paulaa. Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Tylko, że ja wcale nie boje się skutków fizycznych operacji, to zabieg rutynowy, bardziej jak się zmieni po tym, a psy na osiedlu nie zachęcają do tego. :P Jeśli chodzi o suczki, to po tym co się namęczyłam, a raczej nadal się męcze z suczką z guzami sutków, to każdemu doradzam sterylizacje..bo to koszmar jak i urojone ciąże. -,- Quote
kajkoowa Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Ja kastrację polecam, z kundlem przechodziłam, same plusy :D Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Kaja10014 napisał(a):Ja kastrację polecam, z kundlem przechodziłam, same plusy :D W jakim wieku ? Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Kurde zapowiada się nasz najbardziej agilitowo pracowity weekend, a tu doopa, upały. :roll: Wolałabym już chyba deszcz... Aaa i właśnie. Może któraś z osób wybierających się w sobote na 'Dzień z Agility z DogCampus' wie o której mniej więcej tam trzeba być ? Bo my mamy pierwszy trening dopiero 11;30 i nie wiem w sumie kiedy wyjechać, czy być tam dopiero koło 11;00, czy trzeba wcześniej gdzieś się zameldować. I właśnie.... Bierzecie jakieś namioty ? Ja sama nie wiem, czy wgl mam. Mamy tylko klatke jak narazie. Ale na agilityinfo pisało, że mają dosyć mało zacienionego miejsca, a ja sobie nie wyobrażam przesiadywania między treningami na upale z psem, więc chyba musimy coś wykombinować. Tylko nie wiem co. :D Będe wdzięczna za odp. Będzie ktoś wgl robił fotki ? :cool3: Ja biore aparat. Aaa i zawody treningowe. 9;30 jest zapoznanie z torem... ale dla wszystkich ? Bo sobie tego nie potrafie wyobrazić, a nie widziałam podziału kiedy Jumpingi, Tuneliada i Openy. W sumie to nie wiem czy jumping nie byłby dla nas lepszy, bo mi ciężko będzie ogarnąć tunele pamięciowo. :evil_lol: Jest jakiś Ring 1 i Ring 2. Czyli dwa oddzielne tory, tak ? Boje się po prostu, że potem będe latać jak głupa, albo wgl przegapie zapoznanie z torem. Nigdy nie byłam za żadnych zawodach nawet jako obserwator, więc nie mam pojęcia jak to wygląda... :lol: Z góry dziękuje, jeśli ktoś odpowie na któreś z moich pytań. :D I trzymajcie kciuki, żeby fryzjerka zlitowała się nademną i nas jakoś jutro upchnęła, dzisiaj ma zadzwonić, bo inaczej Scooby trafi pod moje nożyczki i może wyglądać nieco śmiesznie w weekend. Ale ja już nie moge patrzeć na jego kudły. :evil_lol: Quote
Kaaasia Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ja już na 90% zdecydowałam się na kastrację bo mój romeo doprowadza mnie do szału :evil_lol: nie wspominając o tym co się dzieje w okresie cieczek :mad: Quote
Kirinna Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 wiem ze q lodzi na kwalifikacjach jest zapoznanie z torem dla calej 3 klas np startujacych w A1 Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Kaaasia napisał(a):Ja już na 90% zdecydowałam się na kastrację bo mój romeo doprowadza mnie do szału :evil_lol: nie wspominając o tym co się dzieje w okresie cieczek :mad: Scooby ma już nawet ksywke na podówórku 'kochaś' albo 'lovelasek', czy takie tam. :D Bo obcałowuje wszystkie suki na osiedlu, ma dziwny zwyczaj oblizywania pyska, co wygląda nieco dziwnie, ale większość suk jeszcze bardziej do niego leci przez to... haha. :P A okres cieczkowy znam aż za dobrze, coś okropnego. -,- Ostateczną decyzje co do kastracji podejme po tym weekendzie, jeśli będzie wariował, możliwe, że już w majówke (pracują wtedy lecznice ? ) trafi pod skalpel. :P Bo wtedy i tak są zawody Baritiusa i nie ma treningów, a w 2 tyg. już do siebie dojdzie. ;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ja też nie lubię upałów na zawodach.... Jest podział na zerówki i openy więc na pewno będą dwa zapoznania oddzielne dla zerówek i openów (może byc więcej dla każdego wzrostu żeby ludzie się nie pozabijali ale wcale nie musi tak byc) Tu masz zresztą wszystko zapisane ;) : Plan zawodów: Rejestracja zawodników od godziny 9:00. Zapoznanie z torem - 9:30. Ring 1 - Tomek Agility Open, Agility 0 Sztafeta par dla klasy Open Sztafeta par dla klasy 0 Ring 2 - Nina Jumping 0 Jumping Open Tuneliada 0 Tuneliada Open Jak widac są dwa ringi więc na każdym będzie inne zapoznanie. Pierwsze jumping zerówki i równocześnie agility openów A co do namiotu to radzę od kogoś pożyczyć bo będzie ciężko wytrzymac w takim upale, szczególnie psu ;) Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 [quote name='Zuzia&Snoopy']ja też nie lubię upałów na zawodach.... Jest podział na zerówki i openy więc na pewno będą dwa zapoznania oddzielne dla zerówek i openów (może byc więcej dla każdego wzrostu żeby ludzie się nie pozabijali ale wcale nie musi tak byc) Tu masz zresztą wszystko zapisane ;) : Plan zawodów: Rejestracja zawodników od godziny 9:00. Zapoznanie z torem - 9:30. Ring 1 - Tomek Agility Open, Agility 0 Sztafeta par dla klasy Open Sztafeta par dla klasy 0 Ring 2 - Nina Jumping 0 Jumping Open Tuneliada 0 Tuneliada Open Jak widac są dwa ringi więc na każdym będzie inne zapoznanie. Pierwsze jumping zerówki i równocześnie agility openów A co do namiotu to radzę od kogoś pożyczyć bo będzie ciężko wytrzymac w takim upale, szczególnie psu ;) Hmm, tylko skoro w tym samym czasie zapoznanie mają Jumpingi i Tuneliada, to to będzie ten sam tor ? Chodzi mi o Ring 2. Bo wychodzi na to, że mają w tym samym czasie o 9;30 niby jak my zapoznanie.. Namiot może być taki zwykły, najzwyklejszy ? Bo taki zwykły, dosyć mały, że pewnie tylko klatka by weszła, albo i nie, to chyba nawet mam.. Quote
Illusion Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Info z fejsa Plan zawodów: Ring 1 Agility Open, Agility 0 Jumping Open Sztafeta par dla klasy Open Ring 2 Tuneliada 0 Tuneliada Open Jumping 0 Sztafeta par dla klasy 0 Bieg charytatywny dla PRZYJACIELA (jumpingowy, dla wszystkich) Wynika z tego, że w czasie Agility Open jest tuneliada 0 itd. ;) Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Illusion napisał(a):Info z fejsa Wynika z tego, że w czasie Agility Open jest tuneliada 0 itd. ;) Wiem, wiem. Biegi ogarniam. Dziwi mnie tylko zapoznanie z torem o jednej godzinie dla wszystkich. ;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 paulaa. napisał(a):Hmm, tylko skoro w tym samym czasie zapoznanie mają Jumpingi i Tuneliada, to to będzie ten sam tor ? Chodzi mi o Ring 2. Bo wychodzi na to, że mają w tym samym czasie o 9;30 niby jak my zapoznanie.. Namiot może być taki zwykły, najzwyklejszy ? Bo taki zwykły, dosyć mały, że pewnie tylko klatka by weszła, albo i nie, to chyba nawet mam.. Ja chyba nie za bardzo rozumiem jaki jest problem :evil_lol: Zapoznanie jest przed każdym kolejnym biegiem tzn. najpierw jest zapoznanie jumpingu później jumping, później zapoznanie jumpingu open, później ten bieg itd. Namiot może byc najzwyklejszy, najważniejsze żeby dawał cień i pies mógł tam sobie odpocząc ;) Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):Ja chyba nie za bardzo rozumiem jaki jest problem :evil_lol: Zapoznanie jest przed każdym kolejnym biegiem tzn. najpierw jest zapoznanie jumpingu później jumping, później zapoznanie jumpingu open, później ten bieg itd. Namiot może byc najzwyklejszy, najważniejsze żeby dawał cień i pies mógł tam sobie odpocząc ;) Już ogarniam, o to właśnie chodziło. :D Bo na forum napisane jest ' Zapoznanie z torem - 9;30 ' i myślałam, że wszyscy mają w tym samym czasie, a trudno sobie wyobrazić Jumpingi, Openy i Tuneliade jak razem wszyscy ogarniają tory. Ale teraz już rozumiem, mam nadzieje, że będą mówić kiedy będzie kolej Tuneliady, bo jestem ciut nie ogarnięta. :P Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 haha i chciałaś się nauczyć wszystkich przebiegów na jednym zapoznaniu? :evil_lol: poza tym i tak trzeba pozmieniać przeszkody bo w tuneliadzie są tylko tunele a na jumpingu są też np. hopki. Na pewno wszystko ogarniesz na miejscu ;) Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):haha i chciałaś się nauczyć wszystkich przebiegów na jednym zapoznaniu? :evil_lol: poza tym i tak trzeba pozmieniać przeszkody bo w tuneliadzie są tylko tunele a na jumpingu są też np. hopki. Na pewno wszystko ogarniesz na miejscu ;) W tuneliadzie są tylko tunele ? ;o Nawet nie wiedziałam w sumie, ale okeeej, będzie ciężej niż myślałam, bo tunele lubi, gorzej z moim naprowadzaniem do odpowiedniej dziury, myślałam, że będzie więcej tuneli niż w Jumpingach, ale że będą hopki. No ale już trudno. :D Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 o taaaaak :evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=OrAPO8vbYVI to pewnie i tak zależy od inwencji twórczej organizatorów ;) musisz go mooooocno wołać Quote
paulaa. Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 [quote name='Zuzia&Snoopy']o taaaaak :evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=OrAPO8vbYVI to pewnie i tak zależy od inwencji twórczej organizatorów ;) musisz go mooooocno wołać Kurde, chyba jednak źle zrobiłam, że nie poszłam na A0, bo widze, że chyba Tuneliada dla nas będzie trudniejsza, bo akurat odwoływanie go gdy wybiega z tunelu to jedna z rzeczy które mi najgorzej wychodzą. :D Jeśli wbiegnie nie do tego tunelu co trzeba i wiesz, że będzie DIS, to jest sens biec dalej ? Bo sama nie wiem co w takiej sytuacji zrobie, a taka nastąpi napewno, bo nie zapamiętam układu tuneli, to na bank, a na numerki nie będzie czasu, chyba że będzie upał i rudy będzie się wlekł, na co w sumie teraz zaczynam liczyć, tu mi się akurat przyda wolny pies, żebym ogarniała numerki. :smile: Quote
Soko Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Tak! Nawet mistrzowie biegną dalej! Dyskwalifikacja po prostu wyklucza możliwość zajęcia przez Ciebie czegokolwiek, ale nie wyklucza spróbowania przejscia toru wolnym krokiem, na spokojnie do końca ;) Quote
Fantowa Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Dis, nie dis, przebieg najlepiej zakończyć sukcesem ;) Ale nie rozumiem, po co iść "wolnym krokiem"? A z racji tego, że są to zawody treningowe - myślimy intensywnie nad openami zamiast zerówek :evil_lol: Quote
Soko Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Może po to, by psy tak emocjonalne jak Happy nie zaczęły gryźć kogo popadnie albo szczekać jak wariatki? Takie psy też istnieją i widać to na różnych zawodach, wyższej i niższej rangi. Quote
motyleqq Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 przecież pies nie wie, że nie zajmie żadnego miejsca, że był DIS. dlaczego więc mają pojawić się emocje, szczekanie i gryzienie? czy to oznacza, że cały tor biegniesz z Happy 'powoli i spokojnie'? oczywiście nie bronię Ci tego, ale mam wątpliwości, czy to o to w tym chodzi ;) Quote
Yuveza Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 my tez bedziemy na treningowych, jako 'fotograf' kobic i widz oczywiscie, no i chyba wezme tą poczwarke ze soba;) Quote
Soko Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Nie powiedziałam, że DIS oznacza pojawienie się emocji.. :) ale nie bardzo chce mi się wdawać w dyskusję - i tak są ludzie którzy wiedzą lepiej, że Happy jest szczęśliwsza jak jest w stanie histerycznej radości niż normalnego skupienia ;) Tak czy inaczej Paula, biegnij do końca, zresztą sama oceń. Jak nic Ci nie będzie robić, to lepiej skończyć po trzeciej przeszkodzie a z sukcesem. Quote
motyleqq Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 nie wiem czemu nie chcesz odpowiedzieć, zadałam proste pytanie. ja Ci nie piszę, co masz robić ze swoim psem. pytam, czy zawsze tak z nią biegasz. jeśli nie, jeśli cały tor biegniecie, a nie truchtacie, to dlaczego po DISie ma się pojawić zwolnienie tempa? Quote
Fantowa Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='Soko']Może po to, by psy tak emocjonalne jak Happy nie zaczęły gryźć kogo popadnie albo szczekać jak wariatki? Takie psy też istnieją i widać to na różnych zawodach, wyższej i niższej rangi. Cóż, jak by mi się pies rozszczekał na torze, to bez względu na wszystko - przerwałabym bieg i zeszła, nie pozwolę na szczekanie podczas biegu. A gryzienie kogo popadnie to wg mnie rażący brak wychowania. ale znasz swojego psa lepiej, piszę to, co widać z boku. Quote
Recommended Posts