Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za nieobecność - wczoraj nie mogłam się połączyć z netem, dziś także. Chodzą burze po okolicy, więc są zakłócenia.

Dziękuję Wam cioteczki za pomoc maluchom... Ewa Marta - jak tylko dojdzie wpłata, napiszę na forum. Maluchy dostaną szczepionki :)))

Mysza 1 - dziękuję za preparaty oraz karmę dla maluchów i starszej biedy mieszkającej razem z nimi... Pewnie dojdzie w poniedziałek na miejsce, bo jutro opiekunka psów musi iść na weekend do szpitala :(

avii - dziękuję za śliczny obrazek z Lenką :)

Pozostałym cioteczkom dziękuję za zainteresowanie maluchami i podrzucanie wątku...

Rozmawiałam dziś z opiekunką tej pozostałej trójki. Największy jest Feler, potem Czupurek i Lenka. One rosną... A ta mała rotkowata jest mniej wiecej 1/3 wielkości Lenki, i co gorsze nie rośnie jak jej rodzeństwo...

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Możliwe :(
Badał ją miescowy weterynarz, i stwierdził tylko różaniec krzywiczy. Ale nie specjalnie wierzę przypadkowym wetom. Nie wiem jakiemu specjaliście warto by małą pokazać...

Posted

Z wieści szczeniaczkowych...

Lenka szaleje z ciotką Iskrą po stołach. A ciotka Julkę męczy ciągle o zabawy. Reaguje na imię :)

Pozostałe malce nadal w norce którą wykopały pod domem. Ich opiekunka idzie dziś do szpitala... wróci w poniedziałek. Psy będą karmione przez płot suchą karmą, ale czy małe dopchają się do jedzenia...? Biedne maluchy...

Bazyliszko - długi musi być taki tekst? I co trzeba w nim zawrzeć? Napisałabym dla nich, ale nie bardzi wiem jak...

Ewa Marta - doszedł przelew :) dziekuję serdecznie w imieniu szczeniaków...
Lenka ma szczepienie na wirusówki, za 2 tygodnie zaszczepimy ją na wściekliznę. A pozostałe maluchy wyślemy w przyszłym tygodniu na szczepienie p/c wirusówkom :)

Posted

ajlii napisał(a):
Pozostałe malce nadal w norce którą wykopały pod domem. Ich opiekunka idzie dziś do szpitala... wróci w poniedziałek. Psy będą karmione przez płot suchą karmą, ale czy małe dopchają się do jedzenia...? Biedne maluchy...

A czy nie można poprosić osobę karmiącą, żeby wrzucila im troche karmy pod ten domek? I najlepiej żeby postawiła tam miskę z wodą:-( Jeśłi sie boją, to nie wyjdą podczas obecności tej osoby, a potyem będzie zjedzone przez inne psy:-( Nie wiem, czy one tam przeżyją:-(

Cieszę się, że przelew doszedł:-)

Posted

Nie wiem jakie są możliwości osoby dokarmiającej psiaki przez następne 3 dni... To ciężka sytuacja, dlatego tak bardzo potrzebne są domki tymczasowe.

Widzę chociażby jak Lena odżyła... przy regularnym karmieniu, lepszej mimo wszystko karmie, witaminach i przede wszystkim w spokojnej domowej atmosferze...

Posted

Mam info o szczeniakach - na te 3 dni zostały umieszczone w innym miejscu. Nie znaczy że lepszym... ale chociaż miskę z wodą i jedzenie dostaną. Za to przez te 3 dni nie będą mogły opuścić komórki, bo inne psy na zewnątrz.

Bez normalnych domów tymczasowych one nie mają szans na powrót do zdrowia i socjalizację...

Posted

Lenka rozrabia i tuli się do ciotek. Jest tak podobna do mojej Iskry, że nawet moja mama gdy dostała mms z fotką śpiacej Lenki, zapytała czy to nowa wykładzina na której lezy Iskra... Mój mąż się śmieje, że mamy w domu hodowlę żółtych psów (3 takie same, tyle że jedno mniejsze narazie).

A pozostałe siedzą zamkniete w komórce... Patrzę na Lenę brykającą w ogrodzie, bijącą się z krzakami borówek, tarzającą się w paprociach... i aż serce boli...

Czy naprawdę nikt nie może wziąć choć jednego malucha na DT...? Lena wygrała już swój los na loterii... a one tam marnieją...

Posted

Ajlii czy mozesz napisac jakis tekst do ogloszen z kontaktem i wyslac ze zdjeciami, poszukam bazarku ogloszeniowego,
czego jeszcze brakuje poza DT? I po za tym co juz szczeniaki maja, co jest najpilniejsze?

Posted

Mó Boże :-(:-(:-(

Gdzie one są? W sensie w jakiej miejscowości? Warszawa/okolice?

edit:

Przepraszam, już doczytałam

ajlii napisał(a):
Lenka jest u mnie (20 km od Łodzi), a pozostałe maluchy pod Mińskiem Mazowieckim...

Posted

santino napisał(a):
Mó Boże :-(:-(:-(

Gdzie one są? W sensie w jakiej miejscowości? Warszawa/okolice?

Dziekuje ,ze jestes, tak okolice Warszawy , ajlii napisze gdzie dokladnie. Lena jest u ajlii.

Posted

ataK napisał(a):
Zapisuję... Co tej Rotce jest??? Może po prostu do jedzenia się dopchać nie może? Że też to tak daleko...

Dziekuje ,ze jestes, na zdjeciu akurat wacha sobie trawe ale wszystkim brakuje witamin z wapnem.

Posted

Ellig napisał(a):
Dziekuje ,ze jestes, tak okolice Warszawy , ajlii napisze gdzie dokladnie. Lena jest u ajlii.

Ellig, napisałam do p. Małgosi z fb, która początkowo oferowała BDT dla Rudego, z tym, że na okres do końca lipca - może mogłaby wziąć chcociaż jednego. Dam znać jak odpisze. Zawsze to chwila na myślenie.

Posted

Dziewczyny, napiszcie do mari23 - ona swojego czasu oferowała leki dla Rudego, ale na szczęście nie trzeba. Pisała wtedy o wątrobowych, ale na pw napisała mi też że jakby inne trzeba było to może się postarać załatwić i wysłać. Może mogłaby jakoś pomóc...

edit: dobra -zresztą sama przecież mogę napisać ;) dam znać jak się odezwie.