Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W srode dojedzie karma dla rodzenstwa Lenki i dla ich towarzyszy sucha kama i puszki, jestem po rozmowie z wybawicielka szczeniakow i musze powiedziec ,ze jest to wyjatkowa osoba i bardzo mi smutno:(

Posted

santino napisał(a):
Dziewczyny, napiszcie do mari23 - ona swojego czasu oferowała leki dla Rudego, ale na szczęście nie trzeba. Pisała wtedy o wątrobowych, ale na pw napisała mi też że jakby inne trzeba było to może się postarać załatwić i wysłać. Może mogłaby jakoś pomóc...

edit: dobra -zresztą sama przecież mogę napisać ;) dam znać jak się odezwie.

jestem :)
santino do mnie napisała i zgłaszam się do pomocy - jeśli da się kupić "ludzkie" preparaty - mogę je załatwić i wysłać, tylko podajcie nazwy leków

mam w domu suczkę z 2 małymi córeczkami (porzucone 19 czerwca ) też zabiedzone mocno, jedna niestety świeżo po dekapitacji główki kości udowej :(
więc i "moim" jakieś preparaty pd razu zastosuję, jak już będę wiedziała, jakie

a te "Wasze" szczeniaczki.... ech, brak słów !
wciąż nowe i nowe biedy :(

Posted

Mój tymczas już w DS. Dzisiaj lub jutro (w zależności kiedy wrócą rodzice) będziemy rozmawiać o szczeniakach. Od tego zależy czy i ile ew. psiaków bierzemy. Jak będę coś wiedzieć dam znać.

Posted

Macia napisał(a):
Mój tymczas już w DS. Dzisiaj lub jutro (w zależności kiedy wrócą rodzice) będziemy rozmawiać o szczeniakach. Od tego zależy czy i ile ew. psiaków bierzemy. Jak będę coś wiedzieć dam znać.

Trzymam kciuki za pomyślne rozmowy z rodzicami!

Posted

[quote name='mari23']jestem :)
santino do mnie napisała i zgłaszam się do pomocy - jeśli da się kupić "ludzkie" preparaty - mogę je załatwić i wysłać, tylko podajcie nazwy leków

mam w domu suczkę z 2 małymi córeczkami (porzucone 19 czerwca ) też zabiedzone mocno, jedna niestety świeżo po dekapitacji główki kości udowej :(
więc i "moim" jakieś preparaty pd razu zastosuję, jak już będę wiedziała, jakie

a te "Wasze" szczeniaczki.... ech, brak słów !
wciąż nowe i nowe biedy :(
Dziekujemy!:) Postaram sie poszukac, nie znam odpowiednikow.
http://www.vetamigo.pl/Dolfos_junior_1_kg_tabletek-40.html
np taki jest zalecany......

Posted

Jestem już na wątku.... dziękuję Wam bardzo, bardzo serdecznie :)))) Za pomoc dla Lenki oraz jej rodzeństwa i reszty bid mieszkających wśród których mieszkają Feler, Czupurek i Rotka.
Ellig - jesteś niezastąpiona! Dziękuję Ci serdecznie :)))))

Lena jest niesamowita po prostu! Uprawia dzikie zabawy, np, gonitwy we 3 psy po domu, w których bierze udział także mój prawie 9-letni (!) Kazan :) Ciotce Iskrze pcha głowę do pyska, ciotkę Julkę gryzie po nogach, wuja Kazia traktuje jako podpórkę do wspinania się...
Wysłałam dziś fotkę weterynarzowi, który ją oglądał prawie tydzien temu - mówi że urosła bardzo :)) Napewno wydłużają się jej łapska... ciekawe czy staną uszy? Napewno ma smieszne plamy innego rodzaju sierści, np. na karku czy głowie. I naprawdę jest bardzo fajna :) Oraz bardzo grzeczna i w mig rozumie czego nie wolno jej ruszać... Komuś kto ją pokocha da mnóstwo radości...

Posted

Macia napisał(a):

NIe zostawiajcie tylko jednego tam, gdzie jest! Lepiej już chyba zostawić dwa, bo jedna bida w tej norze pod domem nawet nie będzie miała się do kogo przytulić:-(

Posted

Ewa Marta napisał(a):
NIe zostawiajcie tylko jednego tam, gdzie jest! Lepiej już chyba zostawić dwa, bo jedna bida w tej norze pod domem nawet nie będzie miała się do kogo przytulić:-(

Też tak myślę...nie będzie wiedział dlaczego samiutki został:-(.
Skromny grosik prześlę maluszkom,ale dopiero we środę.Poproszę o nr.konta na pw.

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial]ajlii potrzebuje na cito pelen numer konta z adresem banku-oddzialu czyli jeszcze Swift i BIC, proszę jak najszybciej ok.?[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]

Posted

WiosnaA napisał(a):
Też tak myślę...nie będzie wiedział dlaczego samiutki został:-(.
Skromny grosik prześlę maluszkom,ale dopiero we środę.Poproszę o nr.konta na pw.

Aniu, dziekuje, moze to jest przykre ale trzeba ratowac ile tylko mozna, one nie maja szansy.................

Posted

Jeszcze nic nie wiem, ale jeśli chodzi o ilość szczeniaków to gdyby były mniejsze zabrałabym wszystkie. Miewałam już 3 naraz, ale te są już spore, one nie ważą 3, 4 kg. Nie chciałabym zostawić tam jednego, ale nie wiem co lepsze. Zabrać dwa jeśli miałabym możliwość i nimi się zająć czy tylko jednego, żeby dwa pozostałe nie czuły się samotnie. Szkoda by było tego jednego, ale dwa u mnie na pewno zostaną doprowadzone do porządku i znajdą DS. Właśnie jadę do telewizji, potem kilka innych spraw i będę rozmawiać. Dostosuję się oczywiście do tego jakie jest wasze zdanie, ale myślę, że w takiej dramatycznej sytuacji gdy nie ma nawet widoków na inny DT trzeba ratować ile się da.

Posted

Macia napisał(a):
Jeszcze nic nie wiem, ale jeśli chodzi o ilość szczeniaków to gdyby były mniejsze zabrałabym wszystkie. Miewałam już 3 naraz, ale te są już spore, one nie ważą 3, 4 kg. Nie chciałabym zostawić tam jednego, ale nie wiem co lepsze. Zabrać dwa jeśli miałabym możliwość i nimi się zająć czy tylko jednego, żeby dwa pozostałe nie czuły się samotnie. Szkoda by było tego jednego, ale dwa u mnie na pewno zostaną doprowadzone do porządku i znajdą DS. Właśnie jadę do telewizji, potem kilka innych spraw i będę rozmawiać. Dostosuję się oczywiście do tego jakie jest wasze zdanie, ale myślę, że w takiej dramatycznej sytuacji gdy nie ma nawet widoków na inny DT trzeba ratować ile się da.

Pewnie masz rację, mnie tylko serce pęka, że zostanie tam ta jedna bidula:-( Nie mam żadnej szansy na zabranie go, ale może z tych uzbieranych pieniędzy dałoby się go zabrać do jakiegoś hoteliku w pobliżu i wtedy szybko szukać domu? Co o tym myślicie?