Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko, że ja wcale nie boje się skutków fizycznych operacji, to zabieg rutynowy, bardziej jak się zmieni po tym, a psy na osiedlu nie zachęcają do tego. :P
Jeśli chodzi o suczki, to po tym co się namęczyłam, a raczej nadal się męcze z suczką z guzami sutków, to każdemu doradzam sterylizacje..bo to koszmar jak i urojone ciąże. -,-

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde zapowiada się nasz najbardziej agilitowo pracowity weekend, a tu doopa, upały. :roll: Wolałabym już chyba deszcz...

Aaa i właśnie. Może któraś z osób wybierających się w sobote na 'Dzień z Agility z DogCampus' wie o której mniej więcej tam trzeba być ? Bo my mamy pierwszy trening dopiero 11;30 i nie wiem w sumie kiedy wyjechać, czy być tam dopiero koło 11;00, czy trzeba wcześniej gdzieś się zameldować. I właśnie.... Bierzecie jakieś namioty ? Ja sama nie wiem, czy wgl mam. Mamy tylko klatke jak narazie. Ale na agilityinfo pisało, że mają dosyć mało zacienionego miejsca, a ja sobie nie wyobrażam przesiadywania między treningami na upale z psem, więc chyba musimy coś wykombinować. Tylko nie wiem co. :D
Będe wdzięczna za odp. Będzie ktoś wgl robił fotki ? :cool3: Ja biore aparat.

Aaa i zawody treningowe. 9;30 jest zapoznanie z torem... ale dla wszystkich ? Bo sobie tego nie potrafie wyobrazić, a nie widziałam podziału kiedy Jumpingi, Tuneliada i Openy.
W sumie to nie wiem czy jumping nie byłby dla nas lepszy, bo mi ciężko będzie ogarnąć tunele pamięciowo. :evil_lol:
Jest jakiś Ring 1 i Ring 2. Czyli dwa oddzielne tory, tak ?
Boje się po prostu, że potem będe latać jak głupa, albo wgl przegapie zapoznanie z torem. Nigdy nie byłam za żadnych zawodach nawet jako obserwator, więc nie mam pojęcia jak to wygląda... :lol:

Z góry dziękuje, jeśli ktoś odpowie na któreś z moich pytań. :D

I trzymajcie kciuki, żeby fryzjerka zlitowała się nademną i nas jakoś jutro upchnęła, dzisiaj ma zadzwonić, bo inaczej Scooby trafi pod moje nożyczki i może wyglądać nieco śmiesznie w weekend. Ale ja już nie moge patrzeć na jego kudły. :evil_lol:

Posted

Kaaasia napisał(a):
Ja już na 90% zdecydowałam się na kastrację bo mój romeo doprowadza mnie do szału :evil_lol: nie wspominając o tym co się dzieje w okresie cieczek :mad:

Scooby ma już nawet ksywke na podówórku 'kochaś' albo 'lovelasek', czy takie tam. :D
Bo obcałowuje wszystkie suki na osiedlu, ma dziwny zwyczaj oblizywania pyska, co wygląda nieco dziwnie, ale większość suk jeszcze bardziej do niego leci przez to... haha. :P
A okres cieczkowy znam aż za dobrze, coś okropnego. -,-

Ostateczną decyzje co do kastracji podejme po tym weekendzie, jeśli będzie wariował, możliwe, że już w majówke (pracują wtedy lecznice ? ) trafi pod skalpel. :P Bo wtedy i tak są zawody Baritiusa i nie ma treningów, a w 2 tyg. już do siebie dojdzie. ;)

Posted

ja też nie lubię upałów na zawodach....
Jest podział na zerówki i openy więc na pewno będą dwa zapoznania oddzielne dla zerówek i openów (może byc więcej dla każdego wzrostu żeby ludzie się nie pozabijali ale wcale nie musi tak byc)

Tu masz zresztą wszystko zapisane ;) :
Plan zawodów:

Rejestracja zawodników od godziny 9:00.
Zapoznanie z torem - 9:30.

Ring 1 - Tomek
Agility Open,
Agility 0
Sztafeta par dla klasy Open
Sztafeta par dla klasy 0

Ring 2 - Nina
Jumping 0
Jumping Open
Tuneliada 0
Tuneliada Open

Jak widac są dwa ringi więc na każdym będzie inne zapoznanie. Pierwsze jumping zerówki i równocześnie agility openów

A co do namiotu to radzę od kogoś pożyczyć bo będzie ciężko wytrzymac w takim upale, szczególnie psu ;)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']ja też nie lubię upałów na zawodach....
Jest podział na zerówki i openy więc na pewno będą dwa zapoznania oddzielne dla zerówek i openów (może byc więcej dla każdego wzrostu żeby ludzie się nie pozabijali ale wcale nie musi tak byc)

Tu masz zresztą wszystko zapisane ;) :
Plan zawodów:

Rejestracja zawodników od godziny 9:00.
Zapoznanie z torem - 9:30.

Ring 1 - Tomek
Agility Open,
Agility 0
Sztafeta par dla klasy 0

Ring 2 - Nina
Jumping 0
Jumping Open
Tuneliada 0
Tuneliada Open

Jak widac są dwa ringi więc na każdym będzie inne zapoznanie. Pierwsze jumping zerówki i równocześnie agility openów

A co do namiotu to radzę od kogoś pożyczyć bo będzie ciężko wytrzymac w takim upale, szczególnie psu ;)
Hmm, tylko skoro w tym samym czasie zapoznanie mają Jumpingi i Tuneliada, to to będzie ten sam tor ? Chodzi mi o Ring 2. Bo wychodzi na to, że mają w tym samym czasie o 9;30 niby jak my zapoznanie..
Namiot może być taki zwykły, najzwyklejszy ? Bo taki zwykły, dosyć mały, że pewnie tylko klatka by weszła, albo i nie, to chyba nawet mam..

Posted

Info z fejsa

Plan zawodów:

Ring 1
Agility Open,
Agility 0
Jumping Open

Ring 2
Tuneliada 0
Tuneliada Open
Jumping 0
Sztafeta par dla klasy 0
Bieg charytatywny dla PRZYJACIELA (jumpingowy, dla wszystkich)

Wynika z tego, że w czasie Agility Open jest tuneliada 0 itd. ;)

Posted

Illusion napisał(a):
Info z fejsa

Wynika z tego, że w czasie Agility Open jest tuneliada 0 itd. ;)

Wiem, wiem. Biegi ogarniam. Dziwi mnie tylko zapoznanie z torem o jednej godzinie dla wszystkich. ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
Hmm, tylko skoro w tym samym czasie zapoznanie mają Jumpingi i Tuneliada, to to będzie ten sam tor ? Chodzi mi o Ring 2. Bo wychodzi na to, że mają w tym samym czasie o 9;30 niby jak my zapoznanie..
Namiot może być taki zwykły, najzwyklejszy ? Bo taki zwykły, dosyć mały, że pewnie tylko klatka by weszła, albo i nie, to chyba nawet mam..

Ja chyba nie za bardzo rozumiem jaki jest problem :evil_lol:
Zapoznanie jest przed każdym kolejnym biegiem tzn. najpierw jest zapoznanie jumpingu później jumping, później zapoznanie jumpingu open, później ten bieg itd.

Namiot może byc najzwyklejszy, najważniejsze żeby dawał cień i pies mógł tam sobie odpocząc ;)

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Ja chyba nie za bardzo rozumiem jaki jest problem :evil_lol:
Zapoznanie jest przed każdym kolejnym biegiem tzn. najpierw jest zapoznanie jumpingu później jumping, później zapoznanie jumpingu open, później ten bieg itd.

Namiot może byc najzwyklejszy, najważniejsze żeby dawał cień i pies mógł tam sobie odpocząc ;)

Już ogarniam, o to właśnie chodziło. :D Bo na forum napisane jest ' Zapoznanie z torem - 9;30 ' i myślałam, że wszyscy mają w tym samym czasie, a trudno sobie wyobrazić Jumpingi, Openy i Tuneliade jak razem wszyscy ogarniają tory. Ale teraz już rozumiem, mam nadzieje, że będą mówić kiedy będzie kolej Tuneliady, bo jestem ciut nie ogarnięta. :P

Posted

haha i chciałaś się nauczyć wszystkich przebiegów na jednym zapoznaniu? :evil_lol: poza tym i tak trzeba pozmieniać przeszkody bo w tuneliadzie są tylko tunele a na jumpingu są też np. hopki. Na pewno wszystko ogarniesz na miejscu ;)

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
haha i chciałaś się nauczyć wszystkich przebiegów na jednym zapoznaniu? :evil_lol: poza tym i tak trzeba pozmieniać przeszkody bo w tuneliadzie są tylko tunele a na jumpingu są też np. hopki. Na pewno wszystko ogarniesz na miejscu ;)

W tuneliadzie są tylko tunele ? ;o Nawet nie wiedziałam w sumie, ale okeeej, będzie ciężej niż myślałam, bo tunele lubi, gorzej z moim naprowadzaniem do odpowiedniej dziury, myślałam, że będzie więcej tuneli niż w Jumpingach, ale że będą hopki. No ale już trudno. :D

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']o taaaaak :evil_lol:
http://www.youtube.com/watch?v=OrAPO8vbYVI

to pewnie i tak zależy od inwencji twórczej organizatorów ;) musisz go mooooocno wołać
Kurde, chyba jednak źle zrobiłam, że nie poszłam na A0, bo widze, że chyba Tuneliada dla nas będzie trudniejsza, bo akurat odwoływanie go gdy wybiega z tunelu to jedna z rzeczy które mi najgorzej wychodzą. :D
Jeśli wbiegnie nie do tego tunelu co trzeba i wiesz, że będzie DIS, to jest sens biec dalej ?
Bo sama nie wiem co w takiej sytuacji zrobie, a taka nastąpi napewno, bo nie zapamiętam układu tuneli, to na bank, a na numerki nie będzie czasu, chyba że będzie upał i rudy będzie się wlekł, na co w sumie teraz zaczynam liczyć, tu mi się akurat przyda wolny pies, żebym ogarniała numerki. :smile:

Posted

Tak! Nawet mistrzowie biegną dalej! Dyskwalifikacja po prostu wyklucza możliwość zajęcia przez Ciebie czegokolwiek, ale nie wyklucza spróbowania przejscia toru wolnym krokiem, na spokojnie do końca ;)

Posted

Dis, nie dis, przebieg najlepiej zakończyć sukcesem ;) Ale nie rozumiem, po co iść "wolnym krokiem"?
A z racji tego, że są to zawody treningowe - myślimy intensywnie nad openami zamiast zerówek :evil_lol:

Posted

Może po to, by psy tak emocjonalne jak Happy nie zaczęły gryźć kogo popadnie albo szczekać jak wariatki? Takie psy też istnieją i widać to na różnych zawodach, wyższej i niższej rangi.

Posted

przecież pies nie wie, że nie zajmie żadnego miejsca, że był DIS. dlaczego więc mają pojawić się emocje, szczekanie i gryzienie? czy to oznacza, że cały tor biegniesz z Happy 'powoli i spokojnie'? oczywiście nie bronię Ci tego, ale mam wątpliwości, czy to o to w tym chodzi ;)

Posted

Nie powiedziałam, że DIS oznacza pojawienie się emocji.. :) ale nie bardzo chce mi się wdawać w dyskusję - i tak są ludzie którzy wiedzą lepiej, że Happy jest szczęśliwsza jak jest w stanie histerycznej radości niż normalnego skupienia ;)
Tak czy inaczej Paula, biegnij do końca, zresztą sama oceń. Jak nic Ci nie będzie robić, to lepiej skończyć po trzeciej przeszkodzie a z sukcesem.

Posted

nie wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć, zadałam proste pytanie. ja Ci nie piszę, co masz robić ze swoim psem. pytam, czy zawsze tak z nią biegasz. jeśli nie, jeśli cały tor biegniecie, a nie truchtacie, to dlaczego po DISie ma się pojawić zwolnienie tempa?

Posted

[quote name='Soko']Może po to, by psy tak emocjonalne jak Happy nie zaczęły gryźć kogo popadnie albo szczekać jak wariatki? Takie psy też istnieją i widać to na różnych zawodach, wyższej i niższej rangi.

Cóż, jak by mi się pies rozszczekał na torze, to bez względu na wszystko - przerwałabym bieg i zeszła, nie pozwolę na szczekanie podczas biegu.
A gryzienie kogo popadnie to wg mnie rażący brak wychowania.
ale znasz swojego psa lepiej, piszę to, co widać z boku.