Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulaa. napisał(a):
Nie jest to takie łatwe, bo zanim wezme miarke do ręki, to on jest już pod stołem, a wyjąć go stamtąd graniczy z cudem. ;)

Napisz do nich, ci z allegro może zrobią większą na zamówienie, myśle, że dałoby rade. ;)

jak na razie zastanawiam się jaką.;) bo materiałowa szybko przez Dore zostanie zniszczona...:( za to metalowa 20 kg nasz rozmiar :(

Posted

westie_justa napisał(a):
ja dla mojego małego szoguna (30cm w kłębie) zamawiam metal i już postanowione :lol:

ja mojemu też w przyszłości będę zamawiała metal. Mimo, że jest ciężki, ale za to można go łatwo złożyć + masz pewność, że pies tego nie rozwali. ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
jak na razie zastanawiam się jaką.;) bo materiałowa szybko przez Dore zostanie zniszczona...:( za to metalowa 20 kg nasz rozmiar :(

ja mam ten sam dylemat... i nie wiem już sama

Posted

U mnie jest ten problem, że materiałowa może jakoś przejdzie, jak ją wcisne za szafe złożoną, a metalowa chyba już szersza jest po złożeniu i babcia mnie za nią zabije. :D Niestety, uroki mieszkania z dziadkami... -,-

Posted

motyleqq napisał(a):
ja mam ten sam dylemat... i nie wiem już sama

no właśnie przecież ja troszkę więcej bym ważyła od tej klatki.:evil_lol: jak ja unieść :D

Posted

metalowa służy w domu za fajną pułeczkę/ stolik :D

ja do tej pory miałam doczynienia z kilkoma klatkami, materiałowymi i metalowymi, kiedyś nawet jechałam na wakacje pociągiem z metalową klatką i psem pod pachą:diabloti:
klatką średnią więc ok 15-18kg ważyła...
ale mam z nią pewność, ze pies będzie w środku po moim powrocie ;)

mialam materialową z lichym stelażem to latała razem z psem:roll:

teraz mam materiałową dużą ze stelażem na 2 psy i na treningi wybieram ja bo mogę zapakować 2 psy i jest lżejsza/ poręczniejsza od metalowej, natomiast metalową zabiorę na zawody/ wakacje, zeby miec pewność że pies jej nie rozwali.

Ja mialam o tyle szczęście ze metalową odkupiłam od znajomego za 80zł (80 alb 90),
a materiałową kupiłam u nas na takim targu z uzywanymi rzeczami, za bardzo małe pieniądze:cool3:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
metalowa służy w domu za fajną pułeczkę/ stolik :D

ja do tej pory miałam doczynienia z kilkoma klatkami, materiałowymi i metalowymi, kiedyś nawet jechałam na wakacje pociągiem z metalową klatką i psem pod pachą:diabloti:
klatką średnią więc ok 15-18kg ważyła...
ale mam z nią pewność, ze pies będzie w środku po moim powrocie ;)

mialam materialową z lichym stelażem to latała razem z psem:roll:

teraz mam materiałową dużą ze stelażem na 2 psy i na treningi wybieram ja bo mogę zapakować 2 psy i jest lżejsza/ poręczniejsza od metalowej, natomiast metalową zabiorę na zawody/ wakacje, zeby miec pewność że pies jej nie rozwali.

Ja mialam o tyle szczęście ze metalową odkupiłam od znajomego za 80zł (80 alb 90),
a materiałową kupiłam u nas na takim targu z uzywanymi rzeczami, za bardzo małe pieniądze:cool3:

To zazdroszcze, po ciężko trafić na dobrą materiałową, a jeszcze są drogie.
Ja doczynienia z żadnymi klatkami jeszcze nie miałam, więc jestem zielona. :D
Jak poznać, że klatka ma w miare porządny stelarz ? Bo na tym mi w sumie zależy.
Chociaż coraz bardziej zastanawiam się nad metalową, ale jej chyba naprawde nigdzie nie upchne, u nas w mieszkaniu zero miejsca, nie było miejsca na legowisko dla Scooba, a co dopiero klatke. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
To zazdroszcze, po ciężko trafić na dobrą materiałową, a jeszcze są drogie.
Ja doczynienia z żadnymi klatkami jeszcze nie miałam, więc jestem zielona. :D
Jak poznać, że klatka ma w miare porządny stelarz ? Bo na tym mi w sumie zależy.
Chociaż coraz bardziej zastanawiam się nad metalową, ale jej chyba naprawde nigdzie nie upchne, u nas w mieszkaniu zero miejsca, nie było miejsca na legowisko dla Scooba, a co dopiero klatke. :D

ale klatka metalowa po złożeniu nie jest dużą. Nawet pod łuzkiem się zmieści.

