Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcieliście filmik to macie. Ale nic nie komentuje, wygląda to tragicznie. :evil_lol:
[video=youtube;BAuvZYFX2n0]http://www.youtube.com/watch?v=BAuvZYFX2n0[/video]

Musze się poradzić jednak na zajęciach jak go tego uczyć, target już mieliśmy, na schodach też, ale co dalej.. :roll:
Jakieś rady ? :cool3:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wikikoniki napisał(a):
Fajnie. A nie chcesz robić 2on2off ? My próbujemy, ale zobaczę jak to będzie na prawdziwych przeszkodach ;P

Chce, ale jak widać nam to nie wychodzi. :P Nie wiem jak zacząć zbytnio ?
I jak widać, on przeskakuje tą strefe na początku kładki. -,-
Aleksandra95 napisał(a):
koleżanka liczyć nie umie. :D to nie 5 sekund a 22 :lol:

ale on zasuwa :loveu: ładnie Ci w krótkich włosach :)

oj tam, oj tam. szczegół. :D

weeź, nienawidze siebie bez grzywki. :P a tu mi ją non stop podwiewało. -,-

Posted

No mi początek chyba ucięło.
A co do stref, to ja bardziej naprowadzałam smakiem, żeby stanęła 2on2off. Potem piłka bez dalszego hopania :) Ale ja mam prowizoryczne przeszkody ;p

Posted

paulaa. napisał(a):
C
oj tam, oj tam. szczegół. :D

weeź, nienawidze siebie bez grzywki. :P a tu mi ją non stop podwiewało. -,-

a prostujesz je czy masz takie ładne proste :loveu: ?

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
a prostujesz je czy masz takie ładne proste :loveu: ?

Dzisiaj akurat nie prostowałam, dlatego takie nie ogarnięte. Ale ogólnie teraz prawie zawsze prostuje, bo straszne są. :P

Posted

paulaa. napisał(a):
Dzisiaj akurat nie prostowałam, dlatego takie nie ogarnięte. Ale ogólnie teraz prawie zawsze prostuje, bo straszne są. :P

nieogarnięte ? :o jasne :D chyba nie widziałaś nieogarniętych włosów. :diabloti:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Masz jakies przykladowe?

Nie mam pojęcia. Ja tego chyba nigdy nie ustawiałam, chyba że przez przypadek. Ja jestem niestety zielona w tych sprawach. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Nie mam pojęcia. Ja tego chyba nigdy nie ustawiałam, chyba że przez przypadek. Ja jestem niestety zielona w tych sprawach. :D

No tak ale to nie kasuj kiedys takiego zdjecia tylko pokaz i podaj te ustawienia bo tryb sportowy czesto zawodzi :)

Posted

Najlepiej się stref w klubie uczyć, to 2on2offa się zaczyna od wchodzenia psa tylnymi łapami na coś(świadomość zadu) no i target, najpierw normalnie na ziemi, potem się minimalnie podnosi np. deskę huśtawki opartą np. na boczku hopki, i powoli coraz wyżej, aż potem się idzie na przeszkody :D
Przynajmniej ja tak 2on2offa robię ;)

Posted

Klaudia. napisał(a):
Najlepiej się stref w klubie uczyć, to 2on2offa się zaczyna od wchodzenia psa tylnymi łapami na coś(świadomość zadu) no i target, najpierw normalnie na ziemi, potem się minimalnie podnosi np. deskę huśtawki opartą np. na boczku hopki, i powoli coraz wyżej, aż potem się idzie na przeszkody :D
Przynajmniej ja tak 2on2offa robię ;)

Wiem, ale niestety nie wiem kiedy w klubie zaczniemy robić strefy, dopytam na następnym treningu, ale myśle, że nie prędko. A zawody treningowe już 28 kwietnia..
Nie mówie już nawet nic o kole, bo tego nigdy nie ćwiczyliśmy chyba jeszcze.

deer_1987 napisał(a):
No tak ale to nie kasuj kiedys takiego zdjecia tylko pokaz i podaj te ustawienia bo tryb sportowy czesto zawodzi :)

W sensie, że da się takie zdjęcie odratować ? :P Bo nie ogarniam.

Posted

Klaudia. napisał(a):
My jeździmy na zawody do zerówek, a stref jeszcze nie mamy zrobionych - po prostu nieco zwalniam Fantę przy zbieganiu z kładki/palisady :D

Fanta pamiętam jak już na obozie ładnie na strefach się zatrzymywała. :smile:

Posted

Taaak, tyle, że tempo nie było powalające, nie nauczyłam, że np. na komendę ona ma zostać na strefie, a ja kawałek odejść, więc robimy od nowa na inną komendę no i pod okiem kogoś doświadczonego w tej dziedzinie :D

Posted

Jeśli chodzi o te zdjecia :P to na sportowym ja też nie robię, bo własnie on tak naprawde sie nie nadaje, najlepiej ustawic sobie M-manual, i wtedy tak jak mówi deer f i czas ustawiasz sobie tak zeby było szybko;) powinny wychodzic, no i AF, np mój jest dość kiepski, ale Twój chyba nie :)

W sensie, że da się takie zdjęcie odratować ? :P Bo nie ogarniam.

deer chodzilo żebys zrobiła zdjecie na M i pokaż je i na jakich ustwaieniach zrobione czyli f i czas:)

Posted

my jutro jedziemy na trening na kilka godzin :multi: ale Tzta nie bedzie więc nie będzie miał mi kto zdjęć robic :(

chętnie bym obejrzała film z Waszego dłuższego przebiegu:cool3:

Posted

westie_justa napisał(a):
Jeśli chodzi o te zdjecia :P to na sportowym ja też nie robię, bo własnie on tak naprawde sie nie nadaje, najlepiej ustawic sobie M-manual, i wtedy tak jak mówi deer f i czas ustawiasz sobie tak zeby było szybko;) powinny wychodzic, no i AF, np mój jest dość kiepski, ale Twój chyba nie :)

deer chodzilo żebys zrobiła zdjecie na M i pokaż je i na jakich ustwaieniach zrobione czyli f i czas:)

Aa, już ogarniam. Ale na manualu trzeba chyba krecić tym pokrętłem od ostrości, tak ? To ja nie wybrobie chyba w czasie, nigdy nie robiłam tak zdjęć. :D

Marta_Ares napisał(a):
my jutro jedziemy na trening na kilka godzin :multi: ale Tzta nie bedzie więc nie będzie miał mi kto zdjęć robic :(

chętnie bym obejrzała film z Waszego dłuższego przebiegu:cool3:

Zazdroszcze treningu, ale szkoda, że bez fotek. ;c

Też bym chętnie obejrzała, ale nie ma nas kto nagrać... -,- A szkoda, bo na fimiku najlepiej błędy widać.

Jedziecie w końcu na te zawody treningowe ? :cool3:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nie, nie da sie uratowac ale jak pokazesz i odasz ustawienia to ci powiem na drugi raz jak lepiej

No oki, tylko musze się zorientować jak na manuala przestawić. ;)
Teraz dopiero widze jaka jestem zielona w tych sprawach. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
No oki, tylko musze się zorientować jak na manuala przestawić. ;)
Teraz dopiero widze jaka jestem zielona w tych sprawach. :D

Ale to pokaz ze sportowego to dojdziemy jak masz zle ustawione :smile:

I nie, nie trzeba krecic jak masz auto fokus :razz: chyba ze ty na manula fokus ustawiasz

Manual to jest M! Av, T itp to sa inne trybvy :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale to pokaz ze sportowego to dojdziemy jak masz zle ustawione :smile:

I nie, nie trzeba krecic jak masz auto fokus :razz: chyba ze ty na manula fokus ustawiasz

Manual to jest M! Av, T itp to sa inne trybvy :)

Przykład masz nawet na 1 stronie, tam jest zdjęcie jak skakał przez przeszkody z krzeseł i widać, jak pies jest rozmazany, a tło ostre. W większości takie fotki usuwałam, ale może coś znajde, albo zrobie jeszcze jutro. ;)