Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam zamiar w weekend iść z nim na jakiś dłuuugi spacer, żeby ta energia troche opadła, bo widać, że tłumiona od dawna. :smile: A o behaworyście to chyba możemy już tylko pomarzyć, bo ja narazie jestem na minusie u taty. -,-

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http:// www.agilityinfo. fora. pl /seminaria,11/ dzien-z-agility-n-bekasiewicz-i-t-jakubowski-w-wa-28-4-2012,2096.html (spacje)
Ktoś się wybiera może ? My wysłaliśmy zgłoszenie, ale nie wiem skąd wezme kase. :roll: Chyba musze sprzedać więcej obroży. :-(

Posted

[quote name='puchu']Twój potworek taż ładny ;) Może w niedziele przyjedziesz na Włochy na spacer?[/QUOTE]
Zastanawiam się właśnie, ale kiepski dojazd od nas i nie chce zbytnio stresować drugiego samca który z wami jedzie (zapomniałam imienia).. Bo ostatnio nie reagował na nas zbyt pozytywnie.

(przepraszam za post pod postem.. )

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Uwielbiam Scooba :loveu:
http://img818.imageshack.us/img818/596/wios2.jpg
Jest pięknym rudzielcem :)
Dziękujemy. :loveu:

[quote name='understandme']Ale pogoda fajna :loveu:

A jak zdrówko psiaka? :)
Na pogode nie narzekamy ostatnio. :smile: Dzisiaj byliśmy na dłuższym spacerku, co się od dawnaa nie zdarzało. Pies wymęczony porządnie, brakowało mu tego bardzo co było widać.. Teraz jak będzie cieplej i będą treningi agi to mam nadzieje, że to się poprawi. :smile:
A jeśli chodzi o zdrówko, to już o niebo lepiej. Chociaż musze jeszcze dopytać weta jak będziemy w śr. jak z tymi zółtymi koopkami.. ;)

Posted

Możliwe, że niedługo będziemy mieli już klatkę. :multi: Nie wiem jak będzie wyglądać przyzwyczajanie. :D
Jeśli chodzi o klatkę to udało mi się podłapać jakąś używaną w niższej cenie, więc może budżetowo dam rade.
Potrzebna jest nam już prawdopodobnie na kwiecień więc sprawa była dość pilna, bo nie wiem jak Scooby się przyzwyczai. Ktoś może ma już jakieś doświadczenia jeśli chodzi o przyzwyczajanie do klatki ? Bo ja jestem zielona w tym temacie.. Będzie używana tylko na obozie, ew czasem na zajęciach czy jakimś semi. Ale nie wiem nawet jak się za to zabrać, a Scooby jest strasznie płochliwy, jak raz czegoś nie polubi to już koniec, tak jest też z wanną, potem nic nie pomaga... :roll:

Posted

mi kiedyś behawiorysta wysłał fajny opis, jak miałam w schronie pod opieką psiaka z lękiem separacyjny. jak chcesz, a znajdę gdzieś to Ci podeślę...

Posted

[quote name='ewes']mi kiedyś behawiorysta wysłał fajny opis, jak miałam w schronie pod opieką psiaka z lękiem separacyjny. jak chcesz, a znajdę gdzieś to Ci podeślę...[/QUOTE]
będe wdzięczna. ;)

Posted

[quote name='paulaa.']Możliwe, że niedługo będziemy mieli już klatkę. :multi: Nie wiem jak będzie wyglądać przyzwyczajanie. :D
Jeśli chodzi o klatkę to udało mi się podłapać jakąś używaną w niższej cenie, więc może budżetowo dam rade.
Potrzebna jest nam już prawdopodobnie na kwiecień więc sprawa była dość pilna, bo nie wiem jak Scooby się przyzwyczai. Ktoś może ma już jakieś doświadczenia jeśli chodzi o przyzwyczajanie do klatki ? Bo ja jestem zielona w tym temacie.. Będzie używana tylko na obozie, ew czasem na zajęciach czy jakimś semi. Ale nie wiem nawet jak się za to zabrać, a Scooby jest strasznie płochliwy, jak raz czegoś nie polubi to już koniec, tak jest też z wanną, potem nic nie pomaga... :roll:

a na jaka sie zdecydowałaś?