Posted

[quote name='Kirinna']ale klatka metalowa po złożeniu nie jest dużą. Nawet pod łuzkiem się zmieści.
dokładnie ;) ja klatke metalową trzymam pod łóżkiem, materiałową mam upchniętą koło łóżka rozłożoną.

Podstawą klatek materiałowych jest dobry stelaż z rurek metalowych itp.

http://allegro.pl/klatka-kojec-transporter-dla-psa-kota-91x64x64cm-i2170477865.html
tu widze fajny stelaż, ale nie mogę nic więcej powiedzieć na temat materiału, bo ze zdjęć ciężko to określić

Posted

U mnie niestety pod łóżko się nie zmieści, bo mam rozkładaną kanape, zero miejsca pod spodem. :D

swan2407 napisał(a):
My mamy metalową i Lara i tak woli spać na niej niż w niej. :P

Widziałam, że też się wybieracie na dzień z agility. :)

Tak. :smile: Już nie moge się doczekać! Wy też się wybieracie? Super! Wreszcie poznam Lare na żywo. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
U mnie niestety pod łóżko się nie zmieści, bo mam rozkładaną kanape, zero miejsca pod spodem. :D

Tak. :smile: Już nie moge się doczekać! Wy też się wybieracie? Super! Wreszcie poznam Lare na żywo. :smile:

Wybieramy się. Też nie mogę się doczekać. :D

Posted

Kashdog napisał(a):
Dzień agility z Tomkiem Jakubowskim i Niną Bekasiewicz 28.4 w Wawie :)

też się wybieracie ? :cool3:

ja nie rozumiem, czemu jest tak mało semi w wawie, niby tyle klubów, a semi ciągle Tarnów-Kraków czy te rejony. :roll:

Posted

Kashdog napisał(a):
Owszem :diabloti:

Super, w takim razie jeszcze bardziej nie moge się doczekać, zobacze wreszcie dużo psów z dogo. :smile:
Aleksandra95 napisał(a):
klatka klatką, ale ja chce fotki. :)

Nie ma fotek i nie będzie, ostatnio cierpie na brak weny. :evil_lol: wgl nie chce mi się brać aparatu, zresztą znowu jestem chora. za to jak chcesz możesz nam filmik zrobić, bo znalazłam wreszcie kabel od telefonu, więc może w końcu coś zmontuje. :diabloti:

Posted

[quote name='paulaa.']
Nie ma fotek i nie będzie, ostatnio cierpie na brak weny. :evil_lol: wgl nie chce mi się brać aparatu, zresztą znowu jestem chora. za to jak chcesz możesz nam filmik zrobić, bo znalazłam wreszcie kabel od telefonu, więc może w końcu coś zmontuje. :diabloti:
ja mam zrobić ? :evil_lol:

aaa a wysłałabyś mi jeszcze nagranie z Lolkiem ? ;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']ja mam zrobić ? :evil_lol:

aaa a wysłałabyś mi jeszcze nagranie z Lolkiem ? ;)
Bo ja nie umiem. :D Nie no, żartuje to i tak jakieś nędzne urywki, nic nowego nie nagrywaliśmy z sztuczkami. ;)

A nie wysłałam ich ostatnio ? Nie wiem czy wgl je jeszcze mam, ale sprawdze dzisiaj.

Posted

paulaa. napisał(a):
Bo ja nie umiem. :D Nie no, żartuje to i tak jakieś nędzne urywki, nic nowego nie nagrywaliśmy z sztuczkami. ;)

A nie wysłałam ich ostatnio ? Nie wiem czy wgl je jeszcze mam, ale sprawdze dzisiaj.

Nie no ok, ja służę pomocą.:loveu: Ty mi fotki dajesz Dory, ja Wam filmik zrobię :evil_lol: u mnie w galerii filmik z Tosia jak chcesz zobaczyć.;)

właśnie nie mam z nim. :hmmmm: