Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super fotki :)
Strasznie zazdroszczę Wam tych treningów. Chciałabym sobie z Ruby kiedyś pobiegać po prawdziwym torku :D

Terriery są ekstra :diabloti: Mój drugi pies prawdopodobnie będzie właśnie terrierem :cool3:

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Ale macie super te treningi. Zazdroszczę, że możecie sobie pobiegać w takim gronie :D

Wy też teraz macie fajnie przecież z treningami, przynajmniej macie wszystkie przeszkody. :smile: W Dforce narazie tylko na prowincjonalnych ćwiczmy, bo nadal brak pożądnego terenu. ;)
Misia&Ruby napisał(a):
Super fotki :)
Strasznie zazdroszczę Wam tych treningów. Chciałabym sobie z Ruby kiedyś pobiegać po prawdziwym torku :D

Terriery są ekstra :diabloti: Mój drugi pies prawdopodobnie będzie właśnie terrierem :cool3:

To na co czekacie ? Zapisujcie się do jakiegoś klubu! :razz:

Widziałam niektóre teriery, które naprawde fajnie pracowały z właścicielami, ale to chyba pasjonaci rasy, ja do nich nie należe. :D
Chociaż na torze śmigają równo.
A jakiego terierka planujesz ? :cool3:

Link do fotek z dzisiejszych zawodów na Bemowie :razz::

https://picasaweb.google.com/102104466988266702748/ZawodyAgilityBemowo270512?authuser=0&authkey=Gv1sRgCO7A8faPmJXICg&feat=directlink

Posted

ooo fanta, Mela i Snoopy (?) nie podeszłaś do dziewczyn ? :)

chyba masz większe przybliżenie niż Monika miała w canonie.;) u nas nie dało się tak blisko psiaka zrobić.;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
ooo fanta, Mela i Snoopy (?) nie podeszłaś do dziewczyn ? :)

chyba masz większe przybliżenie niż Monika miała w canonie.;) u nas nie dało się tak blisko psiaka zrobić.;)

Możliwe, ale i tak niewielkie. ;) Stałam w dobrym miejscu, w miare blisko i tam w sumie najwięcej dobrych zdjęć wyszło, na końcówce.

Nie szłam do namiotów, po tym jak Scooby zachowywał się na treningowych, raczej unikałam psów. xd

Posted

paulaa. napisał(a):

To na co czekacie ? Zapisujcie się do jakiegoś klubu! :razz:

Widziałam niektóre teriery, które naprawde fajnie pracowały z właścicielami, ale to chyba pasjonaci rasy, ja do nich nie należe. :D
Chociaż na torze śmigają równo.
A jakiego terierka planujesz ? :cool3:

Bardzo bym chciała :( Niestety w pobliżu nie ma żadnych klubów...

Parsonika :loveu: Na początku wolałam jacka, jednak doszłam do wniosku, że w dogfrisbee lepiej by sobie radził ich długonożny kuzyn.

Ale kiedy ja się doczekam drugiego psa...? :roll:

Posted

Misia&Ruby napisał(a):

Mam ten sam dylemat... Przeglądam hodowle, mioty, a szanse, że w ciągu 10 najbliższych lat będe miała 2 psa, raczej marne.. :D
Chyba, że się wyprowadze. xd

Posted

paulaa. napisał(a):
Mam ten sam dylemat... Przeglądam hodowle, mioty, a szanse, że w ciągu 10 najbliższych lat będe miała 2 psa, raczej marne.. :D
Chyba, że się wyprowadze. xd

Ja tak samo :D

Jakie rasy masz na oku? ;)

Posted

Soko napisał(a):
Jedziecie we wrześniu do Warszawy na zawody? ;)

Na 80% będziemy startować, na 100% będziemy jako widz. ;)
Misia&Ruby napisał(a):
Ja tak samo :D

Jakie rasy masz na oku? ;)

Głównie Border Collie. ;)
Ale przewijają mi się przez myśl Maliniaki, Aussie, Sheltie, ostatnio nawet Pirenejczyki. :D

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Bardzo bym chciała :( Niestety w pobliżu nie ma żadnych klubów...

Parsonika :loveu: Na początku wolałam jacka, jednak doszłam do wniosku, że w dogfrisbee lepiej by sobie radził ich długonożny kuzyn.

O, widzę, że mamy tę samą rasę na oku i również z podobnych względów parson, a nie jack :D :loveu:
edit.
paulaa. napisał(a):
Na 80% będziemy startować, na 100% będziemy jako widz. ;)

Ale przewijają mi się przez myśl Maliniaki, Aussie, Sheltie, ostatnio nawet Pirenejczyki. :D

To powodzenia aby mały znalazł się u Was szybciej jak za 10 lat :cool3:

Świetne treningi :)

Posted

Ja w przyszłości kupuję aussie :) ale poza tym każdy następny pies będzie ze schroniska.
My z Warszawą podobnie, na 80% jedziemy i na 90% jedziemy do Sopotu. ;)

Posted

Soko napisał(a):
Ja w przyszłości kupuję aussie :) ale poza tym każdy następny pies będzie ze schroniska.

Jedźcie, to może będą dwa startujące cockery chociaż. :smile:
A zawody w Sopocie kiedy ? ;)

Jeśli chodzi o Aussie, to sama się zaczęłam zastanawiać, odkąd na treningach ostatnio mamy ciągle małe szczeniaki aussie, blue merle, red merle i czarnuchy, plus biegające. :smile: piękności. no i widziałam je w akcji. Gadałam o charakterze z hodowcą i podobno są bardziej zrównoważone, nie mają takich fobii jak bordery. Ale jakoś ciągnie mnie i tak ta rasa. :D

Posted

11-12.08 :) jeszcze zobaczymy. Po prostu dzisiaj na treningu Happy przeszła samą siebie :D wszystko składało się z kombinacji z 3 przeszkód więc myślałam że będzie katastrofa i szybko jej się znudzi ale było CUDOWNIE :D dlatego padła propozycja zawodów no i wszystko się okaże :)

Posted

Soko napisał(a):

zapraszamy do Sopotu :p Ja się cały czas zastanawiam nad tym naszym przed psem... Powoli mogłabym iść do związku się zapisać ;P

Posted

wikikoniki napisał(a):
zapraszamy do Sopotu :p Ja się cały czas zastanawiam nad tym naszym przed psem... Powoli mogłabym iść do związku się zapisać ;P

A jak to wygląda z tymi biegami przed psem ? Trzeba się jakoś zapisać ? :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
A jak to wygląda z tymi biegami przed psem ? Trzeba się jakoś zapisać ? :smile:

szczerze mówiąc, myślałam, że nie trzeba być w związku, nie płacić startowego ale chyba trzeba, tylko biegniesz poza konkurencją, czyli takie bieganie nie ma sensu, gdyby było bez startowego, to byśmy spróbowały bo we wrześniu też chcemy już do zerówek...

Posted

wikikoniki napisał(a):
szczerze mówiąc, myślałam, że nie trzeba być w związku, nie płacić startowego ale chyba trzeba, tylko biegniesz poza konkurencją, czyli takie bieganie nie ma sensu, gdyby było bez startowego, to byśmy spróbowały bo we wrześniu też chcemy już do zerówek...

No to tak dziwnie troche w sumie. Ale przynajmniej w naszej książce nie będą górować DIS-y, których się spodziewam jak narazie... :D

Posted

Z tego co ja wiem, to tak: na zawody można się zapisać a do związku można się wpisać i wpłacić kasę w ostatniej chwili :P ale nie wiem jak to się ma w praktyce :D

paulaa spokojnie, Happy wygryzie nam konkurencję.. powiem jej żeby Was oszczędziła i sobie pobiegniemy na 1 i 2 miejsce :P

Posted

Widzę że mowa tu o planach kolejnego psa :razz: Co do tych 'sportowych' to dla mnie i maliny i aussiki i bc są podobnie nastawione na pracę, różnić się różnią w końcu to różne rasy, ale z każdym na pewno można świetnie pracować itd. I tak samo aussi i border są dla mnie naprawdę swietnymi psami, wybrałabym pewnie bordera, ze względu na lżejszą budowę, między innymi. Co do parsonów, russelów, to nie wiem o nich wiele, ale z ogólnej opinii też wydają się bardzo fajnymi psami, ja akurat nie chcę już mieć z terierami nic do czynienia :lol: Pyry znam jako te bardzo napalone, widziałam nawet pyra w akcji, ale nie interesowałam się nimi specjalnie, poza tym kompletnie nie podobają mi się wizualnie :lol:

Posted

westie_justa napisał(a):
Widzę że mowa tu o planach kolejnego psa :razz: Co do tych 'sportowych' to dla mnie i maliny i aussiki i bc są podobnie nastawione na pracę, różnić się różnią w końcu to różne rasy, ale z każdym na pewno można świetnie pracować itd.

tak, ale będzie to inna praca, inaczej trzeba traktować malinę, a inaczej bordera. i dlatego jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na psa rasowego, to raczej nie będzie to jednak bc, bo są dla mnie nieco za miękkie :)

Posted

paulaa. napisał(a):

W dalekiej, dalekiej przyszłość marzy mi się maliniak (ew. groenendael albo tervik). Na seminarium DF zakochałam się w tej rasie, w tym z jakim zapałem pracują z właścicielami :)