Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam zdjęcia najlepiej obrazujące moją droge przez męke. :diabloti:
PRZED:

PO:

Nawet niewiecie ile błota potrafi na sobie przenieść taki mały pies, nie licze już nawet liści i patyków, które też się odnalazły na jego łapach w trakcie mycia. :evil_lol:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

drachena napisał(a):
E tam, nie jest tak źle :) U mnie to rutyna :P

Ja się powoli musze zacząć przyzwyczajać to nasza pierwsza jesień i ogarnia mnie przerażenie jak musze go kąpać 3 razy dziennie. Ale już niedługo zetniemy kłaki. :D

Posted

[quote name='paulaa.']Ja się powoli musze zacząć przyzwyczajać to nasza pierwsza jesień i ogarnia mnie przerażenie jak musze go kąpać 3 razy dziennie. Ale już niedługo zetniemy kłaki. :D
Hah, ja mam o tyle gorzej, żę mam białego psa, który na potęgę wciąga brud :P no i kocha się we wszystkim tarzać ;)

haha, po myciu psa jeszcze mycie wanny! :-D

Masakra z tym myciem wanny po myciu, mi się nigdy nie chcę i tylko przelecę prysznicem po wszystkim i 'umyte' :)

Posted

[quote name='vege*']http://img4.imageshack.us/img4/782/brudas1.jpg jezu jaki brudas z niego :evil_lol: mam pytanie, jak sprawuje się wam ta smycz? jest wygodna, nie tnie/pali rąk? bo ja mam taką linkową, ale nie przepinaną i nie jest zbyt wygodna i chyba ją sprzedam, ale może taka przepinana jest lepsza ;-)

Nie pali rąk, bo jest dosyć gruba, ja się już do niej strasznie przyzwyczaiłam bo jest solidna i mi się nie wymyka z rąk jak zwykłe taśmówki. ;)

[quote name='drachena']Hah, ja mam o tyle gorzej, żę mam białego psa, który na potęgę wciąga brud :P no i kocha się we wszystkim tarzać ;)

Biały, nie biały ja bym już wolała takiego westa. Mniejszy i nie ma aż tak gęstej sierści jak spanielowy na łapach, u mojego to działa jak gąbka, dosłownie. :smile:

Posted

lawendowa napisał(a):
On jest po prostu przecudny:D Piękna lśniąca sierść :)

dziękujemy. :loveu:
cockermaister napisał(a):
Kiedy nowe fotki ??

Aleksandra95 napisał(a):
własnie.:D

wkrótce,wkrótce. :D

Posted

vaness napisał(a):
witam : ) śliczny psiak , mój Toffik nie ma takiej determinacji, nie lubi się uczyć jest wiecznie wtedy obrażony , więc wielkie brawa dla Was :) :lol:

Heh, wiele ludzi się dziwi, że Scooby tyle potrafi, bo to SPANIEL a to 'głupie psy'. Ale ja lubie łamać stereotypy, a Scooby od małego chciał i chce się uczyć. W wieku 6-tyg umiał 5 komend, a uczenie trwało max.10 min, zresztą teraz jest podobnie tylko pomaga nam jeszcze kliker. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Heh, wiele ludzi się dziwi, że Scooby tyle potrafi, bo to SPANIEL a to 'głupie psy'. Ale ja lubie łamać stereotypy, a Scooby od małego chciał i chce się uczyć. W wieku 6-tyg umiał 5 komend, a uczenie trwało max.10 min, zresztą teraz jest podobnie tylko pomaga nam jeszcze kliker. :D

zawsze bardzo mnie denerwowało stwierdzenie "głupi pies" nie ma głupich psów są tylko te zaniedbane i niczego nie nauczone:D

Posted

Molowe napisał(a):
zawsze bardzo mnie denerwowało stwierdzenie "głupi pies" nie ma głupich psów są tylko te zaniedbane i niczego nie nauczone:D

właśnie, właśnie.... zgadzam się w 100% jak się nie ma czasu i cierpliwości wychować psa to najłatwiej powiedzieć, że pies jest głupi...

Posted

u mnie zawsze jak ktoś przychodzi, i M coś robi, to jest ;jak ją tego nauczyłaś, przecież to takie energiczne psy'.
Teraz z Mini mam małe problemy, bo nie zawsze chce się skupić :P
czekam na zdjęcia :)

Posted

drachena napisał(a):

Masakra z tym myciem wanny po myciu, mi się nigdy nie chcę i tylko przelecę prysznicem po wszystkim i 'umyte' :)

ja swojego czasu miałam wannę, na której wszystko obstawało, musiałam ją wręcz szorować za każdym razem :shake: a że mam psa brudasa, a lato było deszczowe, to robiłam to ciągle... dobrze, że teraz mam normalną wannę, którą wystarczy spłukać :lol:

a co do nauki-im więcej pies umie, tym szybciej się uczy ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
ja swojego czasu miałam wannę, na której wszystko obstawało, musiałam ją wręcz szorować za każdym razem :shake: a że mam psa brudasa, a lato było deszczowe, to robiłam to ciągle... dobrze, że teraz mam normalną wannę, którą wystarczy spłukać :lol:

a co do nauki-im więcej pies umie, tym szybciej się uczy ;)

No z tą nauką to tak u mojego nie do końca, bo sporo potrafi i gdy chce go nauczyć czegoś nowego często chce wymusić i zaczyna robić wszystkie sztuczki jakie zna, myśląc, że i tak dostanie smaka. ;) I niektóre komendy mu się mylą, bo zaczynają mi się kończy znaki pokazywane na rękach. :D

Posted

Wracamy od fryzjera, który jest cud miód i orzeszki, z polecenia i służnie bo jest tani i solidny. Za prawie 2h roboty przy moim psie zapłaciłam tylko 50zł. :smile: A mój futrzak prezentuje się teraz tak:

Uploaded with ImageShack.us