paulaa. Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Mam zdjęcia najlepiej obrazujące moją droge przez męke. :diabloti: PRZED: PO: Nawet niewiecie ile błota potrafi na sobie przenieść taki mały pies, nie licze już nawet liści i patyków, które też się odnalazły na jego łapach w trakcie mycia. :evil_lol: Quote
motyleqq Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 hehe, raczej prezentowała postawę 'ten patyk jest TYLKO mój, a skoro pańcia mi zabrała, to jest to Twoja wina' :D haha, po myciu psa jeszcze mycie wanny! :D Quote
drachena Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 E tam, nie jest tak źle :) U mnie to rutyna :P Quote
paulaa. Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 drachena napisał(a):E tam, nie jest tak źle :) U mnie to rutyna :P Ja się powoli musze zacząć przyzwyczajać to nasza pierwsza jesień i ogarnia mnie przerażenie jak musze go kąpać 3 razy dziennie. Ale już niedługo zetniemy kłaki. :D Quote
vege* Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 http://img4.imageshack.us/img4/782/brudas1.jpg jezu jaki brudas z niego :evil_lol: mam pytanie, jak sprawuje się wam ta smycz? jest wygodna, nie tnie/pali rąk? bo ja mam taką linkową, ale nie przepinaną i nie jest zbyt wygodna i chyba ją sprzedam, ale może taka przepinana jest lepsza ;-) Quote
drachena Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='paulaa.']Ja się powoli musze zacząć przyzwyczajać to nasza pierwsza jesień i ogarnia mnie przerażenie jak musze go kąpać 3 razy dziennie. Ale już niedługo zetniemy kłaki. :D Hah, ja mam o tyle gorzej, żę mam białego psa, który na potęgę wciąga brud :P no i kocha się we wszystkim tarzać ;) haha, po myciu psa jeszcze mycie wanny! :-D Masakra z tym myciem wanny po myciu, mi się nigdy nie chcę i tylko przelecę prysznicem po wszystkim i 'umyte' :) Quote
paulaa. Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 [quote name='vege*']http://img4.imageshack.us/img4/782/brudas1.jpg jezu jaki brudas z niego :evil_lol: mam pytanie, jak sprawuje się wam ta smycz? jest wygodna, nie tnie/pali rąk? bo ja mam taką linkową, ale nie przepinaną i nie jest zbyt wygodna i chyba ją sprzedam, ale może taka przepinana jest lepsza ;-) Nie pali rąk, bo jest dosyć gruba, ja się już do niej strasznie przyzwyczaiłam bo jest solidna i mi się nie wymyka z rąk jak zwykłe taśmówki. ;) [quote name='drachena']Hah, ja mam o tyle gorzej, żę mam białego psa, który na potęgę wciąga brud :P no i kocha się we wszystkim tarzać ;) Biały, nie biały ja bym już wolała takiego westa. Mniejszy i nie ma aż tak gęstej sierści jak spanielowy na łapach, u mojego to działa jak gąbka, dosłownie. :smile: Quote
lawendowa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 On jest po prostu przecudny:D Piękna lśniąca sierść :) Quote
Aleksa. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 cockermaister napisał(a):Kiedy nowe fotki ?? własnie.:D Quote
paulaa. Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 lawendowa napisał(a):On jest po prostu przecudny:D Piękna lśniąca sierść :) dziękujemy. :loveu: cockermaister napisał(a):Kiedy nowe fotki ?? Aleksandra95 napisał(a):własnie.:D wkrótce,wkrótce. :D Quote
vaness Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 witam : ) śliczny psiak , mój Toffik nie ma takiej determinacji, nie lubi się uczyć jest wiecznie wtedy obrażony , więc wielkie brawa dla Was :) :lol: Quote
paulaa. Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 vaness napisał(a):witam : ) śliczny psiak , mój Toffik nie ma takiej determinacji, nie lubi się uczyć jest wiecznie wtedy obrażony , więc wielkie brawa dla Was :) :lol: Heh, wiele ludzi się dziwi, że Scooby tyle potrafi, bo to SPANIEL a to 'głupie psy'. Ale ja lubie łamać stereotypy, a Scooby od małego chciał i chce się uczyć. W wieku 6-tyg umiał 5 komend, a uczenie trwało max.10 min, zresztą teraz jest podobnie tylko pomaga nam jeszcze kliker. :D Quote
ewes Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Dela też od małego się uczyła... teraz jakoś przestaliśmy, ale i tak dużo potrafi :) to chyba zależy od psa jak szybko łapie komendy ;) Quote
Molowe Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 paulaa. napisał(a):Heh, wiele ludzi się dziwi, że Scooby tyle potrafi, bo to SPANIEL a to 'głupie psy'. Ale ja lubie łamać stereotypy, a Scooby od małego chciał i chce się uczyć. W wieku 6-tyg umiał 5 komend, a uczenie trwało max.10 min, zresztą teraz jest podobnie tylko pomaga nam jeszcze kliker. :D zawsze bardzo mnie denerwowało stwierdzenie "głupi pies" nie ma głupich psów są tylko te zaniedbane i niczego nie nauczone:D Quote
ewes Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Molowe napisał(a):zawsze bardzo mnie denerwowało stwierdzenie "głupi pies" nie ma głupich psów są tylko te zaniedbane i niczego nie nauczone:D właśnie, właśnie.... zgadzam się w 100% jak się nie ma czasu i cierpliwości wychować psa to najłatwiej powiedzieć, że pies jest głupi... Quote
Lucky. Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 u mnie zawsze jak ktoś przychodzi, i M coś robi, to jest ;jak ją tego nauczyłaś, przecież to takie energiczne psy'. Teraz z Mini mam małe problemy, bo nie zawsze chce się skupić :P czekam na zdjęcia :) Quote
motyleqq Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 drachena napisał(a): Masakra z tym myciem wanny po myciu, mi się nigdy nie chcę i tylko przelecę prysznicem po wszystkim i 'umyte' :) ja swojego czasu miałam wannę, na której wszystko obstawało, musiałam ją wręcz szorować za każdym razem :shake: a że mam psa brudasa, a lato było deszczowe, to robiłam to ciągle... dobrze, że teraz mam normalną wannę, którą wystarczy spłukać :lol: a co do nauki-im więcej pies umie, tym szybciej się uczy ;) Quote
paulaa. Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 motyleqq napisał(a):ja swojego czasu miałam wannę, na której wszystko obstawało, musiałam ją wręcz szorować za każdym razem :shake: a że mam psa brudasa, a lato było deszczowe, to robiłam to ciągle... dobrze, że teraz mam normalną wannę, którą wystarczy spłukać :lol: a co do nauki-im więcej pies umie, tym szybciej się uczy ;) No z tą nauką to tak u mojego nie do końca, bo sporo potrafi i gdy chce go nauczyć czegoś nowego często chce wymusić i zaczyna robić wszystkie sztuczki jakie zna, myśląc, że i tak dostanie smaka. ;) I niektóre komendy mu się mylą, bo zaczynają mi się kończy znaki pokazywane na rękach. :D Quote
paulaa. Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Dzisiaj mój futrzasty idzie do fryzjera, wkrótce będą fotki. Ciekawe jak wyjdzie. :D Quote
paulaa. Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 DZIĘKUJEMY za szarpaczki Oli (Aleksandra95) Scooby jest nimi zachwycony i ja też. :loveu: Uploaded with ImageShack.us edit: przepraszam za jakoś, ale niestety robione telefonem.. ;) Quote
paulaa. Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Wracamy od fryzjera, który jest cud miód i orzeszki, z polecenia i służnie bo jest tani i solidny. Za prawie 2h roboty przy moim psie zapłaciłam tylko 50zł. :smile: A mój futrzak prezentuje się teraz tak: Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts