paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Chcieliście filmik to macie. Ale nic nie komentuje, wygląda to tragicznie. :evil_lol: [video=youtube;BAuvZYFX2n0]http://www.youtube.com/watch?v=BAuvZYFX2n0[/video] Musze się poradzić jednak na zajęciach jak go tego uczyć, target już mieliśmy, na schodach też, ale co dalej.. :roll: Jakieś rady ? :cool3: Quote
wikikoniki Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Fajnie. A nie chcesz robić 2on2off ? My próbujemy, ale zobaczę jak to będzie na prawdziwych przeszkodach ;P Quote
Aleksa. Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 koleżanka liczyć nie umie. :D to nie 5 sekund a 22 :lol: ale on zasuwa :loveu: ładnie Ci w krótkich włosach :) Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 wikikoniki napisał(a):Fajnie. A nie chcesz robić 2on2off ? My próbujemy, ale zobaczę jak to będzie na prawdziwych przeszkodach ;P Chce, ale jak widać nam to nie wychodzi. :P Nie wiem jak zacząć zbytnio ? I jak widać, on przeskakuje tą strefe na początku kładki. -,- Aleksandra95 napisał(a):koleżanka liczyć nie umie. :D to nie 5 sekund a 22 :lol: ale on zasuwa :loveu: ładnie Ci w krótkich włosach :) oj tam, oj tam. szczegół. :D weeź, nienawidze siebie bez grzywki. :P a tu mi ją non stop podwiewało. -,- Quote
wikikoniki Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 No mi początek chyba ucięło. A co do stref, to ja bardziej naprowadzałam smakiem, żeby stanęła 2on2off. Potem piłka bez dalszego hopania :) Ale ja mam prowizoryczne przeszkody ;p Quote
Aleksa. Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 paulaa. napisał(a):C oj tam, oj tam. szczegół. :D weeź, nienawidze siebie bez grzywki. :P a tu mi ją non stop podwiewało. -,- a prostujesz je czy masz takie ładne proste :loveu: ? Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Aleksandra95 napisał(a):a prostujesz je czy masz takie ładne proste :loveu: ? Dzisiaj akurat nie prostowałam, dlatego takie nie ogarnięte. Ale ogólnie teraz prawie zawsze prostuje, bo straszne są. :P Quote
Aleksa. Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 paulaa. napisał(a):Dzisiaj akurat nie prostowałam, dlatego takie nie ogarnięte. Ale ogólnie teraz prawie zawsze prostuje, bo straszne są. :P nieogarnięte ? :o jasne :D chyba nie widziałaś nieogarniętych włosów. :diabloti: Quote
Yuveza Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 paulaa. napisał(a): weeź, nienawidze siebie bez grzywki. :P a tu mi ją non stop podwiewało. -,- witaj w klubie :evil_lol: No zasuwa nieźle O.O. Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):Czas i F :) nie dziwne sport nie nadaje sie do konca do zdjec w ruchu duzop lepiej na manual :) Masz jakies przykladowe? Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):Masz jakies przykladowe? Nie mam pojęcia. Ja tego chyba nigdy nie ustawiałam, chyba że przez przypadek. Ja jestem niestety zielona w tych sprawach. :D Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 paulaa. napisał(a):Nie mam pojęcia. Ja tego chyba nigdy nie ustawiałam, chyba że przez przypadek. Ja jestem niestety zielona w tych sprawach. :D No tak ale to nie kasuj kiedys takiego zdjecia tylko pokaz i podaj te ustawienia bo tryb sportowy czesto zawodzi :) Quote
Fantowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Najlepiej się stref w klubie uczyć, to 2on2offa się zaczyna od wchodzenia psa tylnymi łapami na coś(świadomość zadu) no i target, najpierw normalnie na ziemi, potem się minimalnie podnosi np. deskę huśtawki opartą np. na boczku hopki, i powoli coraz wyżej, aż potem się idzie na przeszkody :D Przynajmniej ja tak 2on2offa robię ;) Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Klaudia. napisał(a):Najlepiej się stref w klubie uczyć, to 2on2offa się zaczyna od wchodzenia psa tylnymi łapami na coś(świadomość zadu) no i target, najpierw normalnie na ziemi, potem się minimalnie podnosi np. deskę huśtawki opartą np. na boczku hopki, i powoli coraz wyżej, aż potem się idzie na przeszkody :D Przynajmniej ja tak 2on2offa robię ;) Wiem, ale niestety nie wiem kiedy w klubie zaczniemy robić strefy, dopytam na następnym treningu, ale myśle, że nie prędko. A zawody treningowe już 28 kwietnia.. Nie mówie już nawet nic o kole, bo tego nigdy nie ćwiczyliśmy chyba jeszcze. deer_1987 napisał(a):No tak ale to nie kasuj kiedys takiego zdjecia tylko pokaz i podaj te ustawienia bo tryb sportowy czesto zawodzi :) W sensie, że da się takie zdjęcie odratować ? :P Bo nie ogarniam. Quote
Fantowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 My jeździmy na zawody do zerówek, a stref jeszcze nie mamy zrobionych - po prostu nieco zwalniam Fantę przy zbieganiu z kładki/palisady :D Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Klaudia. napisał(a):My jeździmy na zawody do zerówek, a stref jeszcze nie mamy zrobionych - po prostu nieco zwalniam Fantę przy zbieganiu z kładki/palisady :D Fanta pamiętam jak już na obozie ładnie na strefach się zatrzymywała. :smile: Quote
Fantowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Taaak, tyle, że tempo nie było powalające, nie nauczyłam, że np. na komendę ona ma zostać na strefie, a ja kawałek odejść, więc robimy od nowa na inną komendę no i pod okiem kogoś doświadczonego w tej dziedzinie :D Quote
Yuveza Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Jeśli chodzi o te zdjecia :P to na sportowym ja też nie robię, bo własnie on tak naprawde sie nie nadaje, najlepiej ustawic sobie M-manual, i wtedy tak jak mówi deer f i czas ustawiasz sobie tak zeby było szybko;) powinny wychodzic, no i AF, np mój jest dość kiepski, ale Twój chyba nie :) W sensie, że da się takie zdjęcie odratować ? :P Bo nie ogarniam. deer chodzilo żebys zrobiła zdjecie na M i pokaż je i na jakich ustwaieniach zrobione czyli f i czas:) Quote
Marta_Ares Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 my jutro jedziemy na trening na kilka godzin :multi: ale Tzta nie bedzie więc nie będzie miał mi kto zdjęć robic :( chętnie bym obejrzała film z Waszego dłuższego przebiegu:cool3: Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 westie_justa napisał(a):Jeśli chodzi o te zdjecia :P to na sportowym ja też nie robię, bo własnie on tak naprawde sie nie nadaje, najlepiej ustawic sobie M-manual, i wtedy tak jak mówi deer f i czas ustawiasz sobie tak zeby było szybko;) powinny wychodzic, no i AF, np mój jest dość kiepski, ale Twój chyba nie :) deer chodzilo żebys zrobiła zdjecie na M i pokaż je i na jakich ustwaieniach zrobione czyli f i czas:) Aa, już ogarniam. Ale na manualu trzeba chyba krecić tym pokrętłem od ostrości, tak ? To ja nie wybrobie chyba w czasie, nigdy nie robiłam tak zdjęć. :D Marta_Ares napisał(a):my jutro jedziemy na trening na kilka godzin :multi: ale Tzta nie bedzie więc nie będzie miał mi kto zdjęć robic :( chętnie bym obejrzała film z Waszego dłuższego przebiegu:cool3: Zazdroszcze treningu, ale szkoda, że bez fotek. ;c Też bym chętnie obejrzała, ale nie ma nas kto nagrać... -,- A szkoda, bo na fimiku najlepiej błędy widać. Jedziecie w końcu na te zawody treningowe ? :cool3: Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Nie, nie da sie uratowac ale jak pokazesz i odasz ustawienia to ci powiem na drugi raz jak lepiej Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):Nie, nie da sie uratowac ale jak pokazesz i odasz ustawienia to ci powiem na drugi raz jak lepiej No oki, tylko musze się zorientować jak na manuala przestawić. ;) Teraz dopiero widze jaka jestem zielona w tych sprawach. :D Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 paulaa. napisał(a):No oki, tylko musze się zorientować jak na manuala przestawić. ;) Teraz dopiero widze jaka jestem zielona w tych sprawach. :D Ale to pokaz ze sportowego to dojdziemy jak masz zle ustawione :smile: I nie, nie trzeba krecic jak masz auto fokus :razz: chyba ze ty na manula fokus ustawiasz Manual to jest M! Av, T itp to sa inne trybvy :) Quote
taxelina Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Spojrz tutaj masz M (a,s,p to inne tryby np ze ustawisz czas a F sam dobiera aparat albo odwrotnie) Quote
paulaa. Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 deer_1987 napisał(a):Ale to pokaz ze sportowego to dojdziemy jak masz zle ustawione :smile: I nie, nie trzeba krecic jak masz auto fokus :razz: chyba ze ty na manula fokus ustawiasz Manual to jest M! Av, T itp to sa inne trybvy :) Przykład masz nawet na 1 stronie, tam jest zdjęcie jak skakał przez przeszkody z krzeseł i widać, jak pies jest rozmazany, a tło ostre. W większości takie fotki usuwałam, ale może coś znajde, albo zrobie jeszcze jutro. ;) Quote
Recommended Posts