Posted

[quote name='ewes']podeślesz mi swojego maila na pw, bądź tutaj... nie wiem, czy Ci to coś pomoże... mam nadzieję, że tak ;)
duduska0@gmail.com
[quote name='Kirinna']a na jaka sie zdecydowałaś?
na materiałową, w moim przypadku jak nie mam zamiaru jej używać na codzień metalowa jest bez sensu... ;)

Posted

A nie wyjdzie Ci z niej? Materiałowe są, fajne bo lekkie, ale niestety starczy rozerwać pazurami siatkę z przodu i pies wychodz. Albo wyrwać suwak.

Posted

Postaram się go tak przyzwyczaić żeby nie chciał wyjść i nie rozrywał, ale prawda jest taka, że mógłby z niej wyjść bez najmniejszego problemu.. Pewnie na początek w kwietniu dostanie jakieś gryzaki, ale i tak będe obok, zobaczymy jak się sprawdzi. 13kg, pies i walizka w pociągu raczej odpada.. więc innego wyboru nie mam..

Posted

[quote name='deer_1987']Ja nie poradze z klatka bo u nas jest zabronione zamykanie psa w klatce w domu - jedynie co to moze tam byc podczas transportu.[/QUOTE]
Ja nie zamierzam go zamykać w domu, będzie zamykany prawdopodobnie tylko na obozie, ale też zobacze jak wyjdzie no i na semi czy zawodach agility klatki są obowiązkowe, żeby psiak miał gdzie odpocząć.. ;)
Swoją drogą klatka 90x na bodajże 50 albo 60, więc będzie spora, mam nadzieje, że jednak się nie niej przekona..

Posted

[quote name='paulaa.']Ja nie zamierzam go zamykać w domu, będzie zamykany prawdopodobnie tylko na obozie, ale też zobacze jak wyjdzie no i na semi czy zawodach agility klatki są obowiązkowe, żeby psiak miał gdzie odpocząć.. ;)
Swoją drogą klatka 90x na bodajże 50 albo 60, więc będzie spora, mam nadzieje, że jednak się nie niej przekona..[/QUOTE]
No tak na obozie to bedzie tak jakby w domu :) Ja dlatego ze mamy takie przepisy to klatek nie mam wiec nie moge doradzic jak go uczyc tam zostawania ale na pewno smakami i tez wtedy cos do gryzienia :)

Posted

[quote name='deer_1987']No tak na obozie to bedzie tak jakby w domu :) Ja dlatego ze mamy takie przepisy to klatek nie mam wiec nie moge doradzic jak go uczyc tam zostawania ale na pewno smakami i tez wtedy cos do gryzienia :)[/QUOTE]
No może i tak. :smile: Swoją drogą to nie miałam pojęcia o takich przepisach, widać Polska jest naprawde daleko w tyle, u nas dopiero zabroniono trzymania psów na łańcuchach i to i tak już sukces, a co dopiero mówić o klatkach.. :roll:

Posted

[quote name='paulaa.']No może i tak. :smile: Swoją drogą to nie miałam pojęcia o takich przepisach, widać Polska jest naprawde daleko w tyle, u nas dopiero zabroniono trzymania psów na łańcuchach i to i tak już sukces, a co dopiero mówić o klatkach.. :roll:[/QUOTE]
Wiesz co taka klatka w domu czesto wcale nie jest taka zla, jak sie psa nauczy w niej byc i ze to jego nowe miejsce to moze to nawet pokochac a jest bezpieczny niz jakby mial sobie cos zrobic jak przegryzie kable albo cos zrzuci :( Wszystko trzeba brac na zdrowy rozsadek a niektore kraje daja przepisy jak leci dla kazdego bo wg nich ludzie nie potrafia myslec i oni (kraj) mysla za nich :roll:

Ja akurat nie jestem przeciwniczka klatek i zamykania w nim psa, ale trzeba go nauczyc ze to jest jego miejsce a nie zamykac na sile i pod przymusem... Ja nie widze duzej roznicy zamknac psa w jakism pokoju a w DUZEJ klatce.

Posted

Pogoda dzisiaj piękna, zaraz jedziemy do babci. Rozłoże te nasze pare prowincjonalnych przeszkód, zobacze co kudłaty pamięta. :lol:
Dzisiaj dostał ostatnią już dawke środka na odrobaczenie, mam nadzieje, że specjalnych rewolucji nie będzie. :roll:
Potem idziemy na długi spacer do lasu, bo niestety po wczorajszym bardzo aktywnym ponad 2 godzinnym nic nie było po nim widać.. A mam zamiar go w końcu wykończyć porządnie, chociaż ciesze się że przez chorobe nie stracił kondycji i śmiga jak zawsze, już nie moge się doczekać trenigów agi, ale to dopiero za 2 tyg. :diabloti: