsce się znajdzie dla każdego psiaka, ale portfel niestety pusty... No a co do wyboru psiaka, to Malutką choć na początku będzie mogła trochę się zająć moja Rodzicielka, a ona jest po operacji zaćmy i nie może dźwigać ani prowadzić na smyczy większego szarpiącego się psa, stąd określone wymagania co do gabarytów... Choć szczerze mówiąc, po ostatnich tymczasach Łapce i Reksiu obiecywaliśmy sobie - żadnego szczeniaka więcej, żadnych kałuż w salonie i zjedzonych schodów... No cóż, siła wyższa ;) Oczywiście miło nam będzie gościć Jubu :)

Posted

ataK ja oczywiście rozumiem. My również miewaliśmy gorsze okresy, ale skoro mam możliwość chcę odciążyć innych. Dzięki temu można pomóc większej ilości psiaków. Cieszę się, ze bierzesz Małą, bo bałam się, że któryś by musiał zostać.

Posted

Macia napisał(a):
ataK ja oczywiście rozumiem. My również miewaliśmy gorsze okresy, ale skoro mam możliwość chcę odciążyć innych. Dzięki temu można pomóc większej ilości psiaków. Cieszę się, ze bierzesz Małą, bo bałam się, że któryś by musiał zostać.

Macia, właśnie dlatego, żeby żaden nie został, jak napisałaś, że wzięłabyś dwa, to postanowiłam, że jeśli się zgodzisz wziąć obu chłopców, to wezmę Małą...

Posted

Super - AtaK i Macia - dziękuję za DT dla maluchów :))) Kiedy możecie przyjac maluchy do siebie? Tu w sumie liczy się czas, bo choć już nie głodują, to dziczeją i wycofują się coraz bardziej...

Rotka jak pisałam jest najmniejsza i najsłabsza, nie rośnie.
Czupurek ma jakieś problemy z łapką (został zdeptany przed dużego niewidomego psa) - przed wyjazdem do DT zostanie skonsultowany przez chirurga.
Z Felerem wszystko ok... prócz tego ze jest felerny ;) Nie pisałam tego na wątku chyba, ale dla niego był dom... wielka piękna chałupa, a za nia przygotowana już komórka i łańcuch....... Ale i tak go nie chcieli, bo... felerny ;) każde oko w innym kolorze ;)

A więć mamy takie trasy do przejechania:
1) dla Rotki: Mińsk Mazowiecki/Warszawa - Nowy Sącz
2) dla Czupurka i Felera: Mińsk Mazowiecki/Warszawa - Leszno

Mój mąż powiedział, że pojedzie na obu trasach - ale trzeba zorganizować pieniadze na paliwo. Przy naszym kombiaku na benzynę nie damy rady sfinasować sami tych tras.
No chyba że się trafi jakiś transport "przy okazji", to już wogóle byłoby super.

Druga sprawa - matka husky. Jest miejsce. Transport - podobnie jak ze szczeniakami, mój mąż zaoferował że pojedzie.
Jutro opiekunka szczeniaków będzie nękać znów Psiego Anioła o pomoc w łapaniu suki. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Wszystko faktycznie dobrze się układa :))) Jeszcze trochę i będzie można powiedzieć że uratowało się psią rodzinę.... a jak złapie się mama, to że zapobiegnie kolejnym takim dramatom...

Dotarła dziś paczka od Mysza 1 - dla szczeniaków i dorosłych bid... sucha karma i takie małe puszeczki z miesną karmą. Rozmawiałam z opiekunką... szczeniaki w końcu syte i zadowolone......... :) Naprawdę bardzo serdecznie dziękuję :))))))))

Jeszcze w kwestii mleka modyfikowanego dla niemowląt. Chętnie przyjmę, ale już raczej nie dla Lenki...
To mleko jest rewelacyjne! Odchowałam na nim nie jedną bidę szczurzą czy psią. Dla szczeniaków karmionych normalną, pełnowartościową karmą to jak powiedziała nasza weterynarz "zbytek luksusu" i zagrożenie biegunką z przewitaminizowania. Lence kupiłam, gdy nie myślałam jeszcze że będzie możliwość zakupu karmy dla szczeniaków, a mleko trafiłam na wyprzedaży (pogięte pudełko). Póki Lenka je karmę dorosłych psów, dostaje to mleki. Gdy przyjdzie karma dla szczeniaków, to odstawimy mleki - skorzystają z niego Jasio i szczuraki :)

Posted

Ja na Małą czekam już! Wydaje mi się, że trzeba ją jak najszybciej zdiagnozować, więc to chyba dość pilne... Nigdzie nie wyjeżdżam, wysyłam tylko dzieciaki, jak trafi się jakaś okazja, tak więc w każdej chwili Mała może przyjeżdżać. Szkoda, że nie mam na transport, choćby założyć, a potem by się zebrało :(

Posted

Ja też niestety nie mam takiej sumy :( Ale będziemy myśleć, zobaczymy co uda się zebrać i ile trzeba będzie pożyczyć...

AtaK - zaraz pójdzie do Ciebie pw.

Posted

Ajlii, nie mogę wysłać pw, pokazuje mi coś takiego - "ajlii has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space" :( Muszę się odmeldować, bo znowu burza :(

Posted

Boże, jaka ulga!!!! Jeśłi chodzi o moją wpłatę, to decydujcie, czy ważniejsze jest dorzucenie do transportu, czy szczepienie maluchów. W razie czego 1/4 niech zostanie u Lenki a 75 zł może pójść na transport.

Posted

Ewa Marta - to było by super, bo szczepienia na wirusówki szczeniaków możliwe że uda się zrobić w ramach pakietów sterylkowych... więc bez dodatkowych kosztów :)

Posted

ajlii prosze ,zebys napisala w pierwszym poscie ,ze pieniadze na FB zbieramy na konto Stowarzyszenia, tu mozna bedzie oplacic np. benzyne.
Na dogo na konto prywatne.
Trzeba tez wpisywac wszystkie darowizny rzeczowe a ja to bede przklejac na FB, bo osoby z FB wysylaja witaminy, karmy, pieniadze,Oraz Imie i pierwsza litere nazwiska plus kwota i to tez bede przeklejac na FB.

Posted

Macia napisał(a):
Do mnie mogą przyjechać w każdej chwili. Wiadomo, że im szybciej tym lepiej, ale trzeba pozbierać kasę na transport.

Ktore to jest Leszno , moze byc transport z Warszawy na dzis po poludniu , czekam na info?

Posted

obraczus87 napisał(a):
Kochana, woj. wielkopolskie.

Wlasnie to niestety na dzisiaj odpada za daleko, ta osoba pracuje, gdyby szczeniaki mogly byc przywiezine do Warszawy to wtedy mogly by byc odwiezione do ajlii do Koluszek to juz cos , na razie sprawdzamy wszystkie opcje.

Posted

Ellig napisał(a):
ajlii prosze ,zebys napisala w pierwszym poscie ,ze pieniadze na FB zbieramy na konto Stowarzyszenia, tu mozna bedzie oplacic np. benzyne.
Na dogo na konto prywatne.
Trzeba tez wpisywac wszystkie darowizny rzeczowe a ja to bede przklejac na FB, bo osoby z FB wysylaja witaminy, karmy, pieniadze,Oraz Imie i pierwsza litere nazwiska plus kwota i to tez bede przeklejac na FB.

Zaraz uzupełnię pierwszy post.

Ellig napisał(a):
Wlasnie to niestety na dzisiaj odpada za daleko, ta osoba pracuje, gdyby szczeniaki mogly byc przywiezine do Warszawy to wtedy mogly by byc odwiezione do ajlii do Koluszek to juz cos , na razie sprawdzamy wszystkie opcje.

Gdyby do mnie dojechały, udało by się "urwać" niezły kawał drogi i obie trasy - do Leszna i do Nowego Sącza - byłyby krótsze.
Tyle że u mnie mogą być najwyżej kilka dni, musimy szybko organizować fundusze na dalszą ich podróż.

obraczus87 napisał(a):
Ajlii, podaj jeszcze koszty transportów - musimy mniej wiecej wiedzieć jakiej sumy szukamy :)

Jasne, wyliczę w obu opcjach - spod Mińska i spod Łodzi.