Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paulaa.']Żeby nie było wątpliwości, że Jun jest sporo większy od Scooba, w końcu zrobiłam porównanie. :evil_lol:

ps. przepraszam za nieogarnięcie Scooba, musimy coś w końcu zrobić z jego sierścią i swoje grube nogi, trzeba się w końcu za siebie wziąć na wiosne. :roll:

Mam jeszcze pare fotek z dzisiejszego spacerku, potem dam. Ale ostrość dzisiaj wgl mi się nie ustawiała, więc pod tym względem są tragiczne. </3 Nie wiem co się dzieje z moim aparatem jak jest troche zimniej... :shake:

świetne:)
i moje różnokolorowe skarpetki:)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patyk. Ja mojemu nie pozwalam brać, chociaż on i tak zbiera i.zbiera:)
Mogę ukraść porównanie Scoobiego i Juna do mojej galeri?
Scooby macha uszami i unosi się w powietrzu, czy unosi się w powietrzu i dlatego macha uszami?:)

Posted

Kirinna napisał(a):
Patyk. Ja mojemu nie pozwalam brać, chociaż on i tak zbiera i.zbiera:)
Mogę ukraść porównanie Scoobiego i Juna do mojej galeri?

Mój tata zawsze mu je rzuca ja żadziej, bo jak był mały ciągle nimi rzygał. :D A Scoobiemu patyki się nudzą zaraz gdy nikt nie rzuca, sam nie zbiera, chyba że na komende. ;)
Jasne. ;)

Posted (edited)

Zdecydujemy się chyba jednak na coś solidniejszego, a dokładniej takiego:
http://allegro.pl/klatka-kojec-transporter-dla-psa-kota-91x64x64cm-i2170477865.html
Tylko nie wiem czy wziąć: 91x64x64cm czy 80x58x58 ?
Różnica w cenie jest w sumie niewielka i sama nie wiem. Klatka wydaje się solidniejsza od tej poprzadniej. Ale pewnie i tak nie będzie nadawała się do przenoszenia, jedynie jako kennel do postawienia.. ;)

+ Przed chwilą wróciliśmy od weta. Wszystko jest oki. Będzie jeszcze raz odrobaczony już tak dla pełnego bezpieczeństwa i za 2-3tyg. na badanie kału, żeby sprawdzić czy na pewno to cholerstwo zostało występione.
Do treningów możemy wrócić, ale dla pełnego bezpieczeństwa dostaliśmy jakiś suplement na stawy Canivitonmoże ktoś zna ? Nie ukrywam, że była to najtańsza opcja, ale podobno zastosowanie podobne. + galaretka z kurzych łapek. Chociaż doktor powiedziała, że jest na tyle młody że i tak w jego przypadku wszystko się szybko zregeneruje. :smile:
Jednak będzie musiał być regularnie badany, ponieważ to paskudztwo ma tendencje do powrotów.
I oczywiście sporo psów na osiedlu narażonych jest na zakażenie, bo jednak te pasożyty zostawiają jaja w glebie wraz z wydaleniem.. Wetka powiedziała, że ostatnio trafiają do nich psy z coraz żadszymi i dziwniejszymi pasożytami, zresztą nie dziwne, skoro po osiedlach wszystko się tak roznosi.. -,-

Edited by paulaa.
Posted

[quote name='paulaa.']Zdecydujemy się chyba jednak na coś solidniejszego, a dokładniej takiego:
http://allegro.pl/klatka-kojec-transporter-dla-psa-kota-91x64x64cm-i2170477865.html
Tylko nie wiem czy wziąć: 91x64x64cm czy 80x58x58 ?
Różnica w cenie jest w sumie niewielka i sama nie wiem. Klatka wydaje się solidniejsza od tej poprzadniej. Ale pewnie i tak nie będzie nadawała się do przenoszenia, jedynie jako kennel do postawienia.. ;)

mi poradzili żeby zmierzyc długość psa + 10cm(pies jeśli będzie dłużej siedział w klatce, musi mieć miejsce żeby wygodnie rozłożyć łapy)
wysokość i szerokosć jest dobrana do długości
czyli ja bym wzieła tą dłuższą, mój ma taką i swobodnie może leżeć a wysokość ma 63 i usiądzie ale musi być przygarbiony i szerokość 58(ale ona jest na stałe dla niego)

Posted

Scooby ma ok.42cm wzrostu i długość z tego co pamiętam do kubraczka to była ok.45cm ale +głowa to wychodzi 60cm + jego długi ogon to wyszło mi na miarce 80cm, więc w sumie na styk jeśli chodzi na długość z tą mniejszą, a nie wiem czy powinna być na styk. Już sama nie wiem, liczy się ogon wgl ? :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Scooby ma ok.42cm wzrostu i długość z tego co pamiętam do kubraczka to była ok.45cm ale +głowa to wychodzi 60cm + jego długi ogon to wyszło mi na miarce 80cm, więc w sumie na styk jeśli chodzi na długość z tą mniejszą, a nie wiem czy powinna być na styk. Już sama nie wiem, liczy się ogon wgl ? :D

mierzysz od nosa do nasady ogona:) plus te 10 cm
najlepiej sobie narysuj w skali 1:1 i niech Scooby położy się na boku, ja tak zrobiłam i jest teraz ok, ale ja mam klatkę 24/7:), więc potrzebowałam troche większą, ale Jun na szczęście nie może sobie spacerować najwyżej usiądzie

Posted

Kirinna napisał(a):
mierzysz od nosa do nasady ogona:) plus te 10 cm
najlepiej sobie narysuj w skali 1:1 i niech Scooby położy się na boku, ja tak zrobiłam i jest teraz ok, ale ja mam klatkę 24/7:), więc potrzebowałam troche większą, ale Jun na szczęście nie może sobie spacerować najwyżej usiądzie

Z tym to jest ciężko, bo on na widok miarki ucieka, ale on ma niestety sporo takich dziwnych lęków, wszystkie związane w pewnym sensie z ludźmi... :D
Ale zobaczymy, dzisiaj będe musiała go tak położonego wymierzyć.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
to ja mam problem, bo Dora od nosa do nasady ogona to jest max takich klatek.;) to gdzie jeszcze te 10 cm :D

to jak ucieka, to nie możesz go przytrzymać ?

Nie jest to takie łatwe, bo zanim wezme miarke do ręki, to on jest już pod stołem, a wyjąć go stamtąd graniczy z cudem. ;)

Napisz do nich, ci z allegro może zrobią większą na zamówienie, myśle, że dałoby rade. ;)